Hirdetés

2018. december 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) pilu85 válasza Fiery (#69) üzenetére


pilu85
(őstag)

köszi de mint minden intel proci is tuningolható volt anno, aztán megszűnt a dolog.

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#102) troviko válasza Máté94 (#93) üzenetére


troviko
(senior tag)

Ez a szó legszorosabb értelmében véve egy milliárd dolláros kérdés. Mert hogy ekkora ziccert hagyott ki az Intel, hogy nem tudott a telefonok, tabletek piacán értelmezhető cuccot letenni.
Ha Zen jól skálázódna passzív hűtés mellett, akkor az AMD óriási piacot nyerhetne, mert anno az Atomok nagyon gyengék voltak, a Core M meg csak kétszer erősebb náluk, de 8-szor annyiba kerül. Szóval úgy vélem, a Core M a maga 280 dolláros árával vicc.
Én jelenleg egy Core M-es ultrabook-ot használok, és a teljesítménye nekem elég, és IMÁDOM, hogy teljesen néma MINDIG, minden körülmények között, soha nincs venti, soha nem búg semmi, nincs mozgó alkatrész. Ezt nagyon szeretem. Na de akkor is 280 dollár az a rossz vicc, ahogy már említettem.
Ha az AMD a Zenből ki tudna valami értelmezhető teljesítményű passzív procit hozni, 100 dollár környékén, robbantaná a piacot.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#103) Kopi31415 válasza arn (#81) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Nekem az pont érthetetlen az 1700 mellett. Maximális órajel tekintetében alig több, ellenben majd másfélszer akkora fogyasztási kerettel.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#104) Németh Péter válasza Fiery (#85) üzenetére


Németh Péter
(őstag)

Az az érdekes, hogy a Yahoo szerint 40 körül volt a max, a google szerint, ha csak úgy beírom, hogy "AMD stock" a keresőbe, akkor meg 92.

(#105) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)

A Phenom II procik és a felemás megitélésű A-Series integrált APU-s központi egységek óta elég sok idő eltelt már. Intel időközben fejlesztgetett néhány generációt, és azon a teljesitményen már-már alig tudnak többet javitani. Vártam egy i5 teljesitményű és fogyasztású AMD procit, de a végén egy platformváltással egy i5-re fejlesztettem. Majd itt kapcsolódik be újra az AMD, amikor a magok/szálak száma kezd fontosabb tényezőt jelenteni. Jónéhány GCN változat megjelent a videókártyákban ez idő alatt, és most érkezik a VEGA. Mit ne mondjak, ideje volt valamit felmutatni... Igy viszont most a videókártya fejlesztési üteme csúszott meg nem kicsit, mert már az Nvidia-nal örülnek az elért sikereknek. Most egy Nvidia GTX 1070 teljesitményű videókártyára gondoltam, de itt egyelőre még nem tudom érdemes még egy kicsit kivárnom, vagy lehet még pozitiv fejlemény... Én mindenesetre jobban örültem volna, ha ezek az AMD hardverek már egy jó ideje elérhetőek lennének, és egy kis árverseny után kedvezőbben alakulnának azok a fránya magas árak.

(#106) #02119936 válasza sb (#44) üzenetére


#02119936
(törölt tag)

Egy két hónap után a boltok is versenyeznek egymás jó lesz az. Ennek feltétele hogy legyen készlet és ne ismétlődjön meg ami az RX megjelenésekor történt.

Egyébként árak rendeben vannak. Dollárban. :)

[ Szerkesztve ]

(#107) Mice_007 válasza Németh Péter (#104) üzenetére


Mice_007
(tag)

Y2k bug? :D

AIDA64.com

(#108) MiklosSaS válasza rambustibi (#21) üzenetére


MiklosSaS
(PH! nagyúr)

Mi nyugodtak vagyon, azok is voltunk az utolso 5-6 evben mert nem volt annyi szoporoller mint a bulldozeres FX tulajoknak. Vegre egy kis idore az FX tulajok is leszalhatnak pihenni a Coporollerol...nekik is jar par honap max 1 ev ...

Kezdhetsz recskazni, edzed kicsit magad hogy formaban legyel marcius elejen :D

[ Szerkesztve ]

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#109) Acta@


Acta@
(lelkes újonc)

Nehezen hiszem amit látok, bár hinni akarok... Az a gyanúm, hogy az AMD "csuhajturbó" megoldása hozza ezeket az eredményeket, nem a tartósan tartható órajel. De ha turbóval ellenfele tud lenni az Intel jelenlegi szériáinak, akkor alapon is egész pofás eredményeket produkálhat a proci. Szép lenne, ha a launch után főnixként emelkedne fel a fél lábbal a sírban topogó AMD, reméljük nem hull vissza a hamuba. Ideje lenne okot adni az Intelnek a fejlesztésre.

Azt mondták elmebetegségben szenvedek. Nem igaz. Nem szenvedek! Minden percét élvezem!

(#110) hokuszla válasza Acta@ (#109) üzenetére


hokuszla
(fanatikus tag)

Csak a szokásos :legyint
csodavárás->valós tesztek->majd a csodadriver/dx14->de ez milyen jó teljesítmény/ár->majd a következő generáció

2500k 8GB 1050Ti 128+1024GB no warez

(#111) Yany


Yany
(PH! addikt)

Hátha segít belőni kicsit egy 4.3 GHz-re húzott 2500K-val szembeállítva:

[ Szerkesztve ]

Asus ZenBook UX410 bemutató: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#112) RamseyBolton


RamseyBolton
(újonc)

Annyian felültek volna a hype vonatra, hogy mindenki a Ryzenre vár, Intelt meg nem rendel már senki, és emiatt csak forgolódnának az ágyban? Azt azért nem hiszem. Akinek tellett rá az már rég megvette az i hetesét, és nem fogja kukázni a Ryzen miatt. De ha igazak a kiszivárgott hírek, akkor viszont gondban lehetnek ha a Ryzen következő generációja leveri az Intelét.

Ha Ryzennek sikerülne faragni az Intel által diktált árakból, és az Intelnél elfelejtenék végre a kétmagosokat, akkor viszont már mindenki jól járna a vékonyabb pénztárcával rendelkezők közül is. Nagyon remélem, hogy nem lóg bilibe a kezem, és hamarosan le tudom cserélni a régesrég kiöregedett gépemet. Mert a jelenlegi árak jóval meghaladják a lélektani határt nálam.

Szóval hajrá AMD! Ha az Intelnél nem fognak örülni, én annak biztosan örülni fogok. :D

(#113) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

Ha a cikkben lévő infók mind igazak, akkor elég jó dolgunk lesz. Mondjuk az is kérdés, hogy az alaplapok mennyibe fognak kerülni - gondolom szokásos módon azok is olcsóbbak lesznek az inteles társaiknál, ami szintén elég jó hír lenne. Olcsók azért az én olvasatomban ezek is csak relatíve lesznek - 80k egy prociért nekem már kifejezetten sok pénz. (Ha csak játékra kellene, akkor valószínűleg inkább konzolt vennék.) Azért a hatalmas örömködés helyett én inkább csak bizakodó vagyok; várjuk meg az első teszteket. És árakat. Én nem féltem a kereskedőket a túlárazásban...

#112: Nem bánnám, ha igazad lenne :). Meg mások se.

[ Szerkesztve ]

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#114) wwenigma válasza MiklosSaS (#108) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Majdnem elnézést kértem hogy lassabb procit használok amit arányaiban nezve jóval olcsóbban vettem.

Érdekes ez a "lenezzuk" az amd tulajokat hozzáállás...

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7

(#115) Johnnyxy27


Johnnyxy27
(senior tag)

2 éves i5 4 szálon csak 25%-al marad el a friss 12 szálas proci mellett, egy szálon meg...áááá úgyis tudjátok:)!

http://imgur.com/a/HQeuR

single: 2280

multi: 8930

[ Szerkesztve ]

"Minden jobb, ha van benne SSD" avagy "Lehet élni SSD nélkül, de nem érdemes"

(#116) Depression válasza Johnnyxy27 (#115) üzenetére


Depression
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még szerencse, hogy ezt is 30%-os húzás mellett sikerült így összehasonlítanod. A stock 6600k 1900 pötty alatt van single-ben.

Igen, nem voltam rest utánajárni egy semmilyen adatot sem tartalmazó bebüfögésnek.

[ Szerkesztve ]

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#117) Mokó válasza 8th (#8) üzenetére


Mokó
(fanatikus tag)

Pont ugyanerre gondoltam.Intelék úggggggyanúgy keverik reggel a kávét most is,mint tegnap,vagy 2 éve,szépen,nyugodtan.Nincs mitől félniük-igaz egy kis árversenynek biztos örülnének a népek...engem mindez hidegen hagy i7 powa! megvan,megy minden ahogy kell

(#118) Scholes9


Scholes9
(PH! nagyúr)

Majd meglátjuk, ha megjelenik :) Hajrá AMD :)

(#119) tegbashar


tegbashar
(tag)

Na akkor most jöhet a fejtörő, hogy Inteltől vagy az AMDtől vegyek i3, i5 vagy i7 processzort?

(#120) oliba válasza Yany (#111) üzenetére


oliba
(őstag)

Ez pedig egy 4,3GHz-re húzott i5 6600 :) Ha működött a turbo, akkor kb 20%-kal jár magasabb órajelen a procim,de több, mint 50%-ot verek rá single-ben :(

Most nézem, hogy kicsit gyanúsan adja meg a cpu nevét a progi, de ez biza 6600 :)

[ Szerkesztve ]

(#121) Puma K válasza CactuS (#47) üzenetére


Puma K
(PH! kedvence)

:K

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki"

(#122) core i7


core i7
(PH! addikt)

Igaz még csak év elején jött ki a 7gen de nagyon úgy érzem még idén jönni fog a 8 adik is :C

[ Szerkesztve ]

A Videókártya manapszág drágaszág

(#123) csongi válasza Yany (#111) üzenetére


csongi
(PH! kedvence)

Egy szálon rendesen erősebb az I5, ellenben van 200Mhz előnye is :)
És ennek a dupláját tudhatja a Ryzen.

[ Szerkesztve ]

(#124) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Persze hogy örülnek, hiszen végre olcsóbban adhatják a túlárazott vackaikat. Eddig nem kényszerítette őket senki, de most végre eljött az idő. Feltéve hogy valós teszteken is tud annyit a cucc mint PR reklámban.

(#125) ADAM1337


ADAM1337
(PH! nagyúr)

Mennyire hiteles ez a cpu-z bench ?

Jelenlegi konfigom ma megyek egy i7 2600 es-ért.

[ Szerkesztve ]

cars1dA

(#126) Dr. Akula válasza core i7 (#122) üzenetére


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Igazából nem is a CPU-t kell erőltetnie az AMD-nek, abban inkább csak arra kell ügyelnie, hogy ne fogyasszon túl sokat mint eddig. Inkább GPU-ban kéne elhúzni a fostos GT2-es Intel szarok mellett. Hogy végre rákényszerítsék azokat a GT3, GT4 valós (nem csak papíralapú) megjelenésére. Abban úgyis jobb az AMD, lealázhatná az Intelt IGP-ben - feltéve hogy ezúttal boltokban is lehetne kapni.

(#127) 0P1 válasza core i7 (#122) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

Hát azt már egy ideje tudni, hogy eredeti ütemtervvel szemben (2018 március) idén jönni fog (második félévben, várhatóan ősszel jelentik be, és ünnnepi szezonra talán kapható is lesz).

(#128) jedis válasza hokuszpk (#88) üzenetére


jedis
(senior tag)

Ezt jól megrágtad, mielőtt kiköpted ???? :U
.
.
.
:D :D :D :D

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#129) 0P1 válasza Dr. Akula (#126) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

Mi az , hogy papíralapú megjelenés? Nekem pl GT4e-s IGP ketyeg a NUC-omban tavaly május óta. Teljesen valósan megjelentek, nem csak papíron.

(#130) Dr. Akula válasza 0P1 (#129) üzenetére


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

1 cuccba belerakták, hogy elmondhassák van ilyen is. De másba se. Notiban pl. még nem láttam. És ha véletlenül valamelyik homeuser szutyokba mégis belerakták volna hasonló "nesze bazmeg lásd hogy tudnánk ilyet is ha akarnánk" indokkal, az se változtat a helyzeten, minőségi notiban ismeretlen fogalom az ilyesmi. Pedig van pár gyártó, és nem olcsó cuccok. 4 mag pl. belefér, GT4 nem?

[ Szerkesztve ]

(#131) 0P1 válasza Dr. Akula (#130) üzenetére


0P1
(fanatikus tag)

Arról nem az Intel tehet, hogy az OEM-ek nem tolonganak a XX70HQ-s procikért. Valszleg azért nem , mert ilyen teljesítményű CPU-t maximum csúcskategóriás gamer laptopokba tesznek (de inkább oda se) , azokba meg úgyis diszkrét GPU megy.

Ezek nem notiba való procik, (bár mobil szegmensnek hívják) a noti aksiját 15 perc alatt lezabálná úgyis csúcsra járatva mind a 4 fizikai magot (8 t) és az IGP-t . Inkább csúcskategóriás NUC-okba (hordozható workstationökbe) való. .

Persze az jogos kérdés, hogy miért csak a csúcskategóriába ajánlanak GT4e-t? Mainstream piacra (Két magos i7-esekhez és 4 magos i5-ökhöz) is simán elkélne.

(#132) Puma K válasza MasterDeeJay (#27) üzenetére


Puma K
(PH! kedvence)

Intel i7 4790K vs i7 6950X

(4790K 4.4Ghz 1.115v)

A fogyasztás nem tudom mennyi :)

[link]

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki"

(#133) Petykemano válasza oliba (#120) üzenetére


Petykemano
(őstag)

Kíváncsi vagyok, hogy érted el ezt az eredményt.
Ezen az oldalon van számos i5 6600, i5 6600k 4.5+GHz-re húzva és csak 2000/6000, 2000/8000 eredményeket produkálnak.
Van egy a végén, ami 4.8GHz esetén Eléri a 2450/10000. Ha ebből indulok ki, akkor a te eredményedhez kb 5.5ghz-re lenne szükség. Vagy más verzió? Vagy lehet állítani a használt utasításkészletet? Vagy hogy sikerült neked ilyen kiemelkedő eredményt elérned 4.3GHz-en, amit másoknak 4.8GHz-en sem sikerült megközelíteniük?

(#134) XuChi válasza #20691712 (#100) üzenetére


XuChi
(PH! addikt)

Mesélj már arról a szopásról mókamester :D

(#135) oliba válasza Petykemano (#133) üzenetére


oliba
(őstag)

Nem tudtam, hogy rossz az eredményem. Lehet, hogy a bclk tuning miatt rosszul mér? 2x is lefuttattam, de nem változott az eredmény. Semmi extrát nem csinálok, csak beállítottam anno az órajelet. Memoria 2750MHz körül ment cl13-ban

[ Szerkesztve ]

(#136) -RARA-


-RARA-
(senior tag)

Mindenki röhög azon hogy az AMD lemossa az intelt... De az nem tűnt fel senkinek hogy csak 3-as, 5-ös, 7-es Ryzen-ek vannak a listában? (mint r3, r5, r7...) gondolom az AMD most kihozhatná a Ryzen 9-et ha akarná ami odab@szna az i7-nek de azt gondolom megtartják későbbre... az intel folytogatásához a mostani Ryzen-ek is elég lesznek... ;]

[ Szerkesztve ]

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#137) Bohus


Bohus
(fanatikus tag)

1100-tól 1800X-ig semmitmondó, logikátlan jelölések. A táblázatban felsorolt paraméterek egyikére sem lehet következtetni belőle. Csak annyi biztos, hogy a nagyobb szám nagyobb teljesítményt jelöl.

Nincsen egyenes, minden sréh, sz@r az egész mindenség...

(#138) Fiery válasza Petykemano (#98) üzenetére


Fiery
(PH! kedvence)

Szerintem az Intel arra szamitott, a 14 nano ugysem fog elso korben rendesen muzsikalni, es nem tud az AMD 4 GHz kozelebe menni. Arra vegkepp nem szamitottak, hogy az XFR milyen orajelekre lesz kepes. Ha pedig a Ryzen megallna (Turboval es XFR-rel is) 3,8 GHz kornyeken mondjuk, akkor az Intelnek nem lenne semmi felnivaloja a Ryzentol.

Az megint mas kerdes, hogy mit lehetett volna tenniuk. Szerintem nem sokat, tekintettel arra, hogy az x86 CPU architektura fejlesztesek borzaszto sok idot vesznek igenybe. Tehat nekik is akkor kellett volna kezdeniuk a fejlesztest, amikor az AMD kezdte a Zen alapjait lerakni. Ha most allnak neki barminek, az 2-3 ev, mire piacra kerulhet.

Es azt azert ne felejtsuk el, hogy a Ryzen nem olyan szinten veri a foldbe a konkurenciat, mint anno az Athlon 64. Tehat azert a nadragot nem kell osszef*snia az Intelnek tole, csak kellemetlen meglepetes, ennyi.

(#139) Bici válasza -RARA- (#136) üzenetére


Bici
(PH! félisten)

És az intel biztosan nem tudna kihozni egy i9-et? :U

Szerintem ne kapkodjunk a vélemény nyilvánítással. Tudjuk, hogy az eddigi AMD prociknál sokkal jobb lesz a Ryzen, de azt nem tudhatjuk biztosra, hogy melyik intel ellenfele lesz.
Ne várjunk tőle szélsőséges eredméyneket, szerintem. Ha mindenki intelt-agyonverő teljesítményre vár, akkor csalódás lehet belőle.
Ha azt várjuk, hogy az árát is beleértve jó vétel lesz legalább a felső középkategóriában, akkor nagy a valószínűsége, hogy beváltja a várakozásunkat.

Keresek AMD A10-6700 procit.

(#140) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Stock i5 3570 ezt tudja, nekem meg ez boven eleg igy

[ Szerkesztve ]

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora 💙 specs: tde.fun

(#141) Fiery válasza Bici (#139) üzenetére


Fiery
(PH! kedvence)

Nem sok ertelme lenne az Intelnek vacakolnia most ezzel (azaz egy rancfelvarrott Broadwell-E-vel), amikor mar csőre van toltve a Skylake-X.

[ Szerkesztve ]

(#142) Bici válasza Fiery (#141) üzenetére


Bici
(PH! félisten)

A név nyilván mindegy, csak arra akartam utalni, hogy az intel is tud feljebb menni CPU erőben, és biztosra veszem, hogy fog is, ha a Ryzen megpiszkálja az oroszlán bajszát.
Az elég valószínű, hogy sokkal több dolog fog a fiókból előkerülni intelnél, mint amiről eddig tudtunk.

[ Szerkesztve ]

Keresek AMD A10-6700 procit.

(#143) GoldhandRent válasza nemlehet (#14) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

Ha az én 6600K-m ra ha még rámenne a HT, kb ott lenne mint ez a ryzen (ami az 1700x).
Most mezei 4.4GHZ-en 2232 / 8651 -et megy CPU-Z-vel. Számítana azért szvsz

Sokan panaszkodtatok, hogy évek óta nem fejlődik az intel. Szerintem azért nem, mert minek ? Mérget vennék rá, hogy megvan nekik a technológia, már 2éve tudnának mit lépni, ha AMD hozna valami értelmeset, de nem lépik meg. Miért tennék ? Amíg ugyan azt a csipet el tudják adni más néven kicsit emelve a teljesítményen, úgy, hogy szarrá keresik magukat raja, minek adjanak ki sokkal erősebbet ?

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming

(#144) hommeros válasza GoldhandRent (#143) üzenetére


hommeros
(őstag)

Ugyanerre gondoltam, hogy a mérnökök azért dolgoztak, ott a sok blueprint a fiókban. Így legalább elő is kerül végre.

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#145) GoldhandRent válasza hommeros (#144) üzenetére


GoldhandRent
(senior tag)

Kicsit szarul fogalmaztam meg, de azert ertheto remelem. :D
En pl tuti nem versenyeznek magammal...
Annyi lovet probalnak lehuzni rolunk, amennyit csak akarnak, amig ezt megtehetik.

[ Szerkesztve ]

i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming

(#146) Fiery válasza Bici (#142) üzenetére


Fiery
(PH! kedvence)

Igy van. De arra ne gondoljon senki, hogy hirtelen elokerul egy zsir uj CPU architektura :) Jovore, vagy inkabb 2019-ben persze mar esedekes lesz. Ami hirtelen elohuzhato a kalapbol, az maximum 1-200 MHz emeles lenne a Broadwell-E orajeleken, azzal meg nincs ertelme vacakolni.

(#147) tegbashar válasza -RARA- (#136) üzenetére


tegbashar
(tag)

Teljesen igazad van! Az AMD most jobbat fog kihozni, mint az Intel 2 éve! Sőt! A 4, 8, 12 éves intel processzorokat egyenesen megalázza a teljesítménye! És még ki sem hozták az AMD i9-et!
Azt hallottam, hogy az Ryzen i11 már Sunway TaihuLight teljesítményszintjét hozza magonként!
Azt is hallottam, hogy az Intel egyből csődöt is fog jelenteni, áttérnek mezőgazdasági gépek fényképezésére.
Aztán a macska ráugrott a fejemre és felébredtem.

(#148) Puma K válasza Puma K (#132) üzenetére


Puma K
(PH! kedvence)

CPU-Z: 1.78.1: 2005 / 8377

CPU-Z: 1.78.3: 2004 / 9008

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki"

(#149) hommeros válasza GoldhandRent (#145) üzenetére


hommeros
(őstag)

Persze, értem én. Aki Intel felhasználó, szerintem nem szalad a hír hallatán eladni a cuccait az aprón. :DDD
Én nem nagyon követem az eseményeket, de úgy látom, szintetikus tesztekben hozza az Intel pár éves modelljeit.

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#150) nyakdam


nyakdam
(fanatikus tag)

Azért ne üljenek fel páran a hype-ra, amit nem is az AMD terjeszt. Én abból indulok ki, hogy egy szálon AMD szerint (40% IPC emelés) Haswell szint. AMD által bemutatott többszálas teszt erősebb mint az Intel aktuális cuccai. Ebből látszik, hogy a fő irány még mindíg a több szál, de érthető a szerverek miatt ahol van a pénz, és nem a Gamer szegmens.

Szóval játékokban aki a csúcsot akarja továbbra is a Kaby lesz az alternatíva. Aki főleg BF-el játszik(ezt tudom, hogy jól skálázódik több magra) ott megéri a ZEN biztos. A többi árazás és hozzáállás kérdése. Pl. nekem belefér pár FPS mínusz átlagosan, ha azt olcsóbban adja az AMD.

Az ár terén meg szerintem csak a felső kategóriában lesz ilyen nagy az olló, mert ahogy haladunk lentebb az Intel árrése is kisebb. Én i3 szinten kb 10, i5 szinten kb 20, i7 szinten 30$ -al olcsóbb árakra számítok. Lapoknál meg csak remélem, hogy hasonló lesz a különbség.

Mindez kiderül 2 hét múlva.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.