- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
válasz Hunork #16950 üzenetére
Milyen feladatokra szánod a gépet egyébként? Mert édesanyámnak nagyon rég egy Core 2 Duo E6400-ast vettem, csak net, filmek ilyesmi és bőven elég neki.
Ezt érdemes elolvasnod. Hozott újítást, de sebességben talán nem éri meg a különbözet. Ezt neked kell eldöntened.Egyébként én egy első generációs i7-et használok 16giga rammal videóvágásra és teljesen elég. Nem gondolkodtam még a váltáson, mert az FHD anyagok is teljesen simán vágom real-time. Ahol tud a gpu is besegít azért.
-
Hunork
veterán
válasz mokus1 #16951 üzenetére
Köszönöm az olvasnivalót! Amúgy természetesen főleg játék, de az sok, van egy fiam is. Néha film, zene szerkesztés, utóbbi Cyberlink programmal, oda kell a vas. Meg a szokásos, net, filmnézés (tv -vel pariban)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz jookomak #16953 üzenetére
Értem én. Csak jelenlegi lapom nem túl combos. Az USB vezérlő rendre megkergül, elfelejti az eszközt, kihúz-bedug, inf reinstall. És mATX, szűkös a hely, a PCI-os hangkártyát úgy kellett beerőszakolni a VGA mellé anno, ki is vettem, szinte gymáshoz értek. Ha meg keresek valami használt 1155-ös lapot, és majd egyszer proci váltás, akkor meg úgy gondoltam érdemes egy alapos váltás...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Napokban vettem két félkonfigot.
Egyikben asrock h81m-hds r2.0 és egy celeron 1840 van. Amikor kapcsolom be a gépet, akkor felpörgeti a cpu ventit majd beáll szinte hangtalanra. Ezt a felpörgést valahogy meglehetne oldani (valamilyen bios beállítással), hogy kihagyja, zavaróan hangos arra a néhány másodpercre.
Másik félkonfigban pl.: giga b85m-d3h rev1.2 lap és i3 4170 proci van. Ennél nincs ez a jelenség.
Az asrocknak lenne ez sajátossága vagy orvosolható?i3: konfig:
Biosban nézelődve észrevettem, hogy ki van kapcsolva a cpu túlmelegedés (vagy hasonló néven futó dolog) jelzés. Mennyire állítsam be? Mi az a max amit bír ez a proci probléma nélkül. Cpu venti szabályzás normálon van. Gyári hűtőt használom.Baggio
-
jookomak
őstag
-
veterán
válasz betyarr #16957 üzenetére
Az erős egyszálas teljesítmény okán pattogósabbnak kéne érezni a rendszert, akár egy modernebb (Sandy és későbbi szériák) Celeronnal is, szóval mehet a G4400.
mod: TDP kerete is dupla annyi, órajel is jó magas, pedig c2c is simán erősebb a Pentium G4400 az Athlon 5350-nél. Szóval nyugodtan vedd meg, érezni kell a különbséget.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz betyarr #16959 üzenetére
Core2 nem hiszem, hogy jobb lenne, az már elég régi architektúra. Sandy Bridgenél volt nagy ugrás az egy szálas teljesítményben Intelnél. Szóval Celeron G530 és felfelé nézelődnék. (1155, 1150 1151 foglalatokba való procikat keress, első kettőbe már nem jön új proci, és csak DDR3-at kezelnek)
(c2c alatt a clock to clock-ot értettem, azaz hogy azonos órajel és magszám esetén egy modernebb Pentium gyorsabb, mint egy Athlon 5350. Itt ráadásul komoly órajelelőnye is van az Intelnek az alacsony fogyasztásra és kis méretre kihgyezett AM1 procikkal szemben, szóval mindenképp érezhetően pattogósabb kell legyen a netezés)
solfilo
-
veterán
válasz betyarr #16961 üzenetére
Csak boltban néztem körbe. A kifutott szériákban sem sokkal olcsóbbak a processzorok, szóval nekem megérné a G4400 az árát. Viszont ez a Celeron elég olcsó, lehet elgondolkodnék rajta, ha szorít a keret. Ha nem, akkor inkább az új szériába invesztálnék.
Kérdezz be az milyen procit vegyek topikba is.solfilo
-
TBone
tag
sziasztok!
p35-ds3 lapba e8200 helyett beraktam egy xeon e5450et a szükséges átalakításokkal. be is kapcsol a gép rendben. viszont ha aida64ben végig akarom futtatni a sebességteszteket, akkor szinte mindig van egy amelyiket ha elindítom, újraindul a gép. tehát terhelésnél van valamilyen probléma. ha a biosban a system voltageokat auto-n hagyom, akkor ha az első cpu tesztet elindítom az aidában, akkor felpörög a venti, és többet nem ad infot a cpu venti sebességéről, se a ház ventijéről, egyszerűen eltűnnek az érzékelő menüpontban, csak a maghőmérsékletek maradnak. és ha további teszteket akarok, akkor azok el sem indulnak.
ha a system voltage normal-on hagyom, akkor meg a korábban leírt jelenség, hogy egy egy tesztnél egyszerűen újraindul.
mi lehet a gond? az alaplap már nem bírja? bios frissítés esetleg? f10 van fennt, és azóta már az f14 a legújabb[ Szerkesztve ]
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok ha a 4 magosítható phenom x2 procinál a win újraindul vagy kifagy akkor gondolom rossz valamelyik mag a 2 feloldhatóból? biosban felismeri az asrock lapom mint x4 procit de a win valamiért szenved vele.Esetleg van valami beállítás amit ki tudok próbálni hátha jó lessz
0631 7710098
-
TBone
tag
válasz szinesz.bob #16966 üzenetére
Nem, erről lemaradtam. Ha tudnátok róla valami felhomályosító anyagot adni, hogy mit-hogy azt megköszönném.
-
Baggio04
aktív tag
válasz jookomak #16956 üzenetére
Értem. Még szerencse, hogy édesanyám gépében van ez.
Nálam a giga lapban az i3 hűtője nem pörög maxon fel, ott lehet más a megoldás.i3 konfig:
Mekkora hőfokra állítsam biosban a cpu "túlmelegedés" figyelmeztetését? 60 foktól 100-ig lehet ha jól rémlik.
Alapbeállításon ez ki van kapcsolva az említett giga lapban.Baggio
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, kérdésem lenne.Intel® Dual-Core Atom™ Processor D2550 proci, konkrétan erről van szó: ASRock AD2550-ITX alaplapban. Full hd-s, mkv-s és társai tartalmakat gond nélkül viszi ? Filmnézős gépet építenék, ez lenne az alap. Integrált procisban gondolkodom olcsósága végett, ha megfeleő erre. Köszi.
A sas nem vadászik legyekre
-
Bogyó78
tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy egy i3-4150 ben milyen szintű vga dolgozik?
kéne a gyerekeknek valami vga játékra.köszi
-
CirrMee
addikt
válasz Bogyó78 #16971 üzenetére
Bűn ronda grafikával éppen eldöcögnek vele a mai játékok, de még a több éveseket is erősen butítani kell. Szvsz használjon ilyet az, akinek két anyja van - vagy ki akar b*szni mással...
[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
veterán
válasz realmadrid #16970 üzenetére
Lehet inkább AM1-ben goldokodnék. Árban azzal is ott lennél kb.
AM1 Kabini topikban segítenek, hogy milyen alkatrészeket vegyél. Kifejezetten pici, multimédiás gépeknek szánják ezeket, ha jól tudom.(#16971) Bogyó78: Az i3 már megvan? Mennyi pénz volna VGA-ra? Fentebb jól írják, kb alkalmatlan játékra.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nycs007
csendes tag
Sziasztok, kaptam egy Intel Core i5 4690k processzort és szeretném be rakni a régi Intel Pentium g3220 helyére, ez eddig meg is volt, de úgy hallottam kell formázni a Winchestert ilyenkor. Ezt tényleg meg kell tenni és ha igen hogy formazzam le ha nem tudom másik tárhelyre átmásolni az adatokat?
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Tudtok valami jó processzor figyelő alkalmazást? Konkrétan azért kellene, mert felvetődött bennem, hogy a notebook I7 CPU-ja vajon visszaveszi e az órajelet. Valami olyan progi kellene, ami grafikai görbén ábrázolja a 4 mag órajelét. Mint a feladatkezelőben, csak magokra bontva.
Köszi! -
mokus1
addikt
válasz intensa_man #16976 üzenetére
aida64 tökéletes lesz.
-
Zsolesz1885
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám egy új procival.Konfig:
Asus A88XM-A
Kingston 2x2 Gb 1600 Mhz
A6-6400K proci
Szóval ez a konfig eddig szépen megy. De vettem bele egy 7870K procit és itt jön a gond. Proci csere megvolt, indítás után bejön a win7(64bit) és kékhalál. Nem tudom elolvasni se mert olyan gyorsan újraindul a gép.Megpróbáltam az új procival újratenni a rendszert, fájlok kibontása után megint kékhalál. Biost frissítettem a legújabbra, de a gond továbbra is fennáll. Bios felismeri a procit, hőmérséklet 30-40 között mozog. Visszatettem a 6400k-t azzal hiba nélkül megy szépen. Van valami ötletetek hogy mi okozza a kékhalált az új procival? Biosba amúgy mindent gyári beállításon megy ott nem állítottam semmit. Köszönöm a segítséget!
"Tudják mi a jó a fájdalomban? Abból érzik hogy még élnek!" G.I Jane
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok,
Egy i3nal milyen konkret elonye van +1MB cache erteknek (3 es 4MB kozott), miben tapasztalhato meg?
-
grrpowa
aktív tag
válasz Zsolesz1885 #16978 üzenetére
Próbáld meg másik rammal hátha nem szeretik egymást
[ Szerkesztve ]
0631 7710098
-
Bocizozz83
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem , hogy lehetséges az szerintetek , hogy a g2030 és a g2130 ivy proci kifekszik a 2400 mhz ram sebességtől?
Komplett gép szabadulna nem komplett gazdájától!
-
Ice&Lime
veterán
Pl. egy 10 éves játékhoz egy erősebb i3 vagy i5 a jobb? (csak a két mag miatt, mert a régiak nem használtak még 4 magot)
(#16981) jookomak: köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok, mennyi egy i5 4460 átlagos hőmérséklete, és melyik a legalkalmasabb program ennek a mérésére?
-
grrpowa
aktív tag
válasz Mr. Erikszon #16987 üzenetére
45 fok ahogy olvasgattam egyébként meg Everest: Ultimate Edition vagy aida
[ Szerkesztve ]
0631 7710098
-
CirrMee
addikt
válasz Bogyó78 #16983 üzenetére
Az a gond, hogy azt max más IGP -k teljesítményéhez lehet hasonlítani, de a kérdés meg (gondolom használható) GPU -ra vonatkozott. A kettő között viszont akkora szakadék tátong, ami miatt nem nagyon szerepelnek közös tesztben.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
Killer01
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest