Új hozzászólás Aktív témák
-
vagamo
őstag
Sziasztok!
Elegem lett a gyári ROM-ból, döntöttem, lecserélem!
Jelenleg
T-Mobil
2.2
I5800XXJP4
g3mod v1,5_ultimateRom és a kernel.Következőt szeretném feltenni:
Kyrillos' rom v7.1
g3mod_v1.7_extreme.tar v1.7 Extreme Odin Flashableerről nem sokat hallottam még [ROM] G3MOD romokról, Kyrillos'-ról sokat lehetett itt is olvasni. Gondolom módosítás után nem Magyar a telefon nyelve? Gyári romot lehet valahogy Backuppolni? Ha mégse jön be visszategyem az eredetit?
Köszi!
De ha jobb rom-kernel párosítást tudtok, várom érdeklődéssel a javaslataitokat.
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
vagamo
őstag
válasz vagamo #11752 üzenetére
Kicsit összezavarodtam
Kyrillos OC romot tegyem fel? Vagy a non OC-t és tegyek hozzá G3Mod kernelt? Melyik a jobb párosítás? Nem áll szándékom1300-on húzni, elég az 1000
Hogy legyen?
Most a NON OC-t +3Gmode extreme fogom feltenni, de ahogy biztató válaszokat kapok, lehet, hogy újragondolom.Téglástalanítani kell előtte a telót, kell valamit törölnöm, vagy ezzel már nem lesz gond???
-
vagamo
őstag
7,1-re hogy kell frissíteni? Zip fájlt ki kell csomagolni és SD-ről a telóra kell másolni?
-
kodmen
tag
válasz vagamo #11757 üzenetére
Szívesen!
Cserébe részletes beszámolót várok, mert én még a 6.0-val vagyok, de a sebesség nem kielégítő.
Fontolgatom, hogy utána nézek az OC-nek is. Ehhez mindenképp az OC-s kyrillos rom kell, vagy jól értem, hogy "csak" a kernel-t kell cserélni a non-OC-ben?+1 kérdés. A Kyrillos-t használók nem tudják, hogy ha a link2SD-t szeretnék használni, az megy-e? A 6.0-val volt partícionált kártyám, de így mindent oda telepített -azt hiszem-, és mivel cl4-es kártyám van, belassult a telefon. Legalábbis ez az elméletem :-)) Megoldható, hogy csak pár, kevésbé használt progit rakjak link2sd-vel a kártyára kyrillo's romnál? Az app2sd sajnos a kiszemelt programnál (navigáció) nem enged pakolni, így viszont alig marad hely.
++1 Swap-et használ valaki? Érdemes? -
zsotesz81
senior tag
válasz kodmen #11758 üzenetére
Hali
Link2sd működik természetesen a kyrillos rommal is, és megadhatod, hogy melyik progit akarod átrakni és melyiket nem, csak a link2sd telepítése után az autolink funkciót kapcsold ki, mert úgy emlékszem alapból az be van pipálva.
OC-hez nem kell feltétlenül a kyrillos oc-s rom, nekem a 6.0 non oc rom van fent + g3mod 1.3.1 ultimate (1 GHz), és jól működik. -
kodmen
tag
válasz Rimuru #11760 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, kipróbálom!
Akkor a rom csere előtt még egy kérdés:
Mivel mentitek a progikat, mert kezd elegem lenni belőle, hogy minden mentett adatom elszáll (listák, gps helyek stb). A titanium-ot ajánlja a készítő, de tudtommal azzal csak egyenként lehet ingyen átpakolni őket, meg van még valami korlát... -
sir fg
aktív tag
Sziasztok!
Most először használok Kyrillos ROM-ot. Második nekifutásra már partícionáltam az SD kártyát, mert először nagyon gyorsan betelt a belső memória, gondolom ez a ROM sajátossága is. Viszont nem vagyok otthon teljesen a ROM működésében (gondolok itt elsősorban az SD partíciók használatára), így nem látom át, hogy mi hol van. A ROM felrakása és partícionálás után az ingyenes Titanium Backuppal állítottam vissza az alkalmazásokat. Nem állítottam előtte semmit a Titaniumban. Hova rakta az alkalmazásokat? Én úgy sejtem, az SD-n lévő ext4 partícióra. De nem vagyok benne biztos. Azt nem látom át, hogy az alábbi adatokból mi tartozik a belső ROM-hoz, és mi az SD ext4 partíciójához.
Feladatkezelő/Összesítés:
Programok: 75,51/192 MB. --> Ez a telefon ROM-ja csak?Titanium Backup, kezdőképernyő:
Rendszer ROM: 219 MB (20 MB szabad)
Belső: 201 MB (132 MB szabad)
SD kártya (a2sd): 239 MB (112 MB szabad)Megj: 256 MB-os ext4 és 128 MB-os swap partíciót csináltam.
További lényeges kérdésem: hogy tudom megnézni, hogy egy alkalmazás a belső ROM-ban, vagy az SD ext4 parícióján van-e, és hogy tudom őket mozgatni egyik helyről a másikra? Azt jól sejtem, hogy a Froyo beépített App2SD szolgáltatása a Fat32-re/Fat32-ről mozgatást tesz lehetővé?
[ Szerkesztve ]
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
kispéé
senior tag
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy a market csak wifin frissítse a programokat? Múltkor majdnem leszívta a havi adatmennyiséget, csak azért mert kint az utcán támadt kedve frissíteni.Tudtok erre megoldást?
-
sir fg
aktív tag
válasz kispéé #11765 üzenetére
Vagy állítsd be a saját programjaidnál a market programban, hogy ne frissítsen automatikusan. Így csak jelez, ha van frissítés, és wifin tudsz manuálisan frissíteni. Amúgy alapból "csak" a Google Mapset frissíti automatikusan, legalábbis nálam.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
kispéé
senior tag
Az adatkapcsolatot nem szeretném ki kapcsolni, azért jó ha van. Csak annyit kéne, hogy csak wifin update-ljen. Akkor marad az, hogy egyenként kikapcsolom az automatikus frissítést. Azt hittem, hogy van egy globális kapcsoló,amivel az összeset tudom szabályozni, de úgy tűnik nincs
-
Rimuru
veterán
válasz kispéé #11768 üzenetére
Vagy nézd meg a Droid Wall-t. Ezzel tudod korlátozni hogy mi mehet netre wifin és/vagy mobil hálózaton.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
csabám
addikt
Csács ismét. Tudna nekem ajánlani valaki egy gyors, lag mentes romot amin gyári téma van alapjáraton? Vagy maradjak full stock romnál? Pl. JPS - nél?
Xda - n szemezgettem a romok között, de nincs olyan ami szimpatikus lenne.
Kernelek közül csak Fugu létezik? Nincs csak egy gigás mem. kari a telóban.„They fuckin' poke each other on Facebook.”
-
sir fg
aktív tag
Kyrillos 7.x-ben új Market alkalmazás van, azt hiszem, 3-as verziójú. Tudja valaki a pontos lépéseit, hogy hogyan állíthatnám vissza az eredeti Market-et, ami a gyári ROM-ban van? A jelenlegi lassú, és nagy adatforgalmat generál.
-
kodmen
tag
Help!
Kicsit óvatlan voltam, és minden féle rendszer / app mentés nélkül neki fogtam, hogy csináljak egy ext partíciót a kyrillos 6.0-hoz. SD-t lementettem, majd recovery-ben megformáztam a kártyát. Hogy minden eltünt az SD-ről nem lepett meg, az viszont igen, hogy a belső memóriában lévő progik is, holott nem töröltem semmi cash-t, nem volt FR.
Visszapakoltam mindent a kártyára, és kivettem az aksit még usb leválasztás előtt (hogy a futó rendszer ne írja felül a kártya régi fájljait), de nem használt. Minden progi, telefonszám, sms oda, de ami érdekes, hogy a beállítások egy része (wifi, nyelv) megmaradt. Az alkalmazás kezelőben is látom az alkalmazásokat telepítve, csak nem jelenik meg ikon, meg az eltávolításon kívűl nincs opció, 0Byte minden.
Helyre lehet ezt még hozni?
Próbáltam 6.1-er felrakni, hátha észhez tér, de semmi.Valami gyors ötlet az adatok megmentésére?
Nagyon köszönöm!
-
kodmen
tag
válasz molnarpeter #11778 üzenetére
SMS backup fenn van, valamennyi sms visszaállítható, és a nevek nagy része is... de fene gondolta, hogy ennek köze lesz az sd formázásához! Szóval nem frissítettem a mentéseket...
Szerinted logikus? No mindegy, a hülyeségen nincs mit szépíteni... -
kodmen
tag
Vigasztal.
A végeredmény: A programok újratelepítés után olyanok, mintha nem történt volna semmi (ebook reeder ott nyitotta meg a könyvet, ahol abbahagytam) az SMS-ek és a telefonszámok korábban le nem mentett része elveszett. A beállítások megvannak, de valami nem kóser, szerintem csinálni kell egy FR-t (most például 2 percig csöngött, de nem jelent meg felvevő ablak, középső gombra nem reagált, és amikor feloldottam a képernyőzárat, akkor láttam, hogy a telefon alkalmazás összeomlott), és ehhez jön egy kérdés:
A link2sd-vel mentett prigikat kell-e / szabad-e a Titanium backup-pal lementeni, vagy össze fog akadni, és előbb vissza kell pakolni? Ha külön pertíción vannak a progik, attól még az új rom nem fogja egyből látni, mert nem lett alá feltelepítve, ugye? Azt tervezem, ha már úgyis FR, akkor fejlesztek Kyrillos 7.0-ra (vagy 7.1-re egyből?) és aztán telepítgetek, de most már teljesen tanácstalan vagyok, nem bízom a logikámban...Előre is nagyon köszi a segítséget mindenkinek, meg utólag is a fentieknek.
-
zsotesz81
senior tag
válasz kodmen #11781 üzenetére
Nyugodtan lementheted a progikat, nem kell visszapakolni a belső memóriára, nem fog összeakadni. Ha meg új romot raksz, akkor úgyis FR és akkor minden ugrik, újra kell telepíteni vagy restore-olni. Én úgy szoktam, hogy amit a belső memóra akarok azokat restore-olom első körből, aztán fölrakom a link2sd-t és restore-olom azokat amik mehetnek az sdkártyára.
-
kodmen
tag
válasz zsotesz81 #11782 üzenetére
A restore a titaniumra vonatkozik (még nem használtam)? Ezen még elgondolkozok..
Van a recovery-ben is valami backup, de az gondolom csak akkor játszik, ha marad a rom -illetve azt is menti-, csak az app-okat nem tudja menteni.Egyébként a telefon hívások közben és után folyton rezeg (rövidet, hosszút -> biztos morse ) mint a percjelző rezgés, és a hívásbeállítások menübe nem lehet belépni, nem hozza be...
-
sir fg
aktív tag
válasz kodmen #11783 üzenetére
Pont ugyanígy jártam én is, igaz, 7.0 alatt. Utána olvastam csak az XDA-n, hogy partícionálás után kell FR. Én csináltam eztán, és minden rendbe jött. Ha már magyarázatot akarunk találni, akkor talán az lehet, hogy partícionált Sd edetén máshol keresi az alkalmazások adatait, gondolom a kártyán, viszont ugye nem oda lettek telepítve, és ez kavarja meg.
Bizonyos fajta rezgés meg jelentheti azt, hogy hiba folytán leállt egy folyamat. Azt hiszem, 1 rezgés, hosszabb szünet, majd dupla rezgés.
-
kodmen
tag
Hali!
Most raktam fel a Kyrillos 7.1-et, g3mod 1.7 ultimate-el. Az lenne a kérdésem, ha nem jön be, vissza lehet pakolni a kernelt, vagy az egész rom-ot újra kell rakni? Nem szeretnék megint FR-t csinálni emiatt...
Bár nem tudom a különbséget, az extrem-performance-ultimate kernelek között gondolom simán lehet váltogatni...Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kodmen
tag
válasz zsotesz81 #11786 üzenetére
Szuper! Köszönöm!
Ezek szerint lennie kell egy 7.* kyrillos kernelnek valahol zip-ben? Vagy azt a rom-ból kell kinyerni?
BackUp-om szerencsére van a non-oc romról, ha minden kötél szakad.
Ha jól látom, már nem is megy le 83mhz-re a proci, 200 a min. Ez így tuti hamarabb lemerül... de azért kipróbálom. -
Anubis_9
őstag
Holnap újra visszaviszem a telefont a T-mobil szervizbe: rendszeresen "eldobja" a SIM kártyát. Azért bosszantó, mert ha lehet, hogy sürgős hívást várnék és nem veszem észre, hogy akár órák óta nincs is hálózatban a telefon.
Tavasszal már voltam vele szervizben: akkor az volt a baj, hogy minden előjel nélkül a teló egyszer csak nem ismerte fel a T-mobilos SIM kártyát, arra kért, adjam meg neki a hálózatfeloldó kódot.
Amúgy a SIM kártyát újonnan kaptam a telóhoz, az előfizetés mellé, tavaly ősszel.
Volt vkinek ilyen gondja vele?
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
XDModesty
aktív tag
Srácok, nem tudjátok, hogy 2.3as moddolt verzsön mikor jön a telefonra?
-
molnarpeter
nagyúr
-
cooldongo
tag
bocs már megoldottam
[ Szerkesztve ]
-
kodmen
tag
válasz zsotesz81 #11788 üzenetére
Nem kell semmit variálnom:
- egyrészt egyelőre semmi gond (persze a merülési ütem még nem ismert)
-másrészt van multiboot a CM-ben (recovery menü), ahol a Kyrillos rom kiválasztható, tehát gondolom azt választva újra non-oc lesz.Más: Meg tudná mondani valaki, hogy a kyrillos 7.1 által formázott 2. partíció milyen? EXT 2-3-4? A link2SD miatt kell, mert ext4-re állítottam, de ami programot átraktam, nem indul, hanem kényszerbezárással meghal, akkor is ha visszarakom telefon tárhelyre.
[ Szerkesztve ]
-
Gabeeka
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem meg a Samsung galaxy 551- es telefont, és próbálom beállítani a csengőhangot de nem birok mp3 as zenét hozzáaddolni... láttam hogy írtátok azt a programot hogy ringo pro, de az android marketen nem találtam meg
Ha valaki tud segíteni ez ügyben kérem válaszoljon!
Köszi: Gábor
-
kodmen
tag
válasz kodmen #11796 üzenetére
Más progikkal is próbáltam, ugyan ez a helyzet.
Vagy kyrillos rommal nem is használható a link2sd? Honnan láehet tudni, hogy hova települt a program (telefon vagy sd-2. partíció)? Lehet befolyásolni? Mivel a kártyám csak CL4-es, amit nem muszály, nem onnan futtatnék, a telefonról ugyanis biztos gyorsabb. Én ezért tettem fel a link2sd-t, de eddig nem vált be...Titanium Backup szerint az alábbi a helyzet:
Rendszer ROM 219MB (15,6 MB szabad)
Belső 201MB (125 MB szabad)
SD (a2sd) 480MB (294 MB szabad)Ezek szerint valami a2sd prigi kellene a link2sd helyett?
Tud valaki segíteni? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs