-
Mobilarena
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imibácsi
aktív tag
válasz busman #18900 üzenetére
Nekem is ez a bajom. Vibernél sem lehet egy mondatot egyben megírni. Ez egy dzsuva így. Ha nem lesz rá megoldás akkor megy vissza a 8.1. Ilyet még android sem csinál...
[ Szerkesztve ]
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz busman #18900 üzenetére
Most lejött egy új frissítés "nyelvi frissítés" címen. Telefonújraindulós mindentfrissítős téma volt. Egyelőre megszűnt a billentyűzet eltűnős anomália vele. Kíváncsi vagyok meddig.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
sanca72
csendes tag
válasz zsoltzsolt #18898 üzenetére
8.1 van a telón, vettem most egy z3 compact telót nagyon jó az aksija, de valahogy visszahúz a szívem a 930-hoz. Nincs bajom a sonyval, nem laggol szép képek stb, de valahogy megtetszett a nokia filing. Lehet azért mert a legelső készülékem egy N5110-volt. Számomra a droid olyan mint egy gyerekjáték. Még nem adtam el a 930-at, de lehet nem is baj, mert ha nem jön be a sony akkor legfeljebb veszek egy új aksit kb 6900 Ft már lehet kapni és akkor egy napot simán vinnie kell.
-
czeller
csendes tag
Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy valaki mostanában a kijelző elállása miatt adta be javításra a telefonját és mit kapott vissza?
Az élet csoda szép
-
zsoltzsolt
addikt
Aki használ külső akkumulátort, milyet használ? Milyent ajánlotok? Mi a minimum, ami a 930-hoz kellhet? Az Alcor L10000 jó?
-
ZavaBalazs
őstag
Szerintem inkább arra vonatkozott a kérdés, hogy 930-at, vagy 950-et.
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
hroberto
veterán
válasz ZavaBalazs #18911 üzenetére
Ha javíthatatlan a telefon, vagy nincs már hozzá alkatrész akkor valószínűleg 950-et adnak.
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
s7evcsenko
addikt
válasz zsoltzsolt #18898 üzenetére
OMG!
Amúgy nekem hibátlanul fut a szolgáltatás, semmi bajom vele, nem én panaszkodtam rá, ezért sem értettem, hogy miért nekem írtad..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
zsoltzsolt
addikt
válasz s7evcsenko #18913 üzenetére
Lehet félrenyomtam 😀
-
flesh
aktív tag
válasz zsoltzsolt #18908 üzenetére
Én egy ilyet használok, QI wireless-t is tud 1,5-szer tudom feltölteni 0%-ról vele. Töltés végén automatikusan lekapcsol.
Nokia 5110 > Nokia 3510 > Sonyericsson K700i > ETEN Glofish M700 WinCE 5.0 > Samsung Champ DUO WiFi > Samsung C6112 Dualsim > LG Connect 4G metroPCS (Cayman) > LG Optimus F6 (D505) > Nokia Lumia 930 WP8.1 & LeTV Max Pro x900 Snapdragon 810 octacore 4GB/128GB > P8 Lite+Samsung Note 3+iPhone 7 128Gb
-
flesh
aktív tag
válasz zsoltzsolt #18916 üzenetére
Igen, tud. Az egyik kimenenete 1A a másik 2,1A , értelem szerűen ha pl. egy bt fülest kell tölteni, akkor a kisebb az 1A-ba dugom mert ha a nagyobba van akkor idő előtt kikapcsol mert nincs megterhelve a kimenet és ezért azt hiszi fel van töltve és lekapcsol.
A szállítási idő sok mindentől függ, "Estimated Delivery Time: 15-60 days (ships out within 4 business days)"
Van egy olyan irat tartóm amibe bele tudom rakni a töltőt és a telefont egymás mellé és nem mozdul el.Nokia 5110 > Nokia 3510 > Sonyericsson K700i > ETEN Glofish M700 WinCE 5.0 > Samsung Champ DUO WiFi > Samsung C6112 Dualsim > LG Connect 4G metroPCS (Cayman) > LG Optimus F6 (D505) > Nokia Lumia 930 WP8.1 & LeTV Max Pro x900 Snapdragon 810 octacore 4GB/128GB > P8 Lite+Samsung Note 3+iPhone 7 128Gb
-
czeller
csendes tag
-
hroberto
veterán
válasz zsoltzsolt #18921 üzenetére
Így van. Az én 950-emet egy 925 helyett kapta az eredeti tulaj.
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Zoli133
addikt
válasz zsoltzsolt #18921 üzenetére
Nem hinném hogy a 925 készlet releváns ha 930 készletről van szó. Ráadásul az hogy csserélnek nem jelenti hogy nincs 925. Ősszel még 920 készletük is volt, nem tudom miért ne lenne 930 ezek alapján
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Stylerr #18903 üzenetére
5 percig volt jó, azóta megint csinálja... Ma megy vissza a 8.1, pedig már kezdett volna tetszeni a W10.
-
khron78
őstag
Win 10-es tapasztalatok 1 hét után.
Röviden: szar
Hosszabban:
- az érintő sokszor pontatlan. Böngészésnél is, aztán mikor egy csempére koppintok, ami a jobb oldalon helyezkedik el, a listára navigál
- telefonkönyvbe új névjegy bejegyzésnél email cím megadásánál a @ jelet nem lehet használni, mert beillesztés parancsot hajt végre !!!!!
- a wifi jel mellett az üzenetjelző ikon ott van, ha van esemény, ha nincs. Nem frissül.
- érezhetően hamarabb merül a telefon.
- telefonszám hívásánál miért került felülre a gombsor ikonja? Ésszerűtlen. A hangpostáé meg lent van, minek?!?
- ébresztő nem ébreszt
- újraindult ma a zsebemben, nem vettem észre, csak akkor láttam, mikor a sim kártya miatt pin kódot kért! Elérhetetlen voltam emiatt órákig.
- a háttérben futó alkalmazások kilövése még mindig csak egyesével megy.Minden szépen csillog, meg ilyen olyan plusz funkciók, csak amire kéne az nem stabil és lassan helyet cserél az androiddal, annyira bugos.
Ezért részemről ez volt az utolsó történet. Ahogy lesz pénzem cserélem a telefont, vagy android, vagy ios.
Befejeztem. -
khron78
őstag
A váci úti care-ben voltam a telefonnal és visszakaptam javítva (2. alkalommal).
Nem cserélnek, javítanak. Aki ott dolgozik, vagy kapcsolata van, annak megoldják okosba, gondolom én. -
Zolee_70
senior tag
-
Imibácsi
aktív tag
válasz khron78 #18928 üzenetére
Random újraindulások minden előzmény nélkül nekem is megvolt. A többi problémára nem volt alkalmam rájönni. Engem leginkább a billentyűzet lefagyása/újraindulása zavart, tekintve hogy nem csak tőmondatokban szeretek kommunikálni.
Megoldás: visszament a 8.1 verzió
A Win telefonok egyetlen nagy előnye a többivel szemben, hogy stabil mint egy iphone, csak fele pénzért. A win10m ezt is beáldozta. Innentől minek vegyen valaki windowsos telefont? Instabilból van más gyártónak is, ráadásul olcsóbban.
-
veterán
válasz Imibácsi #18929 üzenetére
+1
Most vettem januárban 930-at, de ha a W10 ilyen kotvány marad, akkor a következő telefonom szifon lesz. 920-szal koptattam két évet a WP iskolapadjában, és minden kisebb hibát megbocsátottam, mert stabil volt, és szimpatikus a rendszer. Erre kiadják ezt a foscunamit, amiben szaggat az animáció, ha egy komolyabb appból kilépek a főképernyőre. Négy magon, két giga memóriával. Az apjuk f@szát.
Három napot bírtam, toltam vissza a 8.1-et.
-
Clemi
veterán
válasz khron78 #18925 üzenetére
A helyzet az, hogy nekem is 930 és rajta a Redstone.
1. Az érintő milliméter pontos (magasabb érzékenység van bekapcsolva)
2. Nincs @ bug, direkt kipróbáltam, vágólapra tettem szöveget és a névjegyzékbe email címet írtam.
3. A WiFi jel melletti értesítő sáv ikon csak addig van ott, amíg le nem húzom a sávot.
4. Nem merül gyorsabban semmivel, sőt nekem a nyugalmi merülés javult 1-1,3%-ra 1,7-ről.
5. Telefonszám hívásnál alul van a billentyűzet ikon!
6. Az ébresztő ébreszt, minden reggel arra kelek.
7. Mióta megvan ez a telefon (másfél éve) talán egyszer ha újraindult magától (be van kacsolva a PIN)
8. A háttérben futó alkalmazásokat miért is kellene egyszerre kilőni? Egyáltalán mire gondolsz, mert attól. hogy a vissza gomb hosszú megnyomásával látod az előzmény ablakokat azok nem futnak, csak amiknek engedélyezted a háttérben futását.De egyébként a te döntésed, olyan rendszert használsz amit akarsz, csak nekem kicsit piszkálja a csőröm, hogy általánosítasz és ráhúzol valamire egy véleményt hogy az ilyen és kész, "szarawindows" holott csak nálad ilyen.
Persze vannak még amiket én is hiányolok, de hogy bugos lenne, az erős csúsztatás. -
Clemi
veterán
válasz korcsillio #18932 üzenetére
De akkor nálam miért nem? Semmi extrát nem csináltam a telóval, utoljára kábelen vissza tettem a 8.1-et, amire nem engedtem rá semmilyen visszaállítást, és úgy ment rá az insiderrel a 10-es, azóta csak a frissítések így van most rajta a Redstone. HR nem volt nem is tudom mióta.
Talán akinél gond van valamilyen alkalmazások kavarnak be? Nekem is van telepítve nem kevés, de mind működik is teljesen jól, kivéve az új Térképeket, amin nincs hangos navigácó. -
bazsika89
tag
válasz Imibácsi #18899 üzenetére
HR oldotta meg a problémám. Azt vettem észre, hogy nem szereti a 8.1es backupot. Anélkül egészen használható, még nem dobott ki az edge, nem indult egy nap 5x újra, tudok üzenetet írni a billentyűzettel
Viszont nagyon melegszik spotify + edge mellet is és sokkal jobban merül. Remélem hamarosan már 950et adnak a szervizben javítás helyett. Amennyiben az is ilyen, gyorsan el is adom.. Ezt már nincs értelme, annyi egy használt készülék mint egy új kijelző..
[ Szerkesztve ]
Nokia 5800 -> Galaxy Spica -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> Samsung S3 -> LG G2 -> Nokia Lumia 930 -> Lumia 950 + Lenovo MiiX 2 10,1 -> Honor8 -> Mate 9
-
khron78
őstag
1. Magasabb érzékenységgel is ugyan olyan szar. Jelenleg is bekapcsolva.
2. Jelenleg rendben működik. Valami bekavart tegnap.
3. Értesítési ikon addig van ott valóban, csak semmit nem jelez.
4. Nekem használat közben gyorsabban merül.
5. A tárcsázó ikon fent van a híváslista,gyors tárcsázó után 3. ikon.
6. Az ébresztő nem ébreszt már 3. reggel. Ki-be kapcsoltam, csengőhangot változtattam, újraindítottam a telefont.
7. 1 éve használom a telefont, független magyar gyári garanciával.
8. Azért kellene egyszerre kilőni, mert nem hobbim az egyesével kilövögetés.Az én döntésem. Eddig használtam, mert stabil volt. Hibák voltak, de nem anomáliák.
Az, hogy nálad nincs probléma egy dolog. Nálam vannak bajok. Nem azzal a gondolattal keltem, hogy de jó lesz a ph-ra posztolni fals dolgokat.
Nem csak nálam bugos, olvass kicsit vissza és vedd le a rózsaszínű szemüveget.
Azért vettem 930-at mert előtte használtam 925-öt-820-at és 710-et.
De most lett elegem. Bizalmat szavaztam a platformnak, de évek óta egy nagy semmi a fejlődés.
Elkezdek gyűjtögetni iphone-ra.
Egy dolog jó, az a kamera. Ennyi. -
dark-01
csendes tag
A tegnapi nap megbolondult a telóm.Feltettem töltőre és nem töltött majd nem lett rajta hang.Amikor nyomkodtam a hangerőt az ment 0-30 között de a szám mellett Bluetooth -t írta .Olyan volt mintha a Bluetooth erőséget állitottam volna.Kikapcsoltam a Bluetooth -t és már nem lehetett vissza kapcsolni.Ha hívtak csak rezgett hang nélkül.Valószínűleg a gyári kábellel lett valami mert qi töltést vette,majd kicserélték a kábelt is és azzal vette a töltést.A dolog megoldásában nem tudom mi segített,de jópárszor ki be kapcsoltam és jó lett.Valaki járt már hasonlóan?Lehetséges hogy vírusos esetleg?Van a szerkezetre vírusírtó?
-
confuser
senior tag
válasz dark-01 #18937 üzenetére
Ez nem vírus (nincs vírus a platformra a szerkezeti felépítése miatt, épp ezért vírusírtó se). Vagy szoftver vagy hardverhiba lesz. Ha szerencséd van, akkor szoftveres (volt), és a mostani újraindításokkal, vagy max majd egy Hard Resettel rendbe tudod tenni. Ha hardveres, akkor meg valószínűleg sejted, de szerviz.
-
Imibácsi
aktív tag
Örülök, hogy neked megy szépen, de ettől még nekem nem megy. Biztosan én csinálok valamit rosszul, de pont azért vettem Lumia 930 überkirály zászlóshajó telefont, mert meguntam az androiddal gépészkedni, romokat próbálgatni, Cleanmastert nyomkodni, appok memória fogyasztását kémlelni. Nem szeretnék hard resetre gondolni, trükkös megoldásokról álmodni, se vajákolni, hogy működjön rendesen. Azért fizettem ki 1 havi kispolgári fizetést a telefonért, hogy oldja meg a telefon a nyomorát magától. Nem akarom tudni, hogy hogyan, csak csinálja. Ha rábökök, hogy frissítse magát, akkor jobb legyen és ne rosszabb.
8.1-ről frissítettem, katasztrófa volt, utána HR, úgy sem lett jobb. A kis hibákkal együtt tudok élni, hogy néha belilul a szürke, vagy hogy egy hangyafallosznyit eláll a kijelzője. Sőt, a kijelzőelállásról szerintem nem is tudnék, ha itt nem olvasok róla, mert észre sem vettem volna. De azzal, hogy a billentyűzet meghal minden mondatom végén, hogy az akksi attól lemerül, hogy ránézek a telefonra, aztán meg újraindul a zsebemben csak úgy, azok olyan problémák amikkel nem akarok együtt élni.
Visszaraktam a 8.1-t, azóta egy zen mesterével egyenlő a telefon miatti idegeskedés az életemben. Ránézek este a telefonra, és még mindig 65% az akksi, rátöltés nélkül. Fapad, öröm és bódottág.Hűség után meg keresek egy másik márkát. De azt nem a fentiek miatt. Hanem mert a wazéra nem jött 2014 nyara óta frissítés, a facebookba nem kerülnek bele a frissítések, a here maps elég valószínű hogy megszűnik, és a többi app sem áll túl rózsásan update terén. Kár érte. Ahogy már korábban mondtam, szeretném szeretni ezt a telefont, csak ezek miatt nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
Nem jó hír: [link]
Én sem váltok win10-re, butaság volt a cég részéről kiadni újra egy félig kész rendszert.... ugyanezt csinálták az előző rendszerekkel is, ezért is van rossz híre a winphone-nak.
És ezt már nem írja felül az emberek fejében az sem ,hogy mára a 8.1 iszonyat stabil, jól használható op. -
-
Cheesy
őstag
Nem örülünk Vincent.
Kb. 2 hete kellett mennem Szolnokról Lentibe. Nem egy ökör útvonal, 4-es, M0-s, M7 a szlovén határig, onnan nem volt messze a cél. A HERE csak akkor volt hajlandó felvinni az autópályára, amikor már az M7-esen voltunk, a Balaton alatt. Amíg nem értük el a balaton vonalát, visszafordított volna, és az M7 alatt cikkcakkban vitt volna alsóbbrendű utakon. Kollégám Szolnoktól idáig kisebb-nagyobb megszakításokkal küzdött a HERE Drive navival, gondolom ennél a pontnál már nem tudott mit kezdeni az útvonallal a program és ezért rakott rá minket az autópályára. Vicc.
A legjobb az egészben, hogy előző este PC-n a HERE mapson bejelentkezve ellenőriztem az útvonalat, hozzáadtam a célpontot a kedvencekhez, amit szinkronizált a telefonnal. Érdekes, hogy PC-n az útvonaltervezés során autópályára rakott egyből.
Mielőtt kérdeznétek: nem volt kikapcsolva a fizetős út, a lehetséges összes kombinációt kipróbáltuk út közben. Egy kb. 400km-es utat amúgy a telefon kb. 30mp alatt számol ki...Az eddig olvasottak alapján nem bánom, hogy eddig elkerült engem a Win10, nem is rakom fel amíg nem muszáj.
Viszont keresek egy épkézláb GPS navit, ami ért is az útvonaltervezéshez.www.vakbelmutet.hu
-
Zoliee
senior tag
válasz s7evcsenko #18945 üzenetére
Neked legyen igazad, mivel én nem váltok, szeretem ezt a platformot.
-
s7evcsenko
addikt
válasz Zoliee #18947 üzenetére
Én is szeretem, nem akarok megint fosdroidos lenni.
Nekem bejön amúgy a wp10 is eddig.
Én azért is furcsállom ezt a részesedés dolgot, mert az én ismerősi körömben sokkal több wp-s tulaj van, mint iphone-os, számszerűsítve olyan 30 wp-re jut kb 5 iphone-os.
Én nem érzem úgy, hogy halott lenne a wp-s mobilpiac... fura..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest