- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Most raknák össze egy 1150 konfigot pentium g3220 procival 2*2 GB rammal..
Az a kérdésem hogy ez a proci tényleg 1333mhz ig támogat memoriát mert eredetileg 1600mhz akartam bele rakni csak utána olvastam hogy nem támogatja, de viszont a alaplap meg támogatja.. Ilyenkor mi a döntő? A proci?Valamint egyelőre igp-vel használom a procit és valakinek tapasztalata hogy milyen játékokat visz? Ilyen far cry, maffia2 hasonló 2008-2010es játékokat... Crt monitorom van egyelőre úgy hogy szerintem 1280*1024 a max felbontása
-
Heavyrain
őstag
I5 4460-ra milyen processzorhűtő ajánlott 5000ft körül/alatt?
A ház szellőzése elég jó, OC pedig nem lesz,csak olvastam,hogy az alap hűtő eléggé zajos és nem valami nagy teljesítményű,ezért kéne valami olcsó alternatíva helyette. -
counter87
csendes tag
válasz Heavyrain #15104 üzenetére
sziasztok! gyors kérdés:
vettem egy új fm2+ os konfigot!
f2a78m-ds2 +a10 5800k
instabil a rendszer 4gb kingston van benne 1modul
200wos márkásabb és egy 350w-os fsp-vel is próbáltam
időnként túlmelegszik a lap és kilövi magát
aida-val néztem a fogyasztási értékeket túlfeszre gyanakodva
fogyasztási érték ugrál szépen van hogy 140w-ot ír (cou package) -cpu max fogyasztása elvileg 100w
ez normális?
mi lehet a gond?"Válság van. Örülj ha két szelet kenyér közé berakhatsz egy harmadikat..." :)
-
counter87
csendes tag
ja ami kimaradt, hogy alapon 8pines +csati van, a tápokon meg 4pin, bár ez még korábban nem volt gond egy lapomnál sem...
"Válság van. Örülj ha két szelet kenyér közé berakhatsz egy harmadikat..." :)
-
törölt tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy a profilomnál lévő gépnél ha megnézitek a processzort és a rajta lévő hűtőt akkor véleményetek szerint mekkora az a hőmérsékleti érték ami teljesen normálisnak és elfogadhatónak mondható ALAPJÁRATON és MAXIMÁLIS terhelésen? A CPU hűtőm egy Cooler Master Hyper TX3 EVO, a CPU pedig egy i5 3470 3,2 GHz (húzva nincsen).
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
Gondolom jó helyen kérdezem meg..
Phenom II x4 960T processzorom ki tudná hajtani a gtx 580-as vga-t?
6 magosítható hibátlanul szerencsére.Köszönöm.
-
Mankó
veterán
Intel i3-3225 lga 1155 processzort vennek menni fog egy asrock h61m-u3s3 lapban? Kell hozzá bios frissítés? Egy i3-2105-öt váltana.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Kikki90
tag
Sziasztok! Egy 775-ös és 1155-ös processzor méretei között van különbség? Fizikai méretre gondolok, szélesség és hosszúság. Azért kérdezem, hogy belefér-e egy 775-ös műanyag tokba az 1155-ös Posta miatt Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy tegyük fel, hogy egy új processzort beszerelünk az alaplapba és felpasztázzuk majd rátesszük a processzorhűtőt. Ebben az esetben kb. mennyi ideig tudja ellátni egy paszta normálisan a feladatát a processzor és a hűtő között, tehát mennyi az az idő ameddig nem kell újrapasztázni egy processzort? Mennyi ezeknek a pasztáknak az élettartamuk miután frissen bekerülnek a CPU és a HŰTŐ közé?Köszi előre is.
-
Heavyrain
őstag
Ha már paszta,ahány ember,annyi tanács,hogy milyen módszerrel érdemes felkenni.
Én inkább tapasztalatokra lennék kiváncsi,hogy kinek melyik módszer vált be a legjobban? Illetve milyen időközönként illene cserélni a pasztát?
-
fsb1000
nagyúr
válasz Heavyrain #15117 üzenetére
1. Jó paszta kell.
2. Nem kell túladagolni
3. Lehet középre pötty majd szétnyomja a talp amerre kell
4. Precíz vagy, akkor kis pötty középen, és kicsit meghúzva a sarkok felé
.
Újra pasztázni akkor kell, ha a paszta elveszíti a hővezető képességet. Azt lehet látni a maghőfokokból. Ha nem jó a talp vagy valami el van bénázódva akkor havonta is pasztázható jobb nem lesz. Amúgy akár évekig is elmegy cpu/hűtő páros, felesleges megbontani . -
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehet kapni Magyarországon plusz ventillátort a COOLERMASTER Hyper 212 EVO hűtőhöz?
Az árukeresőn és az árgépen sem találok, mert alapból csak egyet adtak hozzá (inkább lenne 1500 ft-al drágább ,de 2 ventillátorral).
És most, hogy szeretnék rá még egyet, nem találok sehol.
Vagy esetleg rá lehetne szerkeszteni valahogy egy másfajta, ugyan akkora méretű ventit ?
Ha esetleg tudtok valami megoldást, légyszíves osszátok meg velem .Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz aftercooler #15121 üzenetére
rátehetsz másfajtát egész nyugodtan. Ha más nem, rögzíted gyors kötözővel
-
nyega
tag
Szia!
Nekem tx3-as van, egy 92mm-es pwm-es rendszer hűtőt tettem rá másodiknak. Irodai gépben volt.
Még gyorskötöző sem kellett hozzá, mert a hűtőhöz adtak plusz felfogatót. -
Heavyrain
őstag
-Cooler Master Hyper 103
vagy
-Cooler Master Hyper TX3 EVOajánlott I5-4690-re? (250ft árkülönbség van,szóval az nem szempont)
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
max. 2-3 fokot nyerhetsz a második ventivel...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
törölt tag
Sziasztok! Az valóban igaz, hogy minden tipusú (legyen az a legolcsóbb celeron vagy legdrágább i7-es)DOBOZOS Intel processzorhoz jár gyári hűtőpaszta? És ez előre fel van kenve a gyári processzorhűtőre? Eddig mindig üzletben rakattam össze a gépet, de ideje a magam lábára állni. Ezért érdeklődöm.
-
törölt tag
válasz bluyoo #15129 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen miden kép beszerzek egy jó minőségűt, az Artic féle MX márkájúakat dicsérik ahogy látom, és nem is olyan méreg drága.
fsb1000: Értem, akkor gondolom ők is valami ezüstös alapú pasztát adnak gyárilag a processzorok mellé, csak nem olyan jó minőségűt mint a komolyabb kencék....
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Heavyrain #15125 üzenetére
Ha már cseréled a gyárit, szerintem már 12cm-es ventivel vásárolj.
Pl. a Scythe Kotetsu, vagy olcsóbban a Xigmatek Gaia II, Raijintek Themis.(#15131) malware
A mostaniakat nem ismerem. Egy jó ideje egy tubus Xigmatek PTI-G3606 -al gazdálkodok.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
törölt tag
Jól van srácok köszönöm szépen a válaszokat, sokat tanultam erről a témáról. Ha valami kérdésem lesz majd jönni fogok ide.
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
Hali! Egy érdekes kérdés...
Egy intel quad proci mondjuk 6600,8200 vagy 9es széria melyik mostani amd procikat verné le?
Mondjuk a amd fm2 két magosait gondolom ?!!És most melyik intel procival vannak egy szinten?
Pl: intel 2 magosai g2020?! StbIlletve milyen videokártyákat tudd max kihajtani egy 4 magos quad?
Gtx 560ti? 660? Stb[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés.Intel Celeron D 331
vagy
AMD Sempron 2600+Windows XP alá, egy Radeon 9600 XT mellé 1gb (Intel) vagy 1.5gb (AMD) processzor társaságában melyik lenne a jobb? Hajlok az AMD felé a RAM miatt, de sebesség különbségeket nem nagyon tudok közöttük.
Nyaralóra kellene Warcraft 3 gépnek, ilyen alkatrészeket találtam a pincében.[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Fenyő
őstag
válasz nonsen5e #15136 üzenetére
A Sempron 754-es vagy 462-es? Ha 754 akkor tuti jobb a Sempron, azt még jól meg is lehet rángatni, ha 462 az SSE2 hiánya okozhat meglepetéseket, ha bármi modernebb szeretnél futtatni rajta, amúgy kb egykutya Cerka D-vel (a 462-es).
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Heavyrain
őstag
Szüleimnek összeraktam egy netezős gépet és van benne agy AMD A8-5600k. Viszont van otthon egy fölös NVIDIA GeForce 9600 GT is. Azt érdémes belerakni? Nem mai darab,de képes jobb teljesítményt nyújtani mint az IGP?
Procin nem az alap hűtés van,hanem raktam rá jobbat. Van még mellette 2GB 1333Mhz DDR3 RAM.
A legdurvább grafikus dolog,amire használnák az max 1080p-s filmek nézése lenne. -
Fenyő
őstag
válasz Heavyrain #15145 üzenetére
+1 az A8-5600K Apuja kb hasonló teljesítményre képes ha nem gyorsabb (főleg gyors dual chanel ramokkal gyak közel duplázódna a teljesítménye, szvsz inkább azt bővítsd a 2 giga már amúgy is karcsú, hacsak nem Linux-al használod), mint a 9600Gt, ráadásul annál sokkal modernebb és töredékét eszi, videózásra bőven jobb.
Szerk; fél perccel megelőztek[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Heavyrain
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Ramot majd meglátom kell-e bővíteni. De eddig is megvoltak azzal a 2GB-al, Word-re,netezésre,meg ritkán filmnézésre remélem ezután is elég lesz nekik.
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Tanácsot kérnék. Van egy asztali PC-m, amiben egy Asus P5PL2/C alaplap van, benne egy egymagos 3,2 Ghz-es procival. Érdemes-e lecserélnem a procit egy Core 2 Duo E4300-asra, ami bár 2 magos, de csak 1,8 Ghz-s. Ha jól néztem a specifikációkat, akkor elméletileg jó bele.Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest