Új hozzászólás Aktív témák
-
RockFonok
tag
Sziasztok!
Mi a baja a Plex-nek és az Universal Media Server-nek?
PC-n Plexel streamelem a filmeket és telon a VLC-n nem mindegyik indul el csak tölt, képek mappát meg hiába adom hozzá gépen még ott se jeleníti meg böngészőben a Plex. Universal media server program meg nem válaszol, újra raktam a windows 10-t is de semmit nem értem el.
Kodi-n látszanak a képek de telon nem találom, de a filmek működnek telon.
Videokártya: Sapphire Radeon RX 550 PULSE videókártya, 2GB, 128-bit
TÁP: FSP 400W HEXA
Alaplap: MSI H61M-P31 (G3)
Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz
Ram: 16 GB DDR3
SSD: Adata 128 GB
Merevlemez: Toshiba 1TB
Merevlemez: WD 1TB
22x dual layer DVD író
Vagy kell vegyek egy használt PC?
Ha kell szervernek akkor csak is fekvőházas kell pl ilyen: https://www.bestmarkt.hu/dell-optiplex-990-usff-hasznalt-sza..Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Regiee
aktív tag
válasz enginev3.0 #10044 üzenetére
Nem mutat semmit plexre, sem abban az időpontban mikor bezárul.
Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
-
hkari
őstag
válasz MasterMark #10046 üzenetére
Próbáltam, de egy idő után belassúl. Nem értem tényleg. Lehet inkább a Windows-t kéne újrapakolnom
-
arboczd
tag
Sziasztok!
Csak, hogy tisztán lássam ezt az egész transcode problémát, mielőtt kitalálom, hogy mi legyen a topológia...
Valaki megtenné, hogy összefoglalja, hogy mely esetekben jön elő kritikus srv cpu használatot eredményező transode probléma ha csak a helyi belső hálós használatra koncentrálunk?Adott 2013-as LG Smart 3D TV, ahhoz, hogy ne legyen transcode problémám helyi gigabites hálón max 1080p-s felbontás mellett elégséges, hogy szinkronos tartalmak lesznek csak megjelenítve s ha van is mkv-ba ágyazva felirat azt kikapcsolom? Milyen más eset volt eddig kritikus LG tévék esetében?
Azt tudom, hogy a PLEX app ami fut a TV-n nem feltétlen használja ki a TV erőforrásait és tudását, de ugyebár simán USB-ről futtatva mindent megevett eddig...
Engem nem zavarna egy + eszköz (pl Mi stick) beiktatása, de épp a kislányomnak szeretnék egy átlátható s könnyen kezelhető felületet ahol képpel láthatja a meséit (jelenleg csak random indít valamit, mivel olvasni még nem tud).
Köszi
-
.LnB
titán
válasz arboczd #10056 üzenetére
Ha kikapcsolod a belső feliratot, (külső *.srt-vel nincs gond) az 90%-ban megoldja a problémát még 4K HDR filmeknél is. Remux, és nagyobb bitrátájúak esetén viszont néha pufferelhet. Nekem is ez a bajom. Most ott tartunk, hogy veszek majd egy switch-et, hogy a hálózati forgalmat hátha javítja. Mert egy gigabites hálózatnál ez nem normális. Simának kellene lennie a lejátszásnak, nálad is.
Full HD-ra a gigabites belső hálózat elég. Azzal nem lehet gond. Még 1080p REMUX-szal se.Bár én kicsit laikus vagyok azért, szóval várd meg más válaszát is a biztonság kedvéért.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Sanyi.mTs #10058 üzenetére
Amikor a forrásról, amiből a release készül, érintetlenül mentik le a képeket. Elvileg mindig az a legszebb képminőség.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
ACE-
addikt
Ha jól emlékszem Xbox-al játssza le a filmeket, az Xbox-ban lehet hogy csak 100Mbit-es háló van, ahogy a legtöbb TV-ben is. Nálam az LG TV-nel 5G wifivel is néha előfordul akadozas. Pedig speedtest szerint 150-180Mbit-en megy.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
-
havri1
félisten
Hali!
Tautullival mostanában nem volt senkinek gondja?
Tegnap átköltöztettem a régi gépemet egy újra. Szerver meg minden..nem volt egyszerű, de megvan. Viszont a Tautulli frissen telepítve, beállítva, portot nyitva routeren, tűzfalon, a mobil appot nem engedi regisztrálni qr alól. Beolvasom a qr-t, de nem lép tovább, és nem éri el a mobil a programot. Mintha nem látná kívülről, tipikus port/tűzfal hiba lenne, de nem értem..
havri
-
havri1
félisten
válasz enginev3.0 #10063 üzenetére
Frissítetted a phytont alatta?
Csak friss telepítésnél nem működik, a régibe simán be tudom a másik gépen még aktiválni a mobilt.[ Szerkesztve ]
havri
-
arboczd
tag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat...Megvan a NAS gyerkőcnek 120 Disney mese berakva, de metaadatot nem szed le semmit s borító is csak screenshot lesz... Ha magyar, ha angol a cím semmilyen előre megadott formát elutasít. Mindig csak screenshot kép semmi metadattal...
Mi lehet a gond? Plex a legfrissebb, agent default beállítások az alábbiak:
-
arboczd
tag
válasz havri1 #10069 üzenetére
Persze... én is láttam a tutorialokban... Ezért is zavar... De transzkód ügyben is elég más ez a plex srv mint amit korábban használtam... Se direkt play/stream... Sima 100 éves avi esetében is transzkódolna a TV
Maga NAS-ra egy régebbi települ de sikít, hogy van frissebb s manuálisan lefrissítettem... Visszarakom az eredetit vagy lecsekkolom a Synology oldalán, hogy ott mi a legfrissebb...
Amúgy 1.21.1.3876 Verzió
-
havri1
félisten
-
arboczd
tag
válasz enginev3.0 #10073 üzenetére
Maga a TV zogszó nélkül játszik bármit, de tudjuk jól, hogy a plex nem veszi át feltétlenül...
-
arboczd
tag
válasz enginev3.0 #10076 üzenetére
OK most épp baba fürdetés van, de hamarosan csekkolok köszi
-
arboczd
tag
Na megvagyok...
Metadataval az volt a baj amit írtam...
ÉÉÉÉS valóban a 100 éves avik nem tetszenek neki! Amint elindul nas cpu 98%
Akármilyen legújabb film MKV-ját berakom kikapcsolt subbal 2%Már csak egy 100%-ig megfelelő formátum kell meg egy jó progi amivel 120 mese AVI-t átkódolok valami ehető formába
[ Szerkesztve ]
-
arboczd
tag
válasz enginev3.0 #10081 üzenetére
Bocs azt kihagytam... Ha azok ki vannak kapcsolva akkor az mkv is pörög 100%-on
-
-
Murdock1981
tag
Üdv!
Raspberry-n fut a PMS, nem rég frissült 1.21*-re, azóta a sorozatoknál nincs metaadat, kivéve az Exatlon sorozatot. Filmeknél van mindegyiknél. Kipróbáltam már mindent, de nem változik semmi. Ötlet?
-
addikt
válasz havri1 #10064 üzenetére
Nálam már egy jó fél éve nemtudom regelni a mobil appból a telót
Hiába olvasom be a qr kódot, nem reagál semmit sem a szerver része, pedig ott el kéne ugye tünnie az ablaknak de nem és nem is látok semmit az appbanSwift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
ColdMan
tag
válasz konigjanos #10090 üzenetére
Jobban jár, feltéve, hogy létezik belőle más formátum.
Én is azért optimalizáltam néhány sorozatot, mert nem volt belőle csak avi. -
arboczd
tag
válasz konigjanos #10090 üzenetére
Hát ez a Buena Vista Disney gyüjtemény 1937-től... nagyrészt nincs jobb verzió...
-
bela85
aktív tag
válasz mgTerminator #10097 üzenetére
MInden nyitva van.. eddig működött.. annyi hogy RAM bővítés történt a NAS-ba semmi más.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest