Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #20221952

    törölt tag

    válasz PuMbA #129379 üzenetére

    A VOBSUB a DVD, HDMV PGS pedig a Blu-ray, illetve 4K Blu-ray alapértelmezett felirat állományai, míg az SRT az ebből OCR által készített szöveges állomány. Sajnos, egyre több olyan igénytelen Blu-ray, vagy 4K Blu-ray release jelenik meg, amely nem tartalmazza, vagy csak részben tartalmazza (általában az eredeti hanghoz tartozó) az eredeti PGS feliratot, pedig megjelenítési gondokkal csak a tv-k saját lejátszói küzdenek.

    Szerintem nem felesleges a Dolby Atmos hangsáv sem, ha már a kép megjelenítés fejlődik a tv gyártók oldaláról, akkor a hangmegszólaltatást sem érdemes elhanyagolni, ha másban nem is, akkor legalább abban, hogy képes legyen kezelni sztereóban a megszólaltatást, ahogy ezt a DTS esetében is korábban megtette a Samsung.

    Ami a fejezetkezelést illeti, pont az a jó bennük, hogy a megfelelő helyen vannak, nem időhöz, hanem jelenetekhez vannak kötve, na már most a 20 percenkénti váltás mindennek nevezhető, csak jónak nem.

    Természetesen az is lehet, hogy ezek csak nekem fontosak, mert a legtöbb tv vásárló megelégszik az Interneten illegális forrásból elérhető releasek1080p, de még inkább 720p felbontásával és AC3 hanggal a hiper-szuper 4K tv-n... :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák