- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zeno79
őstag
válasz Narancs #5951 üzenetére
Ugyan nem tőlem kérdezted, de én is most a 9.25 globalt használom. Rendes magyar nyelv csak félig van, valami angol, valami magyar. Nem tudom mitől függ, nem tudom ki foglalkozik a fordításért....
Nem úgy van ez a baszakodás a miuihu-körül, hogy ami már megjelent nyilvánosan miuihu-rom, az már ingyenes lesz? Csak az új telókra a miuihu romokra kell várni 2 hónapot.
Multi-miui továbbra is lesz, nem? Abban van magyar. Vagy kivetetik a magyart abból? -
Narancs
őstag
Nem tudom, nekem a közleményből csak az jön le, hogy rinyálnak, hogy nincs pénz.
Szerk: ha csak két hónap, aztán mindenki más is megkapja ingyen, akkor meg nem értem, mire ez a síri hangulat a userek részéről. Ha meg csak az új telókra vonatkozik, akkor meg pláne nem.[ Szerkesztve ]
Beauty is pain
-
őstag
válasz Narancs #5951 üzenetére
A Redmi2pro-ra még global rom sincsen, mert a 2GB-os redmi2 hivatalosan belpiacos(HM2014813)
Csak china developer, és china stable van rá.A multirom viszont továbbra is elérhető marad ingyen, abban van és lesz is magyar nyelv redmi2 pro-ra, viszont a multirom is a china developeren alapul, ami véleményem szerint egy bughalmaz. Talán a china stable jobb, azt érdemes redmi2pro-n használni. A stableból van magyarítás a miuihu-n. De egy elég régi verzió: V6.6.3.0 ennél sokkal újabb china stable is elérhető V6.7.1.0, csak az nincs magyarítva hát ilyen ez a miuihu támogatás.
Én lebeszélnélek a redmi2pro-ról, illetve csak akkor vegyed ha szeretsz romolni, CM van rá és abban elég jó a magyarítás, de lévén főzőtt rom lehet hogy nem fog minden jól működni! Olyan xiaomit keress amire van global rom, azaz nemzetközi értekesítésre szánt, a redmi2pro nem ilyen.
Pl Mi3, Mi4i hogy az olcsóbb nemzetközi értékesítésre is szánt modelleket említsem, ezekhez van global rom.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Most az a legújabb ötlet hogy a MIUIHU rom csak prémium tagság fejében lesz letölthető(havi vagy éves díj), a multi marad ingyenes. Az újonnan megjelenő xiaomi telefonok esetében a letölthető multirom 2 hónapig nem kapja meg a magyar nyelvet, ugyanakkor ha a wayteq-től vagy a xiaomishoptól veszed a telefont akkor azt magyar nyelvvel előtelepítve kapod(hogy kedvezzenek a hivatalosnak mondott két forgalmazónak a kínai szürkeimporttal szemben, gondolom).
Fel nem tudom fogni egyébként hogy miért kell a MIUIHU-t a későbbiekben pénzért adni, ha a multi ugyanúgy marad ingyenes. A különbség a multi és a miuihu között hogy a multiban benne van az összes európai nyelv, a miuihu-ban csak angol és magyar nyelv van(+xperia billentyűzet a csicsa végett, az AOSP billzetet kigyomlálták vagyuláék természetesen ) Mind a multi mind a miuihu a china developeren alapul. Írtam vagyulának ha már pénzt akarnak kérni a romjukért akkor a global developerre építsék a miuihu-t, racionális érvekkel is alátámasztottam miért. Rajennek is megírtam, kedvezően fogadta, de mint mondta ő nem illetékes ebben, csak vagyula dönthet.
Jó lenne egy teljesen magyarított global, remélem vagyula észhez tér. Már korábban is téma volt ez a miui fórumon hogy miért nem a global vonalat preferálják, akkor még vagyula erősen ragaszkodott a china developer alaphoz. Remélem most megjön az esze.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
-
őstag
Nekem beolvassa jól az ékezeteket, de van amit nem. Azt nem ami nem utf8 karaterkódolással lett taggelve.
Valahogy át kellene konvertálni a tageket utf8 kódolásra, nem tudom van e erre célprogram, talán valamelyik mp3 tagger, amiben batch(több fájlon egyszerre) műveleteket lehet végrehajtani.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
syler123
veterán
Nagyobb változás van a cm12.1 alatt. Megváltozott a firmware.
Firmware 6.7.1.0 is needed, you can find it on the third post of this thread.
Meg is bukott ota frissítésnél, kaptam egy szép bootloop-ot De a twrp recovery mindenre jó, rámásoltam a firmware file-t sd kártyára feltettem és már rendben van.
Kérdés: Ehhez a verzióhoz is mehet az Xcelerete kernel?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Kb 2-3 hetente frissül tapasztalatom szerint.
Hogy magyarosodik e azt nem tudom, a nemzetközi fórumon kellene megkérdezni hogy mi a xiaomi elképzelése, most miután vagyuláék külön "unortodox" útra tértek.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Ghostface
senior tag
válasz attilav2 #5963 üzenetére
Rendeltem tempered glasst, de amit kaptam azon a kis lyuk az elején nem passzol az előlapi kamerához. Magyarul ha felteszem akkor "takarja" a kamerát. Valaki rakott már fel ilyet, nagyon rontana a képen, vagy simán felrakható? Vagy reklamáljam meg, hogy küldjenek újat?
PSN: Nifty_Ghostface
-
őstag
A global romoknál figyelni kell rá hogy mind a stabil mind a developer felülírja a twrp-t OTA frissítéskor!
Ha rootolva volt akkor OTA után lehet hogy újra kell rootolni.
Global rootolására két megoldást találtam:
[link]
és
[link]
Ez utóbbi mint írják mirecoveryből is működik.
Ha felülírodott a twrp akkor rootolás után a playről leszedhető twrp managerrel könnyen vissza lehet rakni.
Vagy fastbootból, ehhez rootolás nem szükséges (csak egy pc-re feltelepített fastboot csomag).
innen letöltöd a recovery image-t(mindig a legújabbat): [link]
aztán fastboot flash recovery twrp*.img (a recovery image a fastboot állománnyal egy mappában legyen).
Telepíthető fastboot csomag: [link]-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz syler123 #5959 üzenetére
Nagyobb változás van a cm12.1 alatt. Megváltozott a firmware.
Firmware 6.7.1.0 is needed, you can find it on the third post of this thread.Ez a firmware nem más mint a global stabil 6.7.1.0 miui basebandje!
Szerintem ha felrakjátok a global stable-t mielőtt a cm-et felraknátok, nem kell belakni, egyszer bebootoltok oszt kész, és utána telepítitek a CM-et akkor a 6.7.1.0 firmware-nak kell már CM alatt is lennie!
Ezt ellenőrizni pedig úgy lehet hogy megnézitek és feljegyzitek a global stable miui alatti baseband-et és összehasonlítjátok a CM alattival.
A global 6.7.1.0 innen tölthető: [link] Én ajánlom hogy azért egy pár napig próbáljátok ki a stabil global romot, már hogy legyen összehasonlítási alapotok a CM-el, rádiós és gps képességek terén pl. Hiszen a CM12.1 mostmár a global stable miui rom firmwarjére épül! Várom főleg a gps képességek összehasonlítását global stable vs CM12.1 terén.
Miután a global stabil rom felkerült, ugye a magyar nyelvet nem lehet kiválasztani mert a global stabilban nincs.
Először is rootolni kell: [link] aztán playről feltenni a morelocale2-t, majd custom locale és hu HU (egymás alá ebben a sorrerndben), ekkor a dátumformátum, a naptár egy része, és a playről telepített egyes alkalmazások(amikben van fordítás) valamint az összes google alkalmazás magyar nyelvű lesz.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Most valamiért nagyon nehezen jön le a stabil global rom, a fejlesztői global simán lejön, pedig elvileg ugyanarról a szerverről jön.
Az obigota-ról(tartalék szerver) próbálom most leszedni a stabilt (ezt linkeltem az előbbi postban) de innen is lassan csordogál.
Linux alatt egyszer meg is szakadt, most átmentem windowsba, hátha itt letöltődik.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Nah nagynehezen lejött a global stabil rom flashget3 segítségével!
Ha lesz kedvem akkor feltolom, tesztelem a gps képességeit, aztán megy fel a cm12.1 és annak is tesztelve lesz a gps képessége. De lehet hogy csak 1-2 hét múlva. A global developer nagyon bejött! Most nem akarom ledúrni. Korábban év elején volt már fenn cm12.1 de igo dobálta a gps-t kb percenként, erre többen is panaszkodtak mostanában, most hogy a global miui firmwarejára(basebandjére) alapozzák a CM12.1-t kiváncsi vagyok javult e a helyzet.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
zeno79
őstag
válasz attilav2 #5971 üzenetére
Tényleg jó a béta global miui rom, de borzasztó a fényképek minősége. Emiatt most megint megválok tőle!!! Összehasonlítottam miui_hdr; miui_google_camera; cm11_orig; és cm11_google rendszerek és alkalmazások által lőtt képeket 3 témáról, ugyan abban az időben (csak amíg bebootolt az új rendszer annyi különbség) és hát ég és föld. A miui mintha nem tudna fókuszálni a "végtelenbe" és totál mosott paca lesz a kép.
Szóval: a gps cm12.1-en nagyon is érdekel, ha lesz valami pozitív változás feltétlen írdd meg légszi, mert úgy néz ki ez a 6.7.1.0 firmware sem egész jó. Nagyon nem teszteltem, de a maverick útvonalrögzítő kihagyott cm12.1 alatt (ráadásul mobilnetet nem bírtam bekapcsolni). Pedig a képek minősége, RDS rádió miatt szívesen használnám a CM12.1-et.
CM11 alatt jó a gps, a mobilnet, a fényképező (csak nincs hdr), nem tudom cm12.1-nél miért nem?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én global beta alatt nem tartom rossznak a képek minőségét! Miuihu-hoz és Global stabil-hoz képest van összehasonlítási alapom, szerintem ezek között, beleértve a global developert is, nincs nagy képminőségbeli különbség. Esetleg nézd meg a global stabilt, hátha ott jobb a kép, magyarításhoz fentebb írtam instrukciókat.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
zichie
senior tag
Az másik akksi jót tett a telónak, mert 6 napig nem volt reboot. Tegnap volt Spotify offline zenehallgatás közben, amikor a telefon nyugalmi állapotban volt.
Jó hír, hogy találtam (angol nyelvű) fórumot, ahol másoknak is ez a problémája, igaz van akinek napi 2-3 reboot is van. XIAOMI Redmi 1S Auto Restart?
Rossz hír, hogy mindenki magáról a problémáról ír, de megoldásról nem. A jelenség ráadásul rom független, jelentkezik miui5-ön, 6-on, cm11-en.
Nekem a heti max. egy random reboot még belefér, bár jobb lenne, ha nem lenne. -
tam@s
tag
Sziasztok!
Vett valaki "tempered glass"-t a telefonra? Van valakinek valamilyen bevált ebay linketek esetleg?
Köszönöm előre is! -
Flashget
félisten
Tegnap jelezte a frissítő, hogy van új vagyula rom
Készítő: MIUIHU Csapat (vagyula)
Verzió: 5.10.16 (MIUI 7)megnézem honlapon a fejlesztői meg:
Verzió: 5.10.15 (MIUI 7)Realme GT Master Edition
-
Emi1986
tag
válasz Flashget #5978 üzenetére
Szia!
Ha már ennél a romnál járunk érdeklődnék 1 kicsit. Lehet, hogy Láma kérdés, de Xiaomi/MIUI téren nem vagyok még a toppon.
Szeretném befrissíteni feleségem telóját Redmi 1S.
Jelenleg verzió van fent.
Simán letölthetem az általad leírt romot bármiféle atrocitás nélkül.
Letöltöm. Átnevezem update.zip-re és már mehet is az install recoveriből vagy a teló menüjéből?
Vagy kell valamit eszközölni adatmentés után még? Mire figyeljek?Előre is köszi a választ.
ÜdV:T
-
Flashget
félisten
válasz Emi1986 #5979 üzenetére
Hello.
Ezen még 4.3 android van és a verzió is elég régi.
V5 esetében az 50-es a legutolsó stabil verzió. De ezt már nem frissítik tovább hanem kijött helyette a V6 az android 4.4-el ezt követően a V7 MIUI.
Nálam a V7 5.9.17 vagyula van fenn. Nem frissítettem az újabbakra mert ez elég stabil nálam. Ha frissítek is csak a kiváncsiság miatt lesz.A következő sorrendben tedd, mert elég nagy lesz az ugrás a verziók között.
1. készíts biztonsági mentést. Majd a teljes MIUI mappát mentsd el PC-re.
2. töltsd le a Stabil V5 50-es romot, nevezd át update.zip-re és ezután másold be a gyökér főkönyvtárba.
Kikeresd ezt a fájlt a telefonban (bal menű gomb megnyomása után) és frissítesz onnan. ha nem megy akkor:
3. Kapcsold ki a telót, majd nyomd meg a bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot egyszerre, míg meg nem jelenik a Mi logó. Ezután elengedheted a gombokat, egy-két másodperc és a Recoveryben vagy. A menüben a hangerőszabályzó gombokkal és a bekapcsoló gombbal tudsz navigálni. Válaszd az Angol nyelvet, majd az "Install update.zip to System" pontot. Elindul a telepítés.
Ha sikerült a telepítés, akkor belépsz Wipe & Reset menübe, itt kell Wipe Cache, majd Wipe User Data. A Wipe User Data mindenképpen kell, mert ha nem futtatod, akkor ugyanúgy problémák lesznek a telóval! Ha végzett válaszd a Reboot, majd a Reboot to System pontokat.4. amennyiben tovább akarod pakolni a V7-hez cserélni kell a recoveryt TWRP-re [link] mert csak ezzel megy fel V6-tól a rom.
5. letöltöd a megfelelő romot ami kell, de ezt nem kell átnevezni! Ahogy leszedted úgy másold szintén a főkönyvtárba.
6.Telefon kikapcs és elindítod a twrp-t, kikeresed benne az új V7-es romot és install. majd ha végzet nem árt egy wipet nyomni.
Elviekben 3-4 perc múlva egy MIUI V7-re frissített telónek kell lenni.Mielőtt megkérdezi valaki, miért így és hosszadalmasan kell váltani..én nem így tettem és tégla lett a teló. (vagyula V5 50-ről pakoltam fel a V6 vagyulát) tehát saját tapasztalat alapján így javaslom. lehet, hogy másik telefonra rámegy egyből és semmi gond.
Amennyiben 98%-on áll a teló már vagy 20 perce az baj. De semmi gond tégla állapotból is vissza lehet hozni szerencsére.
[link]Mások CM romot használnak én azt nem ismerem, de majd kipróbálom. Ebben ők tudnak segíteni.
Realme GT Master Edition
-
juve600
nagyúr
Üdv
CM 11-et használok
Olyan gondom lenne,hogy ha rezgőre állitom a telot akkor hívás kor egyet rezeg oszt vagy észreveszem vagy nem,viszont amikor csengő+rezgőn van akkor rezeg rendesen.Mit -hol kellene beállitanom ? Esteleg ez a Miui-nál hogy működik ?Thx
-
zeno79
őstag
válasz juve600 #5981 üzenetére
Jó tudni hogy nem csak én használok még CM11-et. Tuti stabil cucc!
De sajnos a kérdésedre nem tudom a választ , soha nem használtam a Profilokat. Egyébként rendesen működik?
Aha, már látom: panelre kitenni, és "alapértelmezett", "autóban", "néma" és "éjszakai" függvényében némít, bluetooth-t kapcsol, repcsimódot kapcsol.[ Szerkesztve ]
-
eFeMeR74
senior tag
Köszi megrendeltem (9.89 szerelő készlettel együtt)
Kicseréltem én 1 óra alatt. Igaz a törött üveg leszedésével megszenvedtem, de a pillanat páka segített
Van jó kis videó róla, hogyan kell kicserélni nekem bejött. Tökéletes lett.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek. Így megúsztam 2.800 Ft ból az egészetMI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
mrszitya
senior tag
MIUIHU v7-ben az értesítő panelen megjelenő óra és aktuális időjárás sávot el lehet valahogy tüntetni? Hiába jegelem az időjárás alkalmazást, vagy tiltom le az értesítést a beállításokban, az ott marad.
-
syler123
veterán
Nah kipróbáltam a MIUI7-et. Nekem nagyon nem jött át a dolog, hozzászoktam a cm egyszerűségéhez és ment is vissza, lényegesen melegebb is volt a telefon a cm-hez képest, jobban is merült.
Szerintem a névjegyek szinkronizálása sem automatikus, ami egy vicc egy android alapú rendszernél. Cm12.1-nél mire túl vagyok a kezdeti beállításokon addigra megvannak a névjegyeim...[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
-
Ájvé
veterán
válasz syler123 #5990 üzenetére
Attól függ miben állítod be a szinkronizációt, külön egyébként a MIUI menüjében is van fiókok és szinkronizálás, itt is engedélyezni kell. Én google fiókot használom rá és UI vagy ROM-tól függetlenül gond nélkül szinkronizálta. Szóval te nem csináltál valamit jól, ha ez nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
válasz mrszitya #5991 üzenetére
CM-porszivoügynök - ez jooo! :-)
Részemrol megbaratkoznék a MIUIval, de nekem fontos hogy elfogadhato fenykepet csinaljon. Makróra szuper, de sajnos a miui nagyon rossz kepet csinal akkor ha "tajkeprol" van szo.. Egyszeruen ami pár méterre van az nem éles. Gyakran semmi sem éles, nem oda fokuszal ahova kene. Szemcsés-homályos minden él, nincs kontúrja, vagy egyszeruen csak elmosott paca. Ez minden képen megfigyelhető. Tudom hogy nem lehet minden tűéles de a miui(ban levo kernel vagy valami) nagyon csunyan oldja meg. Más fotóapp miuin is detto.
Még senki nem vetette össze (rajtam kivul), (illetve senkit nem zavar ennyire?) a 2 rendszerben lőtt kepeket rendes monitoron 100%-os nagyitasban egymás mellé téve a 2 képet?[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
Ezt a jelenséget az összes miuin megfigyeltem, változó mértékben, de mindig ilyen. V5 még viszonylag oké, v6 változó (neha nagyon csunya kepeket csinalt), v7 talan már egy fokkal jobb.
Hihetetlen szamomra, hogy mennyi minden mulik a szoft-on. Remélem fefifofum cm12.1 házasitasa a miui 6.7.1.0 firmware-rel nem fogja később lerontani a fotok minoseget!!!
Bár cm11-porszivoügynök vagyok ami mindenben tökéletes szamomra!!!
(Eros,jo gsm- és gps-vétel, kereshető zenelejatszo rendes albumos megjelenitessel, rds radioval, emelkedö csengőhang, és programozható zarkepernyő-hivatkozásokkal es oldaliranyu hivasfogadással ÚGY, hogy "gyari" appok, mig miuin mindenbol mást kell hasznalni) -
-
mrszitya
senior tag
Alapvetően a MIUI egy fantasztikus kis rendszer - a maga hiányosságaival/hibáival és az 1S korlátaival együtt. Jómagam nem érzek késztetést a váltásra, mint pl. az előző Samsung telómnál.
A kameráról még nem alkotok véleményt a 7-es verzió esetében, de a v5-nél fullhd monitorra még épp elég a teljesítménye számomra. Némi utómunkával pedig, nem is rossz.
A gyenge pont a Redmi 1S-nél a MIUI-val a giga ram, mint tudjuk. Pontosabban a multitask. Nekem a gps és gsm kapcsolat is rendben volt idáig.
Hogy programokat kell feltenni bizonyos feladatok ellátására, én ezt nem érzem katasztrófának egy okostelefon esetében. A zárképernyő testre szabhatóságát nem bánnám, de jó így is, a hívásfogadás módja csak megszokás kérdése. RDS hiánya ciki, de nincs jelentősége. -
zeno79
őstag
Feltöltök ide egy CM11 (bal kép) és Miui 5.9.25 (jobb kép) által készült képet a közepén 100%-os nézetben, hogy miről beszélek. ugyan azzal a telefonnal készültek, annyi időeltolódással míg visszaállítottam twrp-ből a rendszereket
remélem látszani fog a különbség...
Kíváncsi vagyok másnak is ilyen-e a miui-val készült képei?[ Szerkesztve ]
-
Emi1986
tag
válasz Flashget #5980 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a részletes leírást. Sajnos ennek ellenére sikerült kitéglázni! Nem ment fel az általad belinkelt rom. 98%-nál megállt. Majd failed. Azóta küzdök, mert a megoldásnál belinkelt gyári rom letöltéssel akadnak problémáim. Leálla aletöltés. Megszakad vagy 1xerűen csak befejezi a 400mb-os .tgz fájl letöltését kb 15 mega leszedése után. (de ez is 40 perc) Már a 20-ik kísérletet teszem.
Nincsen valakinek a birtokában egy ilyen fájl redmi 1s-hez? Vagy valamilyen másikm weboldal ahonnan nem 20k-val jönneka bitek?
Előre is köszi.
ÜdV:Tibi
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest