- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Magyarítani nem lehet a Miui 6-ot? Nekem eddig az jött be a legjobban, akksikezelés szempontjából.
CM-et rühellem, legyen az Mokee vagy isten tudja milyen romPénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Roxkex
senior tag
Talán próbáljatok meg felrakni egy fastbootot és arra egy multi 45-t .. Bár én ilyen voip cuccokat nem nagyon használok szal én még nem is találkoztam ilyen hibával
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
joci86
senior tag
A merülés előtt szórakoztam a GPS-sel és iránytűvel is.
A GPS után biztosan újraindítottam, viszont arra nem mernék megesküdni, hogy reggel nem nézegettem még az iránytűt.
Nekem sehol sem írta, hogy "sensors.qcom", a kijelzőt és cella készenlétet írta a legnagyobb felhasználóknak, illetve az Android pörgette a procit. Mint mondtam, a kijelző alig 2-3 percet volt aktív, a mobilhálózat meg csak nem fogyaszthat annyit.
Mindegy, most teljesen normális. Majd lehet, hogy újratelepítem, aztán kipróbálom a GPS-t és iránytűt. Remélem a MIUI 6 rendbe teszi ezt a dolgot. Már nincs messze@wertigo1984
Milyen verzió ez a V94? Bocs, ha hülye kérdés, de nem dobott ki értelmes találatot a kereső -
wertigo1984
őstag
Szerintem kinai mert a Beallitasok menuben egy ket helyen kinai feliratok koszonnek vissza ugyanugy, mint a videolejatszonal. Igy kuldtek amikor rendeltem. Szerencsere nincs vele nagyobb baj, egy ket aprosagot leszamitva, de nem merul drasztikusan az akksim, az a sensor sincs benne (vagy eddig nem jott elo), gps tokeletesen tartja es hamar jelet talal.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
joci86
senior tag
válasz wertigo1984 #3406 üzenetére
Azt hittem, hogy valami fejlesztői MIUI 6-os
-
eFeMeR74
senior tag
Ha egy appal gondod van akkor a fejlesztőnek irjál
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
Roxkex
senior tag
Akkor szerintem más dolog ragadhatott be mint a GPS , tehát ez esetben nem az volt a gondod ..
Én is este csináltam egy olyat , hogy megvártam ameddig meg keresi azt hogy hol vagyok egy pár percig úgy hagytam és utána kiléptem .. És csak leraktam a telót este 1 vagy 2 százalékot merült , de azt is azért mert nem volt repülőben és wifi on volt (estére mindig offolom a wifit és repülőbe rakom úgy max 1% de még annyit se szokott)Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
joci86
senior tag
Arra nem mernék megesküdni, hogy nem szórakoztam újraindítás után az iránytűvel
Ha megint előjönne, akkor képernyőkép és a "Report Bug" alkalmazással beküldöm. Hátha figyelembe veszik a fejlesztésnél.A múltkor leírtad, hogyan ajánlott újratelepíteni (Fastboot). Van valami, amit egy egyszerű MiRecovery-s "update" nem ír felül?
-
Roxkex
senior tag
Szerintem csak van olyan amit nem ír felül ! - Bár annyira nem tudom , én inkább mindig fastbootolok egyet azért az a biztos (Régi telómmal mindig úgy volt a tuti , ezért ezt szoktam meg..)
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
CS_D
senior tag
Sziasztok!
Az edigitaltól vásárolt telefonokon a MIUI melyik verziója van? (Pontos verzió érdekelne, pl. MIUI-45.0.0)
Root jogosultság egy kapcsolóval aktiválható alapból, vagy pedig teelpíteni kell update.zip-ből a su binárist?
Van fent valahol olyan ROM, amit edigitalos garanciáztatáskor lehet használni?
Előre is köszönöm!
-
bagkri01
őstag
Szerintem bármelyik hivatalos rom van fent a telefonon, abba nem tudnak belekötni. Nem kell visszaállítani a 24-es romot, de ez csak tipp.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
LantosBerry8
senior tag
Azon felhasználókat kérdezném, akik Miui 6 -ot használnak!
- Melyik az a verzió, ami a mindennapokban a legjobban használható?
- Mik az általatok ismert hibák? - azok mennyire befolyásolják a használatot?
- Akkuhasználat, memória kezelés hogyan alakul, pl. a CM11 R16-hoz képest(nekem azz akku ebben elég gyengén teljesít...)?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mert lehet hogy a vagyula 45 van rajta, arra nincs frissítés, multi45-nél jelznie kell hogy frissíthető v47-re. Korábban közzétettem egy changelogot a v47ről ebben benne van mi változott, mobilról vagyok így most nem keresem elő, de a miuiandroid.hu fórumban is belinkeltem a changelogot a v47 topicba a redmi1s fórum alatt. Sok mindent javítottak a 47ben, de pl a témaválasztó alkalmazásban a keresés nem működik helyette FC-zik. Ugyanígy elszáll a mitransfer bár ez nem létfontosságú alkalmazás.
Ha a munkatársad fel akarja rakni akkor letölti a v47-et a miuiandroid.hu-ról átnevezi update.zip re, bemásolja a belső tárhely gyökerébe, majd hangerő fel + bekapcs, wipe cache + wipe data, majd install, a folyamatoknál sokat szeret időzni 98%-on a mirecovery, de mindent mwgcsinál csak idő kérdése[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Stonerice
őstag
válasz LantosBerry8 #3420 üzenetére
Én a MIUI6 V2-vel kezdtem, és arra elég egyszerűen felment a google installer miui apps- ból majd azon keresztül a google play.
Én személy szerint csak akmeragondokra emlékszem, amikor már tizen pár százalék körül jár az akksi. Vakku mellett is csak fekete képernyőt lő. Illetve lehet hogy rendesen feltöltött akku-val is kicsit később exponál a kamera, tehát már akkor amikor kezd a fény kialudni.MIUI6 V3 nál is ugyanezt tapasztaltam. Tetszik, hogy elérhető a mobilhálózat módjának preferálása , ami növeli az akksi időt. Pl: 2G
Mély alvásban hihetetlen jól teljesít a telefon. Ha alig használod akkor 3 napig is elvagy simán töltő nélkül.
Néhány CM romot már kipróbáltam, és azt hiszem a GPS ragadt be párszor ami szívta az akkut. (alkalmazás infó alapján számomra az derült ki.Egyébként böngészve és wifit használva, képes jól teljesíteni a CM- is De különbséget tenni , még nem tudok egyik rendszer javára sem.
Egyébként MIUI-n nem használok semmilyen alkalmazás bezáró , és battery kímélő progit sem. Leszámítva a beépítettet, ami a menü gombal jön elő V3-alatt.
CM-en pedig azért használtam mert alapból rajta volt .
Kezdem azt hinni, hogy többet árt mint használ ez a Cleaner Master...MIUI 6 hátránya még, hogy egyenlőre, csak angol elérhető. Hallgatttam vele zenét is fejhallgatóval, és meglepően jól bírta az akksija gyári zenelejátszóval
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
joci86
senior tag
válasz Flashget #3417 üzenetére
Én is megkérdeztem a Wayteq-től, hogy az általad linkelt oldalról telepített ROM használata garanciavesztéssel jár-e.
Nekem ezt válaszolták:
"A hivatalos xiaomi.eu, gyári Xiaomi ENG/Chinese és a Vagyula féle ROM használata nem jár garanciavesztéssel, kövesse az utasításokat!"Ezt már csak azért sem értem, mert "Unofficial International MIUI / Xiaomi Phone Support" van kiírva az oldalon jó nagy betűkkel, valamint itt nincs fent vagyula csak ott, amit linkeltél
Nekem ez az oldal hivatalosabbnak tűnik, ráadásul vannak fent régebbi verziók. Érdekesség, hogy itt a v45 multi a legfrissebb, valamiért nincs fent a v47
Úgy néz ki, hogy ennek az oldalnak a magyar változata a miuiandroid.hu.Köszi, így már képben vagyok a v94-essel. Rákerestem a fórumban, de nem jártam sikerrel...
Valaki írta, hogy a multi v45-ben nincs magyar nyelv. Ezek szerint az utolsónak linkelt oldalról letöltve, telepítve a v45-öt, el lehet búcsúzni a magyar nyelvtől? Csak azért kérdezem, mert ha megint előjönne az akksis bug, akkor kipróbálnék 1-2-t ROM-ot (vagyula, v47), de ha vissza szeretném állítani erre a multi v45-re, akkor ne érjen kellemetlen meglepetés.
MiRecoveryben mint ha nem lenne mentés menüpont (mint CWM-ben, full ROM mentés zip-be). Erre valami PC-s progi kell? A menüben elérhető mentés csak a beállításokról, alkalmazásokról stb csinál biztonsági mentést, nem egy recovery-ből telepíthető backup-ot.
-
őstag
Hát érdekes hogy csak angolul elérhető, mert a redmi2-n multilang miui6 van, de ha igazak a tapasztalatok az akkuidőt illetően a miui6 ról akkor a redmi2 ezen a téren csak jobb lehet ráadásul ott van + 200mah. Remélem megérkezik hivatalosan is redmi1s-re a miui6, és nem csak bugos custom rom formájában marad elérhető. Egyébként valahol kissé átverésnek érzem hogy a wayteq múlt év végén a redmi1s-t kezdte forgalmazni, ahelyett hogy vártak volna 2015-ig és egyből a redmi2-t kezdték volna forgalmazni, mindenki jobban járt volna. De ha már a miui6-ot ellehet használgatni angolul, akkor lehet hogy nem lenne hülyeség a hivatalos angol-kínai global redmi1s rom-ot használatba, hosszabb tesztelés alá venni, hiszen talán kevesebb lehet benne a bug mint a multilangba, gondolok itt pl arra hogy multi47 alatt a téma alkalmazás crashel kereséskor angol kínai official alatt semmi baja. Egy baj van csak az official miui5-el hogy a google play-t még nem sikerült rá felgyógyítanom. Nemtudom hogy ha a pa gapps packet recoveryből megpróbálnám feltolni alá az működne e.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
MODERÁTOR
-
őstag
Elméletileg morelocale-val át lehet tenni a régiót magyarra és akkor a lefordított alkalmazások magyarul jelennek meg az angol kínai romon, megha esetleg vannak lefordított részek az angol kínai romban akkor azok is előbukkannak, erre kicsi az esély de hátha. Az angol kínai official fastboot romnál azt is észrevettem hogy a MiPC látja az sd kártyát is, míg a multilangnál MiPC alatt nem jelenik meg.
-
joci86
senior tag
Kicsit elbizonytalanodtam a telefonon lévő ROM-ot illetően.
A beállításoknál kismillió nyelvből lehet választani, ezért gondoltam, hogy multi van rajta.
Kíváncsiságból megnéztem, hogy elérhető-e frissítés. Nem. Ez a legfrissebb szerinte (root jog nincs beállítva). Lehet, hogy vagyula v45 van rajta?A "telefonról" menüpontban ez fogad:
-
őstag
Pedig annak multilangnak kell lennie, furcsa hogy nem ajánlja fel a frissítést, pedig írták páran hogy a multi ota frissít. A hivatalos angol kínai v45 felajánlja a frissítést v47re multi 45 viszont nálam még nem volt fenn, így annak ota frissíthetőségéről első kézből infót nem tudok.
-
joci86
senior tag
válasz attilav2 #3429 üzenetére
Ezek szerint jól gondoltam, hogy multi. Ami elbizonytalanított, az hogy nem ajánlotta fel a v47-et, valamint a "MIUI Hungary".
@ CineDOG1 (#3430)
Nekem is Edigitalos a telefon. Én sem akartam frissíteni, próbáltam kideríteni, hogy mi van fent. Ha esetleg kipróbálnék másik ROM-ot (ami nem válna be), akkor tudjam, mit tegyek vissza.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egyébként a v45 multiból is van többféle? Egy kolléga nemrég írta, hogy a multiban nincs magyar nyelv.
-
őstag
Kollega nem a multiról hanem a v45 fastboot romról írt, amit MiFlashhel fastboot módban lehet feltenni, ez angol kínai global rom, aminek van recoveryből feltehető változata. A multit a xiaomi.eu-ról és a miuiandroid.hu-ról tudod szedni és csak recoveryből felrakható változata létezik. A multi nemhivatalos, a xiaomi.eu írja hogy unofficial, ettől még persze garanciális a multirom a wayteqnél, csak a xiaomi nem ismeri el hivatalosnak, mert a fordításokat önkéntesek végzik.
A hivatalos angol kínai annyiban rosszabb hogy nincs benne play, és csak ezt a két nyelvet támogatja. A közösség kedvéért tenni fogok majd egy kísérletet, felrakom az angol kínai hivatalos romot, és recoveryből megpróbálom alátolni
az xda-s pa gapps packot hátha így tudok a hivatalos rom-on playt csiholni.
A hivatalos rom hátrányain kívül előnye is van: ota update lehetősége, van changelog megnézhetem mit javítottak, a multi specifikus hibák, pl téma alkalmazás crash, hiánya.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Roxkex
senior tag
Hali!
Valaki találkozott már miui v5 alatt olyan buggal , hogy az asztalon (kezdőképernyő) alsó sorában lévő 5 ikon közül egyet mindig kidob telefon újra indítás után !? Azaz , hogy rebootolom és már nem öt lesz ott hanem csak 4 , mert az egyiket kidobja a főképernyőre .. nem marad ott..
Idegesítő ..
Előre is köszi !Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
keep2000
tag
Két nap után kezdem belakni a vasat, eddig alapvetően minden rendben, egyetlen dolgot akartam megkérdezni, ami talán csak beállítási kérdés.
Auto szinkron be van kapcsolva és ha éppen nem megy a kijelző, akkor sokszor olyan, mintha mégsem menne valami a háttérben. WhatsApp üzeneteket néha fél órás-órás késéssel kapok meg, két gmail fiókom közül az egyik direkt hangjelzéses értesítőre van állítva és nem csipog, ha új üzenet jött, csak akkor, ha a kijelző be van kapcsolva stb.
Esetleg ez valami beállítás lehet, amit nem vettem észre?Xiaomi 11 Lite 5G NE, Honor MagicWatch 2
-
őstag
Érdekes, hozzá akartam szólni elsőként a 64 bites mobilok 70 dollár alatt, cikkhez, erre kiírja a kapott adatok érvénytelenek, pfff...
-
Flashget
félisten
Ami oldalt linkeltem onnan szedtem le a multi 45-öt és van benne magyar nyelv.
a vagyula féle magyar rom ugyanez csak ki van belőle gyomlálva a sok nyelv, kivéve az angol, kinai, magyar és számunkra hasztalan kínai appok.
viszont a 45-ös magyar rom link nem működik gondolom cserélve lesz v47-re.Realme GT Master Edition
-
joci86
senior tag
válasz Flashget #3440 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint a teljesen ugyanaz a két ROM, csak 1-2 alkalmazás és nyelv "hiányzik" a vagyulából. Akkor viszont nem lehet bugos az egyik, míg a másik nem. Az itt olvasottak alapján féltem a vagyula ROM-tól, mert azzal kapcsolatban említettek hibákat, ezzel szemben a a multit dicsérték. Ezek szerint ennek így nincs értelme, hiszen megegyeznek (ha jól értelmezem).
Én le tudtam tölteni a (fél perce) a vagyula V45-öt, onnét, amit Te is linkeltél. A V43-as viszont nincs fent arra error-t dob ki.@ (#3436) maczera
Valóban csak 4-nek van hely, egészen addig, míg a launcher beállításoknál nem állítod át a rács elrendezést valahányszor 5-re (esetleg 6-ra)
Ha a beállítás után magától visszaáll 4x5-re (alapbeállítás), az bizony bug. -
Imy
veterán
Redmi 1s vagy Redmi 2-t lenne érdemes megvenni?
A Xiaomi hivatalos shopjában [link] még nincs Redmi 2, csak 1s. És ha lesz érdemes lesz innen rendelni, vagy Mo-on is lesz ilyen jó árban? A 38$ postát sokallom, de több dolgot vesz az ember, lehet megéri. -
hriska
aktív tag
válasz attilav2 #3432 üzenetére
A MIUIHU romok a kínai/angol változatból készülnek...
De ha gondolod kisérletezz(#3431) joci86
A multi van fent neked.A magyar nyelv miatt írja a miui hungaryt
Ha miuihu van fent,akkor a verzió miuihu...45[ Szerkesztve ]
-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
juve600
nagyúr
üdv
kedden csatlakozom a táborhoz
ha elakadok majd jönnek a hülye kérdéseim,sam ace3-at váltok vele
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest