Hirdetés

2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) MrOomen


MrOomen
(újonc)

Megint sikerült jól lehúzni egy telefont, gratulálok.
75 ezres ára van december eleje óta, ami mondjuk a Huawei P Smart 60 ezres árához képest nem is rossz, pláne hogy lényegesen újabb, erősebb készülékről van szó.
Még mindig tudom javasolni a drága szerkesztőknek hogy menjenek be egy Média Marktba, és tájékozódjanak kicsit alaposabban a mostani árviszonyokról.

(#2) Duliee válasza MrOomen (#1) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

5000 Ft eltérés, ettől még nem lett jobb... :)

(#3) haruspex válasza MrOomen (#1) üzenetére


haruspex
(tag)

Na hát pont ez az, és meg lehet nézni a P Smart mennyivel erősebb is nála, úgy hogy ennyivel olcsóbb. Úgyhogy nem értem a problémádat.

(#4) MrOomen


MrOomen
(újonc)

Vicces vagy :D
Kirin 659, gyenge alu ház ami egy eséstől elhajlik, csúnya kijelző, ki tudja mikor frissült utoljára az android, és közepes minőségű képek.
Nem kell mindent benyalni amit itt írnak :D

(#5) Noukoum


Noukoum
(tag)

Egy xiaomi jóval jobb vétel még mindig.

Only a sith deals in absolutes

(#6) haruspex válasza MrOomen (#4) üzenetére


haruspex
(tag)

8 mag gyorsabb mag, 1080p, stb.... de akkor ott van kb az összes Xiaomi, Meizu. Konkrétan ebben az árban a MI 8 Lite-al kellene versenyeznie. (AZ éppen 70k magyar garanciával.)

De azt veszel amit akarsz, meg végül is az átlag Tesco eladó is ezt ajánlja....

[ Szerkesztve ]

(#7) kbyte1024


kbyte1024
(PH! addikt)

Az a baj,hogy fossák ki magukból majdnem azonos tudású telokat, és nem nyujtanak semmi maradandót! Ez így kevés. De hat ők tudják.

(#8) dzsi23 válasza MrOomen (#1) üzenetére


dzsi23
(őstag)

A Media Marktban dolgozol, és nem fogy az 5.1 Plus? :D Viccet (ami akár igaz is lehet...) félretéve komolyan a Media Marktban ajánlott tájékozódni az árakról? :F

(#9) Fulár


Fulár
(senior tag)

Árak ide árak oda....erről kár is lenne vitatkozni!Ez így ennyi pénzért nem egy jó ajánlat!Nagyon nem!Sőt ha lényegesen olcsóbb lenne még akkor sem lehetne az!A régi békebeli időkben Nokia fan voltam.De a Lumia vonatra már nem ültem fel!Ez a Nokia már nem az a Nokia!És rengeteg átlagembernek erről halvány fogalma sincsen.

(#10) fornettisuti


fornettisuti
(PH! addikt)

ez igy gaz

Samsung S7 - LG Gpad 8.3 - Xiaomi MiBand2

(#11) enginev3.0


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Mókás, 80 ezer :D :D
Ezek is csak a nokia névre építenek

[ Szerkesztve ]

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#12) helixP válasza MrOomen (#1) üzenetére


helixP
(PH! kedvence)

Megint sikerült jól előadni, a "de nem is drága, Nokiát ennyiért, részletre, szolgáltatósan nem is rossz" szöveget, gratulálok, még mindig tudom javasolni a drága kommentelőnek hogy menjenek rá az internetre, és tájékozódjanak kicsit alaposabban a mostani árviszonyokról és a rendben lévő ár/értékű telefonokról. :DDD

Itt tényleg az van, hogy a Nokianévvel ébresztett nosztalgiát használják ki átlagos képességű, túlárazott telefonokkal.

[ Szerkesztve ]

(#13) dzsi23 válasza enginev3.0 (#11) üzenetére


dzsi23
(őstag)

Nem érted, hogy csak 75? ;] :DDD

(#14) Hatibovics


Hatibovics
(újonc)

Hogy hogy nincs Camera2 API támogatás? A nokia 5-ben még volt, ez aztán ám az update :(((

(#15) dingdongkng válasza dzsi23 (#8) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Azért a Media Markos árösszehasonlítást én nem tartom annyira égetnivaló dolognak.

Tehát a Media Markt egy Magyarországi telephellyel rendelkező vállalat számos létező fizikai üzlettel, létező raktárkészlettel, ami legálisan működik (nagyrészt). Képes normális számlát kiállítani, adott esetben felelősségre lehet vonni akár egy peres eljárással Magyarországon, nem változik a cég mögötte kéthetente.

Én nem akarom sem a webshopokat üzemeltető kisvállalkozásokat, sem a GSM boltokat megsérteni, mert van közöttük sok nagyon korrekt is, de azért sokan nem tudnak valamit a fentiekből.

Tehát ha valakinek kell mondjuk holnapután egy ilyen telefon, (ami szerintem nem életszerűtlen), áfás számlával, kártyafüggetlenül, és mondjuk nem pesten lakik, lehet hogy ez a legjobb lehetőség számára.

Ezt úgy mondom hogy nekem ezzel a konkrét üzlettel csak rossz tapasztalatom volt eddig, de mint elv, egy nagy Magyarországi rendezett hátterű üzletláncot vagy webshopot szerintem nem ördögtől való összehasonlítási alapnak venni, ahova bemegy Kis Pista leteszi a pénzt azt asztalra és kap egy ilyen telefont. Nem kell hónapokat várnia, nem változik fénysebességgel a raktárkészlet, nem áfa és vámcsalással lett behozva a telefon stb.

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#16) Alogonomus


Alogonomus
(újonc)

Egyértelműen nem egy csábító ajánlat, de szerintem ideje lenne különválasztani az androidos választékot legalább 2 ár/érték szintre, esetleg 3-ra is. A tősgyökeres szárazföldi-kínai gyártók államilag dotált áraival nyilván nem tud konkurálni egy tajvani-japán-koreai-nyugati gyártó, de általában a Samsung is egy külön árszinttel dolgozik.
Unalmas szinte minden nívósabb gyártó telefonjának a tesztje után olvasni, hogy Huawei/Xiaomi/egyéb kínai gyártók mennyivel olcsóbban adják ugyanezt a nyers teljesítményt.

Apple esetén ezt valahogy sikerült megugrani, és érdemileg nem hozzák föl az 500 ezres telefonokkal szemben, hogy androidon azt 250 ezerből megoldották.

A prémium autógyártók kis modelljeit sem mérik össze a többi gyártó azonos erejű/tömegű/férőhelyű modelljeivel, mert nyilván nem lehetne magyarázni a "minőségibb anyaghasználattal" a 50-100% felárat.

(#17) Duliee válasza Alogonomus (#16) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Most akkor azt mondod ez minőségibb vétel?

(#18) dingdongkng válasza Alogonomus (#16) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Azért mióta a Xiaominak van hivatalos boltja, szerintem egy kategória ezzel a másik kínai gyártóval.

Ugye az iPhone egy másik platform így nehezen összehasonlítható, hiszen az iOS-re mint tényezőre nehéz árat ragasztani. De ezek 12 egy tucat androidos telefonok.

Ja a prémium autók kb 20-30% árfölényben vannak egy nem prémiumhoz képest, csak éppen a legtöbb esetben szintre sem lehet hozni egy Mondeot pl. egy 3-as BMW-vel. Pl. a 190 lovas dízel (ami ugye egy 320d :D :D), az pl. 13mft-os csomagban kérhető csak, és az is csak 180le.

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#19) janeszgol


janeszgol
(PH! kedvence)

Ennyiért annyira felesleges ez a telefon, hogy a szavakat is kár rá pazarolni.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#20) Silenc3Hun válasza MrOomen (#1) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Mert lehet, hogy ez így ennyiért egy rakás fos?

"There's a reason that we came across in this world..."

(#21) Juhaszatti válasza haruspex (#3) üzenetére


Juhaszatti
(senior tag)

A P Smart lényegesen gyengébb.
Ettől függetlenül ez ennyiért nem jó ajánlat.

(#22) helixP válasza Alogonomus (#16) üzenetére


helixP
(PH! kedvence)

iPhone más rendszer, más filozófia, más felhasználói csoport, annyiban egyforma, hogy telefon - telefon, maximum a felső kategóriát érdemes hozzá mérni, azt is csak fenntartásokkal.
Nekem, mint User, hótt mindegy, mért annyi a termék ára, amennyi. Van már garancia, van már szervizhálózat, márkabolt, kapható szolgáltatói kínálatban, mért kéne máshogy kezelni?

(#23) Alogonomus válasza Duliee (#17) üzenetére


Alogonomus
(újonc)

Azt mondom, hogy mind anyagválasztásban, mind összeszerelési minőségben, sőt várhatóan mind alkatrészek minőségében a Nokia a kínai gyártók fölött helyezkedik el, így még a gyászos Lumia-korszak után is többet "ér" egy Nokia felirat egy telefonon, mint egy Xiaomi, vagy Huawei.
A Nokia láthatóan nem a kínai tömegmárkákkal akar birkózni, hanem a minőségi telefonok piacán szeretne eredményt elérni, ahol nem annyira az ár a lényeges, mint a minőség. Veszélyes út, mert egy hibás terméket nem tud elintézni annyival, hogy "olcsó volt, hát mit vártál tőle", de a Nokiát láthatóan elkerülik a Bend-gate, fényszivárgás, és társaik.
A Nokia márkanévvel a minőséget is megfizeted. Egy CAT telefont sem azért vesznek, mert nincs olcsóbb "strapafon", hanem mert a használata során idővel meghálálja a magasabb árat.

(#24) Noukoum válasza Alogonomus (#16) üzenetére


Noukoum
(tag)

Tehát akkor azért nem szabad összehasonlítani xiaomival mert ez nokia? Értem.
Akkor semmi értelme nem lenne a verdiktnek. :))

Only a sith deals in absolutes

(#25) Juhaszatti válasza Alogonomus (#23) üzenetére


Juhaszatti
(senior tag)

"Azt mondom, hogy mind anyagválasztásban, mind összeszerelési minőségben, sőt várhatóan mind alkatrészek minőségében a Nokia a kínai gyártók fölött helyezkedik el, így még a gyászos Lumia-korszak után is többet "ér" egy Nokia felirat egy telefonon, mint egy Xiaomi, vagy Huawei."

Ezt mire alapozod? A felsőkategóriájuk teljesen rendben van, nem rosszabb, de nem is jobb mint a többi. De ott van például a Nokia 3.1, ami egy hasonló áron induló Xiaomival szemben gyakorlatilag az összes általad felsorolt kritériumban alulmarad.

(#26) Silenc3Hun válasza Alogonomus (#23) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Mondjuk akkor nem ártana egy minőségi készüléket is prezentálni, mert az eddigi felhozatal az alsóbb kategóriákban finoman szólva se az... :U

[ Szerkesztve ]

"There's a reason that we came across in this world..."

(#27) Alogonomus válasza Noukoum (#24) üzenetére


Alogonomus
(újonc)

Remélem, hogy azért valahol belül érted a problémát...

(#28) .Z. válasza Alogonomus (#23) üzenetére


.Z.
(kvázi-tag)

A Nokia márkanévvel pont, hogy a márkanevet fizetem meg. Érdekes, Kínában még nincs rajta a márkanév felár. Egy 999 jüanos (42k forint) telóból hogy lesz 75k? 27% áfával számolva is 54k.

(#29) Duliee válasza Alogonomus (#23) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Szerintem ezt most kb arra alapozod,hogy Nokiád van.

Innentől nincs racionális érv

(#30) Alogonomus válasza Juhaszatti (#25) üzenetére


Alogonomus
(újonc)

"De ott van például a Nokia 3.1, ami egy hasonló áron induló Xiaomival szemben gyakorlatilag az összes általad felsorolt kritériumban alulmarad."

Pont Bone fogalmazott úgy a 3.1-es teszt végén, hogy "Nyilván más lenne a verdikt, ha a 2/16 GB-os 3.1 belépőszinten versenyez, hiszen ott a remekül összerakott ház, a korrekt HD+ kijelző, a garantált Android Pie frissítés és annyiért még a közepes kameraprodukció is elmenne." Szóval ő is csak azt hozta föl a telefon hibájának, hogy belépőmodellként bár abszolút rendben lenne a telefon, csak az ára alapján nem oda sorolódik be a boltokban.
Anyagválasztás (fémház), összeszerelési minőség ("remekül összerakott ház") és alkatrészek minősége (gorilla glass, "korrekt HD+ kijelző") tekintetében is túlmutat a telefon a belépőszinten. Ezt a hármat kérted számon ugye?

(#31) Juhaszatti válasza Alogonomus (#30) üzenetére


Juhaszatti
(senior tag)

"Tűélesnek a HD+ kijelző nyilván nem mondható, viszont 5,2”-en korrekt a karakterrajzolat és kint is jó a maximális fényerő. Már a panelre szemből tekintve, oldalról már nehezebben látni a tartalmakat. Este viszont sokkal jobban el kellene halványulnia: takaró alatt kifejezetten harsány a minimális fényerő, a kékes kalibráción pedig nem lehet korrigálni. Az érintési érzékenység megfelelő, csak nem éppen gyors."

Ez szintén a Nokia 3.1 itteni tesztjéből. Ez összességében minden, csak nem minőségi, vagy "korrekt" kijelző.

"Szóval ő is csak azt hozta föl a telefon hibájának, hogy belépőmodellként bár abszolút rendben lenne a telefon, csak az ára alapján nem oda sorolódik be a boltokban."

Egyébként igen, én is ezt írtam. Abban a kategóriában maradt alul amiben indult, nyilván nem egy belépőmodellel összehasonlítva.

[ Szerkesztve ]

(#32) chabusch


chabusch
(kvázi-tag)

AndroidOne és szoftver... az 5.1 kapcsán jelentettem egy elég gáz bugot a Nokiának két hónapja. Ez a bug abban merül ki, hogy az instant üzenetküldő alkalmazások nem műkönek, se a Viber, se a Messenger, de még a Nokia saját support appjának csetje sem. Csak akkor jönnek meg az üzenetek, ha belépek az adott appba (azaz nem értesítési problémáról van szó). Ők is kipróbálták és valóban, nem működnek ezek az alkalmazások, hivatalosan felvették az ügyet a buglistájukra.

Az elmúlt két hónapban 1-2 hetente javasolnak egy világmegváltó troubleshooting megoldást. Persze egyik sem működött, pedig már volt gyári állapot visszaállításától kezdve minden.

A legutóbbi javaslatuk nem is megoldás volt, hanem kérés: indítsam újra a telót safe mode-ban és figyeljem meg, hogy a Viber ekkor is hibásan működik-e.

Szerencsétlen Nokia ügyfélszolgálatos nem tudta, hogy safe mode-ban az összes letöltött alkalmazás le van tiltva, azaz így nem lehet tesztelni se Vibert, se Messengert...

(#33) Aweriot


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért ennyiért egy nagyobb felbontású kijelző beleférhetett volna. Kb. ennyibe került induláskor a Moto G6 is, abban FHD+ van.

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#34) Shyciii


Shyciii
(PH! addikt)

Közép kategória ezzel a gyenge hardverrel és 720p-s felbontással? Visszamentünk 4 évet az időben?

(#35) vzsryl válasza Alogonomus (#23) üzenetére


vzsryl
(PH! nagyúr)

Sokáig csak Nokiáim voltak és csak 3 éve váltottam Lumiáról Android-ra, ráadásul azóta már a 3. kínait fogyasztom. Először egy Lenovo P1M-et használtam, ami közép-kategóriásként hozta az előtte használt közép-kategóriás Lumiáim szintjét. Aztán vettem egy szintén közép-kategóriás Huawei P10 Lite-ot, de az minőségben óriási előrelépés volt, olyannyira, hogy még a mostani csúcs Nokiák sem jobbak nála, maximum hasonlóak. Legutóbb pedig egy tavaly év végi csúcs Xiaomi-ra neveztem be (Mi Mix 2), ami minőségben jobb az összes eddig létezett és létező csúcs Nokiánál. És igen, mindegyiket fogtam kézben, használtam.
A Lenovo még mindig használatban van a családban, és hibátlanul működik. A Huawei-t pedig másod hegedűsként használom, továbbá a feleségemnek is van egy (P10 Lite) és szintén gond nélkül teszi a dolgát.
Szóval a tapasztalataim szerint valótlanságot állítasz/gondolsz.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/

(#36) Napfénysüti


Napfénysüti
(PH! nagyúr)

Ezzel a 80-as (75?) árral eléggé fölélőttek. Talán egy max 60-as árcédulával még elmenne, sajnos tényleg sokat kérnek a Nokia névért...

Més que un club!

(#37) ates


ates
(tag)

A gyümölcslevesbe is kell só, legalábbis mi rakunk otthon. :D

(#38) vanye válasza Hatibovics (#14) üzenetére


vanye
(senior tag)

Sztem itt az MTK-SoC a ludas. Az ötös Nokiában Snapdragon 430 muzsikál, így ott pl. a moddolt Gcam is vígan elvan.

Stern des Südens!

(#39) MrOomen


MrOomen
(újonc)

Médiát csak azért mondom mert oda mindig sok teló van kirakva. Látszik mi a kínálat

(#40) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Lassan 2019-ben barmifele laggolas szanalmas kategoria, arcimketol fuggetlenul.

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora 💙 ➡ tde.fun

(#41) Hatibovics válasza vanye (#38) üzenetére


Hatibovics
(újonc)

Szóval akkor ez függ a processzortól is?

(#42) vanye válasza Hatibovics (#41) üzenetére


vanye
(senior tag)

Egy biztos: a külön DSP-vel (képfeldolgozó egységgel) szerelt Snapdragon SoC-k esetében (S400-as szériától felfelé; tehát az amúgy nem túl acélos 430-nál is) a Camera2 API simán elérhető.

Stern des Südens!

(#43) tomcat78


tomcat78
(senior tag)

A pozitív hozadék:Aki megveszi,lesz saját nokiás doboza ;] :D

Jeahhh baby,sz*pjál....by Bill Clinton....

(#44) helixP válasza ates (#37) üzenetére


helixP
(PH! kedvence)

:DDD Az eddig leggyakorlatiasabb hozzászólás!

(#45) Orosz Mérnök válasza Napfénysüti (#36) üzenetére


Orosz Mérnök
(lelkes újonc)

Én 50-60 közé gondolnám az árát.

(#46) Orosz Mérnök válasza vanye (#38) üzenetére


Orosz Mérnök
(lelkes újonc)

Nekem is egy mezei 5-ös van,pár hét múlva lesz 1 éves. Szerencsére nincs vele gondom,jönnek a frissítések. A napokban is érkezett rá,de asszem nem akarnak felnőni az eszközeik az elkért árukhoz SOC terén. Faraghatnak hozzá akármilyen szép házat patent összeszereléssel,az max a laikusnak adja el a felirattal a házon,hogy NOKIA. Következő telefon mi lesz? Majd még meglátom.

(#47) Claypigeon


Claypigeon
(lelkes újonc)

Kb. 1 hónapja használom. Egy xiaomi a2 lite-ot váltottam le(hatalmas csalódás), mert döcögött és szerintem a kamerája egy nagy 0 volt és az akksi 1 nap! Kínából rendeltem Nokia x5 néven és a Nokia 5.1 plus firmware-t magam frissítettem rajta. Így 42.000-be fájt! Nagyon meg vagyok vele elégedve, gyors és nem döcög, aksi nagyon jó, kamera tökéletes a mindennapokra. Az értesítő ledet hiányolom egyedül! Nem értem a sok negatív kommentet!

(#48) Richoo44 válasza Claypigeon (#47) üzenetére


Richoo44
(tag)

Hát, pedig nem nehéz megérteni.Te 42000 Ft-ért vetted, kétes "garanciával" már ha van,de itthon 80 ezer vagy 75 ezer :D :D az ára hivatalosan vásárolva. Elég komoly differencia van a két ár között.

(#49) Herreløse válasza chabusch (#32) üzenetére


Herreløse
(PH! addikt)

Mondjuk akkor ez elég ciki,nem? És eladtad már?:D
Hulladék újrahasznosítás...csak az a baj,hogy drága. 30-35ezer forintért még jó is lehetne.

"...Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt,de az ész hiánya miatt soha senki..."

(#50) Herreløse válasza ates (#37) üzenetére


Herreløse
(PH! addikt)

Azért,mert Ti raktok bele,az nem azt jelenti,hogy “kell” bele. Ugye érted?:D

"...Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt,de az ész hiánya miatt soha senki..."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.