Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ollie

    MODERÁTOR

    S9+ vs Note9 összehasonlítás:

    A Note9 szögletesebb, kevésbé hangsúlyosak a kerekítések, és a kijelző sarkain olyan kicsik, hogy már fel sem tűnnek S9-hez képest, észre sem veszem (vagyis ha valakit pont a lekerekítés zavar, ez lehet szempont). Hasonló a kijelző oldalsó lehajlása, az is kevésbé hajlik le (bár azért még bőven látszik). A kijelző 2 oldalán a káva 1-1 mm-mel nagyobb, ami jól jön azoknak, akik tok nélkül használják a telefont. És igen, nagyobb, mint az S9+, ha valakinek az utóbbi már határeset volt nagyságban, akkor a Note9 már túl nagy lesz. Érezhetően nagyobb a kijelző (na nem nagy mértékben, 6%-kal nőtt a felülete), persze 1 hét után már fel sem fog tűnni a különbség.

    Kicsit pörgősebb a rendszer Note9-en, ez lehet attól, hogy itt már a 8.1-es android és újabb Samsung Experience felület van.

    Szinte minden javult egy kicsit (intelligent unlock, kijelző, stb), de rosszabb semmiképpen sem lett (ami érthető). A képernyőn mintha alapból egy kicsit élénkebbek lennének a színek, valamit a fehér is fehérebbnek tűnt. Az üzemidő 2 nap használat után olyan 20-30%-kal tűnik jobbnak (SoT-ban), de erről biztosan csak 1-2 hét múlva lehet beszélni. S9+-on nekem 5-6 órák jöttek össze, ezen valszeg meglesz a 7-8. Ja igen, egy nagy plusz a készenléti idő javulásának. A Note9-en 2 óránként esik 1%-ot az akku, ez S9+-nál nekem olyan 3% volt, de óránként.

    A memóriamenedzsment is valamivel jobban tűnik, mert van pl olyan játék, amit az S9+ már akkor is kilőtt a memóriából, ha közben egy telefonhívást kaptam, a Note9 meg nem lőtte ki. Persze több idő kell, hogy erről pontosabb képet kapjak.

    Persze a legnagyobb különbség a pen, ami egyszerűen zseniális. Ezt nem lehet pótolni, szóval akinek ez kell, az kénytelen váltani (S8/S9 tulajokra értem).

    Aztán van még a fejlettebb kamera szoftver is, ami tényleg nagyon hasznos, hogy szól, ha valaki pislogott vagy, ami még fontosabb, homályos a kép, mert utóbbi nem feltétlen látszik a kijelzőn.

    Érdemes e S9-ről váltani? Akinek jelenleg megfelel a kisebb S9 modell, vagyis S9+-ra sincs szüksége, annak Note9-re sem lesz. S9+-ról meg tényleg csak olyan szempontok számíthatnak, hogy némileg nagyobb kijelző, jobb üzemidő és az S Pen (vagy ha valakinek mindenképpen a legújabb, legjobb telefon kell a piacon). Még ott van a 512GB-s Note9 változat is, ami jól jön azoknak, akik nem szeretnek felhőbe menteni és 2 SIM-et használnak. Egyébként a 128GB is nagyon sok, és örülök, hogy végre ez az alapkiszerelés.

    Engem a nagysága nem zavar, mert az S9+-t sem igazán egykezesként használtam, sőt, még örülök is, hogy nagyobb valamivel a kijelző.

    Audio különbségről nem tudok nyilatkozni, nekem ugyanolyannak tűnik, ráadásul BT fülest használok. Egy biztos, a Dolby-t bekapcsolva az kevésbé tűnik hangsúlyosabbnak, mint az S9+-nél volt.

    Szóval összefoglalva, mi az ami jobb:
    + akkuidő
    + készenléti idő (ez látványosan)
    + nagyobb kijelző (ez persze szubjektív)
    + nagyobb tárhely (128GB-vel kezd)
    + kicsit szögletesebb, férfiasabb az egész, kevésbé zavaróak a kijelző lekerekítései (vagy inkább, már fel sem tűnnek az S9-hez képest, mert ott sem zavaró egy idő után)
    + fejlettebb kameraszoftver
    + jobb memóriamenedzsment (ez mondjuk csak első benyomás, még tesztelni kell)
    + S Pen

    Fénykép összehasonlítást sajnos nem tudok csinálni, mert rögtön le csaptak az S9+-omra, és el is vitték.

    ***

Új hozzászólás Aktív témák