- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
mrlujoak
veterán
Tudom!
Amugy az EXIF infók a legtöbbet elárulják, hogy kiféle, miféle, (nem folytatom)...
Pont ezért írtam ezt:
"...ahol a Canon IXUS 70-nel mérték össze, az akkor nem tudni milyen fejlettségű szofttal rendelkező Samsungot, de ott is szinte minden képnél a kék felé megy el a szín...."
Épp ezért volt a célom összegyúrni a két tesztet, melyből jól átjön a Samsung hibája.2T: Az általad linkelt képen is látszik a túlzott kékes beütés, és pont ezért nem egyforma piros az a piros autó. Szerintem a Canon képén hihetőbb az a piros szín, de mivel nem én készítettem, így ott van a szerintem varázsszó.
mrlujoak
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
CabalX
aktív tag
válasz Viktor0610 #151 üzenetére
Az nem jó, rám lenne fogva hogy módosítottam a képeket...
De ha kicsit odaadjátok a gépet akkor szivesen csinálok pár képet ha ti nem szeretnétek. -
Produkció
senior tag
tudod vannak olyan emberek, mint pl én, aki enyhén szólva is sz@rik a giccses menüre, meg arra hogy képet szerkesszen a telóján....ennek ellenére még idén lecserélem erre a G800am, mert jobban bejön, többet tud, és jobb a kamerája is, zenei rész bénasága? beteszek egy mp3at és hallgatom, minek kell apróságokba meg részletekbe beleütközni? komolyan a mai világba már mindenki a hangyát keresi csak hogy mondhasson valamit....igen is ez egy kibszott jó telefon még ha nem is számodra készült...maradj meg a nokiáidnál
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
-
mrlujoak
veterán
...mint ahogy a pixelszámokkal, meg a hiperszuper dolgokkal.
De tény, hogy a napokban született tesztekben a C905 szebb, élethűbb képeket készített mindkét 8 megapixeles Samsungnál.
Pont az a lényeg, hogy a Samsung túlzó színekkel készíti a képet, míg a fakóbbnak tűnő -de csak tűnő - SE képek a színhelyesek, és így élethűbbek is.
Beltéri és vakus képeknél meg lényegesen élesebb és részletgazdagabbak a SE képei.mrlujoak
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
chron
tag
Igen.Szerintem is.Sajnos a Sony Ericsson nagyon lemaradt a csúcs kategóriában,a Nokiához és a Samsunghoz képest.A K850i sem hozta a szintet.Pedig nem is olyan rég,milyen király teló volt a K750i,és a K800i.Használtam őket,és nagyon bejöttek.Sajnos K850i-t 2 hét után eladtam.Nem jött be.Most nokia 8 gigával vagyok.De a következő telom ez a Samu lessz az tuti.Ha 100 köré lemegy akkor megveszem.
-
AS
félisten
Eldar az orosz tesztjeit nem szabad nézni mert neki mindig bétás rossz teloi vannak, fényképező részről nem is beszélve, a INOV8 mesze jobb képeket készít ami eldar tesztjében volt.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
pix elek
csendes tag
válasz mrlujoak #156 üzenetére
Az lehet, hogy színhelyesebbek a képek, bár még nem tudtam alaposan összehasonlítani, de ami nagyon látszik: az SE zajszűrése végíg kaszál a képen, elsősorban a zöld tónusokat nézzétek meg (a zajszűrés ennél a tónusnál a legmarkánsabb, a zajosság meg a sötét részeken), elmosódnak részletek. A Samsungál ez nem tapasztalható ilyen mértékben (sőt alig), a vonalélessége is sokkal jobb. Amiben nincs részlet a zajszűrés miatt, ott nem tudsz utólag gyógyítani, de a neked nem tetsző színt utólag nagyon egyszerűen helyre tudod hozni.
A innov8 az első olyan telefon, ami kielégíti a "mindíg nálam van fényképezőgép" igényét is.
DSLR-t csak dolgozni viszek magammal, van egy fz18-asom is, már ezt sem viszem magammal állandóan, a mostani PDA-m Kaiser, aminek bűn rossz a videója és a fotói sem jók. El is adom...És invesztálok egy innov8-be.[ Szerkesztve ]
-
pix elek
csendes tag
válasz Viktor0610 #149 üzenetére
A Quicktimével az egyik videót le tudtam játszani úgy, hogy letöltöttem a dowloadhelper FF pluginnal, egy másik videót meg így sem. Még próbálkozom....holnap. Sziasztok.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz pix elek #159 üzenetére
Egy nagy fórumozó mondta mindig. A nyers képek, a nyers képek.
Nembaj, a SE-t mostanság úgysem fogják elismerni, mert most nem az a menő.
Mehetnénk a részletekig az elemzéssel, mindig mindegyiknél találnánk nekünk jobban, vagy kevésbé jobban tetsző dolgot.
Bezzeg a szegény K850i mennyit kapott a rossz piros szín kezelése miatt - még mostanság is az orra alá dörgölik egyesek - pedig aztán érveltem én az utólagos színkorrekcióval... Ők azt mondták, "szar" a piros miatt a kép.
Most szerintem én is mondhatnám hasonlóképp ugyanezt, de korrekt emberként nem teszem.
Tudom, mostanában a másolós LG, és a Samsung a menő, aki ennek ellentmond, annak annyi...Na, nem flame-elek, mentem, nektek meg további jó fórumozást!
mrlujoak
-
asadasad22
őstag
nem semmi telefon!
-
bepe79
addikt
Jo ez a Samu, de en meg mindig az N95 / N95 8GB-ot reszesitem elonyben. Nem csak azert, mert azok is oriasi tudasuak, hanem mert van elore telepitett es folyamatosan frissulo navi-szoftver, van folyamatosan frissulo terkep-adatbazis, ami ingyen elerheto, van folyamatos szoftver-frissites (nemreg jottek ki a V30-as szoftok), es um ``karcallo`` kijelzojuk van, ami nagyon sok mindent kibir, es fel-egy ev utan sem lesz karcos normal hasznalat mellett.
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
joey04
titán
Atya-gatya.Ne hozzuk már a C905öt... láttuk már mit tud, nem lesz az inoov8 közelébe sem, aki ezt mondja az hazudik!Ez eddig is egyértelmű volt, de ez után: az Innov8-be egy kompakt fényképezőgépekben használt érzékelő került ne erőlködjünk, sem egy LG sem egy Nokia nem fog a közelébe sem érni, nem hogy egy se... a c905 is csak a K850hez képest jó, de pl a az emlegetett piros szín problémájaha kicsit is de még ott is jelen van mint a K850nél csak ott nagyon zavaró szinte nincs is piros szín.
szóval ez most hosszú ideig a legjobb kamerás mobil lesz,bár ez csípi a Nokia fanok(Zoltanfi) és a SE fanok(lujoak) szemét.ez van, lehet tovább mellébeszélni ferdíteni csak nincs értelme.
-
2T
tag
válasz mrlujoak #152 üzenetére
Igen de a Canon piros kocsija sokkal zajosabb szerintem ez az ami furcsa..
A Samunak valóban hidegebbek a színei, ezt én is észrevettem, de ott még bétás volt a szoft, a GSMarenás tesztben már jobb a helyzet szerintemProdukció:
Ha neked nem számít a "csicsa", a külsőségek akkor Te hogy öltözködsz például?
Randa nőkkel jársz? Hulladék kecóban laksz és szakadt verdával jársz?
A zenei rész bénaságát a fülesre értettem, ami kényelmetlen és bénán néz ki.Csak a kontúr maradt, a szénatom alapú csontbőr falak egy keserédes savanyú sógömb alatt
-
2T
tag
válasz Produkció #154 üzenetére
Egyébként ez nem csicsa, hanem igényesség, amivel például a GSMarénás oldal házigazdái rendelkeznek. A Mobil-review és társai meg nem.
Elég megnézni ezt a telóval készített fotót:
Nem a minőség, hanem a téma.. Az egyik szép a másik nem ennyi
Csak a kontúr maradt, a szénatom alapú csontbőr falak egy keserédes savanyú sógömb alatt
-
2T
tag
Ja közben találtam róla képet:
Még nem volt ilyen a fülemben, csak a tesztre alapoztam.
Nem oltom tovább a telót, mert biztos jó lehet, ha "ajánlott" plecsnit kapottDe ezek mik, igazán elmondhatnátok:
[ Szerkesztve ]
Csak a kontúr maradt, a szénatom alapú csontbőr falak egy keserédes savanyú sógömb alatt
-
AS
félisten
Teszt!!!
Igen sok képel!
Jbenchmark tesztben szétgyalázza a N96 ot...
vannak képek is vele nézzétek meg:
LINK[ Szerkesztve ]
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Peat;)
veterán
Nem találtam meg vagy nem esett szó az elkészült képek méretéről. Ilyen megapixelszám mellett szerintem már ez is lényeges dolog. Nekem a kis g600-ba nagyon bejön, hogy többnyire 600-700kb egy kép és 1 mega fölé nagyon ritkán megy. Kevesebbet foglal, könnyebb kezelni, a telefont sem nyírja ki annyira. Itt mi a helyzet?
-
bmwk1200s
őstag
Egy olyan telónál, ahol erős processzor mellé iszonyat nagy háttértár társul (8-16Gb + bővíthető), tényleg számít?
Semmit sem írok alá!
-
silentkiller
senior tag
Nekem kifejezetten tetszik a kékes (Canon-os, le se tagadhatnám, hogy amióta fényképezek, azzal fotózom) árnyalat. Tény, hogy az expozíció korrekcióval majd kell játszani, mert látható, hogy alulexponál a szerkezet, de ez még mindig jobb, mint a C905-ös világos, beégett képei (ez a baj az N82-vel is).
Az a probléma, hogy a C905 és az i8510 csak a kamerájában vehetik fel egymással a harcot. Ha esetleg sikerülne valahogy feltörni az i8510-et és Nokiás symbian programokat rátenni, nos, akkor abszolút kikiálható N96 felett állónak.
Engem speciel nem érdekel, hogy jobb-e az N96-nál. Aki hardcore nokiás, az úgy is azt veszi majd meg, mert a legújabb, legnagyobb, legdrágább, stb. Aki pedig nyitott valami újra és már unja a Nokia által "fejlesztett" közpes kamerát és az N széria közpese minőségét, az ki fogja probálni az i8510-et.
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
Bocha
HÁZIGAZDA
2T (#126): bocs a megkésett válaszért, tegnap halódott itthon a netem. Szóval ez a Photo River (1. kép) megvan, a másodikkal és harmadikkal nem találkoztam. A Photo River magában pedig nem sok mindenre jó, túl aprók a képek.
bmwk1200s (#141): nincs saját telefonom, de ezt tulajdonképpen elhasználnám, megszoktam ugyanis, hogy nem kicsi. De azért jópár telefon akad, amit szívesen elhasználnék, ha lenne sajátom.
mrlujoak (#144): a színhelyesség szoftver kérdése, nem hardveré. Épp emiatt szerintem kár bétás készülékekkel készített fotók alapján nagy véleményt alkotni. Nyugi, lesz 8 megapixeles összehasonlító tesztünk, ha eljön az ideje.
CabalX (#150): ha nem is a tesztbe, de ide a fórumba szívesen linkelek Neked ilyet.
2T (#167): továbbra sem értem ezt a "kiegyensúlyozatlan" dolgot, meg most ezt a csicsásat sem. Én azt mondom, hogy kevesebb csicsa de gyorsabb működés, Neked ezek szerint kell az ilyen-olyan animált menü és nem zavar, hogy az N96 másfélszer lassabb, mint az Innov8. Szíved joga, de kérlek, ne bírálj emiatt másokat. Az Innov8 menürendszere sem fapados kinézetű, annyiról van szó, hogy a galéria puritánabb, pár funkciót én is hiányoltam, de ettől még nem lesz "kiegyensúlyozatlan".
silentkiller (#177): "feltörni" és "Nokiás Symbianos programokat feltenni rá"? Mire gondolsz? Szerintem ugyanazokkal a progikkal kompatibilis, mint az N96, révén ugyanaz az oprendszer fut rajta.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
bepe79
addikt
Az N96-ot nem nehez, miutan abban sokkal gyengebb proci (ARM-9) van es nincs benne 3D gyorsito.. az N95 / N95 8GB-al kene osszehasonlitani, amelyekben ugyanilyen ARM11-es proci es 3D gyorsito is dohog.
Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn
-
bepe79
addikt
válasz silentkiller #177 üzenetére
Ha ez igaz, akkor nekem ezek utan meg sem fordul a fejemben, hogy Innov8-at vegyek. Milyen Symbian S60 az, amire nem lehet a Nokias Symbian alkalmazasokat feltelepiteni? Hiaba akkor a 8 megapixel, meg a wifi, meg a GPS, meg az ARM11, meg a 3D gyorsito, mert gyakorlatilag akkor nem er az egesz semmit. Ez meg viccnek is rossz lenne. Ha tenyleg igy van, akkor nem az veszi meg a 8510-et, aki nyitott az ujra, hanem aki sima S40-e visszabutitott Symbian S60-at akar talalni a telojan.
[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
"Nem nehéz"... Ne viccelj már, kérlek! Pperációs rendszer váltás történt, a 9.3 már egész más architektúrára épül, plusz nem tud annyit, mint az N95-ben lévő 9.2, és akkora "felhasználói élményt" sem ad. Az Innov8-et az N96-hoz kell hasonlítani, a G810-et meg az N95-höz, mert azok régebbi modellek.
Egyébként is... pperációs rendszer, nem pedig processzor szerint kell nézni a dolgokat. Ha az N96-ba teszem azt egy 104 MHz-es vackot raktak volna, akkor azt most a 6600-hoz kéne hasonlítgatni? Ez nem így működik, a Nokia elrontotta az N96-ot a gyenge hardverrel, erre nem mentség, hogy a régebbi N95-ben még normális vas volt. Mert az N95 attól még a régebbi modell marad.Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
bepe79
addikt
Hat ezzel en abszolut nem ertek egyet, es szvsz itt rajtam kivul meg sokan masok sem. Abszolut nem mindegy, hogy milyen a proci es van-e 3D gyorsitas, es nem csak es kizarolag azt kell nezni, hogy milyen OS fut a telon. Jol kineznenk. Igeis nezni kene a hw-t a jbenchmarkos osszehasonlitgatasoknal, ne hasonlitsunk mar egy ARM11+3D-s cuccot egy ARM9+no3D-s cucchoz (a nevektol most tekintsunk el). Ez olyan, mintha egy P4-es gep sebesseget hasonlitanam egy C2D-eehez, mert mindkettore Vista-t telepitettem.
-
2T
tag
Nem ugyanaz a két füles, nézd meg jobban, ez nem szedhető szét.
Vajon a full távvezérlős N95 füles jó hozzá, úgy értem működnek a gombok, elvégre ez is symbian..
Egyébként inkább az N95 8gb-hoz áll legközelebb hardveresen ez a gép, ahhoz kéne hasonlítani, még kinézetre is inkább arra hajaz szerintem. Az hogy a Nokia már 1 évvel korábban csinált ilyen fullos telefont, igaz gyengébb kamerával, azt nehogy már hibaként rójuk fel
Az meg hogy leálltak a megapixel versennyel.. Most mást fejlesztenek.. remélem..
Egyébként meg oka van annak is, hogy az N96 teljesítményét visszább vették: így kissebb, 15g-al könnyebb készülék lett a Samunál és még a kissebb akksival is 3 órával hosszabb az mp3, 1 órával több a videó lejátszás egy töltéssel, mint az innov8-nál. Ezek mért adatok az AS által linkelt tesztből.[ Szerkesztve ]
-
chron
tag
tényleg,a nokiák közöl miért nem az n82-vel hasonlítják össze a telót.én úgy tudom abban gyorsabb proci van mint az n95-ben,és a ram is több.vagy rosszul tudom?
[ Szerkesztve ]
-
-
Gubro
senior tag
Az N95 és az Innov8 sebessége nem hasonlítható pusztán a bennük lévő vas alapján, ahogy Bocha is írta, az Inno8-en egy újabb Symbian verzió fut, ami komplexebb.
-
ak76
senior tag
azthiszem,bármelyik megrögzött nokia fan kezébe keveredne az innov8,és módja lenne összehasonlitani az n96-tal,vagy akár az elődjével,elgondolkoznának azon,VAJON REÁLIS,ÉS NEM ÉRZELMI OKOK ALAPJÁN, miért is a nokia a legjobb???
aztmondod rendszeres verziófrissités?aztmondom ki nem szarja le,ha az eredeti is tökéletesen működik..??
aztmondod kidolgozatlan a zenelejátszó kezelőfelülete?aztmondom,wazze,te zenehalgatás közben,a metrón,buszon,a parkban sétálva,stb,a kezelőfelületet hesszeled??
aztmondod nem futnak a symbianos programok a nokia.hu-ról?aztmondom,miért is nem?ugyan az a platform,rendszer,kialakítás,stb...
aztmondod szemellenzős sznob vagy?aztmondom,nalátod,ezért maradsz le a jó dolgokról....[ Szerkesztve ]
-
chron
tag
Szerintem is jobb mint az N96.Igazad van.Kivéve abban hogy a rendszeres verziófrissítés nem érdekel. nagy előny.Ez szerintem tény.Nem csak jobbá teszi a telót,hanem új funkcíók is belekerülnek a telóba.pl az n95 be a kijelző fordítás,stb.Ez mindenképpen előny a jövőre nézve, a Nokiáknál.
[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Kérlek ne legyél ilyen értetlen. A két gép egy időben került piacra, ugyanannyiba kerülnek, ugyanaz az oprendszer fut rajtuk, ugyanabban a piaci szegmensben indulnak, evidens, hogy össze kell őket hasonlítani. És bizony az N96 lassabb, mert sokkal gyengébb a procija és nincs benne 3D gyorsítás. Ez hiba volt a Nokia részéről, pont. És persze, ott az N95, de az nem ez a készülék, mert aki ilyet vesz, az valószínűleg 9.3-mat akar. A többiek vesznek N95-öt, persze, de az N96 bénaságát nem lehet egy vállrándítással elintézni, hogy "minek hasonlítsuk össze az Innov8-tel, szar benne a vas"...
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
bmwk1200s
őstag
Ez azért gáz!
[link]Ezután mondja valaki, hogy jobb az N96, mint a Samu!
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bepe79
addikt
Ha ez a 8510i / Innov8 is ilyen jo kepeket keszit, akkor milyen kepeket fog kesziteni a Samsung Pixon, a Samsung-nak a fotozasra kihegyezett 8 MP-es teloja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest