Hirdetés
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
doooo
veterán
válasz
Fairy34
üzenetére
Nyár van, minden telefon melegszik ha sokat videózol, meg fotózol. Nincs kivétel. Ez ilyen. 35 fok felett a "rendeltetésszerű használat" már nem vonatkozik ezekre amúgy sem.
Amit jó kikapcsolni olyankor, az pl a mobilnet, meg hasonló (ilyesmikhez) felesleges dolgok. Máris jobb lesz. -
doooo
veterán
válasz
Szpisti
üzenetére
Csak az Android 15-ös főfrissítés után lehet ilyen. Persze mivel az valószínűleg megérkezik a hónap végén... nincs messze ez a dolog. Egyébként tekintve, hogy az S20-széria biztonsági támogatása meg lett hosszabítva egy évvel, így is lehetséges, hogy még két évig jönnek a frissítések.
Ja és azért milyen publikáció már az olyan, ami ezt leírja a cikk végén:
"Jelenleg nem egyértelmű, hogy a gyártó ki fogja -e adni az Android 15-ön alapuló One UI 7-et a Galaxy S21-ekre az elkövetkező hónapokban vagy sem"
Az Android 15 *a* OneUI 7 a Samsungnál. Nincs két verziója, máskülönben már 3 hónapja az menne a mobiljainkon. -
doooo
veterán
válasz
Grecky
üzenetére
Nem mindenhova jön ugyanakkor. Vannak részei a világnak, ahol biztosan megérkezett már 1 vagy akár 2 hete is.
De a lényeg, hogy egy immár kereken 4 éves telefonról beszélünk, ami most is havonta megkapja a legújabb frissítéseket, és még így is lesz, minimum egy évig. Ilyen nem volt még Androidon korábban (nem csak a Samsungnál, egyik gyártónál sem), ez az első ilyen széria. Szóval az, hogy nem elsején jön meg a frissítés, az nem számít. Amúgy sem számít, de így semmiképp sem.
Egyébként ha az általad linkelt listában lejjebb tekersz, meglátod, hogy semmi új nincs ebben. Számos (nem csak néhány, számos) példa van akár 2021-ből meg 2022-ből is, amikor ilyenkor érkeztek.
És olyankor senki nem is tette szóvá, ezért is csodálkozok mostanában, amikor egyesek próbálnak nagy ügyet csinálni ebből, holott semmi új nincs benne, és teljesen logikus is.
Nem mellesleg az Android hibái sem egyformák mindig, és nem ugyanannyi idő javítani őket. Sehol nincs olyan, hogy ugyanazon a napon megy ki frissítés állandóan, minden modellre. -
doooo
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem tudom, hogy egy négy éves mobil topicjában miért kell még most is flamelni ilyen abszolút hamis dolgokkal, de mindegy. Nem fogunk vitázni rajta, már csak azért is, mert esélytelen Snapist találnia itt bárkinek is.
-
doooo
veterán
Próbáld meg, szerintem abszolút jó az is.
(Én az FHD 60-at szívesen használnám néha, de a hülye közösségi médiák nem tudják kellően feldolgozni őket, ha mondjuk sztoriba akarnám kirakni, és így random akadozik, laggol (holott a mobilon véletlenül sem laggol), tehát jobb a 30 arra is.) -
doooo
veterán
Várjunk csak... most látom, hogy egyetlen esetben valóban úgy működik, ahogy mondod, ha UHD (4K) 60FPS videót csinál az ember.
Akkor te is mindig ilyet csinálsz? Mert ha igen, csak vátsd át UHD 30FPS-re vagy FHD 60FPS-re, és meg van oldva.Ne haragudj, ez egyáltalán fel sem merült bennem eddig, mert én sosem abban videózok, túl sok tárhelyet foglal.
-
doooo
veterán
Vagy esetleg tölts le valami másik kamera-appot... de ebben nem tudok segíteni, hogy melyik megbízható, stb. Lehet, hogy egy minimális összegbe is kerülnek a jobbak, bár ha 1-2 ezer forintért cserébe megszabadulhatsz a problémától...
Nekem a Manual Camera van meg, az egyszer ingyenes volt (most nem tudom mennyi). Arra volt jó régebben, hogy RAW képeket sajtoljon ki azokból a kamerákból, amikből másképp nem lehetett, de most már haszontalan ilyen szempontból is. Azzal videózni is lehet. -
-
doooo
veterán
Ahogy felettem is írják. Vagy akár a hagyományos, két-ujjas, zoomolós mozdulattal.
Muszáj lenne átváltania, mindig is átváltott.
De amúgy van a Camera Assistant nevű, hivatalos/gyári bővítmény (letölthető Galaxy Storeból), ott van egy opció, hogy "automatikus objektívváltás", ezt kapcsold ki. -
doooo
veterán
Akksi állapota, kamerák állapota, esetleg képernyő állapota (használt cuccoknál nyilván mindig érdemes ezt is megnézni)... igazából ha ezek jók, minden oké. Ujjlenyomat-problémák nincsenek, nem is voltak (max ha szó szerint a felhasználó ujjlenyomataival van probléma, ami ugye megesik néha mindenkivel, de nem a telefon hibája).
-
doooo
veterán
-
doooo
veterán
Akkor nyilván nem a derült égből kezdtél videózni... volt ott egy rakás fénykép is, biztosan ment a mobilinternet ezerrel, több megnyitott app, (lehet, hogy szinkronizálás valami kiegészítőkkel), stb, stb. Azért zárj helyen, tok nélkül, ha csak úgy bekapcsolod, nem 2,5 perc kamerázást bír ki, még júniusban sem.
Ezt több változó szerencsétlen együttese okozta. Ha meg ez eddig nem történt meg, mióta megvan a mobilod (másfél éve?), akkor nyilván nem általános, mindennapos dolog, erre azért te is rájöhettél.
-
doooo
veterán
Mindegyik ezt csinálja a tűző napon, nyáron, tokban (ahogy előttem is írták).
Pláne ilyen felbontáson. Lehet, hogy más gyártók engedik még feljebb menni a hőmérsékletet, de a Samsung már visszavesz mindenből olyankor, hogy ne károsodjon a hw, meg az ember bőre.
Tokot le, energiatakarékos módot be, és irány az árnyék.
Ja meg vedd le mondjuk FHD/60-ra. Amúgy is hatalmas helyet foglalna egy 4K/60-as, ballagásos felvétel (ha hosszabb mondjuk 5 percnél). -
-
doooo
veterán
válasz
palesz53
üzenetére
A melegedést nem érzi a felhasználó, annyival erősebb még úgyis, ha throttlingol. Na meg fizikailag is max langyos a felülete. Ez nem szempont. Kamerában viszont jobb a 24, meg még pár másik dologban is, pl kijelző.
Szóval az ár az igazán fontos. Ha belefér a 24, mindenképp 24U, ha nem, akkor persze tökéletes döntés a 23U. -
doooo
veterán
Jön a OneUI 6.1: [link]
-
doooo
veterán
válasz
mynameistris
üzenetére
Biztosan beakadt valami, ahogy mondod is. Kár, hogy resetelni kellett, de ha megoldódott és nem volt túl nagy fáradság megcsinálni, akkor minden oké.
-
doooo
veterán
válasz
Gardaai
üzenetére
Ez régebbi modell, és attól függetlenül, hogy első S-ként támogatta a ceruzát is, nem olyan, mint az újabb Ultrák, amik nem csak támogatják, de az összes lehetséges szoftveres (és hardveres) opciót is megadják hozzá, és alapból a készülékházban is tárolják a ceruzát (mint régebben a Note-ok).
Szóval ha nem találtok megoldást rá, akkor attól tartok, hogy szimplán nincs ilyen megoldás. -
doooo
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Nem hinném, hogy szükség lenne arra. Pláne nem egyetlen korrupt fájl miatt (valami csak van, hisz mutat valamit ott). Várj a februári szoftverfrissítésig. Ignoráld addig, lehet, hogy magától is eltűnik.

Ja meg ha esetleg szinkronizálsz felhőbe, nézd meg, hogy ott megjelenik-e vagy hasonló, ha igen, akkor töröld ott, vagy kapcsold ki a szinkronizálást és próbálj újra kitörölni a galériában. -
doooo
veterán
Nálatok mik a tapasztalatok, 5G-n használva sokkal jobban merül, vagy nincs nagy különbség a 4G-hez képest?
Most, hogy már a legtöbb helyen (városokban, de akár konkrétan Pesten is) van 5G, más a helyzet, mint pár éve, nem kell állandóan keresnie, meg átkapcsolódnia. -
doooo
veterán
válasz
Csarli85
üzenetére
Hát ez van sajnos; az Android 14 miatt van, vagyis pontosabban azért, mert nem képesek optimalizálni időben a játékfejlesztők. Mindig eljátszák ezt olyankor is, amikor új SoC-vel bemutatkozik egy-egy mobil, mondjuk mikor az S21U jelent meg (lassan 3 éve), akkor is kellett egy hónap legalább, mire vették a fáradtságot, hogy az új Exynosra optimalizálják a játékokat. Aztán sikerült is.
-
doooo
veterán
válasz
ggf8600gts
üzenetére
Próbáld meg a stabilizálást ki-, meg bekapcsolni. Mármint próbáld meg egyik meg másik opcióval, hátha lesz pozitív különbség.
-
-
doooo
veterán
válasz
Csarli85
üzenetére
Ott éri erős fény a lencséket. Vagyis onnan, mert a kocsi teteje visszatükrözi a napot.
Ez normális. Fizika. Ahogy látod is, a kocsi többi oldalán nincs ilyen. Kompenzálja az erős fényt a szoftver, ez a kompenzáció okoz ilyet. A valóságban nem is látszódna ott ennyi minden, annyira erős lenne a fény (távolról, szabad szemmel pláne)
Ekkora nagyításnál könnyebben előjönnek az ilyesmik. -
doooo
veterán
válasz
Csarli85
üzenetére
Szerintem belefér még a dolog. Mármint az ár függvényében nyilván.
Friss, pattogós, a kamerái továbbra is bőven jók, jó az akkuidő használtan is... Még 3 évig támogatva van a szoftver is. Ha olcsó, megéri simán.
Ha nem olcsó, akkor várj inkább az S23U-ra; mármint ne várj éveket, lesznek még idén akciók, beszámíttatsz valami régi mobilokat, stb, szépen letornázhatod az árát (egy bizonyos szintig, azért egy idei csúcsmobil akkor is drágább lesz egy 2 éves csúcsnál).
S22-szériát hanyagold.
De mondom, ha nem akarsz várni még, vedd meg bátran az S21U-t. Rosszul nem járhatsz vele. Régebben nem ajánlottam volna 2 éves mobilokat, de ez bőven az a szint már, ami nagyon időtálló (használtan is, hát még bontatlan állapotban). -
doooo
veterán
Ha a márciusi volt a legutóbbi verziód (a biztonságon kívül volt ott más frissítés is azért időközben), akkor szerintem most frissítsd megint ezeket az appokat (az összeset
), hátha már neked is vannak opcióid, amik eddig nem voltak.
(azért válaszoltam a régebbi kommentedre, hogy értsd, miről beszélek) -
doooo
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
S21U nem tud így kommunikálni a Pennel. Szóval akármilyen is a Pen, csak passzívként lehet kezelni vele a mobilt.
-
doooo
veterán
Nálam 477 MB a júniusi, és a "stabilitás és megbízhatóság; az eszköz viselkedése javult" szövegrész is benne van a leírásban, a szokásoson kívül (nem belföldi készülék).
-
doooo
veterán
Ha száraz, deformált az ujjbegy, akkor egyik leolvasó sem szereti azt. De próbáld esetleg másik ujjadat. Ha csak nincs hibája annak az egy konkrét leolvasónak, előbb-utóbb muszáj megoldást találni.
Én akkor ismertettem fel őket, mikor a mobilt előrendelésben vettem 2,5 éve, azóta nem volt baj, kivéve, amikor az ujjam épp sebes volt, vagy száraz, stb, de több ujjam van felismerve, így az sem volt nagy baj olyankor (télen rendszerint). -
doooo
veterán
Gyári fólia nem zavarja. Az ujjad jó állapotban van? Mármint bőr rajta... lehetnek olyan elváltozások, amik bezavarnak. De egyébként a titka, hogy többször felveszed ugyanazt az ujjlenyomatot, mindig más és más oldalról/szögből odaérintve az ujjadat, nyugodtan forgathatod a mobilt, bármilyen abszurd is.
Szóval ha emellett is rossz, akkor a bőr a hibás, és akkor próbálj másik ujjat (ugyanígy, akár kétszer, és igyekezz az ujj oldalait is, ne csak a közepét, mert ugye nehéz egyformán, ugyanazt a kis részt rárakni minden feloldásnál). -
doooo
veterán
válasz
TODI1111
üzenetére
Nem kínálja fel ezt automatikusan a rendszer? Hogy kiléptet mindenhonnan, és utána történik meg a reset? Nem emlékszem, hogy valaha is egyenként kiléptem volna mindenből előtte, és mégis tökéletesen ment az átköltözés aztán...
Vagy ez csak ilyen "biztos, ami biztos" alapon jobb, ha így, manuálisan van megcsinálva? -
doooo
veterán
Nekem tegnap jelent meg, de kihagyom... nem kellenek ezek a durva bugok.
-
doooo
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
Mindenképp.
-
doooo
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
Én is szintúgy. Ha le is cserélem (az idén szerintem mindenképp szükség lesz rá), biztosan valami hasonló fóliát rakatok rá.
-
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"Mindazonáltal megnézném, ahogy szilikontokos telefont beletömködsz a farmer zsebedbe..."
Én a gyári bőrtokkal még dagadtabbra varázsolt mobilt is gond nélkül rakom a farmerzsebbe (otthonon kívül mást nem hordok), immár 2+ éve... szóval lehetséges dolog.
-
doooo
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
OneUI 5 óta asszem.
-
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A többelemes képalkotás nem a HDR-t jelenti amúgy. A HDR-t egyébként is kikapcsolhatod, attól még nem fog meggyorsulni drasztikusan a képalkotás. Ellenben a CAssistant opcióival gyorsul.
A gyors koppintásos felvételt is kapcsold be.
Most próbálgattam, nem láttam drasztikus különbséget a HDR-ben. Nem is lenne szabad. Hiába állítod a képfeldolgozás sebességét, ha közben be van kapcsolva az automatikus HDR, akkor van HDR, maximum kevésbé hatásos, mert kevesebb képből, kevesebb elemzéssel készül az adott felvétel. De mondom, ebben nem látok drasztikus eltérést, sőt, semekkorát sem. A részletességben már esetenként (rossz fényben, árnyékokban) látok. Meg a zajkezelésben. Erre is szolgál a többelemes képkészítés. Arra találták ki, hogy rossz fényben meg este segítsen. Olyankor eleve lassabb is a kamera, mint jó fényben. -
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azért néha reménykedem... 1 GB-os frissítéseknél.
-
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Valamiért csak odaírták...
-
doooo
veterán
Mit javított az új frissítés? Mármint a kamerákat tekintve...
Nem tapasztalok változást.
Ellenben az üzemidőm jobb lett, az elcseszte ideiglenesen az előző, valahogy olyan szokatlanul instabil volt a rendszer a frissítés előtti héten. -
-
doooo
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tavaly is volt ilyen cikk az S22U-ról. Különbség nyilvánvalóan van az auto mód meg az ExpertRAW között, de ez továbbra sem nyers fájl, nem igazi RAW, semmi köze ahhoz a DNG formátumon kívül, amibe átkonvertálja és felméretezi a sima JPEG képeket.
Nem tudom mit nehéz ezen felfogni egyeseknek. -
doooo
veterán
válasz
pook20
üzenetére
Meg is van az eredmény... mostantól aki még mindig kifogásolni próbálja a képkészítés gyorsaságát... akkor annál már olyan, mobilon kívüli gondok vannak, amin nem lehet könnyen segíteni.
És ez érvényes az összes modellre, amire elérhető ez kiegészítő-app, az S23-szériára is (amik topicjában páran próbáltak ezzel kapcsolatban marhaságokat állítani).
Hamarabb is ki lehetett volna adni ezt, de jobb később, mint soha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB FSP CMT510 Cooler Master 750W
- LG OLED TV 55CS6LA
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)