Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laci0071

    újonc

    Üdvözletem! Sziasztok!

    Miért vagy éppen mi alapján pufferel a plex?

    Adva vagyon egy asztali gép amin Win10 társaságában a Plex Media Server legújabb verziója csücsül (plex pass PIPA), és ugyanazon a hálózaton (csak wifin) pihenget egy ASUS mini gép is ami a TV alatt a lejátszást hivatott végezni.

    Az asztali gép esetenként 10-12 filmmel is foglalatoskodik problémamentesen egy időben, de csendesebb napokon 4-5 mellett még simán indítok mellé egy Diablo 3-at is :D
    A router egy gigabites TP-link, aminek a wifi része AC képes, melyre leginkább az ASUS kisgép szintén AC képes wifi-je miatt esett a választás.

    A kicsin (ASUS) szintén win10 és (mindig a legfrissebb) Plex Media Player fut TV-módban (gamepadról vezérelve).

    A problémám a következő:

    A kicsi gép - függetlenül attól, hogy 10, 75 vagy éppen 500 MB hálózati gyorsítótár van neki beállítva - időnként pufferel. Nem is lenne ezzel mindaddig bajom, míg érthető modon tenné ezt. DE.

    Teszi ezt úgy, hogy független a film méretétől és vagy bitrátájától. Van hogy egy 3 órás 30 megabites film hiba nélkül lefut, és van hogy egy SD film 10. percében már tekeri az "PUFFER feliratot".
    Mindegy neki, hogy a server oldal mennyire van terhelve (1 vagy éppen 10 film fut éppen), és abban sem válogat, hogy mit indítok, mert amit az előbb hiba nélkül lejátszott, abba lehet, hogy most úgy belebukik, hogy a PUFFER feliratból ki sem jön. Érdekesség, hogy ha nyomok neki egy pause gombot/kilépek, és folytatom az aktuális időponttól, akkor egy szempillantás alatt indítja is a lejátszást. (beletekerésnél sem gondolkozik).

    A Pufferelés pillanatában szerver és kliens oldalon sem a CPU tevékenység, sem a RAM terheltsége, sem a HDD működése nem kiemelkedő.

    A wifi a kicsin - a speedtest.net oldalon tesztelve - akár 190 megabites sebességet is eléri.
    Ami még furcsa, hogy NEM TV-módban nem tapasztalható a hiba ;) Akkor most ezt hogy ?!

    Na, akkor merre az arra ? :D

Új hozzászólás Aktív témák