Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #85552128

    törölt tag

    Kis "érdekesség":

    Garanciális okok miatt (kijelzőhiba) visszaraktam ma a GB-t, egy régebbi verziót mivel a szolgáltatómé hibás az újabb ami a samfirmware-en van.
    A telefon jelzett, hogy van frissítés (OTA) elindult a frissítés már a folyamat alatt hibát jelzett ilyen olyan bájtokra hivatkozva, amikor pedig végzett nem indult újra, nem kapcsol be sem (hard brickes) lett, mondjuk úgyis menne vissza gariba úgyhogy szerencsére nem gond :DDD

    Lényeg: Úgy látszik 100%-ig, bájtra megegyező állapotba csak akkor állítható vissza a telefon ha megvan az eredeti gyári firmware, tehát nem csak az ami a kies-en jön, hanem a szervizes forma pit, bootloader, stb. fájllal együtt, máskülönben rizikós.
    Mivel ugye az OTA update a partíciók összehasonlításával keletkező különbséget tartalmazza és azt is alkalmazza a frissítés hibával valósul meg.
    A modem és a kernel is 2x másolódik a telefonra - 2 partíció van fenntartva nekik, viszont a legtöbb romban csak egyszer szerepel így a kernel2, modem2 jó eséllyel visszamaradhat egy régebbi romból, ami különbözetet jelent a partíciós táblán. Normál működésnél nem vesszük észre, feltehetőleg valamilyen vész esetére tárolja kétszer, mivel mindig csak az elsődleges partíción lévő az aktív.
    Ez csak OTA-ra igaz, a kiessel minden bizonnyal gond nélkül frissíthető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák