- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro DJ
aktív tag
Tudom, spanoló, de ezen nincs ilyen. (Egyébként ezen oldal szerint az újabbakon sincs...)
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
Akkor regélek ma is egy kicsit...
Az egyik oldalt sikerült feltenni, kicsit passzos, de szépen körbefordul könnyedén (persze még a kézifék nincs beállítva). A másik oldal az istenért sem akar felmenni. Minden a helyén van, pedállal finoman meg is lett járatva, de nem....
Ütni nem akartam a dobot, mert felesleges lenne felkalapálni, úgysem fordulna el. (Bár lehet, hogy egy nagyon picit érdemes lenne, hogy lássuk meddig dúr bele).
Szóval még ezzel lesz egy köröm... de úgy érzem, ha kész lesz akkor nagyon baba lesz .
A másik! A rossz órához találtam kijelzőt!!!!!!!! Legalábbis lábkiosztásra és méretre úgy tűnik jó lesz. Egy gáz van, Ámerikában van... . Na mindegy megrendeltem. Az LCD 123 FT!!!!!!! (te atya jó ég!!!!), a szállítás és csomagolás 1200 FT!!!!!! nem nem érdekel, mert olcsóbban itthon sem lehetne megvenni.
Szóval gondolom, kb egy hét míg megjön... izgi...
Hamarosan tehát vége az egyik "saga"nak...
Retro
-
rewu25
csendes tag
sziasztok!ma hoztam el a sárkányt a müszakirol!! hál égnek simán átment!! nem áttolos volt a szekér hanem legális biztonságos a gép!!! megint 2 évig le lessz rola a gond!! kérdezhetek valamit?tudja valaki,hogy amikor megkaptam a papirokat a zöldkártya résznél van egy olyan rész,hogy:Mért jellemzök szikragyujtású motorok esetén,alapjáraton:760 ford/perc CO%: 2,3 rendeleti érték 3,5------------de nem ez az érdekes hanem a mellette lévő szám kérdésem a következő mit jelent az a CH(ppm) alapjáraton 293 de rendeleti érték nincs irva emelt alapjáraton pedig:180 CH(ppm) mit jelent ez a CH(ppm)érték?ha tudja valaki irja meg,igazábol csak érdeklődöm semmi több köszönöm!ÜDV
[ Szerkesztve ]
-
Retro DJ
aktív tag
Ja, és megjött az infra hőmérőm is, szóval most már be tudom lőni, hogy hova tegyem a lambdaszondát!
Retro
-
-
Retro DJ
aktív tag
válasz Sanyo91 #5861 üzenetére
Egy régebbi lapon találtam:
"18/2001. (V. 23.) KöViM-BM-KöM együttes rendelet a gépkocsik környezetvédelmi felülvizsgálatáról és ellenőrzéséről (http://www.ktm.hu/jogsz/kv/0501400.htm, tartalomjegyzék: http://www.ktm.hu/jogsz/kv/05014.htm).
Ennek a 2. számú melléklete vonatkozik többek között a Trabantra is (http://www.ktm.hu/jogsz/kv/0501402.htm), melyben:
"2.5. Alapjárati CO (térf.%) és CH (ppm) koncentráció (térf.% és ppm) - gyári érték hiányában megengedhető legnagyobb értéke:Gépkocsitípus CO(%) CH(ppm)
a) Kétütemű motoros 2.5 2000
b) Kétütemű katalizátoros 1.5 2000
c) Négyütemű katalizátoros 1.0 400
d) 1969. július 1. előtt gyártott 6.0 -
e) 1987. január 1. előtt gyártott egyéb négyütemű 4.5 1000
f) 1987. január 1. és 1990. között gyártott egyéb négyütemű 3.5 1000
g) Egyéb négyütemű 3.0 6002.6. Emelt üresjárati fordulatszám min/max (min-1) - gyári érték hiányában nmin = 2500 min-1 nmax = 2800 min-1. "
Valamint, a 18/2001. (V. 23.) KöViM-BM-KöM együttes rendeletben:
"8.§ (6) 2005. július 1-jén lép hatályba a 2. számú melléklet 2.5. a) pontjában meghatározott szénhidrogén (CH) határérték." "
Retro
-
Favókás
csendes tag
Ha csendes minden akkor kérdezek.
Azt hiszem a váltóháznál van egy flexibilis rézszalag ami kapcsolódik a kasznihoz.
Ez a test miatt van ?
Ha nem muszáj nem tenném vissza nehogy a mediterrán gyalogság ezért vigyel el a kocsimat. -
Retro DJ
aktív tag
Tegnap az egyik Feliciaból a kezemben marad hydroállító bigyót teszteltem. Hát érdekes szerzemény...
Retro
-
-
Retro DJ
aktív tag
Szóval...
Több fényszóró állítót is megnéztem, és az a végük, hogy a műanyag és fém találkozásánál egyszerűen elreped. Kifolyik a folyadék és vége a dalnak.
Most azzal fogok próbálkozni, hogy a fék csonkot kétkomponensű ragasztóval ragasztom vissza, valamint egy picit megmelegítem, hogy folyós legyen és jól szigeteljen.
Ha ez sikerül, akkor megpróbálom téli ablakmosóval feltölteni a rendszert és...
Egy konkrét kérdés: ha kiszedem a lámpaállítót, akkor lesz annak valami mellékhatása? (lifeg a lámpa, nem áll meg egy helyen stb?)
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
Megint szomorú és felbosszantott lettem: klatyy.
Retro
-
Favókás
csendes tag
Esetleg van valakinek infója róla merre lehet kapni MINI ISO csatlakozóba való sarut ?
Leginkább BP érdekelne.
Olyan ami az ECU-hoz van. -
Retro DJ
aktív tag
Ja es ma az off emelese kozben vegleg kifingott az olajos emelom. Jo szorakozas volt 4x emelni a gyari "emelovel"...
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz Retro DJ #5885 üzenetére
Ezeket szereztem ma a Favókához...
Jó szórakozás lesz megint a beszerelése...
Retro
-
Favókás
csendes tag
Na megtörtént a mérés most légy okos rob210
(üa szintjelző)
2000-es kiosztásnál 10-ről indult és 300 a vége.
Szóval változó ellenállást produkált a felicia szintjelző, most, hogyan hozzam össze a favorit műszerrel ?
Off.
Kaptam egy Keenwood erősítőt hozzá tartozó 150W-os hangszórókkal.
Mind a két hangszórónak el van szakadva a membrán szélénél.
Hogyan tudom javítani ?
Nehogy azt írjátok, hogy kuka mert megőrülök.
On. -
Marczi80
tag
Ma nekiestem a hátsó ablaktörlőmnek - olyan hangja van, mint egy traktornak. Nem is csodákloztam rajta, 2 éve nem működik. Szétszedtem, kenőanyag van benne dögivel, mégis WD40 után valamivel könnyebben ment... Normális ez a hang? Mit csináljak vele?
Jaj, amin a leginkább meglepődtem - made in hungary
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
-
rob210
nagyúr
válasz Favókás #5892 üzenetére
A baj az, hogy a műszereket is meg kéne mérni.
Azaz milyen a favorit és a felícia kijelzője.
Ha megvan az eltérés már tudod is, hogy mekkora ellenállást kell bekötnöd.
Mert ellenállást kell közé iktatnod az egyértelmű.A hangszórót elasztikus rugalmas ragasztóval tudod javítani.
Egyik megoldás a szövet szálas ragasztó "sebtapasz" ami alá palmatexet raksz vársz 15 percet és szépen összepréseled.
Nekem egy SAL volt így megreparálva de ez csak akkor működik, ha a szélénél van elszakadva, ha a membránfelületén van szakadás akkor újra kell membránoztatni, különben recsegni fog akár mit csinálsz vele.Renault power
-
Favókás
csendes tag
Az a baj, hogy a favónak a mérésekor nem volt változás.
Vagy rossz a jeladóm vagy más alapján méri a szintet.
Ugye alap problémám, hogy össze akarom hozni a felicia jeladót a favorit műszerrel.
Azt már tudjuk, hogy a felicia ellenállás alapján ad jelet ezért van 2 vezeték benne, gondolom a "vész" lámpa akkor gyullad mikor bizonyos szintet elér az ellenálás így elég a két vezeték.
A favónak 3 vezetéke van külön van a "vészvilágítás".
Lehet nem tökölök tovább hanem veszek egy felicia műszert és beépítem a favó műszerfalába.
A hangszoró problémára a megoldást köszönöm.
A hangszórót elasztikus rugalmas ragasztóval tudod javítani.
Ide majd keresek valami jófajta szilikon pasztát. -
Favókás
csendes tag
válasz Marczi80 #5894 üzenetére
Nincs hátsó ablaktörlőm.
(illetve még nincs beszerelve, a polcon meg nincsenek ilyen hangjai)
Én megnézném, működés közben, hátha "rángat-rezeg" akkor lehet a bordás tengely vége van megkopva és eszik egymást a lapát bordáival.
Akkor lehet olyan morgó hangja.
Illetve először próbáld ki lapát nélkül így rögtön kiderül, hogy hibás-e a motor. -
peti_s
addikt
válasz Retro DJ #5880 üzenetére
Ez is biztos a balesetmentes közlekedés miatt van... Hiszen ha nem tudod fizetni az autód fenttartását, KGFB+baleseti adó, drágább műszaki, itt van ez az idióta fixbírság, meg a rengeteg traffipaxos a kintfelejetett 30-s tábláknál városon kívül, meg a falu elején, illetve végén, ahol már 500 méter óta semmi lakott épület nincs, plusz az üzemanyagárak ilyen szintű áremelkedése, no meg az ÁFA emelése. Ez azért már sok. Kezdi ez a kormány felhúzni az agyam.
-
Atuska75
tag
Nem csak a tiéd, sokakét mégsem csinál semmit a magyar mert egy olyan állatfajta aminek a torkán bármit le lehet nyomni.
Számolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D Ford a márka, Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest