Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JozsBiker
aktív tag
válasz Reynaldo #14119 üzenetére
Írásaid hatására bennem is megszületett az elhatározás, hogy lecserélem az özönvíz előtti elöltöltős Zanussi gépünket. Sajnos a linkelt típus számunkra egy pöttyet nagy a 658 mm -es mélységével, ezért kinéztem a kistestvérét ami ugyan nem ÖKOInverteres hanem csak sima ( nem tudom ez jelentős különbséget jelent-e a mindennapi használatban ), viszont csak 576 mm -es.
Viszont nincs készleten már vagy 2 hete ( lehet hogy korábban is, de kb. azóta figyelem ), a kérdésem az volna hogy szerintetek előfordulhat hogy már nem is lesz és hiába várom, vagy szoktak ilyen "szünetek" lenni ? Köszi.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok!
Valami egzakt összehasonlítási alap lenne jó a mosógépek dobtérfogatára, hogy össze tudjam hasonlítani a lecserélendő gépünkkel. Ugyanis erről csak a dob méreteit tudom egyértelműen, a max ruhatöltetet nem ( igazából nem is értem ezt a ruhatöltet dolgot, hiszen szinte mindegyiknek más a fajsúlya ).
A mostani gépünk mélysége kb. 550 cm.
Alapvetően ez az Electrolux típus tetszene, de sajnos 10 cm -el nagyobb a mélysége.
Ez lenne a következő versenyző, de ez nem olyan modern külsejű, ráadásul nem is kapható már jó ideje az electrolux.hu -n.
A harmadik ez a keskeny típus volna, csak itt jön a fenti kérdésem, hogy vajon méretileg hogyan viszonyulhat a meglévő mosógépünkhöz.
Tudnátok ebben segíteni ? -
JozsBiker
aktív tag
válasz Reynaldo #14215 üzenetére
( Természetesen fentebb kb. 55 cm -t akartam írni. )
A külső méreteket megtaláltam, csak szeretném valahogy a dobtérfogatokat összehasonlítani a mostani gépével. Az évek során lehet hogy változott a konstrukció és lehet hogy egy ugyanakkora külső méretű mosógépben már nagyobb dob van mint a mostani gépünkben. De az is lehet hogy kisebb.
A kuponoknál még nem tartok, de köszi!
-
JozsBiker
aktív tag
válasz Postas99 #14220 üzenetére
Köszi szépen hogy megnézted/megírtad!
Megmértem a lecserélendő ( Zanussi FJS972 CV ) masinát, dob belső szélesség kb. 45 cm, a mélysége kb. 30 cm. Érdeklődtem az electrolux.hu chat -en, de nem tudták megmondani a keskeny Electrolux gép dob méreteit. Valószínűleg én is szétnézek egy áruházban, bár olyan nagy választékú mint a MediaMarkt nincs a közelben sajnos. -
JozsBiker
aktív tag
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Hátha hasznát veszi valaki.
Nemrég írtam hogy szeretném valahogy az üst méret szerint összehasonlítani a mosógépeket. Nos, a múlt héten nyomoztam egy kicsit felkeresve 3 egri üzletet. Electrolux, AEG és Bosch márkákra lőttem. Sajnos nem volt túl nagy választék, AEG pl. egyikben sem volt. A mért adatokat összefoglaltam egy táblázatban. A méretek cm -ben vannak, a dob átmérőt belül mértem ( tehát a hasznos átmérő ). A dob mélységet már nehezebb volt egzaktul megmérni, végülis a perem és a hátsó fal között mértem, viszont ez így is csak hozzávetőleges, tekintve hogy a hátsó fal legtöbbször hullámos.
Megmértem a mosógép komplett mélységét is ahol és ahogy tudtam, de kikerestem a leírásokból és azt is odaírtam ( azt hittem ez a mérvadó, de Hori05 írása elgondolkodtatott ). A végén az is ott van hogy melyik üzletben néztem és ott mennyibe került. Ha elírtam valamit bocs. Íme:[ Szerkesztve ]
-
JozsBiker
aktív tag
válasz SirRasor #14331 üzenetére
Én is az EW6FN348AW körül körözök. Itt valószínűleg jobb árat is el lehet érni a Reynaldo féle kuponos megoldással, csak éppen perpillanat nem elérhető. De úgy tudom nemsokára lesz.
Viszont mint fentebb szintén Reynaldo írta ( áldassék a neve ) az EW7F248AS -at meg lehet venni 174e Ft körül ami jobb mint a Te EMAG -os árad és ráadásul ez már a 700 -as széria. -
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
A gőzprogram szerintetek egyértelműen előnyt jelent ? Nyilván valamennyi többlet energia felhasználással jár, növeli a hibalehetőséget. Megéri ezek ellenére vajjjon ? Köszi.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz d@minator #14405 üzenetére
Hm. Csakmert amit kinéztem gépet azt írják "minden mosást egy gőzös ciklussal fejez be". Ebből ha jól következtetek még csak ki sem kapcsolhatom ezt a funkciót ha nem tetszik. Fenetudja kell-e ez nekem
Csorbi: kicsit félreértettél, tapasztalatokra lennék kíváncsi nem laboreredményekre.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Szerintetek mi történik azokkal a mosógépekkel, amik megvásárlása után a vevő meggondolta magát és visszaküldte ? Gyárinak kinéző csomagolásba nem hinném hogy vissza tudják tenni hogy újra eladhassák. Kiárusítják valahol esetleg ?
-
JozsBiker
aktív tag
válasz JozsBiker #14435 üzenetére
Nemtom ki milyen tapasztalatokat szerezett idáig, én enyhénszólva nem estem hanyatt a házhozszállítás körülményeitől.
Addig rendben volt hogy előtte hívtak mikor várható. Meg is érkeztek időben. Illetve a többes szám nem helyes mert egy szál legény hozta a gépet, igaz, díjbírkózó termetű.
Mikor mondtam hogy a 2. emeletre lesz elhúzta a szája szélét és azt dünnyögte hogy neki ilyen nincs a papírján. Egy kis kézi tologatós kocsit hozott, 2x3 kerekűt amivel elvileg lépcsőn is egyszerűen lehet hozni-vinni dolgokat. Node nem 70 kilós mosógépet. Ő felülről húzta én alulról taszigáltam, így nagynehezen felküzdöttük, bár minden fordulóban meg kellett állni egyrészt pihenni, másrészt mert a heveder amit használt a gép rögzítésére mindig kibomlott.
Mikor felértünk bátortalanul megemlítettem, hogy a web oldalon ingyenes beüzemelést is írtak. Á, az nem, ő egyébkén is csak helyettesít, meg ilyesmi. A csomagolásból is csak azért bontotta ki a gépet, mert amúgy nem fért volna be a fürdőszoba ajtón, aztán sietősen indult is a kijárat felé. Nem erőltettem a dolgot, mert műszaki ember vagyok és nem jelent problémát a beüzemelés, de inkább nem gondolok bele mi lett volna ha más a szitu. Se szerszám, se vízmérték nem volt nála. Adtam azért borravalót mert tényleg megszenvedett a felhurcolással, meg örültem is mint majom a farkának hogy megjött végre a masina.
( Érdekes módon egy kollégám pár hónapja rendelt ugyanígy, neki ketten vitték, szó nélkül kicsomagolták, helyére állították, bekötötték, beüzemelték, a végén még a követ is feltörölték. Ja és elvitték a csomagolóanyagot. )Egyébként meg vagyunk vele elégedve, eddig hozza amit elvártunk tőle, remélem így is marad 10-20 évig :-).
-
JozsBiker
aktív tag
Úgy látom nincs nagy pörgés, leírok egy érdekes történést az új Electrolux EW7F248AS mosógépünkkel kapcsolatban.
Lesz ami lesz alapon beletettem 1 darab rövidnadrágot centrifugálási céllal ( mivel előtte kézzel kimostam ). Igen vastag anyagú, és vízzel átitatva viszonylag súlyos, viszont ugye viszonylag kis méretű, bevillant hogy talán nem lesz egyszerű menet.
A "Drain/Spin" funkciót választva elindítottam, 8 percet írt. Otthagytam. Kb. negyed óra múlva néztem rá, még mindig küzdött. Sőt, kb. 15 cm -t ki volt fordulva a gép , az idő 2 percen állt, és lassú fordulaton hol egyik hol másik irányba forgatta a dobot, mintha próbált volna "fogást találni". Lekapcsoltam. Tök nedves volt a ruha, tehát érdemi centrifugálást nem végzett.
Nos nyilván én voltam elsősorban a hibás, hiszen egy gubics ruhát nem lehet eloszlatni hogy sima legyen a centrifugázás, node ezt 1-2 perc alatt nem tudta volna megállapítani és hibaüzenetet dobni ? Sajnos ugye nem láttam a történések lényegi részét, de ahhoz hogy ennyit elmásszon a gép ( ami egyébként nem billeg és vízszintben van ) eléggé kellett rázkódnia. Egy mai modern gépnél nincs ennek megakadályozására beépített védelem ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- Simtrecs pedál GT eladó 360ezer ft
- Igazi különlegesség! Cooler Master Mastercase SL600M
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest