Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bcl

    senior tag

    válasz lbence #1306 üzenetére

    Igazad adok, ezzel együtt kis kiegészítés:
    (i) A reddit is tele van ilyesmivel, több országból. A r/GalaxyFoldd reddit perpill 67k member. Túlzás nélkül naponta vannak ilyen hozzászólások. Sajnos.
    (ii) Redditen van olyan is, itt valóban nem emlékszem rá. És sokszor (nyilván csak elhinni tudom, amit írnak) _tényleg_ csak felületi karcról van szó.
    (iii) Valóban, de egy példa: nekem a nyáron kezdett elváni a Fold4 fólia. Tavaly előrendelésben vettem, kb 10 hónapig bírta. Elvileg garanciális javítás, talán az első évben ingyen cserélik. (Kis plusz: nem nagyon veri nagydobra a Samsung a fólia csere feltételeit...) Szegedi vagyok, fel kellett küldeni Bp-re, majd egy bő hét múlva szóltak, hogy csak 18 000Ft-ért cserélik. Mert csak. Kértem méltányosságot, majd egy bő hónap múlva megadták, és visszakaptam fóliacserével. Összesen volt vagy 4-5 hét.
    Ez számomra elfogadhatatlan. Egy prémium készülék hetekig ücsörgött egy dobozban, miközben manapság az ember még a banki ügyeit is nagyrészt azon intézi.
    (A sztori hosszabb volt, mert mivel előrendelés, webshop, nem kaptam garipapírt. Az itteni szervíz meg kérte, és a Samsungtól kellett elkérni... szóval volt még plusz egy bő hét (így már majdnem 6!), míg dobozban volt a készülék. Utólag kiderült, hogy az itteniek rosszul tudták, de ez rajtam nem segített).
    (iv) A Foldoknál elég nagy a valószínűsége. Mechanika (hány Fold nem nyílik ki 180 fokban, és mennyiszer olvasom, hogy a Samsung szerint ez nem garanciális probléma...), belső kijelző, rajta a fólia... sőt, sok esetben a két felét összekötő kábel is tud gondot okozni: törik, vagy a csatlakozás kilazul... Ezek könnyen megadhatják magukat. Ez önmagában nem is lenne gond, de a hernyó hozzáállás, az ügyintézés lassúsága elfogadhatatlanná teszi a dolgot.
    Igaz, vannak a Redditen olyan topicok is, ahol Fold1-eket mutogatnak, amik a mai napig hibátlanok. Egyszerűen nagyobb az esélye a problémának, és akkor viszont nem lehetsz biztos a korrekt elbánásban.

    Nekem volt 3, és 4 is, de ezek után szépen vettem egy S23U-t, és várok pár generációt.
    Imádtam a Foldokat, majdnem két évig voltak, és azt mondtam, soha többet "rendes" telefon, de így nem. Nem sokkal lejjebb is volt még egy hozzászólás (ah, megvan: #1300, vinczetibor) - mintha én írtam volna... (nekem a fólián kívül más nem volt, de a többivel mélységesen egyetértek)
    Nem a 18 000Ft a gond, hanem az elvek, meg az olvasott, meg a saját, fenti tapasztalataim. Meg a Reddit, a soktízezer felhasználójával. Az már elég nagy minta, szerintem.

    Bocsi, hosszú lettem. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák