Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Sziasztok,

    Nem tudom, jó helyen járok-e.

    Bluetooth egeret használok. Azon felül egy fülest, de azt csak néha kapcsolom be.
    A házban vannak további BT eszközök, de ezek a számítógép mellett tartott telefont és a karórát leszámítva általában a lakás másik végében találhatóak.

    A router viszont a számítógépemnél van és nincs is lehetőségem igazán messzebb pakolni.
    Egy, a lakás másik végében lévő laptop csatlakozik wifin és a két telefon (ebből egy szintúgy kb 10 méterre) - a két helyiség között félúton, kb. öt méterre egy bridge wifi router erősíti a jelet.

    Kb. szeptember óta él ez a konfig, azóta gyönyörűen muzsikál, az elmúlt hetekben azóta történt valami és irgalmatlan nagy az interferencia. A fejhallgatónál nincs, az egérnél azonban hatalmas. És ez borzasztóan megkeseríti a mindennapi munkámat.
    Próbáltam másik egérrel (másik adapterrel), próbáltam az alaplapi csatlakozóról a gépház előlapjára költöztetni az adaptert, de semmi változás. (elemet is cseréltem az egérben...)
    Mellette egy 5.0-s adapter adja a jelet a BT fülesnek, ezt is próbáltam egy másik, 4.1-esre (vagy 4.0-s?) cserélni, hátha az zavar be, de semmi.

    Így (szerintem) kizárásos alapon a routerrel kellene valamit kezdenem. Az újraindítás kevés volt.
    Van valami ötletetek, mit lehetne esetleg másképp beállítani, hogy a jelerősség és a bridge fenntartása mellett az interferencia megszűnhessen (avagy legalábbis nem érzékelhető szintre essen vissza, mint eddig volt)?

    Linksys e1200 v2-t használok (Tomato), a bridge egy Linksys WRT54GL.
    A wifi jelerősségre nem panaszkodhatok, mind a noti, mind a telefonok elég jó kapcsolattal rendelkeznek a bridge beüzemelése óta.
    A PC madzagon csatlakozik a routerhez.

    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák