- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoltanfi
senior tag
Egy minden eddiginél részletesebb teszt: [link]
(A videókat a menüről érdemes megnézni: pl hátulról a 3. oldalon van a multimédiás rész)
[Szerkesztve] -
Zoltanfi
senior tag
válasz Sunyi Sanyi #753 üzenetére
Az N95 videója majd 20Mb percenként. Na most a youtube videók bitrátája kb ennek a 15-öde se.
Ugyhogy ha betömörítem a k800 fotóit a 15-ödörére és azt mondom rá, hogy szar, akkor raj vagyok?
[Szerkesztve] -
Atombalu
senior tag
-
Takashi
aktív tag
válasz Sunyi Sanyi #753 üzenetére
Na azért maga a YouTube sem egy HD-fellegvár. De azt gondolom, hogy a képfrissítés sebessége elég jól visszajön.
七転八起
-
Sunyi Sanyi
senior tag
válasz Zoltanfi #754 üzenetére
Én kiváltképp erre a Youtube videóra értettem, hogy gagyi, nem az N95 valós tulajdonságára.
(Mobileburn oldalon pölö már láttam a videót)!
Ha az illető vmi alternatívát használt volna föl a videó megjelenítésére akkor jobb lenne a videó nézhetősége.
''képfrissítés sebessége elég jól visszajön.''
Meg se szólaltam!
[Szerkesztve] -
Zoltanfi
senior tag
válasz Sunyi Sanyi #758 üzenetére
Igen az nekem is feltűnt, hogy mintha egy kicsit akadozottabb lenne a felvétel az N93-hoz képest.
Reméljük ezen is gyúrnak még az elkövetkezendő szoftokban.. -
Atombalu
senior tag
Bog: valami hasonlo hangot adott ki az n95 nyitott allapotban ?
[link]iPhone 5
-
Atombalu
senior tag
Symbianos telefonnal tudom a számítógépet bluetooth-szal távirányítani, mint a SE-kkal ? (kurzor, media lejátszó)
iPhone 5
-
blueMerle
veterán
Csodálatos. Ma visszahozták a szombaton eladott fantasztikus N95-öst, Bekapcsolom, villan egyet, mitnha bekapcsolna, aztán se kép, se hang, lefagy. Az urge pedig jogosan veri az asztalt mert 182K-t perkált le érte.
Egyenlöre egyébként 14 darab van várólistán, mintha ingyen lenne úgy viszik
[Szerkesztve] -
Sunyi Sanyi
senior tag
Lehet, hogy épp Sznob.
[Szerkesztve] -
s7ry
tag
[link]
egy újabb magyar teszt, remélem nem volt még linkelve -
s7ry
tag
''A Nokia nemrégiben elkészítette az N80-as okostelefon legújabb firmware-jét.[...]A közel 70 MB méretű frissítés a gyártó szerint fürgébbé teszi az N80-ast, illetve az N80 Internet Edition-t, ezenkívül pedig számos korábbi problémát is orvosol.''
várjuk ezt az N95 esetében is -
s7ry
tag
http://www.gsmline.hu/ -n húsvét hétfőn 191 ezer volt az N95, tegnapig 182 ezer, ma 174
ha ilyen ütemben megy le az ára akkor jók vagyunk -
Atombalu
senior tag
szepen megjelent a sufnikban, ezért egymás közt is nagyobb a harc, aztán jön hivatalosan, akkor BÁMM megint ugrik egy nagyobbat az ára, aztán már csak apránként, de csak lefele mehet
iPhone 5
-
Atombalu
senior tag
bocs a kettos hsz-ért.
Ebben van POP mail kliens ? chellos méljeimet el tudom olvasni wifiről ?
megtaláltam a választ sorry
[Szerkesztve]iPhone 5
-
bepe79
addikt
Sokaknak a keszulo N75 tetszik nagyon, nekem meg az nem. Nekem kulsore az N95 jobban bejon, tudasban meg nem kicsit jobban. Csak megint eltantoritott ez a fagyos dolog, amit itt par post-al lejjebb olvastam: masnap-visszavivos, 182K HUF-ert reklamalos, egy nap multan fagyos N95.. Hmmm. Asszem` varok meg, egyreszt az ar miatt, masreszt pedig a firmware upgradek miatt.
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
Zoltanfi
senior tag
A tényeknél maradva van itt egy-két furcsaság: A 6290-nek 369MHz-es procija van, az N95-nek meg 332MHz.
Biztos, hogy hitelesek ezek az adatok? -
Zoliboy
tag
Sziasztok!
Lekopogom az én N95-öm nem fagy.
A symbian Os.9.1-es progik szépen futnak rajta. Játékok is úgyszintén... -
Bdanyy
addikt
Mhz-et nem tudok pontosan,csak azt,hogy a 6290 procijában pl nincen 3D-s gyorsítás,ami megvan az N95-ében.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Zoliboy
tag
Hali!
A GPS-szel vacakolok kicsit mert nem akar navigálni csak pénzért. 3év 70Euro
A térképet letöltöttem majd a telóra felraktam. A GPS-pozíciót megtalálja. Egész jó a térképes nézete...csak hát a navigálással van bibi... Remélem ez is megoldódik. Üdv. -
Zoltanfi
senior tag
Igazából csak a képek és videók miatt linkeltem.
Nagyon tetszik a teló képnézegetős része, ahogy scrollozza a fotókat magától
Amúgy hihetetlen részletes a teszt..
A pozitívumok címszavakban 23 sorban fértek el.
A negatívum 15 sor, úgyhogy összeségében pozitívum van többségben
Ha majd lesz angolul is, belinkelem azt is
[Szerkesztve] -
Takashi
aktív tag
Úgy tűnik, megint csak készüléke válogatja, melyik milyen minőségű (külsőleg, belsőleg). Az enyém pl. idáig még egyetlen egyszer SEM fagyott le, nem lassult be, nem volt vele semmi gond. Ami az aksit illeti: én szűk 4 napja (egészen pontosan ma délben lesz 4 napja) vettem le a töltőről, jelenleg 4-esen áll a töltöttsége - délig ez mondjuk lemegy 3-asra, na bumm . Mindez 5-6 fotóval, kb. 30 perc telefonbeszélgetéssel, kis játékkal (kipróbáltam mindkettőt, 10-10 percben), kb. 8 óra BT-headset összeköttetéssel. Ja, és nálam éjjel-nappal megy a telefon, nem szoktam éjszakára kikapcsolni Szóval nem olyan rossz az aksi sem szerintem. Sőt, nagyon is jól teljesít a kicsike.
Egy szó mint 100 - ne hagyd magad könnyen eltántorítani! Csakis a saját tapasztalat a fontos. Azok alapján, amiket olvasok, ez a telefon elég gáz lenne. De mivel nálam nincsenek a fenti problémák, így azt kell mondjam, a valaha volt egyik legjobb készülékem (pedig volt már ELÉG sok, hidd el ).
[Szerkesztve]七転八起
-
Takashi
aktív tag
Nyomogatom, de azért nem annyira sokat. WiFi-t még nem is próbáltam ki rajta, GPS-t egyszer elindítottam, de aztán pár perc múlva ki is kapcsoltam. Ha valaki ezeket aktívan használja, akkor az aksi valószínűleg 24 órát sem bír ki. De olyan használat mellett, amit leírtam, nagyon is jó a készenléti idő! Pláne azok után, hogy szinte mindenki leírta az aksiját.
七転八起
-
Pompi
MODERÁTOR
Azt hiszem valamennyire köztudott, hogy elég nagy Symbian fan vagyok, évek óta nyúzok különböző S60-as Nokiákat. Ettől függetlenül engem nem ragadott el az N95 bejelentése óta erősödő felfokozott izgalom, hogy miért arról majd később, de szerettem volna a hozzászólásom elején leszögezni, hogy nem azért írom amit írni fogok mert bele vagyok ''buzulva'' a telefonba.
Tehát a lényegre térve, a napokban 2 darab N95 is a kezemben volt, az egyik már egy használtabb darab (már a földet is megjárta egy esés következtében) a másik pedig egy vadi új. A slide holtjátéka csukott és nyitott állapotban is minimális volt, nem volt nagyobb, mint pl. a Samsung telefonok sokak által ajnározott slidja. Elég igényes vagyok ezen a téren (is), de ez a mozgás (ha lehet egyáltalán annak nevezni) simán belefér a pakliba nekem. A telefon hátsó részének anyaga nekem tetszik, kicsit gumi érzetü. Az előlap viszont tényleg kategórián aluli. Kb. olyan, mint az N80 vagy N70 ezüst előlapja, csak amig ezeken a modelleken a fémbetét mellett ebből a műanyagból egész keveset kapunk, addig az N95-ön fémbetét híján elég nagy felületü ez az anyag és ez így nem annyira minőségi. Összességében az összerakási minőség szerintem elég jó, nem mocorgott, nem nyöszörgött semmi amikor kézbe vettem.
A kijelzője óriási - legalábbis telefonos viszonylatban - viszont a felbontás igencsak kevés erre a méretre, így elég pixeles minden, főleg az N80-hoz szokott szememnek.
És, hogy miért is nem vagyok oda a telefonért annyira mint amennyire sikerült a Nokiának felhúznia jópár embert. Egyszerüen nem látom, hogy ez a modell mitől jobb és több lényegesen, mint az előző modellek, főleg pl. a közvetlen előd az N80 - amit jelenleg használok.
Természetesen elismerem a telefon tulajdonságait, tetszik, hogy vékonyabb és mechanikailag jobban összerakott, mint az előd. A HSPDA-t a jelenlegi lefedettség mellett nem érzem nagyon szükségesnek, főleg, hogy amire a telefonról használom a netet azt a 3G is kiszolgálja.
A kamera részről már annyi szó esett nem akarom újra előhozni a témát, személyes véleményem az, hogy ez a kamera telefonos viszonylatban jó - nem akarok megapixelekekkel foglalkozni - a legtöbb esetben monitoron nézzük a képet max 1280x1024 körüli felbontásban, ezen vagy akár előhívott 10x15cm-es papírképen legtöbb esetben jó képeket produkál. Arra már tökéletesen alkalmas - ismétlem szerintem - hogy ha nincs nálunk komolyabb fényképező akkor megörökítsünk egy-egy pillanatot.
A GPS jó, hogy belekerült, de én pl. rendelkezek külső bluetoothos vevővel (egy normálisabb sirf III-as nettó 20 ezer forint környékén kapható), igaz ez egy külső eszköz, viszont navigálni csak az autóban szoktam ott pedig elfér, ráadásul akárhova tehetem, akár a rálátás szempontjából kedvezőbb helyre is, mint egy komplett telefont.
Tehát számomra és azok számára akik kicsit is foglalkoznak a témával nem volt újdonság, hogy lehet navigálni egy S60-as telefonnal.
A nagyméretü kijelző, mint már említettem nagyon jó. Lenne. De ezzel a felbontással nekem nem jön be.
A szoftveres dolgokra nem térnék ki, persze jó, hogy alapból többet vesz fel 1 percnél (mondjuk kiváncsi lennék, hogy azok akik ezt kritizálták idáig mennyit használják ezt a funkciót) és jó a kibővített ébresztő is, de ezek eddig is megoldhatóak voltak az készülék okostelefon mivolta miatt.
Az ára, mint minden új csúcskategóriás telefonnak elég magas, szerintem aránytalanul magas az előző modellekhez képest, jelenleg nem jó vétel, persze akit ilyen ár / érték dolgok nem zavarnak azok megveszik, nincs is ezzel semmi baj.
Az N80 is 160 ezer környékén nyitott és most alig egy évvel később ennek kb. a feléért kapható, tehát az N95 is szépen lejebb fog menni és akkor már érdemesebb lesz beleugrani.
Összefoglalva tehát számomra nem hozta (de ezt már a bejlentés után is egyértelmü volt nekem) azt a megváltást amit egyesek - köszönhetően a Nokia marketingjének - vártak tőle - de nem azok miatt a dolgok miatt amin itt megy a szájtépés elég ronda módon (pro és kontra) a topik megnyilása óta.
Ez kikivánkozott belőlem, bocs a hosszúságért.Feel Good Inc.
-
Zoltanfi
senior tag
Ha jól értem, akkor a kijelző a legnagyobb gondod a telóval..
Gondolom a Nokia itt is azt játsza, mint anno a 128×128-as display-el. Hogy majd egyszer hirtelen 4-szerezi a felbontást, addig meg várakozhatunk..
Pedig jó lenne valami köztes állapot, pl mint az iPhone-nál a 320×480.. Az kellett volna ebbe is.
Az N80 kijelzője túl kocka, a hosszúkásabb 4:3 jobb a telókba, mert nem olyan széles. -
Remittenda
aktív tag
Egyszerüen nem látom, hogy ez a modell mitől jobb és több lényegesen, mint az előző modellek, főleg pl. a közvetlen előd az N80 - amit jelenleg használok.
Azt hiszem egyszerűen arról lehet szó, hogy a Nokia most először készített egy olyan igazi, mindent egyben telefont. Bár az E90 picit rosszabb kamerával detto ugyanez asszem , sőt ott van billentyűzet Ezzel pedig először tudott igazi alternatívát adni azoknak, akik eddig csak a PDA telefonokban találtak all-in-one megoldást. Ebben tényleg komoly újítás.
Bár én személy szerint nagyon vártam már egy olyan telefont amin bővíthető oprendszer van és GPS is van benne, azért a teljességhez kéne egy minimum IGO szintű szoftver. És ez asszem még nincs - lehet cáfolni, tényleg várom
Ez kikivánkozott belőlem, bocs a hosszúságért.
Sebaj, majd felterjesztjük irodalmi Nobel díjra kisregény kategóriában."Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz Zoltanfi #790 üzenetére
''Az N80 kijelzője túl kocka, a hosszúkásabb 4:3 jobb a telókba, mert nem olyan széles.''
Hát nemtudom. A 128x128 pontosan kocka volt és jó volt sokáig. A 208x208 is sokáig jó volt. A 176x208 is nagyon sokáig - kvázi a mai napig megy. Ugyanez az aránya a 352x416-nak is. Szerinted ez nem jó, mert ezt vetted a fejedbe (tudom, mert erről már vitáztunk). Szerintem pedig jó. Ennyi.Feel Good Inc.
-
Zoltanfi
senior tag
Figyu, a fényképezők ccd-je 4:3-as. Tehát a fotók, videók mind ilyen képaránnyal bírnak.
4:3-as kijelzőt így pont kitöltik fekete csíkok nélkül.
Képzeld el az N80 kijelzőjét 2,6''-os méretben. Olyan széles lenne a teló, amibe ezt belerakják, mint egy E61.. Nem véletlenül halt ki ez a felbontás. Sőt a jüvő a 16:9-es megjelenítőké. Mivel azokkal fektetetve tördelés nélkül lehet böngészni! És a szélesvásznú filmek is teljes kijelzőn..
Jajj, de várom már, mikor csinálják már meg ezt kompakt méretben?! -
Pompi
MODERÁTOR
válasz Zoltanfi #793 üzenetére
Figyu.
A egy 35mm-es fényképkocka 36x24mm azaz 3:2-es (lásd még papírképek méretei: 15x10cm 18x13cm stb.) A normális digitális fényképezők érzékelője ennek megfelelően szintén 3:2-es.
A hobby - tehát nem profi felhasználásra szánt - fényképezőgépek érzékelőjének a méretaránya a számítógép monitorok képarányához lett anno igazítva, azért lett 4:3, persze azóta már be is bizonyodott, hogy ez egy elég rossz méretarány, papírkép készítésnél mindenképp bukó, de a 17'', 19''-es monitorok 5:4-es arányán is gáz, a 16:10-es kijezőkön is a 3:2 mutat jobban.
De hogy a csudába jön ez, mi köze ennek a témának egy _telefon_ kijelzőjéhez?
Használtál már 352x416 felbontásnak megfelelő oldalarányú kijelzővel szerelt telefont? Ha igen milyen hátrányait érezted?Feel Good Inc.
-
Zoltanfi
senior tag
Igen, volt 6630-am.
A képeknél teljes kijelzőn volt alul egy fekete sáv, de ügyesen megoldották, mert odakerültek az adatok. És azt is jól kitalálták, hogy a videófelvevő 5:4 arányban, tehát 176×144-ben vett föl, így ott fullscreenbe nem voltak sávok.
Visszatérve kérdésedre, nem tapasztaltam semmi hátrányát a 5:4-es kijelzőnek a mobilomon, sőt örültem neki, hogy nem kocka a 6230 után..
Azonben ez már a mult. A mai telók Vga videót vesznek fel, ami 4:3-as.
A számítógépmonitorok piacán meg egyre elterjedtebbek a szélesvásznú kijelzők. Tehát a jövőben 800×480, majd a Hd felbontások következnek a videóknál, amihez már szélesvásznú kijelző dukál a telón is..
[Szerkesztve] -
Atombalu
senior tag
Tovább zuhan a n95 ára:
[link] 166 ropiiPhone 5
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest