Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    Igen így van, van egy 500l-es tárolónk (nem, nem mi rakattunk be ekkorát, hanem az előző tulaj), ami fűtés nélküli időszakban is havi 50m3 gázt visz el. Az éves fogy. nem tudom most melyik, mert korábban a részszámla beállításnál láttam 2028m3-t, de ezt most nem látom. A főoldalon meg éves fogyasztásra 1790-et ír.
    Van napelem rendszer is amúgy, 10kWp.
    Én baromiran nem vágom ezt az egész új számlázási dolgot, jellegörbéket stb. Kb. csak azt csinálom, ami mások szerint jobb. Úgy hallottuk, jobb az éves elszámolás, ezért zavaly átváltottunk rá. Jó is volt, csak most a februári számla ~44.000 Volt. Aztán visszaváltottam nemrég diktálásra. De lehet hogy nyáron meg megszívjuk!? Mert fizethetünk majd rohadt sokat a kedvezményes mennyiségen túlira? Nyári hónapokra a jelleggörbén 16m3-t látok. Lehet hogy jobb lett volna hagyni az évest, fizetni ezt a 44-et, azt még kibírjuk, nem vág földhöz, és akkor a különbözetet meg elszámolásnál visszaadják. Vissza lehet váltani amúgy, vagy van valami limit, hányszor, milyen gyakran lehet elszámolásti módot váltani?

    Azért gondoltam a villanykazánt is használni, leginkább majd nyáron, de nem folyton, hanem monddjuk a jelleggörbén lévő mennyiségig gázzal, aztán átkapcsolni villanyra. De hogy őszinte legyek, a tökömnek sincs kedve ezt fiigyelgetni, és kapcsolgatni állandóan havi rendszerességgel. :W Most amúgy csak az jutott eszembe, hogy kísérleti jelleggel 1-2 napig használnám a villanyt, hogy lássam, mennyit fogyaszt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák