Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz proci985 #952 üzenetére

    "spotify ogg vorbist hasznal"
    Nyisd le a zeneminőség részt! AAC-t ír, ami persze lehet téves.

    Karremer
    "Értelmetlen, értelmezhetetlen, eleve önellentmondás olyat mondani, hogy analóg módon rögzített digitális jel. A digitális jel nem analóg, és nem is analóg módon rögzített-tárolt-továbbított."
    Egy jel csakis analóg módon kerülhet rögzítésre, mert az, hogy "digitális", az egy logikai szint. A világunk meg analóg, legalábbis amit képesek vagyunk felfogni belőle. A merevlemez felületén az a bit, ami egy megváltozott ellenállású picike felület, az ott analóg. Ahogy a megmérésével történő kiolvasása is. Ahogy a zajszűrése és feldolgozása is, egészen addig, míg egy analóg értelmező áramkör azt nem mondja, hogy az nulla vagy egy. Még akkor sincs fizikai megjelenése a digitális értelmezésnek, csak majd a két ideális állapot (alacsony/magas) valamelyike felé billen az analóg rendszer. A továbbítás is kábelen, nyomtatott vezetőn, rádióhullámon, stb. történik, és az is mind mind analóg. Igaz ez a CD-re is, az is analóg módon van rögzítve, tárolva, kiolvasva, feldolgozva, továbbítva, csak az értelmezése lesz digitális, de az már nem "valódi". Felépítés, diszkrét elemek szintjén digitális alkatrész nem látezik.

    Az más kérdés, hogy te tévesen a hanglemez vagy analóg mágnesszalag elvét nevezed csak analóg tárolásnak. Érthető, de téves.

    Donki Hóte
    "Az analóg cuccok mellett nem ment el a technika, hiszen a teljesen analóg elven működő hangszórónál nincs jobb hangkeltő eszköz."
    Hát én még nem láttam olyan hangszórót, ami ne analóg elven működött volna...

    "akkor sem egyértelmű, hogy a digitális verziót hallja jobbnak"
    Kit érdekel, mit hall jobbnak? Az eredetitől való eltérésről beszélünk, ahol az analóg módon tárolt és kiolvasott zenénél végtelen számú torzító tényező áll fenn. A digitális tárolásnál meg nem, 100 %-ig kézben tartható és ellenőrizhető.

    Stb.

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák