- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
Ma megjött a samsung.com-os rendelés.
Eddig óriási csalódás a fényképezője. Oneplus8Pro után/mellett tök szar fotókat csinál.
Holnap még kap pár órát, de gyanús hogy ez lesz életem első telefonja amit visszaküldök...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
pohár
félisten
válasz Maxxy10 #5349 üzenetére
olyat raknak fel neked egy SES üzletben pl? meglepően jó a gyári fólia rajta, még nem kezdett el felválni sehol, de mi van, ha egyszer elkezd
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
WiZARD
addikt
[link] - felraktam pár képet
mindkettővel csináltam 12 mpixellel és teljes felbontással, mert oneplusnál megszoktam hogy néha az több részletet mutat
az IMG nevűek a oneplus képekhibás az s21u vagy ilyen?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
Ma próbálgattam még.
Jó esetben tudja kb azt amit az 1+8pro, de sokszor gyengébb.
Biztos van sok más szempont amiben jobb, de azok rajtam nem segítenek.
Már el is küldtem az elállási nyilatkozatot...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
doooo
veterán
Ha túl közel viszed valamihez (értsd makró), és be van kapcsolva a fókuszjavító, akkor átvált a széleslátószögűre... ami jóval gyengébb kamera. Főleg beltérben, rossz fényben. Az eredményezhet látványosan rosszabb képeket... (persze egy érintés kikapcsolni amúgy is).
De a feltöltöttek között nem látok ilyet.
Semmivel nem rosszabbak az OP8 képeknél... sőt, sokkal jobban bánik a fénnyel, kontraszttal.
Persze ha már visszaküldted gyakorlatilag, akkor nincs értelme erről beszélni. Nem is értem minek írtad be ezt a pár kommentet ide. Egyrészt nem igaz, amit mondasz, másrészt nyilvánvalóan úgysincs semmiféle ráhatásunk a helyzetre. -
doooo
veterán
Igen, ekkora szenzor, meg ilyen lencsék mellett minden gyártó, minden hasonló mobiljánál előjön az, hogy szűk a fókusztartomány. Ez ilyen, fényképezőgépeken is ilyen. De sokszor akkor is érdemesebb belenagyítani és kivágni a közepét egy ilyen képnek, mint a rossz fényben borzalmas széleslátót bekapcsolni.
Nappal, meg jó fényben meg széleslátó is jó képet csinál, tehát nincs ilyen probléma (és persze ott a Pro mód, lehet állítani a dolgokat, lehet RAW-ban fényképezni, stb.). -
doooo
veterán
Attól függ, néha rá lehet bírni, hogy bekapcsolja a zoomokat is, beltéri lámpánál még mindig működhet, a széleslátó viszont már rossz minőségű olyankor. De ismétlem, ez is minden gyártó, minden ilyen képességű mobilját érinti. Szóval ez semmivel sem rosszabb, és nincs alternatíva sem, ami jobb ebben.
Ja amúgy arra gondoltam, hogy a főkamerával lehet akár kicsit messzebbről képet csinálni, és abba a kész képbe belenagyítani, és úgy körbevágni a dolgot, amit szerettünk volna fényképezni. Mindenféle segédkamera nélkül. Azért mert részletességben egyértelműen a legjobb, a fókusztartomány meg szélesebb, ha nem mászunk bele annyira a fényképezendő témába.
Ja meg a stabilizálás ami még fontos makrónál is, a főkamerán meg sokkal, sokkal jobb, mint a széleslátón. -
pohár
félisten
válasz Maxxy10 #5353 üzenetére
ez jó hír arra az esetre, ha cseréltetnem kellene, majd kicsit benyalok a staffnak, hátha megúszom ingyen
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
WinstonWolf
senior tag
Sziasztok! Használja valaki THL csc-vel a telóját rajtam kívül? Ha igen, akkor mik a tapasztalatok? Nincs semmi gond 5G-vel, meg egyebekkel? Elég sokat szívtam a csc állítással, Odinnal nem is ment... de most megoldottam, és remélem nem fogok mással szívni miatta... köszi előre is.
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
Trolee
aktív tag
Hello!
Valamelyikőtök használ EasySkinz vagy Dbrand fóliát?
Ha igen, esetleg tudna képet küldeni?
Szeretnék valamit egyedit a telóra, de nem tudom melyik márkát válasszam.
Köszi mindenkinek. -
paolinho
őstag
Van a telóban olyan beállítási opció, hogy valamely alkalmazás megnyitását külön magában valamilyen biztonságos belépéshez (pl. pin, vagy minta) köthessem?
-
dkovizoli
addikt
válasz WinstonWolf #5372 üzenetére
Melyik módszerrel váltottál THL-re?. Amúgy nem hiszem, hogy sokan lennének. Aki váltott is régiót , leginkább XID-láttam.
-
-
paolinho
őstag
Hát ez igaz. Ha nincs más, ez lesz.
-
kchris78
veterán
Hirtelen felindulásból vettem üveget az osanban (korzó).. de most felhúzott az hogy ezzel nem működik az ujjlenyomat felismerés... . Ilyen van?? blokk megmaradt, vissza fogom vinni.. Ne mááár..
[ Szerkesztve ]
-
balint18
csendes tag
Sziasztok!
Félve kérdem meg itt a fórumon, hogy érdemes-e ultrát venni, ,megéri-e a 100+os felárat a plusszal szemben. (Használt árat néztem az ultránál, plusz 0 perces lenne.)
"Csak" kamerában tud többet az ultra, vagy van más érv is mellette?
-
kemdom
tag
válasz balint18 #5388 üzenetére
Ezt tényleg rossz helyen kérdezted. Én Ultra-párti vagyok, a kamera masszívan jobban teljesít, és mivel minden eddigi Note-omat 1440p-s felbontáson használtam, nekem szimpatikus, hogy itt tudom a 120hz-et és a magas felbontást egyszerre használni. Akksiban is ( szerintem ) jól teljesít a telefon, akár kihasználod az összes Ultra funkciót, akkor meg pláne, ha mondjuk "pluszként" ( 1080p 120Hz ) használod az Ultrát.
Egyébiránt: ha nem vagy az a tipikus "abszolút maximumot" akarom ember, szerintem bátran ugorj neki az S21+-nak, az is egy nagyszerű telefon. Nekem amúgy az egy kezes használat nem kifejezetten problémás az Ultrán ( 196 cm magas vagyok és egy kézzel megtartok egy kosárlabdát ), viszont szerintem átlagos kézméret esetében pont az S21+ az egykezes használat határa, az Ultra túl van rajta.
"Ez olyan, mintha éhes lennék, és az a korszakalkotó ötletem támadna, hogy egyek..." -by Bog || Honor 8 Midnight Blk. - - > Mate 9, :) - - > Galaxy Note 9/DS 6/128GB --> Galaxy S21 Ultra Phantom Black 12/256GB —> iPhone 15 Pro Max “Kék titán” 256GB - Galaxy Buds 2 - Galaxy Watch Active 2
-
rizso
addikt
válasz balint18 #5388 üzenetére
S21U tulajként azt mondom, hogy amennyiben nem olyan fontos a kamera, bőven jó a Plus, én nem fizetnék rá 100k-t :)
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
VillanyÁsz29
lelkes újonc
Eddig sok samsung telefonom volt és iphone is (note 10+, iphone 12) és most hogy s21u van a készített képek alapján nem értem az egészet. Zajos fotók, még éjszakai fotók is csupa zaj, i12-vel tavaj éjszaka is tűéles képeket csináltam, most megint kimentem őszi fotókat csinálni s21u-val és ledöbbentem milyen zajosak, homályosak a képek. Azt hittem a lencsén van valami, de tiszta és egyszerűen nem értem ezeket a fotókat, ha már kicsit el kezdem nagyítani minden elkezd homályba veszni szó szerint. Még akkor sem javult, hogy csináltam egy alaphelyzet állítást vagy épp 108 megapixelre állítottam. Egyszerűen nem értem, hogy ez valami hiba vagy tényleg ilyen? Nem ez a képminőség amit várnék tőle még rosszabb fényviszonyoknál is teljesíteni kellene, ehelyett áhh...
-
doooo
veterán
válasz VillanyÁsz29 #5393 üzenetére
Éjszakai módban nincs az az isten, hogy zajos képet csináljon (hisz eleve az a "lényege", de legalábbis a technológiából fakadó jellegzetessége, hogy jóval világosabb, de cserébe mosottabb képet csinál ilyenkor (azaz ha volt is zaj korábban, az eltűnik), minden gyártó ilyen megoldása egyforma ebben)... Egyáltalán mit értesz te zaj alatt (mert úgy tűnik, hogy nem a hagyományos értelembe vett képzajt)? Egyébként ha több részletet akarsz, akkor sajnos több zajt is kell látnod cserébe. Főleg este, sötétben.
Nem láttam még valamirevaló összehasonlítást, ahol az iPhone-ok jöttek volna ki győztesnek részletesség terén (de másban sem nagyon; akár i12, akár i13 a vizsgált ellenfél, főleg mert gyakorlatilag megegyeznek a képeik). Jó lenne mutatnod pár képet, hogy mi is láthassuk, amit állítasz, mert látatlanban sajnos könnyű szkeptikusnak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
válasz VillanyÁsz29 #5395 üzenetére
Rendben. Így viszont már valóban egyre gyanúsabb a dolog.
-
WinstonWolf
senior tag
válasz dkovizoli #5379 üzenetére
Szia!
Nem volt egyszerű a menet... Korábban a Note 9, meg az S10+ is ment a thaiföldi simmel való indítással, de ez nem ette meg...
Ami a legérdekesebb volt, hogy az Odin se tudta rátenni athl csc-t valamiért. bár lehet valamit én ku..tam el...
Először ODIN-al downgradelni kellett G998BXXU3AUE1-ra
Aztán már a Samkey meg tudta oldani a csc állítást.
Ezek után automatikusan feldobta a legfrissebb firmwaret, amit letöltött telepített. A thl csc maradt, a hívásrögzítés is...Igazából az a kérdés, bekavar-e majd valamit, de eddig úgy fest nem nagyon, csak itt-ott jönnek elő thai feliratos értsítések a galaxy store-ban...
[ Szerkesztve ]
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
dkovizoli
addikt
válasz WinstonWolf #5397 üzenetére
Szia! Köszi. Sejtettem, hogy samkey lesz, amivel megoldottad.
-
paolinho
őstag
válasz WinstonWolf #5397 üzenetére
Én korábban az S9+ telómat használtam THL rommal, ami perfect volt ugyan, de helyenként és alkalmanként thai nyelven hozott be oldalakat. Ennél a telefonnál én a XID romot használom, ami eddig szintén tökéletesen teszi a dolgát, és még indonéz szöveggel sem találkoztam sehol benne.
Megkérdezhetem hogy mi az oka annak hogy ragaszkodsz THL romhoz még azon az áron is, hogy csak ilyen bonyolultan lehet telepíteni azt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Beszámítás! Samsung Galaxy S21 5G 128GB/8GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 8/128 kártyafüggetlen, fehér mobiltelefon + rengeteg tok
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest