Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Nálam nonstop megy a gép, kb 200-220w fogyasztás napi 24 órában
Mellette a többi dolog amit használunk, nyáron klíma mellett havi 20k körül van a villanyszámla, télen 13-15k körül
Ha jól emlékszem mikor szülőktől eljöttem és hoztam a gépet, akkor olyan 6-7ezerrel lett kevesebb a számlájuk
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
stickermajom
addikt
válasz enginev3.0 #17201 üzenetére
A másik amiért nem állítgatom le, hogy az elmúlt 15 évben rengeteg powerdown eventet csináltunk és szinte mindig volt olyan gép ami nem jött fel utána. Egy-egy táppal, alaplappal, raid controllerrel, hdd-vel mindig volt gond, pedig azok a gépek a datacenterben nem azt az áramnak csúfolt valamit kapják amit az Elmű biztosít. Nyilván közre játszik a nagy számok törvénye is.
Nálunk ráadásul kb. 16Ft egy kWh, szóval az üzemeltetés költsége is jelentősen lecsökkent. De előtte is ilyen 50W körül volt mindössze a nettó fogyasztás 5 diskkel a UPS-ből. Konnektorból nem mértem, de saccra legyen mondjuk 70W. Egyszerűen nem éri meg leállítani. -
enginev3.0
félisten
válasz stickermajom #17202 üzenetére
Nekem is vennem kéne egy új szünetmenteset, 1-2 hónapja ment tönkre, de a héten már 3 db áramszünet volt, ilyen pár perces, kösz szolgáltató
-
szkutyi
addikt
válasz stickermajom #17202 üzenetére
Január óta 130aktiv torrenttel plex média szerverről usb-n nekem ilyen a 4terras wd40ezrz.velemeny? [kép]
-
stickermajom
addikt
válasz enginev3.0 #17203 üzenetére
Nekem kolléga odaadta az övét ingyen, mert tönkrement az akksi benne és inkább vett egy újat. 8 rongy körül vettem bele újat, azóta tökéletes. Mondjuk sajnos nem smart, pedig volt egy tök jó kis Grafana dashboardom amivel tudtam monitorozni a fogyasztást, plusz számolta az éves költségeket.
szkutyi Én ebben (is) látom a problémát:
Ez rengeteg. A gyártó maga 300000 ciklust ad meg, a tiéd szűk 8 hónap alatt elérte majdnem a harmadát.Összehasonlításképp az egyik újabb IronWolf nálam:
Egy év folyamatos működés mellett 26 indulás/leállás, 394 parkolás. Utóbbi is csak azért ennyi, mert amikor beraktam még egy napot futott úgy hogy be volt kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz stickermajom #17205 üzenetére
Köszi.mit mondasz próbáljam meg a wdidle-t vagy elég a hddsentinel megoldás is?koszi
-
enginev3.0
félisten
válasz stickermajom #17205 üzenetére
Hol vettél bele akksit? Vagy milyen akksi kell ezekbe?
-
blakey
titán
válasz enginev3.0 #17207 üzenetére
Itt utánanézhetsz, hogy a tiédbe milyen való.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
stickermajom
addikt
válasz szkutyi #17206 üzenetére
Szerintem bármelyik megoldás jó, amelyik megszünteti a parkoltatást. Hdsentinelt személy szerint nem használtam, de ha az neked egyszerűbb az is jó.
#17207 enginev3.0 Magyarországon a upsakku.hu-t ajánlom, még 2023-ban tőlük vásároltam egy előző UPS-be DataSafe márkájút. Szedd ki a UPS-ből a mostanit, hogy látszódjon milyen kapacitásúra van szükség.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz stickermajom #17209 üzenetére
Esetleg zaklathatlak privatban további 2 kérdéssel?koszi
-
enginev3.0
félisten
válasz stickermajom #17209 üzenetére
Na, ilyen van benne [link]
Gondolom ilyet olcsón helyi akksi boltban nem nagyon lehet kapni? 10k alatt
-
szkutyi
addikt
válasz enginev3.0 #17213 üzenetére
Szerintem is nagyon király lett
-
ugyes
senior tag
válasz enginev3.0 #17213 üzenetére
Nekem is így tűnik. Most már egy N100-as processzor is elég lehet egy transzkódolós Plex szervernek (azért adnék neki 16GB RAM-ot, ha mást nem ramdisket létrehozni a transzkód könyvtárnak, biztos, ami biztos).
-
sky8304
csendes tag
válasz stickermajom #17200 üzenetére
No ezt majdnem el is találtad,16 tb-osak csak nem exos hanem ironwolf pro
De 12 van a gépbe,maga a gép 60-65 wattot eszik idle állapotba,miután beleraktam a hdd-ket úgy lett 115. De még nem megy élesbe,fent van a plex már de a filmek még másik gépen vannak,a héten jött meg a szerver ház,egyenlőre maga a gép eddig még csak össze volt dobva hogy minden működik-e majd talán a hétvégén kerül az új házba aztán majd tesztelgetem. De ha azt mondjátok hogy ne használjam ezt a parkolósdit akkor hagyom a fenébe,csak egyenlőre max 2-3 ember használta néha néha a plexet a másik gépről ahol most fut,azért gondolkodtam ezen a parkoláson. Használat közbe azért majd kiváncsi leszek mennyit fog enni -
Gardaai
senior tag
válasz Biga123 #17198 üzenetére
NFO-t megnéztem 1-2-nél ott szerepel a magyar / angol felirat. Sosem figyeltem.
PLEX-en belül csak annyit látok, hogy opensubtitles felirat mindig be van tárazva, hiába láttam én is, hogy már nincs benne az alap működésben.
Egyébként erre vannak "eszközök" pl. bazarr, ami megoldja ezt a gondot, viszont nem ismerem, nem tudok segíteni, mert eddig nem volt szükség rá.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
-
Biga123
addikt
válasz Gardaai #17222 üzenetére
Nincs baj a forrással.
Azt a pár esetet kibírom (egyre nehezebben) amikor on demand plex kliensből kell lekapnom a feliratot.
Az meg ,hogy nem tűnt föl neked ,h te vagy a szerver tölti le vagy benne van a release ben a felirat, arra nem tudok mit mondani.
Bazarr sonarr nekem nem éri meg a fáradságot, relatíve túl sok meló csak felirat töltés miatt, másra úgyse használnám.
Kicsit a gyári opensubtitles plugint kellene reszelni a srácoknak, és mindenki boldog lenne.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Gardaai
senior tag
válasz Biga123 #17223 üzenetére
A "nem vettem észre" alatt, azt értem, hogy 400-ból lehet 398 automata volt.
Ha mégis rosszabb az arány, az is biztos, hogy egy, de legyen két kezemen megtudnám számolni a manuális belenyúlást.
Tudom, mert most ez az Evil sorozat az első (~10 év alatt) ahol nem húzza be magától, nem sok részes, de a 4. után téptem a hajam.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Biga123
addikt
válasz Gardaai #17224 üzenetére
Az a baj h elbeszélünk egymás mellett.
Te behúzásról beszélsz én meg felirat letöltésről, amikor a release nem tartalmazza a feliratot.
Ergo amikor te azt írod automatán “behúzza” a feliratot akkor a már letöltött feliratot kezeli.
Nekem pont az a funkció hiányzik h automatán letöltse a feliratot és pl a film mellé tegye az stt t , amikor nincs felirat mellékelve.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Gardaai
senior tag
válasz Biga123 #17225 üzenetére
Én teljesen értem mit írsz, nincs "elbeszélve" egymás mellett.
Ezt már kiveséztük, hogy automatikusan nem tölti le a feliratokat.
Amire azt írtam, hogy akkor "beszerzési forrást" kéne módosítani, mert nekem 10 év alatt, ha volt max. 10 eset, amikor nem volt a fájl mellett vagy mkv-ba ágyazva a felirat.Ergo, teljesen mindegy, hogy letölti vagy sem, hiszen manuálisan nem kell és kellett xarakodnom vele. Úgy, hogy kizárólag angolul nézünk mindent.
Ha neked is pár alkalom van csak amikor piszkálni kell, 50-ből 1, akkor nálad sincs akkora probléma, hogy ennyi karaktert kellett erre pazarolni.
Persze megértem, hogy ami egyszer benne volt és elvették, sokaknak fájó pont, én ezeket azonnal eltudom engedni.Legalább most megtudtam, hogy feliratot is lehet fájlba ágyazni.
Tegnap volt egy másik felismerés, hogy pl. a hangsávot, két kattintás egy programban átütni, hogy magyar vagy angolnak lássák a lejátszó programok. NFO-ba angol/magyar nyelv volt, de két magyar sávot látott a PLEX. Azt hittem bug.Ha lett volna időm bogarászni vele, gondolom a felirat beágyazást is megtaláltam volna. Majd egyszer.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Multibit
nagyúr
válasz Gardaai #17226 üzenetére
Legalább most megtudtam, hogy feliratot is lehet fájlba ágyazni.
Tegnap volt egy másik felismerés, hogy pl. a hangsávot, két kattintás egy programban átütni, hogy magyar vagy angolnak lássák a lejátszó programok. NFO-ba angol/magyar nyelv volt, de két magyar sávot látott a PLEX. Azt hittem bug.
Érdemes lenne ismerkedned a muxolással, és a muxoló programokkal -
Biga123
addikt
válasz Gardaai #17226 üzenetére
“10 év alatt, ha volt max. 10 eset, amikor nem volt a fájl mellett vagy mkv-ba ágyazva a felirat.
Ergo, teljesen mindegy, hogy letölti vagy sem“
Akkor te nagyon main stream filmeket töltessz.
Ha neked mind1 ,hogy tölt e le feliratot vagy sem ha nincs mellékelve a te dolgod,
Csak ne vezessünk félre másokat.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Multibit
nagyúr
-
aktív tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy Plex Pass-om van. A nejemnek csináltam egy Plex account-ot. Plex otthonban Plex felhasználó meghívása esetén nála akár mobil, akár tableten a megosztott tartalmak ugyanúgy működnek mint nálam? Gondolok arra hogy mivel neki nincs plex pass, attól függetlenül nála is működik a transzkódolás és a többi fizetős funkció? Valamint felügyelt fiókot hozok létre akkor mi a helyzet a Pass funkciókkal? Elnézést a fogalmazásért ha nem voltam érthertő -
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek.(Ugyes, Burgatshow)
-
ugyes
senior tag
Akit érdekel a Plex miként gondolja a továbblépést, a fejlesztési irányait, annak ajánlom ezt.
-
Biga123
addikt
Feltételeztem , a “te usered” alatt fut a szerver.
Ha nem azzal az userrel van belépve a kliensen (mobilon) amihez van társítva a PMS, akkor korlátoz a kliens pár mp re , amíg nincs megvéve, így már pontos talán.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
Ergo ha meghívod a felhasználót a “Plex otthonba” akkor úgy is működik? Vagy az se kell?
Anno még belefutottam h ha valakinek adtam hozzáférést akkor neki megvolt a korlátozás.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
burgatshow
veterán
válasz Biga123 #17246 üzenetére
2 fele modszer van:
1. a felhasznalonak van sajat plex fiokja amit egy szimpla regisztracioval tud csinalni. Utana ezt a fiokot tudod meghivni magadhoz (mint szerver tulajdonos). Ekkor a sajat fiokjaval lep be es latja a te szervered tartalmat (mar amihez joga van).
2. Un. linked fiokot csinalsz: ekkor a te fiokod alatt letezik a fiok. Ekkor a te fiokod adataival tud csak belepni, onallo plex fiokkal nem rendelkezik. Ebben az esetben is kell a jogosultsag beallitas, hogy mit lathat de nem annyira biztonsagos.
[ Szerkesztve ]
-
ugyes
senior tag
válasz Biga123 #17246 üzenetére
Igen, de csak a te szervered könyvtáraira. Nyolc felhasználót hívtam meg és senkinek sincs Plex pass-ja, de mobilon folyamatosan nézik a filmeket, hallgatják a zenéket.
Ami nem fog menni az a letöltés: itt kell az előfizetés. B verzió: ha a felhasználó 2022. augusztus 1. regisztrált, akkor ez is megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest