Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • doooo

    veterán

    válasz Donki Hóte #9276 üzenetére

    Én a járvány előtt voltam utoljára nyaralni (2019 nyara), vittem a gépet is és persze a mobilt is. De nem akartam két objektívet cipelni, így a teleobjektívet vittem a géppel, ami 55-300 mm, a 18-55 mm-es alapobjektívet meg a mobil volt hivatott valamelyest helyettesíteni. S9+ volt amúgy. És azért egész jól helytállt, főleg jó fényben, ahogy te is mondod (olyan helyekre amúgy is jó fényben mentem, ahol érdemes volt többet fényképezni), de újdonságként épp akkor kapta meg az S10-ek éjjeli módját is, szóval azt is ki tudtam próbálni párszor.
    Az S21U mindenképp előrelépés lenne ehhez képest, de azért még így is alaposan meg kellene gondolnom, hogy otthon merjem-e hagyni a fényképezőgépet (attól függne leginkább, hogy olyan helyre mennék-e, ahol csak a tenger van meg a hotelek és semmi más, vagy van egyéb látnivaló is (utóbbi helyeket kedvelem, tehát ismét odajutunk, hogy nem bíznék mindent a mobilra)).
    Valószínűleg ugyanígy a teleobjektívet vinném (függetlenül attól, hogy az S21U 4 kamerája sokkal de sokkal nagyobb flexibilitást ad, mint a 4 évvel ezelőtti S9+).

    Egyébként a neccesebb helyzetekben (értsd nem tökéletes fényben) RAW-ban is érdemes fényképezni, ami sokkal jobb eredményeket is szülhet esetenként (a záridőre persze figyelni kell, hogy minél kisebb eséllyel mozduljon be). Sőt, ha valaki a lehető leginkább "DSLR-re hajazó" végeredményeket akar, akkor mindig érdemes RAW-ban fényképezni. Csak persze az plusz munka utólag, meg ugye a tárhely is sokkal hamarabb betelik.

Új hozzászólás Aktív témák