Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TheMartin03

    tag

    válasz INGJOKE #23985 üzenetére

    Teljesen nem tudok válaszolni a kérdéseidre, de az én gondolatmenetemet le tudom írni Roborock-okkal kapcsolatban, mert csak azokat néztem:
    (Ami egyébként másnak is hasznos lehet)
    - Átmentek a fejemen a dokkolós verziók, ami mindent is csinál
    - Hát azért az mégis k**va drága...
    - Nem volt még robotporszívóm, lehet nem egy zászlóshajóval kéne kezdeni...
    - Meg amúgy egyik sem tűnik tökéletesnek...
    - Jó, akkor jó lesz egy jó állapotú használt Roborock S7 dokkoló nélkül próbának...

    És végsősoron azért is döntöttem dokkoló nélküli verzión, mert szerintem egyik dokkoló sem tud annyira tökéletes lenni, hogy valóban ne kelljen hozzányúlni... Mindegyik csak egy picivel húzza tovább a manuális beavatkozást, vagy pedig átrakja máshova a manuális beavatkozás problémáját...

    Kimossa a mop-ot:
    - Szép, és jó, de sosem lesz olyan tiszta, mint pl. mosógépben gyors kimosva...
    - Ha szép is lesz, a kimosó tálcát is mosni kell majd... persze lehet hogy ritkábban, mint mop-ot cserélni...
    (Roborock S8 hirdeti magát asszem dokkoló öntisztítóként, de ez sem igaz teljes mértékben)
    Megoldás: Több mop, cserélgetés, majd mosógépbe bedob...

    Feltölti vízzel:
    - Hát én eleve nem akartam naponta felmosni a lakást, szóval számomra annyira nem számottevő...

    Kiszívja a port:
    - Igazából ha rendszeresen fut, és nem extra-extra poros a lakás, akkor olyan gyakran a porszívó portartályát sem kell üríteni (nálunk panel, és elég gyorsan porosodik, ennek ellenére hetente 1x, nagyon max 2x ha gyors kiborítom belőle a port...). És ha esetleg van egy porszívó amúgy is a lakásban (főleg ha már egy akksis porszívó, aminél elég csak a fejet hurcibálni egy kisebb csővel), akkor szinte pont ugyan úgy ki tudod szívni belőle a port, mint ahogy a dokkoló teszi.

    Néhány modell benedvesíti a mop-ot felmosás előtt:
    - Ez mondjuk hasznos, de kézzel 10mp megtenni ugyan ezt.

    Én kb. 3 héttel a vásárlás után egyáltalán nem bánom, hogy dokkoló nélküli verziót vettem (sőt, lehet hogy meg is bántam volna a dokkolót), mert számomra szerintem nem ér meg dupla annyi pénzt a dokkolós verzió. Tényleg kevés beavatkozásról beszélünk, és így is a munka nagyon nagy részét elvégzi dokkoló nélkül is, ami végső soron a dolga: porszívózás, esetenként felmosás.

    Arról nem is beszélve, hogy a dokkoló megint csak egy viszonylag bonyolultabb szerkezet, ezzel szerintem kb. duplájára növelve az esélyét, hogy valami elromlik. És pl. a Roborock-ok egy részét dokkoló nélkül nem is lehet használni, mert a tartály(ok) nem kivehető(k). (Szervizelhetőség, megint csak minusz pont)

    Ami jó modell most árban is, és funkciókban is, az a Roborock Q Revo, de túl új volt, idehaza webshop-ok alig-alig árulták amikor én néztem, és továbbra is sokkal drágább mint az önálló modellek. (Arról nem is beszélve, hogy elvileg nagyon sok vizet elspirckál, és volt olyan videó, ahol felmosásonként kellett cserélni a nagy tartály tiszta vizet.. Na most akkor megint oda lyukadunk ki, hogy a dokkolónak van értelme?)

    És a 200-300 között a Roborock dokkolós verziók már nem jönnek ki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák