- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
lvnt
őstag
Félreértesz, nem szoktam játszani a telefonomon. A JAVA-s programok nem kötnek le.
Én nem egy zárt OS-ű telefonnal akarom összehasonlítani, hanem a többi okostelefonnal hasonló árban. Gondoltam, ha már ennyi pénzt kiadok rá, akkor lehet, kipróbálnám a játékot is. Volt Touch-om, azon jó volt játszani. -
Aureal
senior tag
Már azokat az időket éljük, amikor egy tela is mindinkább a legszélesebb körű szolgáltatásokat nyújtja minden téren. (néha többet is mint kéne)
Ez innen csak tovább fog fejlődni, ahogy a tesztben is szerepel, reneszánszát éli a dolog.
Magyarul a Samu Wave, Galaxy S, Motorola Milestone stb stb stb időktől már a Defy sem lehet kerékkötője a trendeknek, ahogy ez szóba sem került! -
horush
addikt
Zsirfecske, ha esetleg ráérsz, akkor egy összehasonlító a fotónak a két teló kijelzője között én is örülnék Jó lenne sötétben és napfényben is.
Köszi -
félisten
Telefonálni lehet vele? Van itt x száz HSZ de ez még nem volt téma! Mellesleg én is telóról írok éppen,van 98gombom!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
zsirfecske
addikt
válasz villanyos #338 üzenetére
sajnos a napsütésről már lecsúsztam, de csináltam pár fotót, viszont kb semmi értelme nincs, mert utólag jöttem rá hogy defy harmad fényerőn volt, wave meg fullon... sajnos wave-et már nincs alkalmam újból fotózni, be kell érjétek azzal, hogy a defy kijelzője bár lcd, de tűéles (tényleg, a linkelt defy manual pdf-et nézegettem rajta, 2mm-es betűkkel is olvasható, számomra hihetetlen volt elsőre). színek rendben vannak és legalább nem olyan túltelítettek mint a wave-nél. azért az amoled nyilván jobb fogyasztásban is, de eszembe nem jutna bánkódni miatta. no meg mi férjen még bele a 100k körüli összegbe, 1 kilós aranyrúd talán? hehe
b4zsi-:
én is elbizonytalanodtam kicsit a teszt előtt, hogy nem-e m2-t kéne vennem, de utólag hülyeség lett volna, főleg első androidos telefonnak. 2.2-vel maradéktalanul elégedett leszek vele, oké egy hdmi jól jönne, bár inkább csak menőzésnek, nem használnám ki úgyse. a qwerty abszolút nem hiányozna már, eleinte úgy gondoltam kell nekem, de most már nagyon megy a multitouch keyboard kezelése, és fizikai gombokon meg amúgy sem lesz sose ékezet, úgyhogy nem gyorsítana eleget a gépelésen (viszont nem keveset ront a tartósságon). amúgy hosszú ű és ő betű egyelőre nincs, minden más ékezet pöpec.SymbianOS:
telefonálni lehet vele, hangminőség nálam kiváló volt, ugye van speed dial, ha elveszed a füledtől visszakapcsol a kijelző, ha lefordítod elnémul a csörgés stb. (ezeket csak azért írom le megint, mert külön be kell pipálni, nem alapértelmezés, ahogy hittem).egyéb:
- 3d-s játékot nem futtattam vele még, légyszi írjatok free címeket, amik igényesek, mert nincs most érkezésem utánakeresgélni.
- eddig az egyetlen problémám a kapcsolataim rendbeszedése volt, régi SE telóról szenvedtem át a kontaktokat sim kártyán, ami az ékezeteket persze elcseszte, úgyhogy órákat tököltem vele. de akinek van egy jó mentése, vagy vmi exportja, annak biztos egyszerűbb lesz. a másik, hogy ugye blur (jelen esetben a régi telefonszámaim), gmail és fb kontaktok rögtön megjelennek a címtárban, ezeket nagyon egyszerűen lehet összelinkelni egy kapcsolatba, bár az eltérő nevek esetén csak a jó ég tudja mi alapján választ a kettő közülUPDATE: ja a rádiót megpróbáltam, de én vagyok a béna mert a music playerben sem tudtam előcsalni az equalizert. pedig elvileg van benne, neme?
[ Szerkesztve ]
-
csofti
tag
Ennél a dögnél érzem azt, hogy véégre, kell.
Nyár óta figyelem az okostelefon áramlást,
legend volt az első amit kinéztem, aztán a desire,
majd galaxy s, aztán a wave tetszett, de valahogy
egyiknél se volt meg a "kell" érzés, mindig akadt valami.Ez árban is tűrhető (partneronál 105, pixmaniát már láttuk ugye)
és hogy strapabíró, az nálam mindent visz, főleg, hogy
idegbeteg típus vagyok, és csaptam már nem egy mobilt
tiszta erőből a földhöz (no komment ), még metró sínek közé is ejtettem
egy sony ericsont, igaz az nem volt direkt, és azon kívül,
hogy felmágneseződött és tele volt fémforgáccsal, no meg
a fószer a célszerszámmal úgy megkarmolta a monitort,
hogy csuda, nem lett semmi baja.Erre biztosan jobban vigyázok majd, de megnyugtató, hogy
ha kicsúszik a zsebből, akkor se lesz baja, vagy a fürdőkádban
is megnézhetem az emaileket, vagy talkozhatok.
3 hetet még kibírok vásárlásig, addig hátha kicsit esik még,
bár itt a karácsony és ez nem segít az esésén, az biztos.Egy kérdés: vajh' divx-et tud valamilyen jó szoftverrel lejátszani akadásmentesen
ez a telefon?
Szerintem a proci képes lehet rá. Desire-vel, legenddel is ez volt a bajom,
hogy nem volt benne gyári divx támogatás, én meg utazós vagyok,
kell a rádió meg a bambulás néha. De úgy olvastam, hogy van már
olyan szoftver androidra, ami segít megoldani ezt a problémát. Mit tudtok erről?Szép napot!
[ Szerkesztve ]
cs
-
zsirfecske
addikt
videólejátszás: következő a rockplayer próba lesz, de még várok ötleteket.
amúgy az aksi kérdésre, intenzív használatnál defy is egy-másfél napot fog tudni szerintem, átlagos felhasználásnál meg 2-3-at (tegnap éjfélre 40%-ig merült, és reggel 8-tól ment 100%-ról, de nem egész nap, ezért éjfél után visszadugtam töltőre, ma egész nap ment és harmad körül lehet).
-
kaller1
veterán
válasz zsirfecske #360 üzenetére
sajnos wave-et már nincs alkalmam újból fotózn
A meglévő képről levágod a Wave-et, a Defy-t meg újra lefotózod, ennyi.
.::> <::.
-
Maxtreme
addikt
válasz zsirfecske #360 üzenetére
kicsit off:
Ha jóféle zenelejátszót akarsz, akkor szerezd be a PowerAmp-ot Az eddigi legjobb androidos musicplayer amivel dolgom volt. van bent eq, magas és mélyhangkiemelés, kezel coverart-ot (a widgetnél is), játszik flacet, stb stb.
Videólejátszónak meg mvideoplayer.
[ Szerkesztve ]
-
b4zsi-
őstag
Hát szerintem ez lesz az első androidos telefonom.Valószínűleg megvárom a 2.2-es frissítést és a magyar nyelvet csak nem tudom mikorra esedékes!!!
Zsirfecske: köszönöm sikerült átbillentened. Engem mondjuk nem izgat hogy nem tud HD felvételt csinálni és hogy nincs rajta qwerty.
Hát ebben az árban messze a legjobb készülék és a strapasága az meggyőző.Eleinte Iphone 4-t vagy Galaxy-S-t akartam de azon filóztam mivan akkor ha véletlenül leesik ráfolyik valami nem örülnék neki ha ez miatt menne tönkre több 100 000 forintos telefon. Az meg hogy Motorola nem izgat.... Sajnos még nem volt motorolám világéletemben nokiát használtam, de ez a telefon igazolja, hogy megéri váltani .
-
addikt
válasz merkucyo #321 üzenetére
Azon kívül, hogy amit írtál, full off topic, még hatalmas baromság is! A Nokiának lehet, sőt talán biztos, hogy európában nagyobb a presztizse, mint a moto-nak, de ha 20 évre visszamenőleg megnézel egy amcsi filmet, eltekintve az utóbbi idők iphone őrületétől és a Matrix nokiás jelenetétől, szinte csak motorolát láthatsz. A motorola, mivel amerikai, szerintem nem is összehasonlítható egy európai gyártó telefonjával. Mint ahogy egy amcsi kocsi is teljesen más design-ban, motorválasztékban, felszereltségben, mint egy európai...
My name is Bond, James... Dean.
-
addikt
válasz zsirfecske #336 üzenetére
Gondolom, hogy tűéles a moto kijelzője is. Egy kép tényleg jó lenne, a wave mellett, márcsak a méretek realizálása végett is! Köszi!
-
zsirfecske
addikt
na video: mvideoplayer tetszik legjobban, de ugyanúgy nem megy jól vele a 3 tesztvideóból 2 mint a stock-al (egyik 720p hd avi), rockplayer asszem mindet vitte de fizetős és house valamiért nem fullscreen, a hd meg nem volt folyamatos. a feliratok kérdése még hátra van, meg ez inkább csak egy ízelítő, meg kell néznem rendesen a videólejátszás dolgokat.
ja és korábban volt egy hangszórós kérdés, már nemtom kitől, a lényeg, hogy a hangszóró médialejásztásnál hátulról szól, de ha lerakod sem halkul el mert elöl is csipog párhuzamosan (a telefonálós hangszóróból), meg mintha az oldalán jönne ki inkább a hang és hátul csak a lap rezegne.
-
szabfila
csendes tag
Mikorra várható magyar frissítés a telefonhoz, milyen képeket lehet vele készíteni?
-
Paladin13
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Elsőként gratula azoknak akik élvezhetik ennek a csodának a társaságát! (Elsősorban zsirfecskének!)
Gyönyörű telefon, a jelenlegi normális felhasználói elvárásoknak megfelelő minden képessége, sőt a strapabírósága még jóval túltesz azokon. Ezért nem értem minek kezd el néhány emberke itt marhaságokat írogatni, hogy ez nem presztízsmobil, meg bezzeg ennek meg annak a mobilnak 100 mhz-el jobb procija van. Próbálja meg azok közül bármelyiket leejteni egy pocsolyába!
Ahogy megjelenik a magentánál (remélhetően holnap) rohanok, hogy lecseréljem a spicámat erre. Ebben szeretnék tanácsot kérni azoktól, akik esetleg már láttak fehér-fekete verziót élőben. Vajon mennyire koszolódik a fehér felület rajta és sima műanyag ott a borítása? Kicsit unom már a tök fekete mobilokat, és a kétszínű verzió megtetszett ebből nagyon.
A rootolásról szóló korábbi beszélgetéshez csak annyit, hogy nem illegális a rootolás, mivel legrosszabb esetben visszatöltöd a gyárit, ha szervizbe akarod adni.
Előre is köszi az építő jellegű válaszokat! -
félisten
Alapból nincs benne hu?? Újabb szívroham az SW frissítés után...
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
törölt tag
Apropó, arról nincs semmi pletyka, infó, sejtés etc., hogy a t-nél cirka milyen ársávban adják majd?
[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
válasz Paladin13 #372 üzenetére
Emberek! Azért nem az van hogy ez a tela már annyira hitech hogy még a fizika törvényei sem vonatkoznak rá!
Alapból vmi gumiszerű borítása lehet a Defynek, de ezt úgyis megmondja aki használja már, tehát az hogy nem koszolódik, meg nem is karcolódik meg semmi se történik vele az annyira azért nem igaz. Itt nem a Tom & Jerry fizika működik, hanem a valódi. A videós strapa teszteken azért nem adnak neki akkora pofonokat amitől kiderülne meddig bírja a kiképzést, de az tény hogy az autóról leeső verzió már kimeríti azt amit a hétköznapok balesetei esetleg okozhatnak általánosan neki. (kivéve ha át is mennek rajta esetleg)Szal nagyon cool a cucc és sokkal többet bír mint más, ami rögtön szétperegne, de azért ha valaki esetleg hardcore körülmények közt használná állandóan, ezen is meglátszanának idővel a sebek...
És ha már annyira szidták itt a Motorolát, 4-5-6 éve pont ő dobott ki olyan telát ami műgyantát tartalmazó nano kapszulákat tartalmazott a burkolatában, ergo ha sérülés érte, a kapszulák felhasadtak és a seb begyógyult rajta! Na ennyit erről.
-
Aureal
senior tag
Ez csak részben igaz. Az meg hogy ipari cuccokat összevessünk az azokhoz képest kommersz kategóriájú termékekkel nem fedi a valóságot. Nekem dolgozik ismerősöm hazai mobilhálózatokat karbantartó cégnél, tőle tudom hogy a sokáig egyeduralkodó Nokia helyett már szinte minden Ericsson (nem Sony-Ericson!) a tornyokat kiszolgáló helyi telepített bázisokig. Ehhez képest a pór népnek gyártott cuccai ami a telák távközlési alkatrészekben még Ericsson és a többiben Sony azért manapság nem állnak a toppon a mobil piacon...
-
addikt
Szerintem senki nem írt olyat, hogy ez annyira hytech lenne, hogy nem hat rá a fizika! Biztos vagyok benne, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy mit jelent az hogy strapatelefon és nincs ember, aki az általad említett Tom&Jerry fizikában gondolkodna. De tudod, egy vastag, rugalmas és alapvetően matt felületen teljesen máshogy mutat egy sérülés, mint egy HTC Legend egy zuhanást követő benyomódott alumínium házán, vagy egy kulccsal karcolódott full-kemény műanyag Galaxy S-en. Egy matt gumis felület nem lesz zsebkopott, ami egy szálcsiszolt fémen csúnya lenne. Nyílván 1,5 m-ről betonra dobva ezen is lesz sérülés, de nem akkora, mint a többin. Ahogy a 10 éves G-shock órám is többet bír, mint a 2 éves swatch-om.
-
Devilske
tag
Érdekes a téma
Nekem ez lesz a következő telefonom és nem azért mert verhetetlen hardveresen.
Hanem azért mert nem mindegy,hogy 100k ért veszek egy sérülékenyebb készüléket és azon aggódok nehogy leessen vagy víz érje.
Főleg két gyerek mellett akik néha megkaparintják a telefont
Ja és strapa telefonként nem buta meg csúnya ennyi!!!!
Van jobb készülék is hardveresen de azt sajnálnám ennyi pénzért.Motorola Defy black + 8gb micro sd + Se.MW600 headsett \m/ Finom a kindertojás csak a sárgáját nehéz lenyelni...
-
Aureal
senior tag
Ha úgy tetszik, a fehér vagy világos felület hacsak nem nanostrukturált, koszolódni fog az idők végezetéig, de karcolódni, kopni mindenképp csak legfeljebb másképp. Inkább azon felesleges motorozni, hogy idáig 1 embernek van itt Defyje és már ilyenek felől aggodalmaskodnak egyesek, hogy mi lesz ha ez lesz meg az lesz...
Meg kell venni, ki kell próbálni, aztán ha nem tetszik, el lehet adni. Asszem mindenki így csinálta eddig. -
Dotcom
aktív tag
nekem valami 6300-as céges nokiám van, nem irodában ülök, hanem megyek ide-oda, építkezéseken is sokszor vagyok, na ezt a nokát sokszor leejtettem már, meg néha rokon gyerekek is dobálják, vagy ritkán mérgemben odabaszom az asztalra. Na ez ahányszor leesik, széthullik pár darabra, amit mindig össze lehet rakni (bár az előlapja már nem passzentos), és nokiához méltóan mindig működik is. De rohadtul unom már, hogy emiatt tele van porral, akárhogy tisztítom, egy idő után már nem látom a kijelzőt napfényben a portól, meg milyen dolog ez már, hogy darabokra esik szét, oszt szedegethetem a földről lehetetlen helyzetekben...
ezért kell nekem egy ilyen motorola, már csak annyi a dolgom hogy erről főnökeimet is meggyőzzem...ja, annyit még hozzátennék, hogy nagyon tetszik a szoft felülete (ikonok, widgetek, alkalmazások stb.)
semmi csicsa, nem divatfonnak készült, nincs tele parasztvakító dolgokkal, ez különösen tetszik benne.és egy kérdés: a számológép ami benne van, az tudományos is tud lenni, vagy csak alap?
[ Szerkesztve ]
az Alma az agyban csodákra képes...Az Apple az új Chuck Norris...
-
addikt
Na jó, a karcokat nem a zsebemben, inkáb az asztalon szedte össze. Meg a saját dokkolóján, az is csúnyán lekarcolta. A lényeg, hogy egy szálcsiszolt elegáns fém ház csúnyán néz ki lezúzva, legyen az oka leejtés, kulccsomó, surlódás... Egy matt műanyagon ez annyira nem látszik. A fém főleg erős megvilágításban írtó ronda tud lenni karcosan, legalábbis ha telefon, zippo-n annyira nem vészes. Na de elég az offból.
[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
Ha mérnöki alkalmazások a cél, érdemes megkérdezni ennek a szoftnak a fejlesztőjét, van-e már Androidra készített változat. (én fél éve leveleztem vele, egy normális magyar srác amúgy kint az USÁ-ban és akkor mondta, hogy Androidra is tervezi, akkor még szifonra volt csak)
-
horush
addikt
"No, ha nem akar senki válaszolni, bedobok egy megalapozatlan feltételezést:
2 év alárásával lesz 99.000-"
Na ennyi nem valószínű. Hiszen a pixmania-ban már most meg lehet venni 92 ezerért függetllenül.. Szerintem a T-nél 80-85 körül lesz kártyásan, 2 év szerződéssel meg 65.
-
Ren Hoek
veterán
De tuti lesz T-ben?
Mert én nem nagyon látok Moto készülékeket a listában... Pont a Defy-al kezdenék? (Lehet csak felületesen néztem)
-
törölt tag
-
fi:zi'k
nagyúr
Csak példának okáért, a V-nél a Milestone 88E legolcsóbban.
Az árgép szerint 83E a legolcsóbb, hazugboltban veszed.
A szolgáltatókat szerintem messze nem érdekli, hogy máshol mennyiért lehet kapni, legalábbis az árképzésük erről tanúskodik.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest