Új hozzászólás Aktív témák
-
Olvastam tesztet, itt is kérdeztem, de pl. arra nem számítottam, hogy a back to start csak akkor fog működni, ha végig fut egy tréning, hogy nem tudsz saját útvonalat definiálni a neten sem, hogy nincs stopper /ez meg sem fordult a fejemben/, vagy hogy nem mutatja a másodperceket, mert ezek annyira alap dolgok lennének, hogy fel sem tételezem, hogy hiányozna. Sebaj, most már tudom, mire kell odafigyelnem legközelebb, minden jó valamire.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
k5.20
senior tag
Abban az esetben, ha ugyanoda akarsz érkezni, ahonnan elstartoltál túrázni, vagy gombászni, indítsd el induláskor a rögzítést pl. "walking" módban. (Ha nincs ilyen profil az órán, be kell állítani a pc.-n.) Így már vissza fog vezetni.
Nekem ugyan V800-m van, de kitanulmányoztam anno az M400-t is.
Van abban stopper: jobb alsó gombbal elléptetünk a főmenüben a "Timers"re, majd piros gomb és ott van a stopper, meg a visszaszámláló is.
Másodperc csak névvel együtt van nálunk is (szerintem hasznosabb lenne, ha pl. vércsoporot vagy más eü.infót, vagy telefonszámot lehetne itt megjeleníteni arra az esetre, ha valaki rosszul lenne sprotolás közben), DE van óramutatós profil is, ahol van másodperc mutató. -
Abban az esetben, ha ugyanoda akarsz érkezni, ahonnan elstartoltál túrázni, vagy gombászni, indítsd el induláskor a rögzítést pl. "walking" módban. (Ha nincs ilyen profil az órán, be kell állítani a pc.-n.) Így már vissza fog vezetni.
Tudom, erre írtam, hogy végig futnia kell a tréningnek.
Van abban stopper: jobb alsó gombbal elléptetünk a főmenüben a "Timers"re, majd piros gomb és ott van a stopper, meg a visszaszámláló is.
Van finish estimator és interval timer. Ennyi.
DE van óramutatós profil is, ahol van másodperc mutató.
Mutató. Kösz, inkább kihagyom Tudom, nehéz a kedvemre tenni.
-
Mickey73
csendes tag
Na akkor mégegyszer. Nem kell végig futnia a tréningnek. Idézet az óra használati utasításából, amit gondolom a válaszaidból ítélve máig nem olvastál el. Edzés közben működik ez a menü:
VISSZA A STARTHOZ
A vissza a starthoz funkció visszavezeti Önt az edzésének kezdőpontjához.
A vissza a starthoz funkció használatához:1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a LIGHT (Világítás) gombot. Ezután megjelenik a Quick menu
(gyorsmenü).
2. Válassza ki a Set location guide on (helyzetmeghatározó útmutató bekapcsolva lehetőséget,
megjelenik a Location guide arrow view set on (a helyzetmeghatározó nyíl bekapcsolva) felirat
jelenik meg, és az M400 a Back to Start (vissza a kiindulási ponthoz) nézetre vált.
A kiindulási ponthoz való visszatéréshez:
l Tartsa az M400-at vízszintes helyzetben maga elé.
l Mozogjon tovább annak érdekében, hogy az M400 meg tudja határozni, milyen irányban halad. Egy
nyíl fog a kiindulópontja felé mutatni.
l Ahhoz, hogy visszajusson a kiindulópontjához, mindig haladjon a nyíl által mutatott irányba.
l Az M400 megmutatja az irányt és a közvetlen távolságot (légvonalban) Ön és a kiindulópontja között.Stopper.
Van benne stopper óra. Óra nézet, ami számolja az edzés közben eltelt időt óra-perc-másodperc-tized másodperc pontossággal.
A menüben nincs külön stopper óra funkció, mert minek? Edzés közben mérünk időt. Ebben a nézetben ugyanúgy állíthatod és folytathatod az időmérést. Ha csak stopper óra kell, akkor csinálj egy profilt, amin csak ez a képernyő van bekapcsolva, a gps-t is külön ki-be kapcsolhatod a profilhoz.
Vagy az a gond, hogy nincs századmásodperc? Ezért nem stopper ez az időmérő?Az, hogy a fő óra képernyőn nincs másodperc, és erre azt írod, hogy ez alap, és ez az óra ettől gyenge, hát ezt a véleményt nem tudom hova tenni.
-
Mickey73
csendes tag
Most, hogy olvasgatom weiss többször a kritikádat és próbálom értelmezni, lehet pont az a baj, hogy a back to start csak edzés közben működik?
Ekkor viszont azt nem értem, hogy mikor kellene műkönie? Reggelizés közben? -
válasz Mickey73 #105 üzenetére
Igen, pontosan ez a bajom. Pl. elmegyek egy túrára/gombázni, és a nap végén szeretnék visszajutni a kezdőhelyre, mert rohadtul eltévedtem. Ha végig megy a tréning, akkor sanszos, hogy mikorra igazán szükségem volna a funkcióra, az óra lemerült, mert végig trackelt. Olyanra gondoltam, hogy lenne benne egy eltárolt útvonal, és ha kell, akkor bekapcsolom a trackelést, és visszavezet annak az elejére. De mindegy, mert már megbeszéltük, hogy nem ez a nekem való óra.
-
Mickey73
csendes tag
Kezdelek érteni, de nem teljesen. Én most szombaton készülök egy hosszabb egész napos túrára. Viszek power bankot is.
Eltárolt útvonal alatt mit értesz? Teljes magyarország térképet túrista és erdész utakkal? Ha jól értem az a cél, hogy ha eltévedsz az erdőben, akkor haza tudj navigálni. Mindíg máshonnan, tehát eltárolt útvonal csak teljes navi térkép lehet. Erre viszont a legjobb megoldás egy jó gps vevővel ellátott glonass képes androidos telefon a magyarországi túristatérkép appal (sajnos csak androidra van ez az app, pedig WP-n nagyon örülnék neki).
Vagy a Garmin epic 170 ezerért, de az abban lévő térképet nem ismerem.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Sikerült vennem egy M400 HR-t az ebay-en egész jó áron. Épp most töltődik, a firmware-t már updateltem. Első blikkre nagyon tetszik, jól olvasható a kijelző és végre a háttérvilágítás is igazán hatékony (ezektől tartottam).
Remélem a kijelző nem fog karcolódni, mert fóliát nem akarok rátenni. Gorilla glass elvileg, de ki tudja. Erről van valakinek tapasztalata?
A telefonom "sajna" WP7-es, amire biztos nem jön Polar App, de remélem később a WP8-10 rendszerek is kapnak majd appot az iOS és Android mellett. Gondolom technikai akadálya semmi nincs, vagyis csak szándék kell hozzá.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
schleier
tag
Sziasztok! Keresek egy jó futóórát és felfigyeltem a Polar M400-ra. Talán ez tűnik a legjobbnak ebben az árkategóriában /65e remélem hamar lemegy az ára/ mert a Garmin a Foreruner 15-el a maga 60e -ért szerintem az adatok alapján nem olyan jó. Nekem fontos,hogy futás közben ránézek akkor ami kell infó az rajta legyen és ha jól tudom az M400 3-4 sort is meg tud jeleníteni egyszerre.
Ami érdekelne,hogy képes-e a utolsó min/km megjelenítésére és ne csak egy pillanatra? -
Eladó lett az M400-am. Remélem ez itt elfér, ha nem, törölje egy modi.
-
-
schleier
tag
-
tomcica
addikt
válasz schleier #118 üzenetére
na latod ez jo kerdes,nem tudom,eddig meg nem hasznaltam,nekem az eltelt ossz ido,pillanatnyi pulzus,megtett tav es pillanatnyi iram ami kint van altalaban,a masodik verzio,ha laza nap van akkor pulzus,ora es tav
automatikus lap az mindig tortenik es felugrik egy kis osszegzes,pulzus,last lap time es eltunik,de ez automatikus nem kell lehivni
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
addikt
válasz schleier #120 üzenetére
minden nap toltom a gepen,meg nem meritettem egyszer se le,6orat bir az tuti,8at meg nem probaltam sosem
2honapja hasznalom,nekem nagyon bejott ez az ora,tokeletesen lefedi amire szuksegem van (mint utolag kiderult nagyon jol kontrollalhato altala a konnyu es laza nap,amit gyakran elfut az ember tul erosre,a pulzuszonakkal viszont tisztabb a kep )
a masik amit surun hasznalok,hogy utolag kielemzem az edzeseimet a gepen es teljesebb kepet tudok kapni az elvegzett edzesmunkarol
(na most valoszinuleg mindezt egy masik hasonlo oraval is ugyanigy meg tudom tenni,de ezt az orat valasztottam,nekem turazashoz komolyabb ora nem kell suunto,fenix stb. a FR15-tol joval tobbet tud a FR220 joooval dragabb igy ez lett)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ati240
csendes tag
Valaki meg tudna erősíteni, hogy pedálfordulatszám mérőt nem tud kezelni? Esetleg lesz vagy van rá megoldás?
-
-
őstag
Sziasztok,
pár hete már használom az M400-am, futásra azonban csak ma izzítottam be. Előre csináltam egy teszt edzést bemelegítéssel, futással 1 perc pihenővel majd megint futással és egy levezető résszel. Ezt szerettem volna végig csinálni, azonban kb félidőben egyszercsak újraindult az óra, ahogy lapozgattam a statok között. Amit ezidáig rögzített az elszállt. Ezért visszafelé csak egy sima futás progit indítottam, ahol emlékeim szerint megvártam amíg a GPS és Pulzust érzékelte rendesen és hazafutottam. Synceltem egyet otthon az iPhone appon keresztül, de futásnál valamiért nem látszódik a pulzus diagramom és azt sem látom a weben, hogy pl merre futottam.
Mi lehet az oka?Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Tigerclaw
nagyúr
Elvileg fejlesztés alatt van a BT-s footpod támogatása és azon keresztül érzékelné a pedálfordulatot is, de várható dátum nincs. Ahogy látom le vannak maradva az ígéreteikkel. Lehet hogy kicsit sokat is vállaltak. Azért ezekben nem olyan hardver dolgozik, amire bármit könnyedén lehet fejleszteni. Biztos elég sok limitációval kell megküzdeniük...bár lehet hogy nem ártana még felvenniük pár szoftverfejlesztőt. Egy WP-s appra is lenne igény.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
schleier
tag
Bicajozáshoz mennyire használható az m400?
-
-
buscafe
újonc
Sziasztok! Tudna segíteni valaki aki használja az órát, hogy végül is lehet tölteni edzés közben? Olyanra gondolok pl. 8 órát meghaladó túránál power bankról tölteném. Próbálta már valaki? Köszi.
-
tomcica
addikt
en nem tudok ilyenrol,csak akkor mutatja h tolti,amikor kilepsz a megkezdett "workout"-bol,mikozben valamit vetelez nem jelez toltest (mondjuk nem tudom h kozben azert tolti-e?!) Dcrainmakernel se irjak,keves ora tud ilyet,ha jol remlik a regi garmin 305/310 tudott
-
Tigerclaw
nagyúr
Másnak volt már ilyen?
Szinkronizálás után az összegzés:
Summary:
Activity data was synced.
Sensors were synced.
7/7 sport profiles were synced.
A-GPS data was not synced.
There were problems in syncing. Please sync again.
More informationHa rákattintok a more information-re, akkor ezt hozza fel:
Some problems in syncing.
- error writing ublox3 szinkron után is ugyanazt írja.
-
Tigerclaw
nagyúr
Na, újra próbálkoztam erre feldobta az új firmware-t az 1.4-et.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Tigerclaw #136 üzenetére
Lejött az 1.4 és az update után szikronnal fel is töltötte az órára az A-GPS adatokat. Most már nem jelzi hibaüzenetnek, de azt írja, hogy:
Summary:
Activity data was synced.
Sensors were synced.
7/7 sport profiles were synced.
Polar M400 updatedViszont az órában mutatja, hogy az A-GPS adatok Április 30-ig érvényesek, szóval ezek szerint nem is kellett azt még frissíteni.
-
Gyorsult valamit az A-GPS-szel a GPS?
-
őstag
Sziasztok,
Futoversenyen, hogy erdemes hasznalni az orat, celszeru beallitani elore egy edzest tavolsag alapjan, vagy inditani egy edzes rogzitest a startnal es kesz?
-
schleier
tag
Az új frissítéssel a kijelzőn látható marad az automatikus köridő? /nem csak pár másodpercig/
-
Mickey73
csendes tag
válasz schleier #143 üzenetére
Van last lap time az edzési képernyőre, de szerintem eddig is volt.
Más:
Nekem is gyorsabb lett a gps. Legtöbbször már 30%-nál csipog, hogy megvan a jel.1.4-től van stride sensor támogatás, látom a flow-ban is meg lehet jeleníteni a kadencia értékeket. Van-e esetleg valakinek már tapasztalata pedál fordulat mérőként használva?
[ Szerkesztve ]
-
Mickey73
csendes tag
válasz schleier #147 üzenetére
Na kipróbáltam. Neked van igazad schleier, tényleg nem mutatja. A last lap time és a last lap speed/pace helye üresen marad a képernyőn, csak az automatic lap megy (aktuális kör értékei). A lap végén persze jön az összefoglaló, de az ugye csak pár másodpercig mutatja az előző kör adatait.
Nem is értem, akkor minek lehet ezeket kiválasztani és képernyőre tenni? Így nincs sok értelme.
Szerintem ez hiba, írok a supportnak, aztán hátha. -
schleier
tag
válasz Mickey73 #148 üzenetére
Egyik német fórumon mintha azt olvastam volna,hogy a legújabb frissítéssel ezt megoldották. Nézd meg,hogy a legfrissebb van-e neked.
Viszont Írtam a német Polarnak /a magyar nem értette mit akarok/ és válaszban megírta,hogy nem lehetséges és csak pár másodpercig marad jelen majd eltűnik. Pedig gondolkodtam ezen az órán,hogy veszek mert igen sok jót olvastam róla és ár/érték arányban is jó. Viszont többek közt ez a funkció fontos nekem és ott a Suunto ambit 2 ami elgondolkodtat. Alszok még rá párat. -
Tigerclaw
nagyúr
Jó lenne olyan funkciót is beletenni, amivel beállíthatóvá válik a GPS loggolás sűrűsége. Hosszabb túrához kevés az üzemidő, de ha ritkábban mentené a pozíciót, akkor talán tovább is tartana.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL, fekete gyári szilikon tok! Új, bontatlan, sose használt.
- DJI Osmo Mobile 2 kézi stabilizátor mobilokhoz
- Apple Pencil USB-C Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Samsung Galaxy S21 Whitestone Dome Glass 2 pack üvegfólia
- Csere-Beszámítás! Paidashu 10600MAH , 22.5W Gyorstöltő powerbank!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest