- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
1egaly
aktív tag
Amit elsőre látni lehet:a beállítások tetején kereső,kicsit másabb csoportok vannak(pl.biometrikus azon.és biztonság)
A sams.themákban van AOD csoport...
A lehúzom értesítésekben van olyan hogy Android rendszer,a háttérben futó alkalmazások...
Jómagam launcher++ használok de most belenéztem a gyáriba jópofa,mappák kinézete,felület beállításai stb.,lehet visszatérek!Elsőre ennyi,ja meg gyorsabb(lehet ez csak beképzelés)!
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz KengelRoland #6403 üzenetére
Ha rendesen megcsinálják, nem lenne rossz a 8.0.
Feleségemnek (+ szüleimnek is) Nokia 5 van, ott már 8.1-nél tartanak, de érezhetően gyorsabb, és megbízhatóbb volt a rendszer már 8.0 alatt is. Pár dolgot javítottak a 8.1-el, ami nem igazán jött be sok embernek a 8.0-nál, de azzal is klasszisokkal jobb volt a készülék, mint a 7.1.2-vel...
(Pl. ébresztő normálisan működött, gyorsabban talált GPS jelet, korábbihoz képest nem állt le egy app sem, az értesítések időben megjelentek Messenger/Gmail esetén is, stb.)...Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
KengelRoland
aktív tag
válasz Norbi.Sz #6406 üzenetére
Minden rendszer jó, ha meg van csinálva rendesen, a 4.4 is.
Amiket felsoroltál, azok nálam hibátlanul működnek. És semmi közük a verziószámhoz. Soha, egyetlen Messenger vagy Viber üzenetről nem maradtam le. De még az 5-ös androidon se. Az email kimaradása pedig beállítási függő. Alapból ugyanis altatja az a rendszer az emailt energiatakarékosság miatt. Ezért van az, hogy mikor felébreszted a telefont, akkor kapsz emailt. De ha prioritást adsz az email kliensnek, akkor megjön azonnal, vagy amilyen késleltetésre állítod. GPS jel? Kb 3 másodperc alatt talál jelet. Időm nincsen betenni a GPS tartóba, már jelet talált. Nem értem a problémát. Egyébként minden egyes verziónál leírjátok, hogy hú de über csúcs lesz, meg szuper funkciók, aztán majdhogynem semmi újat nem adnak. Én simán együtt tudok élni akár a Lollipoppal is...Ezek a verziószámok semmi mást nem szolgálnak, mint a fogyasztói társadalom lehúzását. De sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy egy korábbi készüléknél a verzióugrás még sosem jelentett semmi jót.
Viszont ami eleve 8-as rendszerrel jön ki, az még egy darabig működni fog. Én nem frissítek, az hétszentség.Úristen! Kitiltattak az ájoesz fórumból. Most mi lesz? Egymás előtt villognak?
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz KengelRoland #6407 üzenetére
Nem is mondtam, hogy váltsatok... A Nokia 5 is eredetileg 7-es rendszerrel jött ki, de jót tett neki a 8-as.
Ettől függetlenül nekem is ki van kapcsolva az automatikus frissítés
Tehát senkit nem akartam rábeszélni egy frissítésre, csak egy saját tapasztalatot osztottam meg...
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
őstag
+1
Semmi bajom a 6.01-el.
Launcherrel, témákkal, automatizálóval olyanná teszem, amilyenné szeretném.Üdv: Mcrazy
-
Skod
aktív tag
Eddig az új billentyűzet az egyetlen ami nem tetszik
-
_IceBird_
tag
Nekem is ma jelzett,hogy elérhető az Oreo. Szerintetek elég a frissítés előtt/után a wipe cach vagy FR-t is kellene csinálni?
-
gerner1
nagyúr
válasz _IceBird_ #6413 üzenetére
Szerintem (privát vélemény) ckészíts egy mentést mindenről, ami fontos. Utána gyorsítótár törlés (wipe cache partition) a Recovery -ben. Majd ez után, töltsd le és telepítsd a 8.0 -át. Utána, ha valami mégsem jó, akkor még mindig csinálhatsz egy FR -t. A mentésekből pedig, viszaállíthatod mindazt, amit megfelelőnek gondolsz.
-
3 nagy változást lehet alapvetően látni, ami szembetűnőbb:
1. minden ikonnak van egy kerete (8.0 miatt), akár akarjuk, akár nem
2. ha egy értesítést törölsz az értesítési panelről, akkor a szám eltűnik az app ikonjáról (pl email jön, az ikonon ott van hogy 8 olvasatlan üzenet, törlöd az értesítést, eltűnik a nyolcas szám az ikonról, mintha nem lenne olvasatlan levél, pedig van, ez is a 8.0 android miatt van)
3. át van rendezve a menüPénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Grande Ale
őstag
Ez a linkedin meg magazinok alkalmazás minek kellett a frissítésbe? A linkedint törölni se lehet...
-
válasz Grande Ale #6416 üzenetére
Ezek nekem alapból rajta voltak a telefonon. Viszont vagy lehetett törölni, vagy ki lehetett kapcsolni (Disable) mindkettőt.
mod: eh, azt hittem, az S9+ topikban vagyok
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
leslieke
Jómunkásember
Jön lefelé egy 1279 MB csomag.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Sungoo
addikt
Kíváncsi vagyok, hogy a szolgáltató függő készülékek mikor kapják meg.
-
LIFE1
tag
T-mobil is kint van úgy nézem
-
vbandit
tag
"De ha prioritást adsz az email kliensnek"
ezt hol találom, tudnál segíteni?
Csak olyat látok az alkalmazás értesítései fül alatt,hogy értesítések: engedélyezve.
Köszönöm!!!Flickr - http://www.flickr.com/photos/38236970@N03/
-
csaba1203
addikt
válasz csaba1203 #6428 üzenetére
Felraktam.
Simán ment minden és flottul működik a rendszer.
Semminemű FR és társai nem kellett hozzá.
Végigzongoráztam a használt alkalmazásaimat eddig semmi anomália nincs.
Az üzemidőről nem tudok nyilatkozni egyenlőre.
Ujjlenyomat olvasó mintha gyorsult volna talán.
Röviden ennyi ha valami gebasz lesz majd úgyis megírom. -
csaba1203
addikt
válasz KengelRoland #6431 üzenetére
Factory Reset röviden.
Vagy magyarosan alaphelyzetbe állítás. -
kkroland81
csendes tag
updato.com-n még nincs fen a 8.0-ás
-
gerner1
nagyúr
válasz kkroland81 #6435 üzenetére
SamFirm -mel letölthető (és ez a leggyorsabb), ellenőriztem...
-
Stellaway
tag
olyan jó döntéseket tudnak hozni az ui készítői új főverziók kiadásánál..
most például az appok hosszan nyomásánál feljövő kis menüből vették ki az app részleteithail, Oreo
Aláírom
-
Vjankovics82
senior tag
[link] hogy lehet ezt a twrp-t feltenni valaki tudja?
-
Vjankovics82
senior tag
válasz Vjankovics82 #6438 üzenetére
Vagy előszőr rootolni kéne?
-
gerner1
nagyúr
válasz Vjankovics82 #6439 üzenetére
Tulajdonképpen root -olni kellene, amellyel ugye a még meglévő garancia, véglegesen elmegy a "kétbetűsre".
-
krisz4b70
aktív tag
Na feltettem én is oreot meg én nyomtam egy fr-t is mert néha már beakadt a teló csak úgy, úgyhogy ráfért. Tényleg mintha kicsit gördülékenyebb lenne a rendszer.
Egyedül az nem tetszik, hogy ha kinyomom az értesítéseket az értesítési sávban az ikonoknál is eltűnik a jelzés, sokszor van olyan, hogy jön valami értesítés de éppen nem akkor akarom megnézni és kihúzom de később azért jól jön ha ott a kis ikon hogy ne felejtsem el ennek nem értem mi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Tegnap kimentem a strandra mondom úgy is lejár az 1 évem a garira bevittem a vízbe ..lementem víz alá vele és el is kapott a vihar is...
Utána híváskor a hangszóró recsegett és halk is volt..és megjelent egy csepp a bal felső sarokban,hogy az usb csatlakozó vizet ért valami ilyesmit írt..
Haza értem kivettem a kártyákat sd,sim, kiszárítottam hajszárítóval hangszóró rendbe is jött nem sokára, és a csepp ikon is eltűnt .
Viszont a gyári lezáróképen csak van egy homályos folt...ezt megnéznétek nekem hogy nálatok is ilyen? Korábban mintha nem lett volna ilyen nekem. Alul középen látható...de csak a lezáró háttérképnél.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
amoledus
aktív tag
válasz Angel2014 #6445 üzenetére
Ha lehet hagyd ki a vízes telefonos mókákat,mert szép jó marketing a vízállóság de az esetek többségében beázik ,sok ilyet hoznak javításra ,és nem mindegyik javítható,egyszerűen kevés az a ragasztás a vízállósághoz,vagy pl egy napon kinthagyott készülék ragasztása szeret elengedni,legyen sony samsung bármelyik márka.
[ Szerkesztve ]
#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Frissítés után megjelent az állapotsávban egy új ikon. Kicsi háromszög, olyan fel-le nyilakkal, mint ami van a wifi, vagy a mobiladatnál is, amikor aktív. Ez mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest