- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DavidRose
csendes tag
Sziaztok!
Van nálam egy gép procicserére hozták.
Az alapfelállás a következő:
Alaplap:MSI G41M-P26
CPU:Intel Xeon X5450
Ram:kingmax 1333 4gb
vga:sapphire hd7770
táp:fsp atx-400pnf
op rendszerin7 ultimate 64 bitA dolog a következő:
A lap frissítve lett a legújabb bios verzióra és működik is vele a processzor(most is arról a gépről írok amiben van)
Fel is ismeri a lap és a windows is szóval azzal talán nincs probléma.
Na már most,ahogy a terhelés részéhez érkezik a dolog,valami drasztikusan visszadobja az órajeleket a cpu
pl.:Játékban brutál nagy fps drop pillanatok alatt és úgy is marad,ameddig ki nem lépek.Ehhez kb egy perc kell neki.Nem lehet,hogy az intel speedstep lenne a ludas?Vagy esetleg valami tipp?
Segítségeteket előre is köszönöm!Szerk:A hűtő egy cooler master hyper TX2
[ Szerkesztve ]
i7-4790,gb r9280x/msi hd7970 lightning BE @CF,4x4 Hyperx Beast @2400Mhz,WD Black 2x1TB
-
DavidRose
csendes tag
válasz Balathruin #16402 üzenetére
OCCT-ben néztem,azzal is baj van.80 fok fölött van 65%-os terhelésen.
i7-4790,gb r9280x/msi hd7970 lightning BE @CF,4x4 Hyperx Beast @2400Mhz,WD Black 2x1TB
-
mmdms
addikt
válasz DavidRose #16401 üzenetére
Egyszerűnek tűnik a dolog, a lapod hivatalosan 95 w tdp-vel rendelkező procikat kezel, evvel szembe neked a xeon 120 w. Hirtelen nem találok infót hány fázisú a lapod tápáramköre, de ránézésre 3+1, max 4+1, szerintem ez bőven kevés ekkora tdp-hez, ráadásul hűtés nélkül hagyták.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
DavidRose
csendes tag
[link] Itt azt írják,hogy qx9700 is eldöcög vele.
most megpróbálok,még egy újrapasztázást,aztán majd írok,hátha tetszik neki.Alulfeszelést még hagyom,azt csak nagyon végső esetben akarom megpróbálni.i7-4790,gb r9280x/msi hd7970 lightning BE @CF,4x4 Hyperx Beast @2400Mhz,WD Black 2x1TB
-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok:
Egy [link] képest (a teljes konfig alaplapon), mekkora előlépés lenne egy [link] CPU + 4 GB DDR3-as RAM-mal megtámogatva a videokártya maradna.
Leginkább játékokra van használva (1440x900-as felbontásban és persze nem Ultra High-on). Esetleg egyszer-egyszer egy kis programozás (C#) is jönne, de gondolom az egyiken sem fog ki.
Néztem különböző "benchmark" oldalakat, de nem tudom mennyi pontosak azok.
Megérné a csere?
Köszönöm előre is a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
With every conflict I grow stronger!
-
pzolika9512
aktív tag
válasz napoleon2323 #16407 üzenetére
ha olcsón kijössz vele, akkor megéri, de én akkor már i5-öt keresnék
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
MK VII
veterán
válasz napoleon2323 #16407 üzenetére
Megérné a csere szerintem.
Esetleg, ha írnál összeghatárt, hogy mennyit szánsz a váltásra akkor lehet, hogy tudunk ajánlani egy jobb vételt, de szerintem az E8400-ról elég nagy előrelépés lenne már az i3-2100 is! -
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Létezhet hogy az Asus P8H61-M LX3 PLUS R2.0 nem kezeli az i5 3470-es processzort? Mert nagyon nem akar semmit csinálni a gép. Felpörög minden oszt csá, jelenleg ennyire képes.
Üdv.: Aszti
-
MK VII
veterán
válasz napoleon2323 #16415 üzenetére
Akkor nincs semmi kérdés!!
Nagy a különbség hidd el! Észre fogod venni. -
Adebayor
aktív tag
hali
i5ös gyári ventije mennyire használható? terhelés alatt kb mennyire hangos. bár ez nagyon hülye kérdés. mert nem lehet leirni a hangot, meg tökre szubjektív
és milyen a hűtés?Mert az mostani AMD-m rohadtul hangos
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Lehet tudni mit ad ki az intel az xeon e5 2699 v3 után? Vagy ezzel a procival vége az e5 26xx szériának.
Köszi
Üdv Józsi -
Truman
senior tag
Sziasztok!
Van egy MSI CX 600 -as laptopom (alaplap infók: típus: MS-1682, chipset: SiS 672DX + 968, foglalat: Socket P)
Sajnos az a gondom, hogy fogalmam sincs milyen procikat támogat. Ugye itt nem olyan egyszerű, mint asztali alaplapoknál, ahol egyértelmű kompatibilitási listák vannak.
A BIOS -t már frissítettem. Jelenleg egy Intel Pentium T4300 @ 2100 MHz -es proci van benne.
Támogatná pl a Core 2 Duo T7xxx -es sorozatot? Kezeli a 1066 Mhz -es FSB -t?
Vagy mint ajánlanátok, ami jobb a mostaninál, és biztosan kezeli az alaplap?Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
válasz jookomak #16424 üzenetére
Én is tudom, hogy az többet dob rajta, de az pénzbe kerül. Ezt a haverom meg ingyen hozza. Egészen pontosan ez egy Core 2 Duo P8400. A másik ok, hogy ez fele akkora TDP -s a CX600 meg amúgy is kályha hírében áll. Hátha ezzel nem melegedne annyira.
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Truman
senior tag
-
kriszbon
őstag
válasz Truman #16425 üzenetére
Csak úgy kíváncsiságból én is próbáltam utána nézni ennek, és nem sok infó van róla.
Megjegyzem nem értek ezekhez, csak kíváncsi vagyok néha, hogy megoldható-e egy probléma, és olyankor unalmamban utána keresgélek mit írnak a neten.Ezen az oldalon már szinte összebalhéztak a kérdésen, és itt is az SSD volt a javaslat, mert ami biztosan menne a lapodban proci, az csak pár száz MHz-ez hozna(T4500 talán).
A T7xxx sorozatból bepróbálkozott a srác, de nem indult neki, viszont T9300 bejött, és indult neki a cucc.
Az utolsó hsz-ban írja.Szerintem olvasd át te is, a Gugli translate majd valahogy lefordítja, én is úgy bogarásztam át.
Bocs hogy úgy beledumáltam, hogy nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Truman
senior tag
válasz kriszbon #16427 üzenetére
Köszönöm a választ!
Úgy látszik, ez a laptop CPU fejlesztés próba szerencse alapján működik, mert egyik gyártó sem ír listát.
Közben elhoztam a procit a havertól, és tökéletesen működik benne.
Nem lett számmohtevően gyorsabb, de sokkal hűvösebb, csendesebb a gép, nem okádja annyira a forró levegőt. Szóval a számításaim a mérsékeltebb melegedésről bejöttek. Ezen kívül háromszor annyi az L2 cache, és kaptam egy új utasításkészletet is (SSE4.1). Szóval már csak ezekért is érdemes volt szétszedni miatta a gépet.[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
kriszbon
őstag
válasz Truman #16428 üzenetére
Szívesen, igen ahogy olvastam bogarásztam, csak próbával deríthető ki hogy melyik megy benne.
Mivel neked külön nem kellett megvenned a procit, csak belepróbálnod, veszteni valód nem igen volt.
Örülök hogy sikerült a csere, és rendben működik.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Truman
senior tag
válasz kriszbon #16429 üzenetére
Igen, nekem ez a proci potyán jött, így tényleg mindegy volt. De aki pénzt is ad érte, úgy hogy nem tudja biztosan kompatibilis-e, az tényleg nagyot csalódhat, hogy vett x ezerért egy haszontalan is vasdarabot, ami kutyát hajigálni se jó.
Gondolom az, hogy nincsenek kompatibilitási listák, ebben is valami üzlet lehet. Mert ugye a kereskedelmi forgalomban is vásárolható alaplapok rendszerépítőknek szólnak, így meg is lenne a közfelháborodás, ha szar lenne a támogatás és nem lenne lista. Viszont laptopot kompletten vesz az ember. Úgy vannak vele, ha valaki fejleszteni akar, így ki tudnak erőszakolni egy borsos kis szerviz költséget, vagy ami még jobb, rá tudják dumálni a felhasználót, hogy kompletten újat vegyen.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írom, de talán tudtok segíteni.
I3-4170-es proci IGP-jénél az a problémám, hogy kiterjesztett képernyőként a monitor mellett egy FHD TV-t használok, viszont a kép méretezése nem tökéletes.
Függőleges és vízszintes irányba is nagyobb képet tesz ki a TV-re és így kb. 3-4 cm "kilóg" a TV-ből.
Elvileg ezt tudom csökkenteni, viszont a kép nincsen teljesen középre pozicionálva, tehát ha alul beállítom pontosan, akkor felül még kilóg, vagy épp nem ér ki teljesen a kép szélére.Hogyan tudom ezt pontosan beállítani, illetve mi lehet a gond?
Köszi
-
dannyl
addikt
Van esetleg valaki, aki 2500k-ról váltott i5 6500 vagy 6600-ra? Megéri váltani, vagy maradjon még a sandy? Köszi.
-
dannyl
addikt
válasz MK VII #16433 üzenetére
4,4-en betonstabil, 4,6-on már van, hogy butáskodik, de nem emeltem feszt most. fesz emeléssel egy pár teszt erejéig ment 5GHz-en, de nem akarom ennyire nyúzni. Azért merült fel, mert egyre több játék procilimites, pedig most tervezek venni egy r9 390-et. Gondoltam akkor a full configot lecserélem, ha megéri.
-
MK VII
veterán
válasz dannyl #16434 üzenetére
Procilimites 4,4ghz-en az i5? Biztos vagy benne?
Furcsának találom. Főleg játékokban.
Esetleg, ha 1024x768-ban tolod a játékot akkor el tudom képzelni a procilimitet, de, ha fullHD vagy fölötte játszol akkor inkább a VGA ami kevés lehet.Ha proci limited van valahol a 2500K-val 4,4ghz-en akkor a skylake i5-el is az lesz.. Nem óriási a különbség a két i5 közt..
Én azt javaslom, hogy vedd meg az R9 390-et aztán, ha tényleg valami oknál fogva proci limitbe ütköznél akkor utána még mindig megteheted, hogy lecseréled alatta a deszkát, kockát meg ramot..
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz MK VII #16435 üzenetére
FHD max graf. azt hiszem a GTA vagy a Witcher 3. Az egyiknél a VGA ment 100%.on, a másiknál a CPU. Egyszerű a képlet. MSI AB-ben a proci 100%-on megy, VGA meg mondjuk 80 körül. (A másik játéknál fordítva)
Pláne egy kolléga is irta a Witcher 3 topicban, hogy egy 2500k-t cserélt i7 skylake-re (jó ez egy i7, de játék alatt nem hiszem, hogy nagyon sokat számit az i5 vs i7). Egy gtx 980-nal a régi cpu-val benézett 60FPS alá többször (jó ez már kicsit beteges, hogy ez baj ), sima CPU csere meg stabilizálta a dolgokat. Tehát itt is látni, hogy a 2500k volt a kevés ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz dannyl #16436 üzenetére
100%-on pörög a 280x kihajtásához a 2500K 4,4ghz-en?
Hmmm... Nekem G3258 van és 4,5ghz-en a legtöbb játéknál 40-50%-on tekerve kihajtja a 6970-es órajeleken üzemelő 6950-em. Na jó.. Crysis 3 alatt 80%-on teker. . Épp azon gondolkoztam, hogy egy R9 280-280x-et beújítok,mert simán kihajtja.. Egyik Haswell-es topiktárs G3258-al GTX770 SLI-t hajtott.. És akkor egy kétmagos prociról beszélünk.. Nem egy négymagos i5-ről..
Ekkora különbség lenne a két generáció közt? Nem hiszem..Bár a Te tapasztalatod a Te tapasztalatod... Természetesen nem kétséges.. Ha Te úgy érzed, hogy jónak látod a váltást, mert mint a mellékelt ábra mutatja és a keret megvan rá akkor válts..
Én alapvetően támogatom a váltást, hisz, ha tehetném én is váltanék a jelenlegiről attól függetlenül, hogy szökő évente kb 2x játszok.. Engem az újdonság varázsa vonz inkább
[ Szerkesztve ]
-
pellesmartin
tag
Hello. LGA 775 foglalatba szeretnék egy 4magos processzort,amivel legalább mediumon menne a GTA 5,Far Cry 3 fullon
-
MK VII
veterán
válasz pellesmartin #16438 üzenetére
Kérdés, hogy miből áll a géped többi része..
Alaplap? Memória? VGA? Egyáltalán van-e értelme..Xeonokat viszonylag olcsón lehet kapni aprón...
-
dannyl
addikt
válasz pellesmartin #16440 üzenetére
Direkt nem válaszolsz a feltett kérdésekre? Alaplap nélkül nehéz bármit is mondani. Tápod milyen?
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz pellesmartin #16440 üzenetére
Túl nagy előrelépés az HD5770 mellé nem lenne a 4 magos 775-ös GTA V-ben..
HD5770 azért elég harmatos a GTA V-höz.. Bár médiumon nem fullHD-ban eldöcögteti a GTA-t..
Alaplapod pontos típusát írd le, mert addig nem tudok ajánlani procit..
Xeon procik gyakorlatilag kb ugyan azok mint pl a Q9450, Q9550, annyi különbséggel, hogy alacsonyabb a TDP-jük illetve 771-es foglalatba valók. Átalakítóval és pici munkával használhatóak 775-ös lapokban minden gond nélkül, de nem mindegyik lap támogatja szóval azért kéne a lapod típusa.
Aprón ki lehet fogni már átalakított példányokat amikkel semmit nem kell csinálni csak beletenni a 775-ös lapba és használni.. Vehetsz pl simán Q9550 körüli procit is viszont drágábbak jóval.
Esetleg olcsóbb megoldás egy Q8300-Q8400, de azok azért gyengébbek is.. -
MK VII
veterán
válasz pellesmartin #16443 üzenetére
G41 viszi szépen a Xeon-t.. Egy bios frissítés ráférhet esetleg..
Xeon E5430=Q9450 nútolva átalakítóval ellátva.. Csak be kell pattintanod és mehet..Egy FSP tápot azért minden konfig minimum megérdemel szóval az jó választás..
-
MK VII
veterán
válasz pellesmartin #16445 üzenetére
Akkora procedúrát ne szentelj neki szerintem... Nem éri meg..
De Te tudod.. Szívesen! -
stefa1987
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy P5GD2-X alaplap amiben egy Celeron D 346 (3.06 GHz, 533 FSB, revG1, LGA775) proci van. Ez a gép csak netezésre van használva. Semmi játék, semmi videószerkesztés. A legnagyobb terhelés amit kap a youtube. de már az is sok neki. Megérné-e kicserélni egy P4-630 (3.0E GHz, 800 FSB, L2:2MB, EM64T, HT)-ra? És most nem az árára gondolok mert aprón 1000ft körül vannak amibe azért nem halunk bele. Hanem hogy érezni lehetne valami javulást? Vagy teljesen feleseles?
-
MK VII
veterán
válasz stefa1987 #16447 üzenetére
Üdv.
Valamennyi különbséget észrevennél már csak herélt Celeron a a Pentium közti különbséget is..
P4 640 1000ft-ért finoman szólva is drága..E7600-E8400 processzor az aminél már jelentősebb javulást éreznél viszont ezeket meg még nem támogatja a lapod, Ezek a procik amiken még viszonylag élvezhetően lehet netezni..
Ha privátban adsz egy elérhetőséget akkor nagyon szívesen fel tudok ajánlani egy P4 531-et ingyen bérmentve.. El is postázom neked! Van itthon 3db amit egyáltalán nem használok.. Amíg lesz pénzed platformváltásra, eldöcög a gépedben!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest