Új hozzászólás Aktív témák
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz mokus1 #17049 üzenetére
itt most i5 6400 és i5 4460-ról van szó, én belinkeltem konkrét teszteket amiben egyértelműen gyorsabb 8-15%-al az előbbi cpu. Csak egyetlen egy játéktesztet mutassatok amiben gyorsabb az i5 4460-as rendszer, vagy linkeljetek olyan leírást ami igazolja, hogy nem képes huzamosabb ideig több fps-t hozni az i5 6400. Köszönöm.
Lámafans
Szerinted játék közben a linkelt tesztekben, minden egyes pillanatban turbó órajelen megy szerencsétlen i5 6400?
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
válasz mQWeXgsf #17051 üzenetére
Tudom, itt csak az órajel változik. Így egyszerű behelyezni a két procit hová esik. Megjegyeznem hogy a Skylakenek ott van 100mhz előnye mégis 1,5% csak a teljesítménybeli előnye.
Lámafans: A turbo a proci része szóval számít, ne lovagolj ezen hogy turbo nélkül gyengébb tök felesleges.
Egyébként meg jó eséllyel dedikált vga van a proci mellett ha már játékoknál vagyunk így a turbo is többet tud menni mert az integrált gpu gyakorlatilag nem fogyaszt. -
Lámafans
aktív tag
válasz mQWeXgsf #17051 üzenetére
Intel® Turbo Boost Technology 2.01 accelerates processor and graphics performance for peak loads, automatically allowing processor cores to run faster than the rated operating frequency if they’re operating below power, current, and temperature specification limits. Whether the processor enters into Intel® Turbo Boost Technology 2.0 and the amount of time the processor spends in that state depends on the workload and operating environment.
Maximum turbo frequency indicates the highest possible frequency achievable when conditions allow the processor to enter turbo mode. Intel® Turbo Boost Technology frequency varies depending on workload, hardware, software, and overall system configuration.
Due to varying power characteristics, some parts with Intel® Turbo Boost Technology 2.0 may not achieve maximum turbo frequencies when running heavy workloads and using multiple cores concurrently.
Availability and frequency upside of Intel® Turbo Boost Technology 2.0 state depends upon a number of factors including, but not limited to, the following:
Type of workload
Number of active cores
Estimated current consumption
Estimated power consumption
Processor temperature
When the processor is operating below these limits and the user's workload demands additional performance, the processor frequency will dynamically increase until the upper limit of frequency is reached. Intel® Turbo Boost Technology 2.0 has multiple algorithms operating in parallel to manage current, power, and temperature to maximize frequency and energy efficiency. Note: Intel® Turbo Boost Technology 2.0 allows the processor to operate at a power level that is higher than its TDP configuration and data sheet specified power for short durations to maximize performance.Find more information on Intel® products with Intel® Turbo Boost Technology >
Processors with the same model number running under the same operating conditions may see some frequency or power variance. This is a natural characteristic of silicon driven by variances in voltages, power and leakage during the production process. Contact your local Intel sales office or your distributor to obtain the latest specifications.
Forrás Hiteles nem?Emelett 4mag aktívítás esetén a turbo boost csökken. Ennek következtében, a jövőben még kevesebbet fogunk kapni tőle, mikor már 4mag fog pörögni a gamek alatt.
mokus1
Én meglérdőjelezem, hogy képes lenne turbon pörögni egy 3órát a proci De még azt is, hogy 3óra alatt, 50%-vagy többet vagyunk turbo órajelen Ez nem erre lett kitalálva.
Ja igen és nem gyári hűtő alatt fogez nekünk turbon pörögni akármennyit is, mivel lekorlátoz, egy bizonyos hőfok után.Így adott, hgy a gyári hűtőt is cserélni kéne ahoz, hogy tovább legyünk turbo órajelen.[ Szerkesztve ]
Ha kérdésed van , kérlek az adott topikban jelezd, ne küldj szakmai kérdésekről PÜ-t.
-
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan hülye kérdéssel fordulok hozzátok, hogy találtam egy eladó i5 2500k-t és szeretném megvenni, de egy füstös alaplapban van a drága...
Külföldön találtam, meg is tudnám oldani a hazaszállítást, csak az lenne a kérdés, hogy szerintetek mennyi az esély arra, hogy az ilyet megúszhatta a proci?Procitól "észak-nyugati" irányban található a kisebb jellegű probléma
[ Szerkesztve ]
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
MK VII
veterán
válasz Sh4rKy #17059 üzenetére
Hááát.. 10-15font az úgy 4-6 ezer forint környéke..
Ha annyiért meg tudod venni még, ha rossz is a proci akkor is el tudod adni az aprón a lapot és a procit is kb ugyan annyiért mint amennyiért vetted..
Ha az aljáról kérsz képet, arról sem mondja meg senki biztosra, hogy jó-e ![ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Mindkettőt javasolt alulfeszelni a lap jövőjének biztosítása érdekében, de inkább az FX-et vedd, újabb. A BIOS frissítésre figyelj, ezt még a régi CPU-val tedd, alapbeállításokkal.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Tim82
félisten
válasz 04ahgy #17061 üzenetére
Köszönöm!
BIOS frissítést elvégeztem egy-két hónapja az akkor fellelhető legfrissebbre (nem néztem, hogy van-e újabb, de az is 2014-es volt).
A jelenlegi CPU hűtésem Arctic Alpine 64 Plus, egy alulfeszelt FX6100/6300-nak ez mennyire elég? (Tudom, hogy topflow hűtők lennének az ideálisak, de nem szívesen költenék erre is.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
04ahgy
nagyúr
A hűtés a CPU tekintetében önmagában elég, de a VRM hűtéséről egyéb úton jó, ha gondoskodsz Én egy kisebb ventit szoktam odatámasztani, hogy konkrétan a FET-eket, tekercseket fújja, akár oldalról.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Tim82
félisten
válasz 04ahgy #17063 üzenetére
Ha jól emlékszem, erről olvastam is a hozzászólásaidat a Socket AM3+ topikban. Még egyszer köszönöm a segítséget.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gábor101
újonc
Sziasztok! Sajnos megfogott egy nagyon egyszerű(nek tűnő) dolog. BIOSban átállítottam a boot sorrendet Ubuntu telepítés miatt. Telepítés után visszaállítottam, de állandóan ATAPI incompatible fogad.
A többi:
Pri Master IDE HDD
Pri Slave Atapi CD-Rom
USB mass storage devices found and configured.Sendary master drive - Atapi incompatible
CPU fan error!
Press F1 to resume.Fél éve volt cserélve a táp, plusz kapott új ATA kábelt, ezért nem hiszem, hogy a csatlakozásokkal lenne a hiba.
Ami a procihűtőt ileti, cseréltem ventillátort a régi 3 eres helyére egy kétvezetékes ventit tettem. De pörög rendesen, és kb 20 fokos a proci. A harmadik vezeték nem csak a led miatt van?
-
imbez
csendes tag
Sziasztok!
Ma szedtem szét a konfigomat, egy g1610 es processzort vettem ki és a processzor "lábain" sötét foltokat látok. Mitől lehet ez. Egyébként nem volt panasz a konfigra, néha lefagyás illetve bootoláskor kikapcsolás, újraindulás volt. -
johnny101
csendes tag
Sziasztok!
Most rakok össze először gépet teljesen a nulláról.
Egy [ilyen] hűtőt szeretnék rakni az i5-4560-as procira. A rajta lévő hőátadó paszta elég (minőség, mennyiség) vagy vegyek hozzá valami minőségi pasztát? És ha veszek akkor azt hogyan, mivel oszlassam el mennyit rakjak?Köszi a segítséget.
-
olimant
csendes tag
Üdv, van egy Pentium Dual-Core E5700 3.00GHz-es processzorom, ami le van butítva 2,1 GHz-re. Nem én raktam össze a gépet és érdeklődnék, hogy mi okból lehet lejjebb véve, illetve, hogy feljebb állíthatom-e?
-
mokus1
addikt
válasz johnny101 #17068 üzenetére
Szia!
Hőt választásba nem szólnék bele de jónak tűnik.ÚJ cpu-n biztos nem lesz paszta. Igen vegyél egyet, nem kell a legdrágább de ne is a legolcsóbbat.
Tisztára törlőd a cpu-t ha koszos lenne, és nyomsz rá egy jo borsónyi adagot a cpura( nagyjából középre), ezek után rárakod a hűtőt az alatt szétoszlik. Az fontos hogy ne féloldalasan tedd fel hanem nagyjából vízszintesen kezdd el illeszteni hogy egyenletes legyen a cucc. El is lehet kenni ha van hozzá kedved de nem fontos.
Megjegyzés: Itt a több nem feltétlen jobb, szóval ne nyomj rá egy tubussal de a kevés sem jó.
-
Bocizozz83
tag
-
kriszbon
őstag
válasz olimant #17069 üzenetére
Hol mivel nézted ahol mutatja hogy le van butítva?
Ha terheled akkor is csak annyin megy?
Nem lehet hogy csak visszaveszi a szorzót mikor nincs terhelve a proci?
Mod.
Azt meg valóban jó lenne tudni, hogy milyen alaplapban van, és hányas/milyen bios van rajta?[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz zoo8800 #17074 üzenetére
Na ja, valahogy úgy van(a mostanim meg 8-ra), csak valahogy összekavarhattam a dolgokat a 2,1-el, mert nekem annyi körül szokott lenni ha visszavette, persze a húzott órajelből.
Lehet csak előtte és utána nem csináltak default beállítást biosban, és azért van összezavarodva a bios, vagy frissíteni kellene mert alapból nem jól ismeri.
Persze ahhoz kellene tudni pár dolgot, hogy lehessen mondani, mit hogyan és merre.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Tesóm laptopjába kicsit erősebb proci kéne de mivel nem túl jó a hűtés egy 35Wos procit nem vállalnék be...egy Dell Latitude E6400a van. 3 proci közül gondoltam valamelyiket... P8800, P9600 és P9700 (nyilván a legerősebb lenne a legjobb a 28W még belefér) A kérdés, hogy ténylegesen mennyit érnek?
Mert (ez ugyan nem volt listában) P8700 van 3k-ért, de P8800 az már 6k-ért...P9600 nincs HA-n, P9700 meg 15k-ért ment el...a jobbak miért kerülnek ennyivel többe? Ennyire ritkaságnak számítanak?[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Gézengúz
addikt
E7500- E8500 közt milyen sebességbeli különbségek vannak? Órajeleket, cache-t vágom, de érzetre érdekelne!
-
Dinomano
senior tag
Sziasztok!
Egy kollégám kért meg, hardverfejlesztés ügyében...
CPU-t, és videokártyát szeretne cserélni, legolcsóbban (esetleg RAM vétel még...). Alaplap, minden marad, csak 3 alkatrészt cserél (max.)
Alaplap: ASUS H61M-E
Jelenleg 2 magos Pentium G2030 (3 ghz) van gépben, 4 gb DDR3 ram, 1 gb-s ATI RADEON HD 5450 VGA )
400 w-os táp...Mit tudtok ajánlani, amit elbír alaplap/táp?
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Criminal017
őstag
Hali!
Van egy AMD Athlon II X2 240, 2800 MHz DualCore processzorom. Körülbelül mennyiért tudnám eladni?
Hibátlanul működik, csak a gépemet számolnám fel, ezért kerülne eladásra.Köszi előre is!
-
veterán
válasz Criminal017 #17090 üzenetére
Szia!
Van az ilyen kérdéseknek saját topikja, olvasd el az összefoglalót: ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ BEÁRAZÁS
Kis keresgéléssel meg lehet tudni, hogy 4-10k körül mennek hardveraprón az Athlon II X2 procik, sebességtől függően.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
3800+
őstag
Udv!
Cool n quiet-et miert nem tudom mukodesre birni?
Phenom II 955 C2 stepping
GA-MA770-UD3 rev2.0
Windows 10Tudna valaki segiteni?
BIOS-ban auto-ra allitottam, olyan h enabled olyan nincs is.MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
3800+
őstag
Sőt, 710-nek látja a rendzer, még az Aida is. Illetve Aida-ban ott van minden adat jól, de CPU kihasználtságnál 3 magot ír.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest