Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabi+

    csendes tag

    Sziasztok! Szeptember eleje óta egy SP tulajdonosa vagyok, semmi baj nem volt vele, eddig! A telcsi amúgy T-mobileos, bár szerintem nem lényeg!
    A problémám a következő: Egy ideje elkezdtek rakoncátlankodni az előlapi érzékelők, és a hangszórók...
    Szitu a következő: Egy alkalommal azt vettem észre, hogy hívás közben süket volt a hangszóró, nem működött a proximity-szenzor; viszont kihangosítva lehetett telefonálni. A zenéket viszont már nem játszotta le a külső hangszórón; teljesen süket volt. Végig gondoltam a tüneteket, és az volt az érzésem, mintha ezt akkor kéne csinálnia, ha egy headset van bedugva! Ez rendben is van! Bedugtam a fülest, működött, ahogy működnie kell ilyenkor (ahogy fentebb leírtam). Kihúztam a fülest, újra visszatért minden, a normál kerékvágásba... Gyakorlatilag valami miatt úgy gondolta, hogy be van dugva a headset, pedig közelébe sem volt... A tüneteket az újraindítás nem szűntette meg...

    Gondolkodtam rajta, hogy ez most szoftveres, vagy hardveres hiba lehet? ...Azóta se jöttem rá ...szerintem forrasztási hibából eredő jack-csatlakozó mocorgás kizárva... Azóta egyszer dugtam rá a fülest, megint ugyan ezt produkálta ...párszor ki-be kellett dugni/húzni a fülest, hogy újra magára találjon a telefon... Azóta nem merem csatlakoztatni a fülest! Lehet hogy a jack-aljzaton belül van valami kis érintkező, ami a szoftver felé jelzi, hogy a headset miatt más audio-köröket kell üzemeltetni, és ez az érintkező úgy marad? Létezhet ilyen?

    Na mindegy...

    Pár napja csinálja azt, hogy hívás közben fogja és "kivonja magát a forgalomból" a proximity-szenzor. Ilyenkor virító képernyővel telefonálok, és nyomkodok mindenféle hívás közbeni opciót pl. a fülemmel (nem előnyös)
    Elixir 2-nek van szenzor tesztelő funkciója. Ez annyit mutat, hogy aktív-e a közelség-érzékelő, vagy nem...
    Amikor a fent leírtakat tapasztalom, akkor az elixir 2 tesztje szerint folyamatosan aktív az érzékelő, holott nincs előtte semmi.
    Újraindítás orvosolja a problémát!

    Tegnap észrevettem azt, hogy egy idő után miközben bluetooth-on keresztül játszottam le a zenét, a zárolási, illetve állapotjelző képernyőn lévő zenevezérlő elemek nem működtek... Ezzel egyidejűleg a BT-s külső zenevezérlő gombjaira (előre, lejátszás/szünet, vissza) sem reagált semmit a lejátszó ...csak is kizárólag a walkman alkalmazásba belépve lehetett vezérelni...
    Újraindítás orvosolta a problémát, azóta nem jelentkezett a probléma...

    A forgatás szenzor sem mindig akar működni ...sokszor kellett csinálnom azt, hogy az állapotsort lehúzva kellett ki/be kapcsolnom ezt a funkciót, és akkor magára talált...

    Az utolsó két bekezdés annyira nem lényeges, de az írásom legelején említett probléma vajon mitől lehet?!

    Egyébként a szenzorok véletlenszerű megzavarodását, a STAMINA-mód háttérben való óberkodására fogom (ez az érzésem) ...elvileg ez minden képernyő lezárásnál minden ilyesmit kikapcsol; újraélesztésnél meg újra bekapcsol (jól tudom?)... van hogy egymás után többször ki/be kapcsolom a képernyőt ...lehet nem tudja követni a szoftver, hogy mit akarok, és összezavarodik?
    Most hogy tegnap este kikapcsoltam a stamina-módot, tünetmentes a telefon... Persze nem a headsetes probléma terén, annak szerintem más oka lehet.
    Kérdés hogy mi?! Valaki ötlet?

    Csabi ...Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt; amiről ők úgy tudják, hogy mi tudjuk!

Új hozzászólás Aktív témák