- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullKoxa
őstag
válasz kelly416 #29052 üzenetére
Hello4 Én nem találtam rá értelmes választ az összefoglalóban, pedig néztem éjjel. ( De lehet én nem látom csak, akkor bocsi ) csak hogy nem kell formázni, meg a mágnes töltésről van írás, és hogyan tudom meg ha rossz az aksi.
De a Google a barátom. litium ion akkumulátor első töltése ( aksi )
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka81
tag
-
kelly416
veterán
válasz BullKoxa #29053 üzenetére
Szerintem ebben benne van a válasz a kérdésedre.
" Meddig bírja az akkumlátor? Kell-e formázni?
• A kijelző a felbontásához és méretéhez képest viszonylag nagy teljesítményű akkumlátort sikerült beletenni, mely normál, átlag felhasználás mellett 2,5-3 napot bír ki.
• Természetesen mind minden mai okostelefon, a Z1 Compact is lemerül a nap végére, ha folyamatosan nyúzzuk.
• A Litium-Ion akkumlátorokat nem kell formázni. És nem is ajánlatos teljesen lemeríteni, mert az rövidíti az élettartamát." -
bnorci71
addikt
válasz kaciokos #29055 üzenetére
a saját telepítettet
opció volt amikor bedugtam a fülest meg is kérdezte akarom-e hogy elinduljon, én balga meg ráböktem, akkor jó ötletnek tűnt
kerestem az Alkalmazásoknál, de szürke a gombocska amire tippelek, hogy az lenne az esemény törlése
hopp lehet hozzá kel dugni a fülest és úgy megpróbálni.... majd kipróbálom
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
r0b1
tag
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem a SIM kártyám 4G képesre (telekom).
A problémám az, hogy nem csatlakozik a LTE hálózatra. A mobilhálózatoknál beállítom, hogy: LTE(előnyben részesített)/WCDMA/GSM, de nem történik semmi, jobb felül továbbra is azt írja ki hogy 3G és H+, sőt kicsivel később magától visszavált a beállításokban WCDMA(előnyben részesített)/GSM-re.
Helyileg Debrecenben próbáltam, több helyen is, mindenhol a fent leírtak történtek.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj, vagy nem így kell használni a 4G-t? (Mobil adatkapcsolat természetesen közben be volt kapcsolva.)
Úgy tudom az már megszűnt hogy csak bizonyos díjcsomagok használhatták a 4G-t.
Köszi! -
BullKoxa
őstag
válasz kelly416 #29057 üzenetére
Szia. A kisütést sem tudja mindenki mit jelent, na a lényeg a lényeg én így csinálom. Feltettem a telót kikapcsolva 12.00- kor, 00.00 kor veszem le. Mert azt olvastam 12-16 óra kell az első töltéshez. Erre lettem volna kíváncsi az összefoglalóban. Hogy mindenki megértse, nem mindenki telefon guru. Ezért néztem utána máshol nem itt a Ph-n.
[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
válasz BullKoxa #29065 üzenetére
szerintem ez a ni-cd akksik idejében volt így, azóta sokat fejlődött a világ és a li-ion-t nem kell töltőn hagyni első töltéskor 12-16 órát. máskor is elég addig tölteni, míg 100% lesz, nem fog csepptöltéssel még karban tartani (lehet inkább még árt is). szerintem. (de lehet az akksi elektronikája és a telefon is már okosabb nálunk és nem hagyja magát tönkre tenni)
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Bozek
nagyúr
Ez a 12-16 óra már egy jó ideje nincs így.
Anno én egyszer majdnem összevesztem ezen egy Vodafone-os ügyintézővel a hivatalos üzletben úgy 10-12 éve. Az is nyomta a szöveget, hogy 12 órán keresztül kell tölteni a telefont, mire én megkérdeztem tőle, hogy akkor a telefon használati útmutatójában miért 3-4 óra van. Na, erre csak hebegett, majd azt mondta, hogy akkor töltsem úgy, de ne lepődjek meg, ha tönkremegy. Nem ment tönkre.
-
kelly416
veterán
Nem tudom, hogy jött ide a kisütés mint fogalom, de jelen esetben mindegy is. Az elején illik két töltési, lemerülési ciklust úgy végig játszani, hogy tutira biztosra feltöltöd 100-ra (egyesek szerint 100% kijelzés után jó, ha kikapcsolod és úgy még egyszer fel teszed tölteni fél órára, de senkit nem ismerek, aki ennek hasznosságát tudományosan alá tudja támasztani, vagy legalább vett volna két ugyanolyan telótja, és az egyiken így csinálja, a másikat simán tölti, utána meg be is bizonyosodik, hogy ez a módszer jó, tehát szerintem városi legenda keverve placebó hatással), utána meg kikapcsolásig meríted. 1x kikapcsolásig, nem addig kapcsolgatjuk be, ameddig csak bírja szuflával, mert akkor kinyírhatod könnyen az akkut, lévén egy minimum akkufesz alatt az akku védelmi elektronikája nem enged be töltést, így a tök jó akkudat kizárod egy örök életre a használhatók sorából.
Ha erre lettél volna kíváncsi, bocsánat.
Szerk.:
Jó, látom, a Te linkeden is az van írva nagyjából, amit én írtam, de én nem meríteném le annyira a telót, hogy 3x bekapcsolás után azonnal álomba essen, bár ezt majd Te eldöntöd magadnak, hogy csinálod.[ Szerkesztve ]
-
HRC95
tag
Az miért van, hogy 40%on van a telefon és egyszer csak kikapcsol ilyen szöveggel, hogy kevesebb, mint 0%maradt... mind1 hány százalékon van, lehet az 56% is, fogja és kikapcsol majd töltőre dugom és tényleg full lemerült.
[ Szerkesztve ]
MSI Z270 | i5 7600K | G.Skill Ripjaws 16GB | Rog Strix GTX 1080 TI
-
PAtr0n
addikt
Te még jól is jártál, ismerős nagy Z1-e van most nálam javításra, neki 80%-ról már hellósziaszevasz. De az is úgy néz ki, hogy 100%-ról kábé 10 perc nyomkodás után 80%, aztán meg OFF.
Ez ilyen, cseréltesd ki, ha meg már nem garis, 3500 körül van az ebayes aksi, meg én tennék rá új hátlapot is. 5k-ból megvagy ha otthon csinálod."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
nji
aktív tag
Sziasztok! segítségre van szükségem: alaplap csere után a z1c -n nem működik a GPS és a mobil adatforgalom, bekapcsoljuk az adatbarangolást, a mobil adatforgalmat, de nem működik. A z3C -vel nincs ilyen gond, ott is ugyanazokat a dolgokat állítottam be. A telefont többször újraindítottam. Ki lehet ezt valahogy javítani? Lehet valamilyen módon tesztelni vagy be kell küldeni a cordonnak? Előre is köszönöm.
-
nji
aktív tag
A mobil adatforgalom már jó, nem voltak letöltve a szolgáltató beállításai. A gps-t hogyan lehet tesztelni egyszerű módon? Csak mobilnet van, kevés az adatforgalom.
-
-
kaciokos
őstag
válasz Quasi_modo #29082 üzenetére
A pontos válasz erre az, hogy a lítium akkukat nem szabad teljesen lemeríteni, mert tönkreteszi, de nem is tudod, mert a telefon nem hagyja: előbb kikapcsol, mielőtt az akku teljesen lemerülne.
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Anya telefonján a legfrissebb gmail app van, mégse frissül soha, se mobilnetről se wifiről. Nem látja ha emailt kap. Hogy lehetne ezt orvosolni?Tisztelet a Gépésznek!
-
deedee
őstag
Üdv!
20 hónapos készülék most jött vissza garanciális javításból, ahol kijelzőt, akkumulátort, oldalkeretet, gombokat, és ajtókat is cseréltek. Érdemes megvenni 35 ezer ft körüli áron, vagy még kijöhet valami típushibája? Tudom, hogy nincs kész recept, de érdekelne ha valaki hallott/tud valamit ez ügyben.
Köszönöm! -
kelly416
veterán
válasz deedee #29088 üzenetére
Mivel cserélték a kijelzőt is, azért megnézném, hogy pixelhiba vagy túlzott bevilágítás jelen van-e valahogy, de ez amúgy nem jellemző a telefonra, csak a csere miatt.
Továbbá végig nyálaznám az egészet, hogy illesztési hézagok nincsenek-e rajta?!Ha ez rendben van, akkor simán megér ennyit, úgyis lesz még rá majd 4 hónap garid, legfeljebb víz alá teszed pár percre, ha nagyon extrémen akarsz tesztelni, de én magam elkerülném ezt, csodát úgysem lehet várni, és nagyjából itt ki is merült minden.
Az enyém annak idején (majdnem pont két éve) eltöltött 3 gatyára áztatós esős napot velem a Tiszaföldvári motoros találkozón úgy, hogy órákat ült a termálvízben is (nem folyamatosan, de este 8-9-től hajnal 2-3-ig fényképezgettünk, telefonáltam és zsebben tartottam felváltva sörözés meg töményezés mellett, úgyhogy pontos időadatok ezért nincsenek), mégsem volt semmi baja. Azt nagyon sajnáltam utólag, hogy elküldtem garanciáztatni, de úgy lett Z3C-m, amit addig cserélgettem erre-arra, hogy most Z2-t nyomkodok. Csak nem tudok megválni ettől a kétséges vízállóságtól, és most megyünk megint Tiszaföldvárra szerdától, úgyhogy lesz itt teszt megint, úgy érzem.
-
kelly416
veterán
-
deedee
őstag
Köszönöm!
-
csadi0011
őstag
Összefoglalóban: "Hirtelen X százalékról pillanatok alatt lemerül a telefonom. Mi a baj?"
Szerelés linkjét ki lehetne cserélni erre: [link]
Jobban látni mindent. És be lehetne linkelni a ragasztót: [link] Ha valaki velem együtt nem akar új hátlapot cserélni. Illetve lehetne bevált akksikat linkelni.
Valaki már linkelt olyat, ami jól működik neki, de nem találom. Én azt vettem, amit PAtr0n linkelt. [link] Később ért ide, mint ami oda van írva (20-án rendeltem, ma ért ide)
Ez az akksi neki nem működött jól, ahogy írta korábban. Nekem elsőre bekapcsolt vele a telefon. Majdnem teljesen le volt merülve. Feltöltöm, pár nap múlva beszámolók róla.[ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
válasz kelly416 #29091 üzenetére
Nekem a Z3c most lett szállítás alatti státuszba.
Tegnap vette át a futártól a szerviz.
2016-07-05 Szállítás alatt
2016-07-04 Készülék átvéve
2016-07-01 Szállítás alatt
2016-06-29 Rendelés visszaigazolva
2016-06-29 Rendelés elküldveTényleg elég jók!
Kár, hogy nem írják, hogy mit csináltak a készülékkel.
Sony futáros verzió nálam is.
[ Szerkesztve ]
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
kelly416
veterán
válasz csadi0011 #29093 üzenetére
Köszi, javítottam a dolgokat, jöhetnek még az ötletek, ha van. Akkura tehettek be olcsó linket, de nemrég még volt a parts4repair oldalon volt, az állítólag OEM, annál ajánlottabbat nem nagyon tudok én. Igaz, pénzesebb. A majdnem nem működő vagy teljesen halott akkus linkeket inkább kerülném az összefoglalóban, ha nem baj.
-
peq
aktív tag
válasz kelly416 #29096 üzenetére
Sziasztok!
Z1 compactot visszaállítottam gyári helyzetbe. Megjelentek T mobilos baromságok, márpedig az eladó állította, hogy a kezdetektől független. Ez lehet a 30as SIM kártyám miatt van, vagy eredetileg Telekomos a teló? Más.. Jó pár hónapja annak, hogy elhagytam a Z1 compactomat, de emlékeim szerint az nem melegedett így. Normális, hogy a visszaállítás során ilyen forrón dolgozzon a telefon?
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Visszaállítás során azért elég sok mindent csinál, és gondolom azóta nem is 4.4.4 van rajta, újabb romokkal kicsit jobban melegszik, de annak idején én teszteltem Gangsters on the Boardwalkot, az alatt azért melegedett fél óra után 4.4.4-en is.
Igen, normális teljesen a T-s logó meg minden, mivel a T az első egy-két hónap után független telefonokat árult, így az első pillanattól független készülék állítás nem hibás, miközben a T-től van, nincs benne csalás, nincs ámítás, így árulta a szolgáltató is. De ha zavar, tegyél rá egy független EU romot, nem fognak még a szervizben sem szólni érte és nincs T-s baromság meg logó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest