- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robert85
csendes tag
Hello
ASUS - B85M-GAMER ezzel a lappal tuningolható a G3258 as proceszor?
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Jövőre teljes konfigot akarok cserélni és a processzorral kapcsolatban lenne kérdésem. A gépet elsősorban általános felhasználásra, filmre, játékra, videovágásra, ritkán 3d-re (autodesk cad, ha esetleg haza kell hoznom a melót).
Mivel nagyjából 5 évre tervezek (a mostanival is ennyi időre terveztem és eddig ki is szolgált, de most már ott tartok, hogy ha valamit itthon kellene megcsinálnom, akkor "bajban" vagyok), ezért érdekelne, hogy érdemesebb esetlegesen egy legalább 5930k (6930k?) szintű processzorra beruháznom, vagy vegyek inkább egy klasszikus K-s i5-öt (vagy i7-et) és cseréljem, ha esetleg már kevésnek érzem (mind 3d, mind játék alá).
Lesz-e érezhető előnye mondjuk 4 év múlva annak a +2 (+4) magnak?
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Killer01
őstag
válasz Nightdragon #16744 üzenetére
Simán okozhatja a nem megfelelő bios, de pl hibás proci/hibás ram szintén tud ilyen hibajelenséget produkálni (vagy pl ha a kiegészítő 8 tűs tápot nem csatlakoztatod az alaplaphoz szintén ilyen hibát produkál, de ha megpróbálod a gépet proci nélkül indítani szintén ez lesz ) kérjél kölcsön valakitől procit a bios ápdéthez
-
félisten
válasz errorcode06 #16752 üzenetére
Az 5820K lesz a te procid, olcsóbb mint a 6700K. Ráadásul quad channel.
A DDR4 árak zuhantak már most is egy szépet, az alaplap lesz drágább pártízezerrel, de 5 évre ez elhanyagolható."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
errorcode06
őstag
válasz D1Rect #16754 üzenetére
Köszönöm, akkor 5820k lesz. Tudom hogy nem ide tartozik, de ha egy kicsit tuningolni is akarok, drágább lapot kell választanom, vagy elég ez a 70k-s MSI X99A RAIDER is hozzá?
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
félisten
válasz errorcode06 #16755 üzenetére
Itt a topikja:[link]
Én is ugyanezt a lapot néztem alá, ha nem kell a memória tuning akkor elég.
De "erősen javallott" OC socketes lapot nézni a "többiek szerint", itt volt róla szó:[link]
Magam részéről még mindig nem vagyok meggyőződve róla, hogy nekem hasznos lenne az OC socket és megérné a felárat, de ha tényleg pár ezer forint a különbség érdemes "befektetés" szerintem.
A konfig egészére vetítve +10eFt még +5% felár sincs, és könnyen lehet hozna annyi plusz teljesítményt, azaz "ingyen van".[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Robert85
csendes tag
Sziasztok tudnátok konkrét MATX lapokat javasolni g3258 as proihoz hogy egy kis tuningra is legyen lehetőségem?
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az első generációs I5 procimat maradnék i5 nél.
Azt látom a 6. generációs új procik közűl a legerősebb a I5 6600 széria. Viszont ennél találtam drágább 4.-5- generációs i5 ös procikat például I5 -4690. Az összehasonlító oldalakon is azt látom a 6. generációs a gyorsabb. Van ennek valami oka? Mit ajánlotok ebben a szegmensbe.Lambi
-
Gaben1987
tag
Sziasztok!
Konfig:
ASROCK A770 DE+ AM3
Phenom II X4 955 BE 4.0 GHZ
R9 380 2 GB
2x2GB DDR2 800 kingston és 2x4GB DDR2 800 kingstonA következő a problémám: Eddig volt a gépemben 6 GB ram 2x2GB és 2x1GB. Sikerült beszereznem 2x4GB memóriát így a 2x1 GB cserélve lett. Így jött ki a fenti konfig. Eddig az ACnity vagy AC:S vagy Fallout4 jól ment elfogadható, jó FPS-el. Most, hogy összesen 12GB memória van a gépben elkezdtek akadni a játékok! Az unity beesik 15 re is. A korábban tapasztalt fps-eknek a nyomába sem ér. Próbára visszaraktam a régi ramokat, ugyanúgy ahogy volt, de ugyanez a hiba. Legelső bekapcsoláskor a 12GB-al fekete képernyő volt. Resetelte magát a BIOS alapbeállításokra. Visszaállítottam mindent, de ugyanaz.
Memória írás-olvasás is elég alacsony :/
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
anyucika
tag
sziasztok
még régebben vettem egy athlon x4 630as processzort, gyári hűtővel. aztmondta az eladó hogy lejjebb van véve a feszültség. ez tulajdonképpen előny vagy vannak hátrányai? ha 100%osan hajtom nagyon gyorsan felmegy 70-75fok körüli hőmérsékletre is. ajánlott inkább lecserélni a hűtőt? -
törölt tag
Sziasztok!
Még nem volt inteles gépem, ezért tök kuka vagyok még hozzá.
Mos egy i5-6600-as proci ketyeg egy Gigabyte GA-Z170X-UD3-as lapban.
A kérdésem az lenne, hogy mit kellene beállítani, hogy ha prime-vel leterhelem, akkor ne csak 3,6Ghz-en menjen, hanem a max. 3,9Ghz-en?
Akármit állítok max. 3,6-ra emeli csak fel.[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Van értelme i5 6600k-ra váltani illetve ddr4 ramra?
Jelenleg i5 4690k,8gb 1600mhz ddr3,asrock z97 extreme4.
Játékokban sok különbség lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Gus-T.
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni egy i7 2600k-val kapcsolatban.
Történt már veletek olyan, hogy egyik napról a másikra fogta magát és csak 2 (+2 HT) fizikai magot lát minden program, de a feladatkezelőben benne van a 4 (+4 TH) mag...
Ba@ttul idegesít...már rommá-szedtem a gépet, pucolás, látszólag minden láb és érintkező sértetlen, újrapasztázás stb.. Pöccre indult, de a proci helyzet változatlan....
Van valami ötlet, hogy lehetne kideríteni mi a baj? mi okozhat ilyen hibát, úgy hogy egyépként stabik a gép, nem fagy, no kékhalál, nincs hiba üzenet, szétterhelve sem.. 3,8GHz ig húzva is stabil..
Az alaplap: ASUS sabertooth P67
Táp: corsair TX850 más gondolom nem szólhat bele ebbe a hibába, nem?Szóval megköszönnék bármilyen lehetséges forgatókönyvet, hogy mit tegyek, vagy próbáljak ki, esetleg valami progi ami lecsekkolná hol a hiba... BÁRMI pls. mert lassan felgyújtom!!!
-
félisten
válasz Gus-T. #16777 üzenetére
Nem a HT-t kapcsoltad ki valahogy és csak a 4 fizikai magot látja?
Egyszer én is így voltam, hogy megnyitottam a feladatkezelőt és "Jéé, hol a másik 4 szál?" Aztán eszembe jutott, hogy pár éve kínlódtam valamelyik Battlefield-nél a HT letiltással és úgy maradt.
Nem is veszek i7-et legközelebb, bőven sok nekem az i5 is."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
@rglaaf
veterán
proci hőmérséklet mérésre melyik a legjobb progi?
PSN:BiZzare_0 ️
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Több fórumban is felteszem a kérdést, mert mindenhol mások a szakik.Ha összeraktam a gépem,alaplap, cpu fan,sys fan,vga,hdd meg az előlap is kap áramot,minden.Forognak a ventik ,csipog is az alaplap de nincs kép, mire gondoljak? A proci az alaplapból vesz fel áramot nem?
Gigabyte f2a88xm új
X4-860k új
Hyperx fury 1866 2x4gb új
Gainward gtx 660gs használtA lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni az egyik barátom nevébe !
Adott egy Asus P6X58D-E alaplap. Most van benne egy Intel Xeon X5650 processzor.
Az lenne a kérdése, hogy van-e tudásban ugyan ilyen processzor, ami támogatja az 1600mhz-es vagy a fölötti sebességgel rendelkező ramokat !
Előre is köszönjük a válaszotokat
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
ctrlaltdel13
őstag
Hi mindenkinek.
Htpc-t szeretnék építeni,tudtok segíteni milyen fronton induljak el?
Filmnézés(fullhd mkv),net a fő profil,játék nem,ehhez mérten kérdezném mit ajánlanátok,és miért. Dedikált kari nem lesz lesz benne,úgyhogy valami alacsony tdp-s proci kellene. -
jookomak
őstag
válasz ctrlaltdel13 #16787 üzenetére
Gyakorlatilag szinte bármelyik amd-s apu elég erre a feladatra. Kérdezz rá a topikjában, van-e valami ajánlott modell.
-
zoo8800
veterán
válasz ctrlaltdel13 #16787 üzenetére
Szinte bármi elboldogul ezzel. H81 lap + Haswell Pentium a javaslatom, a kettő együtt úgy 30e HUF.
rip and tear, until it is done
-
TheCompass
csendes tag
Sziasztok. Van egy i7-2600k-m, előző héten behalt alatta az ASUS p8z68-v pro lap, azon lazán ment a 4600@1,35v a turbó órajel emeléses módszerrel. Nemrég vettem egy Gigabyte Z68-UD3P, amit idáig utálok. Ha a turbó órajelét emelem, akkor semmi változás nem megy végbe, ugyan úgy az alap turbó szinten megy. Ha pedig simán az órajelet állítom, akkor crashel és nem posztol, ha pedig lekapcsolom az áramról és újraindítom, hiába van a biosban a magasabb órajel, kurvára nem érdekli. Mi ilyenkor a teendő? BIOS-t még nem frissítettem rajta.
-
veterán
válasz ctrlaltdel13 #16791 üzenetére
Én maradnék AMD APU vonalon. Egy A8-7600 mégiscsak 4 magos, jóval erősebb és okosabb az IGP-je, mint egy Haswell Pentiumnak. Biosban állítható a TDP-je, egészen 45W-ig le lehet vinni. De ha az ára sok, akkor én is inkább a Pentiumra szavazok, 2 magos Kaverit nem vennék.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz ctrlaltdel13 #16794 üzenetére
Most kb mindegy, melyiket veszed. Időtállóság miatt mondtam az A8-at. Pentiumból kb mindegy melyik, jó a G3220-as is. A nagyobb jelzésű Pentiumokat csak akkor éri meg, ha nem nagy az árdifi.
solfilo
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok, szerintetek érdemes egy i5 4670k / 4690k venni , majd rá egy hűtőt és overclockolni, vagy megvenni a legolcsóbb i7 -et?
-
MK VII
veterán
válasz Mr. Erikszon #16796 üzenetére
Attól függ mire fogod használni, de egy 4690K húzva tökéletesen elég a legújabb játékokat is maxon futtatni egy megfelelő VGA társaságában. i7-et akkor érdemes venni, ha dolgozol is a gépen...
-
Scholes9
nagyúr
30k különbség van pl a 4690k és a 4790k között. Jelenleg viszont játékokban nincs sebesség különbség közöttük. Azonos órajelen persze. Akinek van rá keret az hosszabb távon gondolkodhat az utóbbiban szerintem. De csak ha úgymond felesleges pénze van rá De a best buy proci játékra jelenleg szerintem is a 4690k
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest