- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
hi!
találtam a szerkényben egy 751-es foglalatú alaplapot procival.
Ezt le lehet szedni valahogy? Szerintem már rákövesedett
Ér még valamit egy ilyen hűtő? üdv -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy EVGA X58 3x SLI Classified lapom van, ebben pedig egy i7 920. Szerintetek érdemes lenne újabb generációra váltani? Videókártya normális még nincs benne, használtan 50-60 körül szeretnék valamit venni nemsokára. Hűtésről egy elég brutális vízhűtés gondoskodik.
Játékra és hobbi videó/fotó szerkesztésre használom a gépet. Játékban lennék bármikor CPU limites FHD felbontáson egy 50-60 ezres VGA-val? Maga a lap igaz hogy régi, de szerintem nagyon jó darab. Igényes, jól néz ki, tele van nagyon hasznos tuning funkciókkal.
Váltsak vagy felesleges?
-
HollyBoni
veterán
válasz ZSZS-CMSC #15303 üzenetére
Én is pont 770-et szeretnék belerakni. Akkor szerintem várok, ha még valahogy procilimitbe ütköznék veszek valami erősebbet, jó olcsón mennek ezek az 1366-ok.
Hűtésem engedné hogy addig húzzam fel amíg lehet, de valószínű már a szobám is felmelegedne tőle.
[ Szerkesztve ]
-
greef
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Gigabyte GA-G41NT-S2 alaplapom, és szeretnék beleeröltetni egy E5430-at. Megeszi a lap? Mit kell nézni, csipszet vagy esetleg van valami konkrétabb jel?
A konvertáló matrica már a procin van, csak nem bontanám meg a pöcköket a lapon, ha valaki tutira tudja, hogy nem eszi meg.
Előre is köszönöm a választ!
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
Felmerült a processzor-hiba kérdése. Szeretnék viszont biztos lenni a hibával kapcsolatban, értelem szerűen nem szeretnék feleslegesen új procit venni.
3 éve raktam össze a gépet. A procit már használtan vettem egyik haveromtól, így kb 5 éve van használatban. Egy AMD Athlon II 4 magos 3000 MHz-es prociról van szó.
A többi alkatrészt mind újjonnan szereztem be, így azok kora 3 év.
2x2Gb RAM
AMD Radeon HD 7700 1Gb
Egyre gyakrabban jelentkezett a kékhalál különböző hibakódokkal, illetve nagyobb terhelés alatt hirtelen leállt. Rendszer hibára gyanakodtam, így formatáltam és mindent újratelepítettem. A hiba azonban maradt, sőt talán rosszabb lett a helyzet. Most már alacsonyabb igénybevételnél is megadja magát.
Everestben többször próbáltam lefuttatni a rendszer-stabilitás tesztet, de minden teszt megkezdése után hirtelen leállt a gép.
Ezután a Hot CPU Tester-el próbálkoztam. Ennek viszont elég sokáig tart a tesztje, kizárt hogy végig bírja a gép leállás és újraindulás nélkül. egy hibát azonban sikerült elcsípnem: Sorting Algorithms: Error CPU2 MFC QuickSort. Illetve megváltozott a Complex Matrix státusza Disabled-re.M5A97 Evo R2.0, FX 8350, XFX RX 470 + 1333 32gb ram
-
Andrew.f79
csendes tag
Sziasztok !
Egy amatőr kérdésem lenne, Haswell i7 processzort ha szeretnék alulfeszelni akkor az csak Z chipsetes alaplappal oldható meg K processzorral, vagy lehet bármelyik szorzózáras processzort Z chipsetes lappal.
Egyáltalán kell-e ehez Z chipset vagy H chipsettel is megoldható-e szorzózáras processzoroknál? -
Potzee
addikt
-
Evome
senior tag
Hello
Van esetleg egy olyan oldal ahol fel van sorolva az összes intel processzor ilyen értékelés szerűen egymás mellett ? Hogy melyik mennyire erős és 1150 és 1155 egyaránt
előre is kösziHumans Killing Humans Since birth of Humans
-
CirrMee
addikt
válasz Perseus871 #15311 üzenetére
Az ott elég táp gyanús, esetleg alaplap, ha még nem szilárdtest elkókkal készült.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Perseus871
tag
válasz Potzee #15313 üzenetére
Hát igen, ezt lenne jó tudni. 4 hiba jöhet számításba: Proci, Táp, RAM, VGA. Utolsó kettőt kizárom. VGA-t egy éve vettem, RAM sem hal meg 3 év alatt. Tehát vagy a Proci, vagy a Táp. Valahogy ki kellene derítenem hogy melyik szórakozik. Van valami tippetek, hogy tudnám biztosan megtudni, melyik a ludas. Sima felhasználó vagyok.
M5A97 Evo R2.0, FX 8350, XFX RX 470 + 1333 32gb ram
-
CirrMee
addikt
válasz Perseus871 #15316 üzenetére
Ha "rendesen" lekapcsol, szerintem a procit húzd le nyugodtan a listádról.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz Perseus871 #15318 üzenetére
Miféle tápod van?
-
Potzee
addikt
válasz Perseus871 #15316 üzenetére
Egy proci hiba nem csak terhelés alatt jön elő...szerintem 99%, hogy a táp a hunyó.
Mi a tápod pontos típusa?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
jookomak
őstag
válasz Perseus871 #15321 üzenetére
Már meg is van a hiba forrása. Keress rá a milyen tápot vegyek topikra, és onnan válassz!
-
Potzee
addikt
válasz Perseus871 #15321 üzenetére
HKC...ááááá...ezzel kellett volna kezdeni...
XFX. Jó döntés!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
fasirTTT
őstag
sziasztok
Phenom II X4 10 procit szeretnénk tuningolni haverral (Phenom II x3 710-es alapból, csak feloldott mag) fesz emelés nélkül megy 3GHZ-t stabilan mennyi feszt ajánlatos adni neki? és ha adok kb mekkora +mhz-t lehet adni neki?alaplap: GA-MA790X-UD3P
-
fasirTTT
őstag
értem és csak annyit, hogy kb ezek az értékek közűl mit mennyin kellene tartani?
mert ez az alap kb, csak anniy, hogy 2600 helyett 3000-en megy
csak a procinak kell adni feszt ? semmi másnak ? -
Fenyő
őstag
válasz fasirTTT #15327 üzenetére
Szvsz itt tedd fel a kérdésed, amúgy függ a proci steppingjétől is (C2 vs C3), de értelmes fesszel (1.35-1.4v) és jó hűtővel/táppal 3.5 Ghz környéke jó eséllyel lehet benne, az NB (L3 cache) alapfesz/értelmes fesz környékén 2,4 Ghz körül elmegy.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Szereztem egy régebbi gépet, ennyit tudok róla hogy: P4 3Ghz, 2GB RAM és 120GB HDD van benne, elvileg egy IBM ThinkCentre A50 gépecske.
Kérdésem hogy elvinné a Windows 7, esetleg 8-at? Nem ismerem az P4 architektúrákat, hogy mennyire erős vas dolgozik bennük, milyen utasításkészlettel. Netezős gépként lenne használva csak.[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Fenyő
őstag
válasz lehella #15329 üzenetére
Win 7 32 bit még biztos elmegy rajta, a 8-ashoz viszont kéne az NX bit is (amit csak az újabb 64bites 775-ös P4-ek tudnak), mondjuk létezik rá vmi hack, hogy fel lehessen rá varázsolni, bár se a 7-es, se a 8-as nem fog száguldozni azon a gépen, szóval ha csak ilyen általános dolgokra kell, egy Linuxxal lehet jobban járnál.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Terminator17
senior tag
üdv valaki megtudná mondani hogy egy p67 es sabertot lapban egy 2500k cpu alap feszen kb mit bír még biztosan. Mondjuk olyan 4-4.2 ? Jah és csak szorzót emelve
[ Szerkesztve ]
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
jookomak
őstag
válasz Terminator17 #15333 üzenetére
Proci, szerencse és holdállásfüggő, de alapvetően tudnia kéne normális hűtéssel. Akár picit többet is.
-
Terminator17
senior tag
válasz jookomak #15334 üzenetére
legdurvább léghűtés van rajta ami ma kapható.
Nekem szerintem elég lenne a 4.0 mivel játékok, szerintem legalábbis nem mutatnak több fps t e felett.Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
jookomak
őstag
válasz Terminator17 #15335 üzenetére
Nekem is annyin megy. A te vga-ddal fullhd-ra bőven tökéletes lesz az is.
-
-
fuxal
csendes tag
Üdv mindekinek! a kérdésem a következő. AMD Athlon II X2 250 cpu van a gépemben! A hőmérséglet 45c fok! ha játszok akkor 52-54! ez normális?
-
-
fuxal
csendes tag
válasz Terminator17 #15340 üzenetére
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
A kérdés egyszerű:
I5 4460 vs 3550
Fejleszthetőség nem szempont, csak a processzor ereje érdekel.#KeepFightingMichael
-
pingwin92
aktív tag
Üdv mindenki!
Egy ismerősömnek van egy i5 2400-as procija. Egy baj van vele, hogy valamiért nem műxik 64 bites oprendszerrel, csak 32 bitessel; de azzal minden gond nélkül.
Tipp, hogy ez miért lehet? És hogy mit lehet vele kezdeni?Előre is
-
GZB01
tag
Egy I3 540-es processzor maximum milyen videókártyát használ ki?
-
Marcsingó
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy processzort a netről. Meg is kaptam épségben, viszont a kis érintkezők vagy mik a processzor közepén azok le vannak ragasztva valamilyen matricával. Leszedhetem azt róla, vagy egyáltalán miért van rajta?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
ProdiG
tag
Sziasztok! Kifogytam a hűtőpasztából, hővezető ragasztószalaggal (sekisui) lehet helyettesíteni? Egy amd prociról van szó,gyári hűtővel.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz ProdiG #15348 üzenetére
Nem tenném.
Nehéz lesz szétszedni mikor már lesz paszta, feszegetheted majd egy darabig. Nagy felülete van a procinak úgy összeragad hogy megsérül a CPU szétválasztáskor (elhajlik a lába, vagy egyéb gond lehet a nagy erőlködésben, leejted... )[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Parfüm topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest