Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz junkpod #5908 üzenetére

    "Már megbocsáss, vagy nem értem jól amit írsz vagy nem jól tudod."

    Nem érted, hogy jól tudom-e, ez a harmadik variáció.

    "Hogy számolná ki szerinted mégis, hogy merre mész ha nem a folyamatosan leolvasott GPS pozícióból amit a műholdak jeléből olvas ki?"

    Olyanról hallottunk már hogy compass sensor? Mágneses iránytű? Úgy számolja ki, hogy tudja a rendszer milyen irányba mozdultál el, ezért csak akkor keresi meg a holdakat, mikor hidegindításból még nem kapott pozíciót, illetve lehet frissítési időközöket betenni a pontosítás érdekében és szoktak is, de nem folyamatos a szignál.

    "A GPS-t használó programok folyamatosan olvassák a műholdak jeleit és abból számolnak pozíciót, majd a két utolsó pozícióból irány vektort (sebességet) és az így számított koordináták alapján illesztenek a digitális térképrajzra."

    Ez sem feltétlen igaz, ugyanis GPS magában ugye egy atom óra vagy ahhoz közeli pontosságú óra időjeléből méri a műholdak távolságát, de a mozgási sebességet meghagyja a beépített gyorsulásmérőnek.

    "Másrészt a GPS hidegindítása valóban hosszabb ideig tart és álló helyzetben gyorsabb eredményt ad, de igenis működik menet közben is és AGPS nélkül is (tapasztalatom szerint)."

    Menet közben akarod kitalálni hová akarsz menni, mikor még nem tudod, ezért tervezed az utat? Nekem ebben van egy erős logikai fail. Előbb elindulok, de még nem tudom merre kell menni... hátőőő..

    "(úgysem fogyaszt ha nem használod)"

    Pont erről beszélek. Nem fogja folyamatosan használni, még navi közben sem. Rámér a korrekció miatt és a pontosítás véget a holdakra, de nem folyamatosan.

Új hozzászólás Aktív témák