Hirdetés
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro DJ
aktív tag
Beszereltem az órát Sajnos lemerült a fényképezőm, holnap majd bepótlom...
Retro
-
-
Retro DJ
aktív tag
Mihez képest?
A csere kijelző (amiből mellesleg véletlen kettőt rendeltem), majdnem passzol méretben. A kijelző mérete rendben van, a lábak kb 6-8mm-rel rövidebbek, ezzel sajnos játszani kell.
A másik szépséghibája a dolognak, hogy nem lesz háttérvilágítás. Az eredeti kijelzőnek ugyanis a reflektáló rétege kicsit áttetszőbb. Ennek egyáltalán nem ettől a kijelző kontrasztosabb, de nem világítja át a 3 led .
Ez van!
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
Egy óra és egy kicsi alatt befaragtam a rádiót a kocsiba. Ilyen lett (sajnos a kijelző eléggé becsillant).
Ki tudja már hányadjára szedtem szét a műszerfalat, szerintem már lassan magától tudja mit szeretnék.
A lényeg, hogy akkura és gyújtásra van kötve (bár a saját autómban simán bekapcsolható gyújtás nélkül is, csak félek, hogy az asszony néhányszor rajtahagyná az rádiót...). Be van kötve a fényszóró kapcsolására a halványodás is.
Egy gagyi hangszóró van hátra belökve a csomagtartóba, de így is tűrhetően szól... vajh a normális hangszórókkal mit tud majd...
Retro
-
rob210
nagyúr
válasz Retro DJ #5966 üzenetére
Pedig a hangszóróinak párja nincs.
Én is utálom a sony Mp3-akat de a hangszórói nagyon szépen dinamikusan szólnak.
De persze én soha senkit semmire nem beszélek rá, csak a tapasztalatom mondom el.
Ami azért egy jó pár autóhifi beépítés után szerényen mondva vagyogat.Renault power
-
rob210
nagyúr
válasz Retro DJ #5968 üzenetére
Ezt például már építettem be ez nagyon durva
De persze mindig mindennél van jobb autó hi.fi ben egyetlen dolog van ami korlátot szab a pénz.
Ez már ugyan nem sony de ezt merem még ajánlani szintén nagyon durván szól.
Ha komolyabban érdekel a dolog és szánsz is rá némi pénzt nagyon komoly dolgot lehet összehozni, nem is túl sok pénzből.
Ha olcsó de azért viszonylag jó cuccot akarsz összerakni akkor a SAL termékeit kell böngészni.
Elég szép tartományban dolgoznak annak ellenére hogy mindenki lehurrogja őket.Renault power
-
Retro DJ
aktív tag
Na, kifogyott a tank. A d betu hasaban volt a mutato mikor hazaertunk. Onnan 8 hideginditas, es 20-25 varosi km utan fogyott ki.
Azt gondolom, hogy kb 80 km folyamatos haladasra eleg lenne a tartalek.
Egyebkent ugy allt le, hogy egy keresztezodesben elment az alapjarat. Aztan kuplung fel ujraindult, kov. keresztezodesnel megint. Utana 150 m mulva vegleg megallt. Komotosan betoltottem a tartalek benyat. Aztan az ACn kezzelfelszivattyuztam a nyalat. Poccre indult.
8 l uzemanyag utan a d betu felett van egy picivel.
Retro
-
peti_s
addikt
Halihó!
Kipufogódobból rengeteg műszálcsomó jött ki a mai utunk során, 80 cm, 1 m-s darabokban, húztuk, egy ideig lehetett, utána nem engedte tovább, majd levágtuk. Honnan jöhetett? üdv. peti_s -
Retro DJ
aktív tag
"Szent őrültként" ezen a hétvégén is "alkottam" valamit. A végén van egy kis film is...
Előre bocsájtom, ilyenbe csak az kezdjen bele, aki enyhén mazohista...
Retro
-
Atuska75
tag
Na akkor egy találós kérdés vettem egy garnitúra gyertyakábelt, betettem és azóta hirtelen gázadásra pattogás hallatszik a motortér felől(Áthúz a gyertyakábel és a gyertya között) ki tudja mitől lehet?
Számolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D Ford a márka, Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
-
Atuska75
tag
Nem túl valószínű. A kábel ellenállása tökéletes, autószerelő lévén nem igen fordulhat elő hogy nem jól teszem össze. Szerintem nemes egyszerűséggel szar a gyertya.
Számolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D Ford a márka, Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Atuska75 #5980 üzenetére
Sötétben kell megnézni, ha olyan lesz mint a vissza a jövőbe akkor megvan a gond.
Én az elosztónál keresgélnék, ha a gyertyacsere mégsem jönne be.Biztosan nem réz a belseje a kábelnek? Mert a réz zavarja a gyujtásmodult, de gondolom ezt minden favoritos tudja. Én kék borítású teszla kábelt használok. [link]
[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
válasz Atuska75 #5983 üzenetére
De ha a gyertya szar akkor azt láttad volna összeszerelés közben.
Ha egy gyertya áthúz az szemmel láthatóan sérült.Főleg ha eddig nem csinálta csak az új kábelszettel.
Sajnos egy szilikonos Teslaba anno én is belefutottam.
Azt hittem majd milyen fasza lesz az új kábelekkel, hát nem hogy jobb még szarabb let és én se tudtam miért.Aztán egy párásabb napon rájöttem miért.
Akkora szikrákat húzott a kábel a szigetelésnek nevezett szaron keresztül, hogy az hihetetlen volt.De ez az én esetem......
Renault power
-
Atuska75
tag
Az a vicc, hogy a gyertya ahol a kábellel összeér ott szikrázik este néztük és ezért tettem fel a kérdést tapasztalt-e már valaki hasonlót? És ráadásul a gyertya és a kábel közt szikrázik, viszont ott szorul rendesen. Én azért gyanakszom a gyertyára mert, csak hirtelen gázadásra teszi és akkor is csak amíg fel nem pörög.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Atuska75 #5983 üzenetére
A lényeg, h a karbis favoritba ellenállás van építve gyujtókábelbe és az elosztóban lévő rotorba is, ezért a gyertyék már ellenállás nélküliek. MEg lehet cserélni, de akkor a gyertyát is olyanra kell cserélni amiben van ellenállás. Ettől elmúlik a rádió zavarása
Valószínűleg ellenállás nélküli kábelt vettél, ha a gyertya tetején szikrázik, az még jó, ha nem itt teszi akkor hamarosan el fog égni a másik(fontosabbik) vége.
[ Szerkesztve ]
-
Retro DJ
aktív tag
"Mert a réz zavarja a gyujtásmodult, de gondolom ezt minden favoritos tudja."
... akkor en eddig nem voltam Favoritos. Azt gondoltam, hogy mint az elektromossagban szamos helyen az a legjobb, ha az adott vezetonek legkisebb az ellenallasa. Na akkor ez egy ellenpelda. Mekkora ellenallasa van egy jo kabelnek? 3-5 kohm?
Retro
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Retro DJ #5989 üzenetére
Azt hiszem 2 kohm. Ennek még utána nézek. Talán 200ofm a rotor meg 2 kohm a kábel, fel lehet használni a központi injektoros(BMM) motor rotorját és kábelét, de akkor nem d17yc gyertya kell hanem DR17yc. Ez a csere nagyban javítja a rádió vételét(kevésbé zavarja a gyujtás a vételt). De pl az ablaktörlő motor hangját még nekem nem sikerült kiszűrni a vételből.
-
Atuska75
tag
válasz Retro DJ #5989 üzenetére
Én se, viszont az említett problémán kívül nincs is semmi bajom a vassal.
Ez sima réz gyújtáskábel, de ha ez tényleg így van esküszöm felgyújtom a picsába ezt a kocsit. A világon nincs még egy ilyen finnyás rom. Most ezek szerint dobhatom ki a 4 ezer forintos kábelt és vehetek másikat mási 4 ezerért.[ Szerkesztve ]
-
vecsepapa
csendes tag
Halihó! Ma mikor felemeltem a csomagtérfedelet nem tudom miért de rendszámtáblavilágításon megakadt a szemem eléggé besárgult a búra meg piszkos is volt belülről, gondoltam megpucolom. Az egyiket sikerült elpattintani. Lehet ilyet még kapni valahol?
"1.3, 8 szelep, 62 ló+1 marha :D"
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Atuska75 #5995 üzenetére
Ajjajj, azt bizony cserélni kell, nem való erre a motorra, a faros skodrikba nagyon jó volt, de itt többet árt, mint használ. A favorit gyujtásrendszere csak kinézetre azonos a 120-110-100-1000mb vonallal. A faviban nincs kalapács, nincs érintekző elosztó fedél, ezért kell az ellenállás a kábelba.
[ Szerkesztve ]
-
Marczi80
tag
Sziasztok. Ma reggel sikerült végigállnom egy dugót. A vizem nem forrott fel, mint egy éve, de pár dolog nem tetszett nekem. Kezdjük azzal, hogy a vízhőfokmutatóm normál üzemhőmérsékletnél (itt arra gondolok, hogy meleg motorral 2 falu közt 80-90es tempónál) 3/4-en van. Ha lekapcsolom a világítást (nálunk felvidéken ugye feszt világítani kell) akkor valamennyit visszaesik, de 3-4 közelében jár. Menek közben a mutató mászkál fel-alá - egy kis tartományon belül, ha lekapcsolom a világítást, kb ugyanarra a helyre ugrik vissza.
Szóval ma a dugóban állva próbáltam figyelni, beindul-e a ventilátor. A mutató a piros tartomány alján volt. Nem hallottam. Beértem melóba, leállítottam a motort, és a fordulatmérő nem ugrott fel (mágus videója szerint). Ez azt jelenti, hogy a hűtővíz nem volt olyan hőfokon, ahol a ventilátornak be kellett volna indulnia?
Mitől lehet,hogy a mutatóm mászkál fel-alá. Az órát már cseréltem, és nem sok változás történt. Rossz lehet az érzékelő a termosztatházban?
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
-
Marczi80
tag
A termosztat 3x volt cserélve. Cseréltek rajta vízpumpát, termosztatházat termosztattal, fűtéscsapot. Megerősítették, hogy a tartálysapka tartja a nyomást. kicsit még szivárog a hűtőre menő csövek mellett, de 2 napig megtartja a nyomást (többet nagyon nem szokott állni), elméletileg (meg gyakorlatilag is) nyomás alatt van a rendszer. A csöveket még rendbetetetem, változatosság kedvéért most a kipufogóm lyukas
Ami nekem fura, hogy az ingadozás bekapcsolt lámpánál van. Kikapcsoltal nincs sok esélyem menni, de mindig szinte ugyan oda esik vissza. Ha menet közben magasan áll a vízhőfok, kikapcsolom-bekapcsolom a világítást, és rögtön lejjebb megy. Ma, ahogy dugóban álltam megpöcköltem a műszerfalat, feljebb ugrott a mutató.
Mint írtam régebben, 1x hallottam működni a ventillátort a hűtőn, akkor a mutató a piros tartományban volt.
Lehet valami az elektromos rendszeremmel, vagy az érzékelő lehet pocsék. Órát még cserélhetek, fater megint hozott egy műszerfalat, de nem hinném, hogy megoldaná a problémát...
[ Szerkesztve ]
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen routert?
- NBA és kosárlabda topic
- OTP Bank topic
- Politika
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...