- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reynaldo
junior tag
válasz Sinesol #14150 üzenetére
Köszi, de majd vidd fel a negyedikre a 98kg-ost, 1milla150ezerből. Meg aztán amilyen szerencséd van, pont az romlik el(mert ilyen annál is előferdül), aztán másnap hozhatod is le kézben, aztán, ha 3 napon belüli, akkor megint mehet fel a cseredarab Meg olyan is van ellenpéldának, hogy a 60kg-os szépen elmegy 14 évig, már bocs. Szal ezt a súlymizériát inkább hagyjuk is, nem az a döntő.
-
Sinesol
veterán
válasz Reynaldo #14151 üzenetére
Vittem már fel 2.ra Miele-t, de nem volt olyan nehéz a csomagolása miatt, miközben egy fele olyan súlyú géppel szenvedtünk költözéskor, mert nem tudod rendesen megfogni. Ráadásul ha kibontod, akkor is meg tudod fogni a Miele-t, mert van rajta hátul hely kialakitva, hogy meg tudd fogni. Liebherr hűtőnél is valahogy van eszük fogót kialakitani, a többinél meg azt se tudod hogy fogd meg, az ilyen, mindennapi életet megkönnyitő apróságok miatt is prémium márkák, mert minden téren odafigyelnek a részletekre.
A súly pedig lehet nem mindig döntő, de elég gyakran sokat mond a minőségről.[ Szerkesztve ]
-
Hori05
csendes tag
sziasztok, segítsetek kérlek a választásban. (Elolvastam az utóbbi pár hónap bejegyzéseit)
9, de inkább 10kg mosógép a célpont, minél nagyobb dob térfogattal. 1400-es centri elvárás lenne.
Normál méret fér el. (60cm feletti mélység nem fér el.)
Szempont lenne még a gyors ajtónyitás és a szerelhető üstház, de lehet, hogy sok lesz a feltétel...
Igen, nekem is tetszik az LG DD-ja, de anno volt egy LG-m és kiidegelt a szivattyú kattogó működése. (garis csere után is csinálta pár hét alatt) Ezt már orvosolták vajon ezeknél?
Most egy Elektrabregenz van, ami alapvtően nem rossz, csak szállítási sérült volt és beteg itt-ott, meg kicsi a dobja.
Minden érdekel, ha jó sok a gari nem baj. Ha Midea vagy Hisense az se izgat, de ne kereskedő ajánlja, hanem felhasználó.
köszi! -
MASSlag
tag
Sziasztok!
Mosógépet márkában kicsit tanácstalan vagyok. Mosás minősége, megbízhatóság, összeszerelési minőség ami fontos. Fix hely miatt max 500mm szélesség jöhet szóba.
LG, Samsung, Bosch-nak örültem volna legjobban, de ezeknek nincs ilyen keskeny elöltöltős gépük, felültöltős pedig nincs nekik.
Candy, Indesit, Whirpool gépeket nem szeretnénk nagyon, rossz tapasztalatok miatt.
Csak AEG/Electrolux gépeket találtam ami jó lennének, de nem ismerem a márkát annyira. Vehetőek, vagy van jobb választás? Érdemes egyáltalán AEG-et venni az Elux-al szemben? A drágább típusok, jobban mosnak vagy tartósabbak, érdemes emiatt venni ezeket (az öko inverteres, gőzös modellek 200e körül)?
Köszi előre is!A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
Reynaldo
junior tag
válasz Hori05 #14153 üzenetére
Akkor biztos láttál javaslatokat mosógépre, leginkább az akciókról. Kinéztem egy 11kg-os LG-t, de én nem találtam dobméretet, mint ahogy itt egy 9kg-os E-lux[link], és ennél sincs a pdf-ben sem. Hacsak nem következtetünk a gép méreteiből, az LG:
Height 85
Width 60
Depth 57
Elux: Magasság (mm) 847
Szélesség (mm) 597
Mélység (mm) 658
Érdekes, hogy a kisebb, 57cm mélységű gépnél nagyobb kapacitás van, mint a 65,8cm-es nél. De utóbbi úgysem férne el, és még az LG-nél is meglehet, hogy eléri a 60cm-t. Lehet, hogy az ajtót és a hátulján a kilógó részt nem számolják bele egyiknél, másiknál meg igen? Ezt nem tudom.Szerintem 1200 vagy 1400-as centrinél nem olyan sok eltérés van a hátramaradó nedvesség szempontjából, viszont sokkal jobban terheli a gépet, főleg ha telerakjuk 10-11kg ruhával. Ezért én nem használnám max fordulaton, hátha így kevésbé lesz csapágyas(vagy soha) Vagy lehet, hogy nincs igazam? Mindegy, mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik, ha meg van szárítógép, akkor nem is fontos nagyon pörgetni.
Úgy tudom, hogy az LG-nek szerelhető üstje van, vagyis eddig azt mondták itt is a többiek, és remélhetőleg nem változott meg valami újítás, vagy olcsósítás miatt.
A hiányzó infót a dobméretekről vagy bármi mást pedig a chat-en próbáld megszerezni. -
JozsBiker
aktív tag
válasz Reynaldo #14119 üzenetére
Írásaid hatására bennem is megszületett az elhatározás, hogy lecserélem az özönvíz előtti elöltöltős Zanussi gépünket. Sajnos a linkelt típus számunkra egy pöttyet nagy a 658 mm -es mélységével, ezért kinéztem a kistestvérét ami ugyan nem ÖKOInverteres hanem csak sima ( nem tudom ez jelentős különbséget jelent-e a mindennapi használatban ), viszont csak 576 mm -es.
Viszont nincs készleten már vagy 2 hete ( lehet hogy korábban is, de kb. azóta figyelem ), a kérdésem az volna hogy szerintetek előfordulhat hogy már nem is lesz és hiába várom, vagy szoktak ilyen "szünetek" lenni ? Köszi.
-
Reynaldo
junior tag
válasz MASSlag #14154 üzenetére
Érdemes egyáltalán AEG-et venni az Elux-al szemben? A drágább típusok, jobban mosnak vagy tartósabbak, érdemes emiatt venni ezeket (az öko inverteres, gőzös modellek 200e körül)?
Köszi előre is!Érdemes, ha jobban tetszik a dizájn, mert az nem egyforma, bár némelyiknél van rá példa, hogy nagyon hasonlít, egyik másik gép. Vagy ha olyan extra funkcióval többet tud, ami neked fontos. Jelen esetben szerintem hasonló tudásúak, és a mosási képességük is az.
De ha az árakat is figyeljük, akkor már más a helyzet, mivel az Elux-nál egy ideje 30% kuponos árengedmény van és 5 év garanciát adnak, a honlapon online vételnél, és ingyen házhoz is viszik. Ez a keskeny inverteres gép: EW6SN327SI, ott kb. 130ezerre jön ki, így mindenestül. De van még néhány másik modell is.[link] Van ugyan az AEG weboldalon is a háztartási gépekre 5 év gari, viszont 1 db keskeny mosógép sincs most ott készleten, amit furcsának találok. A legolcsóbb keskeny AEG-et pedig 170e körül lehet a MM-ból rendelni, és ha 5 év garanciával vennénk, úgy 200e lenne a kiszállítással együtt, és ott csak biztosítós a + 3 év garancia, nem gyári. -
Reynaldo
junior tag
válasz JozsBiker #14157 üzenetére
Szerintem nem annyira lényeg, ez az öko dolog. Én semmit nem találok, hogy mivel lenne jobb a nem öko inverternél.
Innen a fórumról nem sejthetjük, hogy mikor lesz egyik-másik. Szállítási Infót az üfsz tudna mondani. Van ott chat, vagy telefon is. De van még néhány 599-601 mm mélységű[link], vagy az se férne el?
Van még a legolcsóbb 500-as szériás, ami csak 111k, de az meg lehet nem tetszik a mini kijelzővel, és még a mosási időt se jelzi ki.[ Szerkesztve ]
-
Hori05
csendes tag
válasz Gömbike #14156 üzenetére
Ezt a sokat emlegetett 30% Elux kedvezményt hogy értitek?
Beütöttem az itt posztolt promo kódokat, az elsőre adott 5%-ot, a másikra még 20%-ot, a harmadikra hibát írt, az nem játszik. A végén mégse lett még 25% se a kedvezmény.
A feliratkozóknak ígért 10%-ot próbáljam a 20-assal kombinálni?Az LG chat-es ügyféltámogatása nem tudta a dobméretet.
Mivel nálam most az áll az első helyen, (picike a bregenz dobja) keresgéltem a neten, de vannak típusok, aminek sehonnan nem tudtam kideríteni a dobméretét.
Azt látom, hogy általánosságban a 10kg-os gépek 68-72 literes dob térfogatúak. -
-
Gömbike
senior tag
válasz Hori05 #14160 üzenetére
Nekem, amikor vettem az Elux gépeimet, még nem volt kupon. 2006--2008-2011-2016.
Így csak rákerestem a google keresővel.
Mondjuk ha fél óránával többet fordítottam volna rá, biztosan pontosabb eredmény lenne. De jelenleg felújítás alatt van a ház, nincs több időm rákeresni a google-ban.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Redlight2
tag
válasz Hori05 #14161 üzenetére
LG webshopban is van 11% kedvezmény egyes gépekre ( ha új regisztràlt felhasználò vagy , akkor kapsz kupont amivel bàrmelyikre tudsz 11%ot aktivàlni). Ha több gépet veszel, mondjuk szàrítòt és egy mosògépet, akkor 16% jön le a végösszegből.
Én a múlthét pènteken rendeltem egy 10kg-os dd lg-t a shopbòl, ma màr elvileg délutàn itt lesz. Jah és ingyen házhozszállítàs és ha kéred, a régit el is viszik.De az elektrolux akciòi is nagyon jòk most.
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
-
Reynaldo
junior tag
válasz Hori05 #14160 üzenetére
Lényeg, hogy az eredeti vételár kb. 30%-al csökkenjen. Ha csak saccra nagyjából 3x 22, tehát 66-al legyen kevesebb, ami meg is van, még számológép se kell hozzá.
Így van 30%-om:Az itten kereső is kidobja, ott a nagyító előtti üres részbe beírjuk, hogy kupon, de azért bemásolom neked:
EXTRA5
ELXKOMPENZACIO20
0330EQX
Nekem azt mondták, hogy a felíratkozósat nem lehet kombinálni, de itt ha visszaolvasol egy oldalt, Jenne topictársnak sikerült amikor AEG mosógépet vásárolt.
Elvileg a nagyobb külmérettel rendelkező gépnek a legnagyobb a dobja is, de éppen az sem biztos. Én azt mondanám, ha kell szárító is, veszel egy 5 év gyári garanciásat, és láttam olyat is, hogy garancia hosszabbítás, bár nem tudom lehet-e ezekre venni, mert itt úgy néz ki, hogy kizárja, de lehet érdemes lenne megkérdezni: az Electrolux által önkéntesen adott, a törvényi előíráson felüli évekkel kiegészített jótálással már rendelkező készülékekre, technikai okok miatt nem lehet megvásárolni. Nem is értem milyen technikai ok lehet.
-
Reynaldo
junior tag
válasz Gömbike #14165 üzenetére
Nálunk is 10 év feletti a mosógép, de van egy kombi hűtő, az meg legalább 15 éves, és köszönik, jól vannak. Arra meg hogy pár évente volt egy csapágy csere, ott valami gond lehetett a karbantartással, vagy a javítással, vagy a beszerelt alkatrésszel, vagy más, de ezt már sose tudjuk meg. Van olyan is, aki szerint nem is jár szimering a mosógépbe, de egy YT-os videót elég megnézni, ha nem tudja. Még a csapágyat is úgy árulják, hogy adják hozzá.
-
Hori05
csendes tag
Beraktam minden kupont, így ad 20%-ot szárítóra. EW7H458B
229.000 az eredeti ár.
172.492es árat ad, de fizetendő 183.992.
Ez így is jó kedvezmény.
Még megnézem az Lg-ket. -
Reynaldo
junior tag
válasz Hori05 #14168 üzenetére
Ott valami nem stimmel, mert neked is pont annyinak kell kijönni, mint az előző képen az EW8-asnak, vagyis
163 868 Ft
Szerintem fuss neki még egyszer, ha meg akarod venni, mert én legalábbis nem hagynék ott 20 ezer Ft kedvezményt. Viszont, ha már egy árban vannak, akkor a hasonlítás szerint az EW8-nak jobb a motorja, inverteres, és a tudása is jobb. De te tudod, amelyik tetszik. Biztos jók az LG-k is, csak még a +3 év garanciát valahonnan én megvenném hozzá, ha azt választanám. -
Hori05
csendes tag
válasz Reynaldo #14169 üzenetére
Köszi a tippet, megrendeltem a 8-ast. Ennyiért nem kapok semmi mást ebben a kategóriában úgy gondolom.
Valóban 163.868 lett a vége. Beleraktam az új vevős 10%-ot is, de az már nem vitte lejjebb, ez a max.
A régi szárítóm szétkaptam tegnap, gázhiányos lesz. Megy a kompresszor, kicsit fűt is, de egyáltalán nem hűt a másik oldalon. Előtúrtam a papírjait, 9-éves lett volna decemberben, nem is rémlett, hogy ilyen régi...
Azért egy klímás cimborámmal megnézetem, érdemes-e vele foglalkozni, de nem akarom már vissza a helyére. -
Hori05
csendes tag
Visszatérve a mosógépekre:
LG-nél telefonon is próbáltam érdeklődni a központi számukon adott gép dobtérfogatáról.
Kifogtam egy nagyon türelmes és kedves ügyintézőt, nézte mindenhol, de nem talált adatot. Másik kérdésemre azt mondta minden LG mosógép szerelhető, azaz nem ragasztott üstházas. Mondjuk ezt fenntartással kezelem..
Az ajtónyitásra azt mondta, azonnal nyílik minden LG mosógép ajtaja megállás után, nem kell 2-percet várni. -
atala
addikt
válasz Hori05 #14171 üzenetére
Én úgy tudom, a DirektDrive-os LG-k szerelhető dobházuak, az olcsóbbak ragasztottak. Többek között ezért is vettem DD-osat. A másik ok, hogy ezeket jobb minőségű alkatrészekből rakják össze, nem úgy mint az olcsókat, amiket Indiában gyártanak silány minőségű alkatrészekből.
Az ajtó azonnal nyitható. -
jan herz
tag
válasz Reynaldo #14132 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, és a kódokat, regisztrációval és a kódokkal együtt 48.000Ft-ot spóroltam!
Am. egy PerfectCare 600-at választottam. Az ügyfélszolgálat előtt is le a kalappal, mert amit elsőre kinéztem, az már nem volt kapható. és utánajártak, lesz-e még (kifutó modell), pont azt ajánlották helyette amit én is kinéztem, valamint kaptam egy 15%-os kupont tőlük is (az viszont már nem csökkentette tovább az árat). -
Hori05
csendes tag
Én is szeretném megköszönni az innen kapott kuponkódokat!
66-ezret sikerült letornászni az árból, és nem is ez a lényeg, hanem az, hogy 164-ezer alatt kaptam egy normálisnak tűnő szárítót. Tekintve, hogy a régi 9-éve volt 200-ezer, jó vétel volt számomra.
Mosógép vétel viszont teljes káosz a fejemben.
Se gyártóra, pláne típusra nem tudom letenni a voksot egyelőre.
Sajnos az Electrolux webáruházában nem találok 10-es gépet, így itt nem játszik a kupon.
Boltokba is bementem, azt látom, hogy a 10kg kapacitás egy reklámfogás, gyakran kisebb dobbal, mint a 8-9 kilósoké. Ezt erősíti bennem, hogy több gyártó ügyfélszolgálata sem tud ilyen méret (térfogat) adatokkal szolgálni.
A Tesla egyik modelljénél van megadva, hogy 76literes a dob, de LG, Samsung gépeknél, de még Electroluxnál se. DeTeslát talán mégse.
Van mégy egy Bosch (BOSCH WAL28PH2BY) amire találtam 70-literes adatot. Lehet ez fut be.
Közben megnézek mindent, az általam lenézett whirlpool gépeket, Gorenjét, akármit.
Hátha a prémiumnak hívott szegmensben alkottak valami nagyot.
De felhasználói és teszt videókat nézve minden kinézett darab kiesett eddig.
Mivel nem sürgős, nyitott szemmel járok, a böngészőm már dobálja rendesen a hirdetéseket.... Majd befut valami. -
Reynaldo
junior tag
válasz Hori05 #14174 üzenetére
A 9 és 10 kg-os AEG-eknél majd 69 litert írnak[link], így biztosra vehető, hogy az ugyanolyan kapacitású Eluxok is olyan méretű dobot használnak. A 10kg-os Electrolux EW6F421B-re MM 68 litert ír. Itt vannak a méretei:
Magasság (mm): 847
Szélesség (mm): 597
Mélység (mm): 658
Lehet szűrni az oldalon extra mélységűre, ami>60cmVan egy 11kg-os LGF4WR511S0W aminek a magassága és szélessége ugyanaz, viszont a mélysége 56,5 cm, és az előbbi 10kg-os Elux EW6F421B mélysége pedig 65,8 cm.
Így meg lehet nézni gyorsba[link], hogy melyik a 9 kg vagy feletti gép, és láthatók a gépek méretei is, ami lehet fontosabb, mint amit írnak kg-ot. 9 és 10kg-nál már talán mindnél ugyanazok a dob és gép méretek. Sokan mondják, hogy Whirlpool ht. gépet soha nem engednének be a portára, de mindenki magának dönti el mit vesz. Annál azért különösen fontos lenne az 5 év gyári garancia, bár a szerviz és az ügyfélszolgálatuk is kérdéses.
A minap találtam egy Mosógépek Ruha Kapacitása videót.
[ Szerkesztve ]
-
Hori05
csendes tag
válasz Hori05 #14177 üzenetére
Köszi a linkeket, megnézem mindet.
A video kifejezetten jó, meg is mértem a jelenlegi Elektrabregenz dob méreteit:ez egy 8-kilósnak hirdetett 1600-as centrifuga fordulatú gép. (alig van programja, aminél 1600-at használ) 47,5cm az átmérő, a mélység 30-33cm. Nem egyszerű a mélységet pontosan mérni, mert a dobcsillag kontúrja is belóg a dob aljában és az ajtónál sem egyértelmű, hogy meddig kéne mérni. Az ajtó jó mélyen betüremkedik a dobba, ráadásul lefele lejtő formában. Azt mondanám, hogy 53-58liter között lehet a dobja.
És kicsinek tartom, volt már ennél nagyobb űrtartalmú gépem, amibe több ruha fért.
Bosch-nál találtam a 10-kilós gépre 70-literes dob adatot, de azt úgy is hirdetik is, hogy XXL-méretű dob. Cserébe őrült drága is. (attól függően, hogy 4-as 6-os vagy 8-as sorozat, 280-tól 400-fölé is kúszik az ára. Hát attól tartok 4-kilót nem szánok egy mosógépre.(a 8-kilós, 65-literes dobbal szerelt gépük van 185-ezer körül, a 10-kilós 70-literrel, 1600-at pörgő series 8 már 380-ezer)Aztán futok köröket több márkánál, Gorenjét is néztem, adatok alapján szuper, ára elérhető, videók között típusra keresve meg szidják, mint a bokrot.
Az Electrolux webáruházban egy 10-kg-os gép van, ami közvetlenül ott kosárba is rakható, 200-ért. Kuponokkal sakkozva 150-ért elhozhatónak tűnik, bár alacsony készlet megjegyzéssel van. (A most vett szárítóm is így volt, simán küldték.)
Mondjuk nem sok extra van a gépben, de nem is biztos, hogy kell.Ha azt nézzük, hogy a 9- és 10-kilósak közt nem nagyon van különbség, akkor a 9-eseket is belevéve mindjárt több a találat...
-
Hori05
csendes tag
Köszönöm, az nem gyenge. Rendesen kimaxolták a helyet 52-centivel.
Ott még van egy üstház is némi hézaggal, meg az egész benne a gépházban.
60-cm széles (normál) a gép?
Mi a pontos típus?Közben megtaláltam a bregenz papírját, 55-literes a dobja. (8kg-os gép)
Azért a 15-liter plusz az talán már érezhetően nagyobb lenne... -
Reynaldo
junior tag
válasz Hori05 #14180 üzenetére
Ezt a típust írta. Az ottani Használati útmutatóban több kép és méret is van. A MM ezt 68 literesnek írja, gondolom nekik hiteles gyári adatuk van. De 60x85x56.5 cm a méretei, és a mostani kínálatban az LG-nél a 9, 10 és 11kg-os is ekkora. Vannak 10-11%-os akciók is, csak DD-t érdemes venni, de azt már biztos tudod. Érdekes, hogy egy 59cm mélységű serie6-os Bosch mosógép dob űrtartalma 65 liter és az is 9kg-ot tud mosni.
-
-
sanell
csendes tag
Sziasztok! Új mosógép vásárlás előtt állok és nehezen látom át a piacot. Kicsit olvasgattam a fórumot, hogy milyen készüléket vegyek.
Ami nekem fontos lenne, hogy megbizható legyen, elöltöltős. Kb 200.000 ft-ot szánnék rá.
Amit én kinéztem az a Bosch WGG144Z0BY tipusú gépe.
Ehhez most 195.000 körül hozzá tudnék jutni. Szerintetek ez jó választás vagy tudnátok más gépeket ajánlani ami hasonló árfekvésű és jók a tapasztalatok róla? Köszi szépen! -
Gömbike
senior tag
válasz sanell #14183 üzenetére
A kinézett gépet megkapod olcsóbban is [link]
A jó tapasztalatokkal bíró gépeket már nem gyártják, értem az alatt, hogy ha valakinek X tipusú gépe hibátlanul elmegy pl. 5 évet, hiába mondja hogy azt vedd, addigra már nem forgalmazzák.
Személy szerint nekem a 2011-ben 135 ezer Ft-ba kerülő gépem a mai napig hibátlan. (AEG). De akkor még szerelhető üstökkel gyártottak gépeket a gyártók.
Az Általad kinézett gép jó választás, a Bosch gépek mindig a minőséget képviselték. Szerintem jó döntést hoztál.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Csorbi
addikt
válasz d@minator #14186 üzenetére
Van szerencsém egy Gorenjét elég hosszú távon összehasonlítani egy 6-os szériájú Bosch-al és elmondhatom hogy kvázi semmi különbség nincs a hangjukban, és a Gorenje egy hajszállal még stabilabbnak is tűnik (annak a tetején még szárítógép sincs, míg a Bosch-nak igen!)
Megbízhatóság: sajnos pár évre vannak tervezve a mai mosógépek.
A sajnos szót nem nagyon értem ebben a kontextusban. Ugyanakkor az áruk is a havi átlagfizetés töredékére csökkent, míg azok a gépek amikor korábban elmentek 15-20 évet, jónéhány havi fizetésbe is belekerültek. Ellenben 15-20 év alatt rendesen eljárt felettük az idő a képességeiket és energiatakarékosságukat tekintve. Szóval valamit valamiért. A fogyasztói igények (olcsó, ha elromlik vegyünk újat) is eléggé ebbe az irányba terelték a gépek "élettartamát". Most őszintén, ki akar még 20 év múlva is ugyanazzal a géppel mosni egy-két "elvetemülttől" eltekintve?
Aki szeretné, megteheti, viszont ugyanúgy ki kell nyitni a bukszát vastagon, és lehet venni "garantáltan tartós" gépet milliós összegekért.Nos, ki jelentkezik érte?
-
Reynaldo
junior tag
válasz sanell #14183 üzenetére
Miért pont azt? A Bosch WGG142Z0BY ugyanolyan és olcsóbb. Így legalább marad a +3 év garanciára is pénzed. Sima 2 év garival még Miele mosógépet se szabad venni. A WGG144Z0BY-ra többen is mondták, hogy kicsit hangos[link]. Euronics-ba is vannak olcsóbbak, amik ugyanazt tudják. A kosárba téve lehet extra garit venni, úgy majd 220k körül megkapod a három 179 ezres közül valamelyiket. Előmosást ne keress, mert azt a WGG széria nem hozza.
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz Csorbi #14187 üzenetére
Ez igaz de a helyi szerelő már 3 évet mondott egy mosógépre azaz 3 év alatt valami elromlik. És ugye nem is csapágyazhatók. Talán az LG-k de az sem biztos.
Gorenjéből keskenyekhez volt szerencsém azok nem voltak halkak. Az ő általa kinézett Bosch 71dB az hihető érték. Az enyém is halk. Electrolux-nál hangos a szivattyú, olcsó béna kiegyensúlyozás, spórolás maximum, AEG ugyanaz, LG vibrál. Samsung?
-
Csorbi
addikt
válasz d@minator #14190 üzenetére
A helyi szerelő hülyeségeket beszél, vetít, színez, nem tudom (tudnám, csak nem akarom ) ezt másképp fogalmazni. 3 éven belül ritkán hívnak "helyi" szerelőt, ilyenkor általában azért a gyári jótállás a legtöbb esetben még él. Ha netán mégis meghibásodik egy gép, az egyáltalán nem jellemző, legalábbis ami a gyártási/tervezési hibát illeti, ott nagyon erősen a felhasználói nemtörődömségek áldozata lesz egy gép. Elég ha beüzemeléskor nem veszik ki a dobrögzítőt (ó itt is hány ilyen eset volt), vagy nem teszik vízszintbe, és úgy járatják szerencsétlent amíg bírja. Túlterhelik/agyonvegyszerezik/nem tisztítják, stb. Zsebeket nem ürítik ki, tele megy a gép pénzérmékkel/mindenmással, és még millió dolgot sorolhatnék, de nem akarok.
A mosógép legnagyobb ellensége még mindig az átlag(alatti) felhasználó, és sajnos azokból van elpusztíthatatlan mennyiség. -
Reynaldo
junior tag
válasz d@minator #14190 üzenetére
Szerencsére itt nincs olyan helyi szerelő, mint nálatok. Az itteni helyi szerelővel vagy 10 éve beszéltem utoljára, amikor klímákról érdeklődtem, de nem ért rá beszerelni.
Valóban volt zajos szivattyú az LG-knél, amire azt mondták, hogy azért hallatszott ki annyira, mert szuper csendes volt a meghajtása a DirectDrive motorral. Kihallatszott a víz csobogása is. De garanciába szó nélkül cserélték, már, ha valaki bejelentette. Még nem írta senki, hogy vibrál, ha meg vibrál, akkor mindegyik vibrál, mert a jellegzetes centrifuga hang mindegyiknél megvan, minél magasabb fordulatú, de az is igaz, hogy annál jobban kifacsarja a vizet a ruhákból, ami nem baj, egy csukott fürdőszoba ajtó mögött dolgozzon csak nyugodtan. De elviseljük éppen a konyhában is. A hajszárítót is elviseljük, ami 90dB körűl is lehet.
Mindegyik mosógép csapágyazható, különben nem árulnának csapágyakat hozzájuk.
Electrolux-nál még nem is hallottam a szivattyú hangját, de mindegy. Kiegyensúlyozásra sem panaszkodtunk itt, pedig sokan használunk olyat, vagy AEG-et is. A spórolás az volt vele, hogy 10 év felettiként még nem kellett meg csapágyazni. De ha van rá 5 év gyári garanciád, akkor megcsinálják, ez a fontos.
A többit inkább hagyjuk.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok.Bedöglött a 10 éves Samsung mosógépünk irány a Westend MM.Rögtön jött egy huszonéves eladó hogy segítsen.Mondom neki kinéztem egy Gorenje gépet(WNEI84BS).Úgy elkezdte szidni hogy ez milyen megbízhatatlan meg különben is átvette a Hisense őket ezért kínai alkatrésszel van tele.Megnézte a matricát rajta"szlovániában" gyártották.Én ilyen országot nem ismerek de mindegy.Mutatott két Lg-t azok nagyon megbízhatóak.Mondom oké de azok nem inverter motorosak.Megpróbált meggyőzni hogy nem így van.Kolégája szerint is a török gépek nem azok.Mutatott még Beko-t 170ért,az sokkal jobb lenne a Gorenjénél.Ennyit az eladók hozzáértéröl.
-
Hori05
csendes tag
válasz Redlight2 #14164 üzenetére
Megjött a 10-kilós lg-d?
Mi a véleményed, tapasztalatod róla?
Ez a szerelhető üstház info nem nagyon kideríthető számomra.
A dob térfogat még csak-csak, bárpont az LG-nél az se nagyon.
Több márka chat-es szakértője sem tud ilyenekröl semmit.
Voltam Mm-ben és Euron.-ban is tájékozódni, de ott meg minden eladó a saját fétisét szajkózza, konkét adatokról fogalmuk sincs, nem lettem előrébb.
Egy helyről jött konkrét info, a Bosch szervize válaszában közölte, hogy nem szerelhető üstházas a kérdezett 10-kilós.
Visszakérdésrmre, hpgy van- e olyan, nem jött ( még) válasz.
Szerencsére nekem ez most nem sürgős, de kicsit kezdem unni a keresgélést. -
Reynaldo
junior tag
Na, de mi van a híres márkahűséggel, a Samsung mint mosógép, már szóba sem kerül? Nem akarnám beléd beszélni csak kérdeztem. Amit hallottam róluk, hogy a dobcsillag eléggé korán megadja magát, a többi típushoz képest, ha igaz.
A másik, hogy oké, hogy tájékozódsz az üzletben, de vásárolni online érdemes. Például volt egy nem is olcsó 4-es széria Bosch mosógép vásárló, akinek valahogy nem tetszik, ahogy mos az új gép, nem úgy tiszta, vagy nem is tudom, de mivel saját maga vette a MM-ból, ezért sehogy sem tudott elállni a vételtől(csak online vételnél van ilyen lehetőség), és akkor másikat vett volna helyette.
Van egy Gorenje hűtő az ismeretségben, már vagy 15-20 éve jól működik, bár azt mondják, hogy a mai gépekről majd x év múlva tudjuk meg, hogy mennyire voltak tartósak, és megbízhatók. Emitt azért van róluk pár vélemény.
Nem ajánlásnak mondom, de 117, és 125 ezerért 2 féle elöltöltős Elux is vehető 5 év gyári garanciával, ingyen fuvarral stb. EW2TN527W, EW2T528S, és még csak nem is keskeny gépek, viszont lehet régebbi modellek, kicsi kijelzővel, és még a hátralévő mosási időt se jelzik ki. Itt látható bemutató róluk.
He ezekből vennék, örülnék neki, ha csapágyas lenne 5 éves kora előtt, mert akkor komplett új üst és dob kerülne bele, dehát erre mekkora esély lenne, hogy pont az 5 év lejárta előtt.......De most inkább ezek közül választanék, mind 8-9 kg-os 1400-as centrivel, 1-2 eltéréssel, és kb.170-180 ezer Ft-ért, és ami manapság a legfontosabb, hogy 5 év gyári garanciásak.
-
d@minator
addikt
Az első felében nem tévedtek a srácok, mert a Gorenje egy Gorenje dobozba csomagolt Hisense. A bele full kínai.
A Beko-ban legfeljebb a motor kínai.
"szlovániában" - Hát még az is eljöhet egyszer.
Amúgy voltak szlovák gyártású motorok ezekben a szlovén gépekben de nem hiszem, hogy ennyire okosak voltak az eladók.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest