Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz 80hun #20930 üzenetére

    "De a 28-70-es kitobi sem olyan rossz ám"

    De :( Épp az este csináltam meg a hétvégi városnézős képeket - pár helyen főnök családjával és egy helyi kollégával voltam, nem akartam, hogy rám kelljen várni, ezért a 28-70-est csavartam fel. 28 f8-nál képszélhez még csak közeledve is már eléggé maszatol és keményen CA-zik, még Dxo is csak tompítani tudja. A fixek után el is felejtettem, mennyire ergya ez az obi. 32~35 és ~60 között emészthető, alatta és felette gyenge; középen éles, széleken nem csak lágy, de CA-zik is.
    Lőttem pár svenket a forgalomban, lett volna egy tök jó kép, ülnek öten egy traktoron, jól is sikerült vele mozogni, csak a fókusz... 50 f8-on, tőlem 2-3 sávnyi távolságra, és akkora luftot lőtt S-AF-ben, hogy basszus. Nem is értem, hogyan sikerült összehoznia, hiszen fókuszálás és expo között a traktor közeledett, mégis rövidebb fókusztávot lőtt be: a kerék élesebb, mint mögötte a motortér, s főleg, az emberek. Szóval még AF-ben is cserben hagyott... Most már tényleg csak arra van nálam, hogy esőben is tudjak lőni, és gyorsabb, mint 3 obit cserélgetni.
    S az a baj, hogy nincs más értelmesebb választás rajta kívül, csak a méregdrága 24-105 vagy az alig kapható Tamron 28-75 f2.8...

    Be is rakom őket, hogy lássátok, miről beszélek:

    [ Szerkesztve ]

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák