Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    válasz oxox #11844 üzenetére

    Hella!

    Azért azon egy kicsit meglepődtem, hogy pont a Z ellen nem tudsz mit tenni a korai játékban. Tudvalevő ugyanis, hogy a Z a leggyengébb a korai játékfázisban. Igen, tudom létezik a 6 pool, de szerintem értelmes játékos nem használja. Kb a medium a.i.t le lehet vele győzni, de kb senki mást. A T és a P is hihetetlen gyorsan befafalaz, és akkor már nem igazán használható a ling. A Z ellen még van vele esély. Bár, ha időben deríti, és azonnal rakja a poolt, meg 2 clowert, akkor az is megfogta. Bár ez nagyon szorosan fér bele az időbe. Általában nem szokott megérkezni nekem a clowerek. Persze, ha első dronnal megyek derinteni, akkor nincs gond.

    A másik erős kezdés a banneling boost. Viszont ez már a relative sok nyersanyag és egység költsége miatt nem annyira korai játé. De a 8-9-10 percben tisztességes pusztítást lehet vele csinálni. Persze T ellen a falra nagyon sok banneling elmegy (és mostmár még több) ami tovább csökkenti a hatékonyságot, de T ellen még mindig ez a leginkább használható korai taktika. P ellen egy fokkal jobb, mert a P-k átlaban nem csinálnak teljes falat. A ealotokat onnan kirobbantva egész jól lehet boldogulni. Csak addigra általában van pár stalker, ami nagyon jól kimikrózza a banákat.

    A mass roach ellen megint cssak a stalkert tudom ajánlani. Esetleg kiegészítve 2-3 cannonnal a bejáratnál. Bár most sokat javít a roach-ok használhatóságán a range buff, de stalkerekkel még mindig könnyen fogható. T oldaláról természetesen a bunker mara, vagy a stimpes mara. Simán szétkapnak bármennyi roach--ot.

    A többi meg már bőven midgame, amiben már jóvval használhatóbb a Z. Infesztor, roach-hydra, nydus drop, hogy ne is soroljam végig. A Z igazi erőssége szerintem továbbra is az lategame. :) CSak odáig nagyon neház eljutni :D

    üdv, föccer

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák