- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jeep1
tag
Sziasztok,
A sony egy csere készüléket ajánlott fel XR-75X95J készülékem helyett - KD-75X85L típusra. Ahol néztem internetet nagyjából hasonló a két televízió. Szerintetek érdemes ezt a cserét elfogadnom, vagy tovább kell ütni a vasat? XR az 2021 széria az X85L 2023. Teljesen tanácstalan vagyok.
Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem művész!
-
Jeep1
tag
válasz Ger_man #69902 üzenetére
Hát ezt az egy opciót ajánlották fel cserének, pénzt nem adnak vissza. És ezt is csak hosszú kínszenvedés után sikerült velük elérni, gyakorlatilag levelezések hada. Mindig csak az elfogadható(hiba) kategóriába sorolásokról volt szó.
-
Jeep1
tag
válasz Piftuka #69907 üzenetére
küldök egy drive linket
nagyjából minden filmnél ezeket a ghosting csíknak nevezett akármiket látom bizonyos jeleneteknél az XR TV-n. Van egy alternatív TV-m ugyanugy Sony ugyanaz a jelenet KD szériás annál nincs, sem monitoron. Csak nagyon nehéz ezt reprodukálni így belassítottam kicsit a jelenetet a TV- lejátszójában és így szépen kivehető.
Valószínűleg valami kijelzőhiba vagy vezérlő panel hiba gyanú? Mindkét TV falon van típus azonos konzollal, tehát még azt sem mondhatom, hogy valami körülmény más lenne.https://drive.google.com/drive/folders/10hKZqLi68fw-_YQyLXRVdToooHTHj80Y?usp=sharing
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ez konkrétan a 24p filmek sajátossága, ez szerintem nem készülék hiba. Persze ha jól értelmezem hogy te mire gondolsz. Kapcsold be az interpolációt elsőnek mondjuk alacsony szintre, aztán szépen menj feljebb a beállítással. Ha látsz javulást, akkor bizony ez a 24p judder ami nem készülék hiba.
-
Jeep1
tag
-
Jeep1
tag
mikor a lámpánál van a jelenet és jobbrol balra van ez a halovány csík ami kb a kijelző közepét megfelezi. az XR nél van jelen, ha KD nál megnézed ott nincs. Ugye pont ezért lassítotam meg TV menüben a videot, hogy nagyjából lehessen látni, telefon nehezen érzékeli, de ezen körülbelül látni.
[ Szerkesztve ]
-
Jeep1
tag
Nem. 00:4, 0:09, 00:12 mp nél középen az a kékes csík, jelenleg ennél a jelenetnél így jelenik meg. De nyilván ez filmenként változó, hogy milyen színben jelenik meg pont a képernyő közepén. Amit te küldesz az nem érdekelne, az semmi
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Utoljára egy kérdés. Ha pl egy videónál jelentkezik ez a hiba, akkor annál a videónál (pl amit linkeltél) mindig reprodukálható a hiba? Vagy ez is lutri?
Nem értek hozzá, de ez háttérvilágítás probléma lehet, vagy annak a vezérlése. Ezt így nehéz megmondani.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Akkor egyértelműen a fogyasztóvédelemmel kell érvelni, hiszen ha egy videó egy másik készüléken hibátlan a tiedén meg nem, akkor a te készüléked a hibás. Ne hagyd magad.
Egyébként élőben biztosan nagyon zavaró lehet. Engem pl a korai OLED paneleknél zavart (zavar most is) a color tin és a vertical banding. Ez piszkosul zavaró ha egyszer észreveszi az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Jeep1
tag
Vasemberből egy kép, itt is sikerült kép formájában reprodukálni. Az egyik kép egy alternatív monitorról van azon teljesen homogén semmi hiba. A másikon XR TV látszik, hogy a képernyő bal oldala mintha még sötétebb is lenne. Nehezen adja vissza, de a jelenség itt is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Jeep1
tag
Igen, tegnap írtam a szerviznek vissza, hogy tájékoztassa a Sonyt, hogy a refurb X85L ami ráadásul KD széria és nem XR procival szerelt, igaz hogy két évvel fiatalabb, de visszalépést jelentene akkor is. Nem fogadom el és ha kell akkor visszük tovább.
-
Joshi
titán
Egyébként ez is vertical banding, csak ez nem az OLED panelek gyártásának hozadékaként, hanem a háttérvilágítás (vezérléseként?). Egyértelműen ne fogadd el a Sony ajánlatát, hanem kérj egy cserekészüléket vagy adják vissza az árát.
ui.: linkelheted nekik ezt a topikot is, ebből egyértelmű lesz nekik hogy kuka a tévéd.
[ Szerkesztve ]
-
Jeep1
tag
Utálom a sonytol ezt a baszakodást. Samsungnál nem volt sosem ilyen... Kijött szerviztechnikus és ha olyan hiba volt vagy cserélte a kijelzőt vagy cserélték a TV-t. Nagyon kiábrándultam. OS miatt vettem meg, ami amúgy nagyon szuper funkcionalitásilag. De garancia terén botrányos és körülményes az egész. Egy igazi csalódás számomra pláne amilyen árai vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Teljesen igazad van, a Sony garanciában botrányosan rossz. Ha most visszakapod a készülék árát, akkor nem Sony-t kell venni. Ennyi. Philips OLED vagy Panasonic OLED, habár utóbbi ára eléggé húzós. Ha pedig 75" LCD-nél maradnál, akkor TCL Mini-LED, de abból a fullos széria.
[ Szerkesztve ]
-
Jeep1
tag
Hát Camcorder szervizes ember nem válaszolt még. Tegnap este ment a mail a "nem elogadásról". Most vagy sony válaszra várunk vagy besértődtek
Hát én egy jól működő sony TV vel is megelégednék már ami mondjuk nem más által visszaküldött refurb készülék, amit nem is értek, hogy gyakorlatilag saját magát égeti sony, hoy felujított készüléket ad oda gariban? Sony outlet?[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz szkutyi #69933 üzenetére
Jaja, a samsung az mindennek az alja. Nekem is volt DSE problémás Sony tv-m. A linkelt videó nem DSE-nek tűnik, de az utolsó két fotó viszont egyértleműen az.
Szóval a Sony, ha nem is szó nélkül, de pár kör után visszavette.Mivel gyakorlatilag elismerték, hogy hibás a készülék, így már nincs választásuk.
-
Piftuka
veterán
"igen ezaz, de hogy mi okozza azt nem tudom és a poén hogy nem mindig van, csak bizonyos színeknél."
Engem erre a problémára emlékeztet: Any idea what’s going on with my x95J?
(A hozzászólásokat is érdemes elolvasni...)
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #69874 üzenetére
"Talán nem fogod elhinni, de rágódtam ezen a kérdésen.[..]"
Miért ne hinném? Abszolút megértelek. (Egyébként teljesen korrekt hozzáállással jártál el a tévéd eladása kapcsán. )
Én éppen a fentiek miatt, a "rágódás" okán nem adom el soha a számomra már felesleges elektronikai berendezéseket. (Pl. régebbi, de tökéletesen működőképes HDD-ket sem.)
Én nem akarok vesződni azzal, hogy ha valaki megveszi, aztán pár nap után elromlik nála, akkor belemenjek valami veszekedésbe, huzavonába, idegeskedésbe, stb. Kinek hiányzik az? Nekem nem.
Egy régi, pár ezer forintos lemezjátszó, videomagnó, vagy walkman esetében ez nem téma; de tévét én soha nem adok el. (Ahogyan például kifogástalanul működő. de használt, a gépemből már kiszerelt HDD-t sem. Megy a szekrénybe tartaléknak.)
A családtagjaimnak szoktam ajándékozni a korábbi tévéimet. Ők pedig örülnek neki.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
pvil
tag
Valaki vett már bravia 7-et?
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok! Sony TV-khez lehet még külön vásárolni kiterjesztett garit? A SONY weboldalán látom, hogy van elvileg +1/2/3 éves opció, és a készülék vásárlás utáni 360 napon belül aktiválható, de sehol sem árulják. Se Magyarországon se külföldön nem találtam. Írtam a SONY EU képviseletnek, de csak annyit mondtak, hogy a vásárlás helyén tudok venni (Osztrák MM esetemben, és nincs...) Valaki tud valamit?
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bestbuy játékok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Spórolós topik
- Google Pixel topik
- Battlefield 2042
- Synology NAS