- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
válasz yetijetnyak #24649 üzenetére
Azért nem tapasztalok ilyet, mert az emeleten maximum finom porral talalkozik a robot.
A földszintre kevés lenne az S8, ott már reális az, hogy a bejáratnál osszeszed valamit a mop es öblítés híján viszi minden fele.
Nyilván lehet állítani a helyiségek takarítási sorrendjét es lehet szépen haladni az egyre szennyezettebbek felé, de nyugodtabb vagyok, hogy a Revo képes obliteni akar minden helyiség felmosasa utan is.Karcolast megmodom őszinten nem is neztem, de világos színű a laminált padló, igy valoszinuleg észre sem vennem.
Hajszálakkal mindkét robot jól boldogul, főleg az emeleti fürdő kritikus ilyen szempontból, de egyelőre hibátlanul szed össze mindent es a hengerre sem teketedett fel semmi.
Az S8-nak érezhetően jobb a navigacioja es szépen felismeri az akadályokat is: hosszabbító, kábel, szék, mérleg es ezeket jelzi a terkepen is.
Tükröket egyik robot sem szereti, tükrök elé oda kell rakni egy láthatatlan falat, hogy ne akarjanak folyamatosan atkelni rajtuk.
Hosszú szálú szőnyegeket a Revo tesztek alapján jobban takarit, de csodát nem kell tőlük várni. Nekunk egy 10 eves erősen letaposott szőnyegunk van a nappaliban, azt kepes egy kicsit felborzolni, nyilvan a felületi szennyeződéseket is felszedi, de melytisztitast nem kell tőlük várni.
A Revorol meg annyit, hogy nem szereti a szánkótalpas székeket. Atmegy rajtuk, de takarítás szempontjából erősen kerdeses az eredmemy.
Összegezve mindkét robotot szeretjük, a Revo nekünk tisztább erzest nyújt, de lehet hogy ez csak az elhasznalt viz mennyisege miatt van.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gh0sT
addikt
válasz yetijetnyak #24649 üzenetére
Majd gép elől meg irok, mobilról kinszemvedes nekem a gépelés...
[ Szerkesztve ]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
syler123
veterán
Xiaomi Mi Robot első generációs porszívóm akkuja már nem a régi, ahogy maga a porszívó sem Viszont hibátlanul működik, ezért akkut szeretnék hozzá venni.
Merjek alis utángyártottat venni? Sajnos gyárit nem találok sehol. -
zhorvath
aktív tag
Sziasztok!
Dreame Bot W10-et használ valaki?
Ha igen, mik a tapasztalatok? Ajánlott masina?
Köszönöm! -
veterán
Megjött ma nekem is az S8 Silent77-nek köszönhetően. Ma sajna nem lesz időm játszani vele, de már töltőn pihen.
-
csikaszka35
tag
Ejj nagyon csábító az az ár az s8 ért
, de most vagyok garis ügyben egy 10 hónapos mop 2 pro- val, én nem merek beleugrani egy külföldi vásárlásba. De ha rendeződött tuti veszek egy s8-at itthonról. Nagyon tetszik -
DarkByte
addikt
Megjött ma a Xiaomi S10.
Totál meglepődtem hogy a legtöbb küszöbömet képes megmászni (a konyhait leszámítva, az vagy 3+cm, majd oda kap valami 3D nyomtatott rámpát szerintem).
Az utolsó megmaradt rongyszőnyegemmel viszont nagyon nem barát, teljes felgyűrte magára. Szóval az most lesz száműzve itthonról. Amúgy is csak lustaságból tűrtem eddig meg.Nagyon tetszik, elnézegettem vagy egy órát délután hogy dolgozik. És nem gondoltam volna, de rengeteg koszt összeszedett. Tele lett a tartálya első nekifutásra. Nagyon szép munkát végzett, főleg a fal mentén, sarkoknál látványos a kézi porszívózgatás után.
88m2-en úgy hogy kihagyta a konyhát két pálca maradt az akksijában mire végzett. Kíváncsi leszek ez hosszú távon hogyan marad így. A Philips vezeték nélkülimben pár év alatt nullás lett az akku De gondolom ez is képes visszamenni tölteni, ha már nem lenne elég a befejezéshez, és utána folytatva. Vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Roborock S5 robotporszívónk, és a mai napon a lézere megadta magát. Megéri javíttatni vagy olyan összeget kérnek a javításért amiért már újat kapok?
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24660 üzenetére
Te magad kicseréled kb 5 perc alatt. Aliexpressről rendelj. Biztos a lézer és nem a motor? Mert a motor szokott dögleni. Először el lehet indítani 5V-ról, majd arról sem. De persze, hogyne érné meg kicserélni! Én már dirin darabra szedtem az enyémet. Brutálisan átgondolt, és gyerekjáték a szerelése. Minden moduláris.
-
szotyika77
aktív tag
A lézerre gyanakszunk. Most mondja feleségem hogy, elindulni elindult ma, takaritott is, közbe megállt és error 1 hibát mondott.
-
PeterPH
senior tag
válasz szotyika77 #24662 üzenetére
A lidar motorja haldoklik nagy valószínűséggel. Pár ezer forintért kapható.
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24662 üzenetére
Mármint a lézer egységnek van egy motorja, ami forgatja a lézert. Az szokott beszarni. Ha ma elindult, akkor sanszos, hogy a motor rossz. [link] Ez alapján nézd meg. Motor 10euró. Komplett lézeregység 50 euró. De az LDS-sel szinte soha nincs baj. A motorral már többször. Vagy lehet a lézeren mélytakarítást végezni.[link] De ez motorhiba lesz
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24666 üzenetére
Ha most összerakod és megy, akkor motor gond lesz. Azt nézd megy hogy amikor bedobja az error 1 kódot, forog-e a Lidar modul. Ha nem, akkor rendelheted is a motort.
Egy ilyen force start valameddig megoldja a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
Köszönöm az ajánlást, és Silent77-nek a kuponos közbenjárást / segítséget,
tegnap este meg is jött a pénteken rendelt S7 Max Ultimate.
Megvolt a térképezés (meglepően pontos ), most pedig az első takarítás megy épp.
Nem gondoltam volna hogy ilyen alapos, elsőre nagyon tetszik.
Majd a térképet még finomhangolni kell, gondolom lehet editálni a helyiségeket (2 helyiséget 1-nek vett például [folyosó+szoba]).
Silent módban megy most, nem gondoltam volna hogy ilyen csendes... ha a hálóba nem jön be éjjel simán tudok mellette aludni
Szóval mégegyszer köszönöm az ajánlás és a kupont is"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24670 üzenetére
Nagyon szívesen, máskor is
-
sonkamiki
tag
Tegnapi nappal megjött a Dreame D10S Pro porszívónk
Köszönöm Graphics-nak, hogy erre a márkára "rábeszéltél"!
Sokat segítettek a többiek is tanácsaikkal. Ámulok és bámulok, nem hittem volna, hogy valami lehet ennyire hasznos is . Tegnap már 3x felporszívózott és csodálkoztam hogy mennyi port össze tud gyűjteni! Nálam szempontok voltak a nagy szívóerő a "nagy portartály" , de önürítőset nem akartam (70nm takarít), nagy akkukapacitás. A legnagyobb teljesítményen is meglepően halk, sokkal hangosabbra számítottam. A porszívózás minősége 99%-os, mert a sarkokba ugye nem fér be . A többi helyen tökéletesen felszedi a port a szőr- és hajszálakat és ami még a szőnyegeken megragad, morzsa, szösz és egyéb dolgok. A navigálásban is hibátlan, volt hogy vizes flakont, kábelt, cipőt tettem az útjába és gyönyörűen kikerülte, nem döntötte fel , nem "ette meg" (Lidar + AI kamerával szerelt)sőt "lefotózta" a tárgyakat beazonosította hogy mi az (cipő, mérleg, székláb....).
A takarítási szisztematika is remek, ha van egy-két olyan hely ahova nehezen fért oda a méretéből adódóan (széklábak közt, ruhaszárító lábai) akkor az aktuális szoba kitakarítása után visszamegy és megpróbálja többször is megkísérelni a kitakarítást és ha befér akkor ki is takarít. A munka befejeztével a lehető legrövidebb úton a dokkolóhoz megy feltölteni magát. Nem kóvályog össze-vissza és nem keresgeti percekig a dokkolót, hanem mintha madzagon húznák egyből odatalál. Az akkuhasználat úgy néz ki, hogy amennyi négyzetmétert takarít annyi százalékot merül az akkuszint maximális teljesítményen. Szerintem ez azért nem rossz
A Dreame app is egyszerű, érthető, könnyeb beállítható pedig nem vagyok egy műszaki zseni . A feltörlést nem próbáltam még, de helyén kell kezelni a funkcióját és nem kell csodákat várni.
Én nagyon meg vagyok elégedve minden téren a géppel.
Köszi mégegyszer a tanácsokat!
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Ha valaki lat jo arban levo Dreame L10s Pro proszivot, legyen szives szoljon, talan ezen a penteken, v jovoheten van ra esely, hogy olcsoban hozzajuthatok, mint a mostani aran
Illetve a Xiaomi Dreame L10s Pro es amit fent emlitettem ugyan az?[ Szerkesztve ]
-
yetijetnyak
csendes tag
Az S8-nál minden kisebb felmosás után is célszerű cserélni a mopot? Ha rajta hagyod, akkor másnapra bebüdösödik?
Arra gondolok, hogy ha egy porszívózás alkalmával mondjuk egy 3m2 területet is szeretnék felmosni (jellemzően port), akkor is javasolt lehet-e cserélni a mopot, vagy mondjuk egy 2 napig rajtahagyhatom a következő nagy felmosásig, és utána érdemes cserélni.
Y
-
csikaszka35
tag
No nem tudtam ellenállni, én is lecsaptam az alzán (200k) egy s8-ra.
Nagyon kiváncsi vagyok hogy lesz e upgrade érzés a mop 2 pro-hoz képest.
A régi meg ha visszajön gariból megy anyámékhoz vagy eladásra. -
BlackJack21
tag
válasz yetijetnyak #24674 üzenetére
Mi, az S7-nél cseréljük a mopot a takarítás után. Másnapra már biztosan szaga lenne.
-
vicces
addikt
Sziasztok,
Gondolkozom egy l10 ultra vásárlásán. Most 700 euró amazonon.
Viszont az alsó kefe az gumi és nem sertés. Ez vajon össze tudja szedni a hosszabb hajakat a szőnyeget?
A mostani gépem ezt remekül csinálja.:)
-
Petike6
tag
Sziasztok,
70k-ig keresek alap robotporszívót. Ehhez az Alzáshoz mit szóltok? [link]
50m2-es panelbe kellene csak porszívóznia laminált parkettán és linóleumon.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Rúdporszívóból nem tudja valaki mit érdemes?
Emagon van pár, karácsonyra kéne, egy Samsungot használok az nem rossz. Abból kiindulva ami hasznos az a forgó kefe haj, szőrre (tacskó sokat szaladgál bent). Szőnyeg (rövid szálas), csempe, parketta. De ennek tisztitása is legyen egyszerű.
A Samu pl ahogy kihuzom a kefét leszedi magárol mind.
Szóval ennek megfelelő ajánlatot tud valaki?
Ár. Kb. 45e igHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy robotporszívót venni 80m2 (4 szoba +előszoba +konyha) panelbe. A küszöbök 1,2-1,8 cm körüliek. Laminált padlón és járólapon is szőnyegek jellemzők. Viszont elvesztem a tucatnyi xiaomiban. Nem tudnátok ajánlani valami bevált típust, vagy néhány szempontot adni amire figyelni kell a választásnál?
Üdv: Fishor
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Valaki megtudja mondani nekem, hogy az első generációs lidaros xiaomi robotporszívóba milyen akku való? Lehetséges, hogy ugyanaz, mint az s50 stb-be?
Szétszedtem és a típusa BRR-2p4s-5200DAmiket találok az BRR-2P4S-5200S
D helyett S van a végén, jó lehet?
Esetleg ha valaki rendelt már ehhez, megtenné, hogy linkel nekem egy eladót?
Egyik sem tűnik amúgy túl bizalomgerjesztőnek és azért vannak negatív értékelések, szerintem mindegyik eladó ugyanazt a fo... árulja.
[ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
Sziasztok,
Robotporszívót keresnék 50 m2-re. Felmosni nem nagyon szoktuk használni a másikat se (mop vacuum). Az étkező és a székek környékét leszámítva nem vészesen tagolt, de itt ott lehetnek játékok, kábelek, szóval jó lenne ha ezeket elkerülmé. Ürítés nem kell, mert 14 cm-be bele kellene férni (bár szerintem az már amúgy is más árkatehória). Olyan 100-150 között gondolkoztuk. Jó lene, ha menne egy appon belül a kettő (láttam itt beszámolót pl. Dreame d10 porszívóról, az megy ugyan azon appból?) Nem feltétlen akarom kihasználni a keretet. Előre is köszi!
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, black friday miatt 50%-al van leértékelve az alábbi gép:
[link]Ahol használnám, 2 szobas 80nm2 lakás.
Konyha, nappali, háló, kozlekedők...
Laminált padlo van mindenhol.Van ár-érték arányban ettol jobb amit érdemes lenne megfontolni?
Nekem az Uv fénnyel történő csíratlanitás Feature tetszett egy korábbi modellen, ami nem lenne hátrány az uj gepben sem. -
mrlujoak
veterán
...elmondhatom magamról, hogy már évek óta használok robotporszívó(ka)t, de ilyet még nem láttam...
Lemezjátszót szereltem/tisztítottam, kicsit piszkoltam, gondoltam körbeküldöm a robotot. Nem volt nálam a mobil, ezért kézzel indítottam. Akkor láttam, hogy valahogy furcsán áll az oldalkefe...
Felfordítottam, és a fenti látvány fogadott.
Mint egy kötözött sonka.Jutott cérna mindenhova is.
Múlt hétvégén varrogattam (autószélvédő takaróba plusz mágnest) és megborítottam a varrósdobozt. Egy guriga cérna elgurult, be a kanapé alá, amit ezekszerint nem vettem észre.A hét közepén egyszer csak a lakás közepén találtam a guriga piros cérnát, a robot, mint egy aranyos kiskutya odagurgatta
...hát ma kiderült, meg is csócsálta...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Lasersailing
senior tag
válasz syler123 #24685 üzenetére
Szia,
Én 3 éve vettem gen1-hez alin. Szerintem ez ugyanolyan volt mint a tiéd, kód legalábbis megegyezik. (Mondjuk a kapacitását nem hiszem el, hogy 2.5szerese lenne a gyárinak)
Itt vettem, de már nem elérhető a termék itt:
[link]nekem minden rendben volt vele, simán megy azóta is
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Előbb említett gen1-es porszívót szeretném "felmosás"-sal kiegészített porszívóval leváltani. Erősen gondolkodom a Roborock Q revo-ban. A kérdés, hogy olcsóbban van-e olyan ami az alábbiakat tudja / jobban tudja mint a Q revo:
- 150 m2 felmosás+porszívózás
- van szőnyeg fontos a mop felemelése (szőnyeggel elzárt padló is van)
- öntisztító legyen
- szárítsa meg a mopot, ne vizesen álljon a mop
- két szintes lakást kezelje, de az emeletre szerintem megy fel a gen1, de felmosni néha felvinném az újat (dokk nélkül értelemszerűen)
- forgómoposban jobban hiszek, mint a sima ("rázogatott") rongyban, de ebben nincs tapasztalat ez csak egy sejtés meggyőzhető vagyok
- már megszoktuk, hogy nem hagyunk elől semmit (gyerekek is ), azaz akadályelkerülés kevésbé aggaszt
- robotporszívó barát már a lakás (burkolatváltók vannak, szőnyegek megugorható magasságúak, vezeték soha nem is volt a földön: jobb szeretem ha a falban futnak a vezetékek )
- Mostanában láttam eufy x9 pro-t ami olcsóbb, de nem tudom, hogy nem bánnám-e meg? Valaki használ ilyet? (porzsák ürítése nem annyira aggaszt, reggelente egy mozdulatot még kibírok, inkább a márkaváltástól tartok)Van valakinek esetleg jobb ötlete?
Véleménye / tapasztalata a fentiekkel, vagy más ajánlottal?Köszönök előre minden segítő gondolatot!
(Ha észrevehetően olcsóbb és megbízható a márka, akkor nem ragaszkodom magyar kereskedőkhöz)
-
yetijetnyak
csendes tag
Roborock S8+
Tegnap végig küldtem a Mártát, az első körben azért pár dolgot összeszedett
Egyelőre jónak tűnik, az akadály felismerés is tökjó, szépen elmegy a szék lábai között, a vékonyabb szőnyegeimmel küzdött kicsit (maga alá gyűri a szélét, amikor rámegy), de raktam most alájuk IKEA-s szőnyegalátétet, hátha azzal jobb lesz a helyzet.
A felmosás sem rossz, bár elég lassan nedvesíti át a mop-ot, szóval lehet érdemes már felnedvesítve felrakni neki.
Az automata ürítő állomás is baromi jó, sokkal kényelmesebb, mint a kukába öntögetni ezt a cuccot.
Biztos van szebb meg jobb, de nekem egyelőre elég impozánsnak tűnik a teljesítménye
Y
Gyorsan feltérképezte a lakást, szépen navigált az akadályok között is, néha ment neki a vékony széklábaknak, meg a vékony szőnyeggel gyűlt meg a baja
Első kör
Automata ürítés után
A mop első használat után, azért ebből is jött dzsuva, de nagyon szépen feltörölt
-
veterán
Roborock S8
Miért írja, hogy nincs rajta mop mikor feltettem és előre meg is vizeztem? Van benne víz fel van téve rá a gyári mop amit küldtek hozzá. -
Luigi962
őstag
válasz yetijetnyak #24691 üzenetére
Felmosáshoz be nedvesítve rakd fel a mopot és meglocsolhatod egy kis padlóápolóval is így még illat is lesz.
-
veterán
Nah megvolt az első 2,5 takarítás. Először körbeküldtem csak ismerkedni és takarítani. Aztán nem
volt még bekapcsolva, hogy elmentse a térképet. Bekapcsoltam. Mondom úgyis fel is kell mosnia. Elindítottam, de nem volt jól rajta a mop és nem mosott fel. Mire észrevettem, addigra megint felporszívózta a fél lakást. Utána rátettem rendesen és előlről elkezdettem vele. Szépen takarít és a felmosás is jó. Most a töltőn csücsül, mert lemerült 20%-ra. A mopot leszedtem róla, majd holnap megnézem mennyi koszt gyűjtött össze. Ez az első robotunk, de megvagyok vele elégedve. Közben megnéztem Bog porszívó ügynökös yt videóját és rájöttem, hogy érdemes normálisat venni, így nem szív az ember semmivel. Nem mondom, hogy mindenki Roborock S8-at vegyen, de én meg vagyok elégedve vele és az asszony is boldog. -
ket_kerek
csendes tag
válasz ket_kerek #24521 üzenetére
Ha a Geekmaxi garancia nem is működött, a pótalkatrész Aliról bevált.
A jobb oldali hajtómű ~9'000 +400HUF szállítás áron kereken 2 hét alatt megérkezett, 5 perc alatt cseréltem (Az előzetes szétszedés utáni rutinnal).
Most ismét teszi a dolgát .
atos30: a villanymotort nem tudtam kiszedni, hiába vettem ki a csavart, ami szerintem rögzítette. Végül nem akartam vele kínlódni, hátha menthető, forrasztgatni stb is kellett volna hozzá. De persze akinek van hozzá tapasztalata, ideje, cuccai, annak érdemesebb lehet. -
-
rdi
veterán
Sziasztok az Ezviz az milyen márka? Önálló, vagy csak felcimkézett?
Csak mert itt van ez és érdekelne a véleményetek:
[link][ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...