Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jonnyjoker01

    veterán

    válasz lezso6 #45627 üzenetére

    Én meg tudom érteni ezt. Amit én nagyon de nagyon nem bírok az ha a gyerekkel történik valami. Ha nem tekerek át egy olyan jelenetet, akkor szinte biztos hogy könnyezés és letargia a következménye. Ha dokumentumfilben van ilyesmi, akkor egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam, hogy végignézzem. Néhány embernek a házi kedvencek is ugyanilyen állapotokat eredményezhetnek, mivel maga az érzés az ugyan az - védtelenek és ki vannak szolgáltatva a szörnyűségnek ami velük történik.
    Én is nagy állatbarát vagyok, de azért a gyerekek jobban kihozzák ezt belőlem, mivel ugye náluk ott van az a faktor is, hogy az egész jövőjüktől vette el valami (vagy valaki) a jogot.
    A felnőtt emberek szörnyűségeit meg már az éveim alatt úgy ahogy, de elfogadtam. Természetesen letaglóz, ha ilyesmit látok, de nem érint olyan mélyen mint a gyerekek.

    Szerintem ezen felesleges vitatkozni, különbözőek vagyunk más-más élettapasztalatokkal, egy-egy jelenet vagy történelmi pillanat más-más érzéseket kelt bennünk.

    Szerk: amit viszont gyűlölök és utálok, amikor egy gyerekkaraktert csak azért raknak be egy fikcionális filmbe/sorozatba, hogy később majd sokkoló hatásért vagy kinyírják, vagy valami szörnyűség történjen vele. Van néhány film és sorozat ahol ezt meglépik, szerintem undorító kihasználása a nézők érzéseinek. Nem összekeverendő azzal, amikor logikusan értelme van, gyerek karaktere-családja fel van építve, itt inkább arra gondoltam, hogy SXX EYY-ban hoznak egy gyereket, aztán EYY+1 -ben már történik is vele valami.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. Johnny

Új hozzászólás Aktív témák