- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszito
senior tag
Üdv urak! A héten beszerzésre kerül egy Xeon E5410. Tervem az, hogy 3ghz - en fogom járatni, de nem csak alkalmakra. Van egy olyan elméletem, mivel ebben a családban létezik alap 3ghz-es változat, hogy a 2 proci egyforma, csak a gyárban más nevet kapott. Lsd. E8xxx széria. E800-asom simán, gond nélkül viszi az E8600 órajeleit. Láttok realitást abban, hogy tartósan bírni fogja?
Van mellé egy Coolink Bat hűtőm, ami az E8400-at sem engedte 50 fok fölé, gondolom ezzel nem lesz baj.
Kérlek titeket osszátok meg velem a vélenyeteket!
Előre is köszönöm!!!Nem az számít, hogy mit mond, hanem hogy Ki mondja!
-
papa1911
csendes tag
Adott ez a config: Alaplap ga ma 790x ds4 cpu Phenom x4 9950 BE vga r7 260x ram 4gb ddr2 kingmax táp chiftech 500w kérdés érdemes e cpu-t újítani a vga végett ? Ha igen mit ajanlotok ?
-
marcus1
tag
helló szerintetek érdemes még I7 870-et vagy I5 750-et venni?
[ Szerkesztve ]
A tegnap már történelem,a holnap még rejtelem,DE A MA ADOMÁNY.
-
revezehun
tag
Sziasztok! i5-ös processzorhoz érdemes hűtőt venni vagy elég a gyári is ?OEM processzort szeretnék vásárolni és már van egy ilyen hűtőm.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
marcus1
tag
Valaki tudja milyen lényeges különbség van a z87 és a z97-es chipset között?
[ Szerkesztve ]
-
marcus1
tag
Melyik Intel processzoroknál volt a kupakos gondok? túlmelegedés és magas hőfokok?
-
gyuszito
senior tag
Jó reggelt skacok!
Van valakinek tapasztalata gigabyte GA-P35-DS3L + Xeon L5410 - zel kapcsolatban? Azt olvastam, hogy ritka esetben 500-as fsb-t is tud. Féltem az 1db 4pines csatitól, de az L verzió ugye kevéssel is beéri. Nekem a 3ghz a cél, ha ez sikerülhet, már boldogság..Nem az számít, hogy mit mond, hanem hogy Ki mondja!
-
ElEvEn11
senior tag
A napokban többször vészleállítással megállt a processzorom. Ekkor kezdtem el figyelni a hőmérsékleteket, hogy hátha az a gond és bizony érdekes értékeket kapok a CoreTemp-ben.
A képen látszik, hogy ez egy Q6600. A hűtőbordát lecseréltem egy vadi új Cooler Master Hyper TX3-ra. Ezzel mérte ezeket az értékeket. A Core 0-án az a -27 fok nekem azt mondja, hogy itt bizony „megkotlott” a proci.Mit gondoltok? Cserélnem kell a procit? Vagy inkább csak egy nagyobb borda és jónapot?
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
CirrMee
addikt
-
AlexBrown
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS K8N alaplap, melybe AMD Athlon 64 processzort keresek.
Találtam egyet, de bizonytalan vagyok, hogy kompatibilis-e vele.
A processzor gyári jele: AMA3700BEX5AR
Bár a CPU World szerint jónak tűnik, de nagyon zavar a "mobile" kifejezés a leírásban.
Tud valaki segíteni egy magyarázattal?
Köszönöm előre is.
Alex
-
szabosala
újonc
Üdv! FX6300 +asus M5A97evo 2.0 mellé tud valaki ajánlani valami jo vga+t. R9280x-et néztem ki, vagy esetleg van olyan nvidia ami felveszi vele a versenyt es nagyjából árban ott van?
-
-
tetrix
tag
Üdv!
Stop:0x00000124-es blue screen-re tud valaki infót?
konfig: alaplap asus Z97-A, i74790K gyári hűtéssel.
a hiba 3Dmax.renderelésnél jelentkezik kizárólag,turbó órajeleknél 4400Mhz-en,hőmérséklet 88fok,HWInfoban 98-at is mutat. 4000Mhz-en szépen lefut a számítás,hőmérséklet ilyenkor 72fok.
többi hardverelemet kiteszteltem,más programban nem csinálja,stabilitásteszt,prime95 is rendben lefut turbó frekin is.
- tápegység problémára gondoltam még, ami egy régebbi FSP350-es; vagy lehet a hűtés a bajos? -
tetrix
tag
válasz cinkoxid #15535 üzenetére
a proci gyári intel hűtője van rajta az a szélrózsa fajta,elvileg rézmagos;
- hosszabb renderelés közben van hogy csökkent a rendszer a turbó frekiken,ilyenkor a hűtést is visszaveszi,pár másodpercig,aztán sajnos lehal,pedig még nem fejezte be a számolást.kisebb órajeleken nincs gond. -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Adva van egy gép, mely meg se mukkan.
A fő kérdésem az, hogy az alaplap processzor nélkül el tud indulni?Kizárásos alapon mennék, így először a tápot cserélném ki, azt a másik gépből kiszedem. De alaplapot és procit nem tudok szerválni.
Így talán kiderülne, hogy ha a táp jó, akkor az alaplap vagy a proci ment e tönkre. -
ElEvEn11
senior tag
válasz MiklosSaS #15524 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat!
A szenzor is lehet éppen rossz, de most terhelés nélkül mutatja a Tcase értékeket. Amint kap egy kis terhelést a proci, szinte azonnal felugrik 90 fokra. Mindezt az új hűtőborda mellett is. Kézzel azért megnéztem a hűtőborda alját, ami a legközelebb van a procihoz és ott bizony maximum kézmelegnek lehetett nevezni, de forrónak semmiképp. A hőcsövek sem voltak még csak melegek sem. Szóval alaplap is lehet, ez alapján. Úgy viszont cserélnem kell a rendszert, mert E-Bay-es rendeléssel nem akarok játszani, megfelelő alaplapot meg csak ott találtam. Közelemben meg nincs másik s775-ös deszka. Ez a lehetőség is ugrott.CirrMee #15525!
Köszi neked is a választ! A Core 0 simán felugrik 100 fölé egy közepes terhelésnél is. Mellette a Core 1 se marad hideg. A másik két mag hőmérséklete inkább nevezhető normálisnak. A régi és az új borda is szépen ült fel a proci felületére. Polírozva és pasztázva természetesen. Szóval hűtőközeg-érintkezési gond nem igen lehet. Emlékeim szerint ez két Core 2 Duo mag, egy lapkára ültetve. Simán el tudom azt képzelni, hogy az egyik mag egyszerűen elfáradt. 2009 óta azért volt használva, habár OC-zni sosem szoktam.Úgy nézem vásárlás lesz ebből, pedig nagyon odáztam volna még a rettenet dollárárfolyamok és a horror DDR3 árak miatt.
[ Szerkesztve ]
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
CirrMee
addikt
válasz ElEvEn11 #15539 üzenetére
Nézd meg az Aida64 alatt a stabtesztet. Ha a CPU Thermal Throttling kitér, akkor tuti hőmérsékleti gondjaid lesznek. Hőcsöves hűtő is elszállhat (csövek megrepednek), szóval ha rendelkezésedre áll, próbálhatnál más hűtőt is. Az a 80°C körüli sem megnyugtató, még ha télen el is menne azzal...
[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
tomic
addikt
Érdeklődnék,tudja-e valaki mikorra várhatóak AMD oldalon új szériás processzorok asztali pc-ben? És ezek milyen lapban lesznek használhatóak?
-
veterán
Kaveri refresh jön, a Godavari, FM2+ foglalatra. Valószínű idén valamikor, előrelépést nem nagyon hoz. AM3+ foglalaton nem nagyon várható semmi. Az első komolyabb újítás 2016-ban esedékes valamikor, az lesz a Zen, de még nagyon keveset tudni róla, pl a foglalatát sem.
solfilo
-
tomic
addikt
Köszi nektek.
És mi a helyzet a túl oldalon? Első sorban a prociba épîtett grafikus vezérlő miatt érdekelne. -
do3om
addikt
Azt elmondanád mért az igp a a fő szempont hogy mi jön?
Csak mert ma is egy közép-alsó kategóris VGA is legyalulja mint a szart, és bármikor megveheted, nem kel várni semmilyen procira.
Árban sem valami jól jön ki hiszen kel olyan CPU amiben jó van, meg jó gyors ram. Te meg a megjelenő CPU-k iránt érdeklődsz ebből az jön le hogy pénzed van bőven.Csak érdekelne hogy akinek fontos a grafikus sebbésség mi az ami miatt igp-t részesíti előnyben egy sokszor gyorsabb VGA-nál.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest