- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
LG Optimus F6 - középkategóriás vadászgép
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurpiUrfi2
tag
Szevasztok!
Olvasgattam vissza, de biztos volt már ezekről szó. Ne haragudjatok, ha nagyon dilettánst kérdezek:
- Diktafon funkció van-e a telón, ha igen próbálta-e már valaki és mennyire jó? Plussz külső mikrofont lehet-e rá rakni?
- Hol lehet most legmegbegbízhatóbban gyári (vagy annélküli) szervízzel magyar áfá-s számla ellenében (cég névre lenne) beszerezni ilyen F6-os független készüléket? Kiket ajánlotok?
Köszönöm előre is!
-
Dovloran
senior tag
Ahogy a másik válaszoló is mondta. Corning Gorilla Glass 2 van rajta. Mármint az érintőképernyő fölé helyezve. Ezeket az üvegeket nagyon nehéz megkarcolni általános használat mellett. Azért is van rajta sok ujjlenyomat mert szín tiszta üveg az egész előlep ha jobban megnézed csak a gomb töri meg a ,,simaságot"
Samsung Galaxy Y ~ LG Optimus F6 ~ Apple iPhone 4S - iOS 6.1.3 ~ Apple iPhone 5S ~ Meizu M6 Note ~ Lenovo S5 Pro ~ Umidigi S5 Pro ~ Google Pixel 6a - GrapheneOS
-
suste
veterán
Én 2 napig a gyári, F6 feliratos fóliával használtam, mert csak akkor tudtam beszerezni rá való fóliát.
Gorilla ide vagy oda, mivel zsebbenhordós vagyok, így féltem....Más:
Aki használja a LUX progit, azok közül megy valakinek az auto beállításon az, hogy magától átáll az éjszajkai beállításra? Csak a nappali beállításon variáltam kicsit, meg kézzel adtam meg a nappal/éjszaka váltásokat, de nem akpcsol át. -
Apir
tag
Android.
Beállításokban minden egyes részbe benézel és állítod az igényeid szerint. Az appokban a beállítás (ha van) szövegként vagy pontozott ikonként van jelen pl. a sarokban. Ezen kívül ált. még van külön az appok között ikonként a google beállítások, arról hogy mi mindent szinkronizáljon a képeidet meg más dolgaidat is beleértve. Az appokat (a listából) nyomva tartva teheted ki a főképernyőre, interaktív widgeteket/háttereket meg a főképernyőt (hátteret) nyomva tartva vagy a lista résznél tehetsz ki.Ingyenes vagy fizetős appokat (némelyikből mindkettő van!) a google play ikonján kereszül tudsz letölteni, és a beállítások/appok kezelésénél kezelni (pl. egyes fájlok mindenkori automatikus-megnyitásának kikapcsolása) vagy kitörölni.
Ha van mobilneted, le is kapcsolhatod amikor nem kell, egyébként az appok valamennyi adatkapcsolatot fogyaszthatnak az általad a beállításokban megszabott módon.
Pár ingyenes jó app-ok és egyebek:
Google Drive (dokumentumok tárolása, nézése, papír kamera-szkennelése widgetről), Google Quickoffice (dok. szerkesztés), Android device manager (készüléked távoli bemérésének, lezárásának és törlésének lehetősége a google play weboldaláról bárhonnan), Google Hangouts (videótelefonálás másik gépre), Skype (vagy esetleg más) lehetőségei pénzfeltöltős olcsó külföldi telefonálásra, OsmAnd ingyenes offline GPS navigáció, RAR for android (fájl be-kicsomagolás), Google Keep (szinkronizálható jegyzetek), Google Goggles (QR kód és szöveg-szkennelő), Pár hangfelvevő app akár hívás közben is fel tudja venni a te hangodat ( Pl. Recforge), Soundhound (zene-felismerő), Tunein Radio online rádiócsatornák hallgatására (magyar/külföldi)Pár egyszerűbb, ingyenes játék app:
Temple run 2, Beach buggy blitz, Raging thunder 1 vagy 2, Puzzle retreat, Train conductor 2 free[ Szerkesztve ]
-
Apir
tag
Egyébként meg:
A telefon menü gombja nyilván majdnem mindenhol használható, és a menüs érintőgombot helyettesíti.
Felülről lehúzva az értesítősávot nyilván sok hasznos dologhoz lehet hozzáférni.
A telefon tudtommal nem tud kikapcsolt állapotban ébreszteni (bekapcsolva kell hagyni).
Az appok telepítésénél fontos hogy milyen engedélyt kérnek (permissions), lehet erről olvasni neten, így is szűrhetőek a túl intruzív vagy akár kártékony appok.[ Szerkesztve ]
-
adsl
aktív tag
Nem írt senki,akkor gondolom az F6-on nincs olyan opció hogy kimondja a hívófél nevét?(mármint ugye ahogy én megadtam az illető hívó nevét)
-
KoryHu
aktív tag
válasz forzamo #4934 üzenetére
Nem, semmilyen illegális cucc nincs fenn, de szerencsére azóta nem jött elő.
Facebook és Messenger, LUX, OneDrive + a szokásos általános beállítások, stb. fut a háttérben. Lehet a Microsoft-os cucc az idegen. Viszont nekem ez jött be + a BOX.com.
Nem öreg, csak régebb óta fiatal.
-
KoryHu
aktív tag
válasz TurpiUrfi2 #4952 üzenetére
Üdv.
Igen van rajta gyárilag egy dizájnos kis diktafon, teljesen jól működik.
Megadható a felvételek helye is.
Egy 5-6 fős kerekasztalnál teljesen jó. Máshol nem próbáltam. Külső mikrofont biztos nem lehet rátenni alapból.Másik: passz, én nem függetlenül vettem.
-
dunc
nagyúr
-
ultio
aktív tag
"Aki használja a LUX progit, azok közül megy valakinek az auto beállításon az, hogy magától átáll az éjszajkai beállításra? Csak a nappali beállításon variáltam kicsit, meg kézzel adtam meg a nappal/éjszaka váltásokat, de nem akpcsol át."
Az ingyenes nem tudja ezt. Ha neked nem ingyenes van, akkor tudnia kellene.
Nekem nem ingyenes van, de nem használom ezt a funkcióját.rasti rusti
-
zoli62
addikt
Most már több hónapos használat során kit mennyire zavar, hogy nincs fényérzékelő? Egyébként az általam korábban említett töltésvisszajelzési probléma azóta egyszer sem jött elő,a készenléti/beszélgetési idő pedig állandósult.
-
Zoja™
őstag
Sziasztok!
Tegnap lettem eme készülék újdonsült tulajdonosa.
Majdnem teljesen meg vagyok vele elégedve, viszont egy valami bosszant.
Nyomkodtam előtte egy G2-t, amin a QuickRemote elég sok készüléket támogat, viszont szomorúan tapasztaltam, hogy az F6-on nagyon le van butítva.
Nem tudná nekem elküldeni valaki az F6 QuickRemote.apk-ját? Bele néznék, hát ha csak pár xml-t kéne szerkeszteni a full kompatibilitás érdekében. Viszont nem root-olnám a telefont feleslegesen, mert egyébként nem érzem a hiányát.Előre is köszi
-
kisnokia
aktív tag
Sziasztok!
A Lumia 625-tal szemben gondolkodom F6 vásárlásán, szolgáltatónál ugyanannyiba kerülnek. Korábban symbianos Nokiám volt, egy kicsit érzelmileg ahhoz húzok. Ha eltekintünk a droid variálhatóságától (különösebben nem óhajtanék belepiszkálni, de persze egy kis testreszabás nem árt) néhány kritikus pont van: -korábban nagyon eltanácsoltak az LG-tól, mondván, rossz a minősége. Sok hsz-t átnéztem itt, az alapján úgy tűnik, kevés a reklamáció. Tényleg feljavult az LG?
-Nyilván óriási Nokia forsz az ingyenes offline navigáció. Ti itt mit használtok?
-Bár nem csúcskamerás az L625-ös, de a Nokia kamera appal készítve olyan jó képeket láttam ott, hogy hihetetlen. Pld. https://onedrive.live.com/?cid=BED5EC18D565B8D2&id=BED5EC18D565B8D2%21251&v=3
Ahogy keresgéltem, a gyári progival az F6-os azért messze van ettől. (bár papíron az kamera adottsága adott hozzá.) Tudnátok-e más, a gyakorlatban bevált appal készült F6-os képeket linkelni? -
Viktor77
titán
Ma lettem boldog tulaja eme készüléknek.
Hát, más kategória mint az Y300.
Viszont furcsa, hogy az RR3 azzal megy (azaz inkább csak fel lehet rá tenni), ezzel meg nem (csak trükközve).Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Bass
addikt
válasz kisnokia #4974 üzenetére
Az Lg minosegevel nincs baj,volt optius one-m is ami a mai napig hibatlanul teszi a dolgat szoval errol a reszrol nyugodtan megvehetetd. Nokianal szamomra egy pozitimum van az offline gyari navi (droidon belfoldon google maps offlineba meg az ingyenes Osmand)viszont szamomra semmi tobb,win rendszer hianyos,testreszabhatosag tekinteteben a nullaval egyenlo igy csak droid.F6 kameraja jo pedig tukros nikon gepet hasznalok de telefonhoz kepest ar/ertek aranyban jo,a videozasa is ami lehet akar full hd. Egy szavazat az f6-nak mind a rudasa mind a droid miatt.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
mediumgecso
őstag
Ki mivel rootolta a telót?? Én próbálkoztam a saferoot-tal de nem akar semmit csinálni......leírnátok hogy kell rootolni?? Vagy van jobb mint a saferoot???
Pixel 9 Pro 256GB Hazel // Garmin Forerunner 965 // Garmin Edge 1050 //Canyon Grail CF SL
-
suhi84
tag
Sziasztok!
Tegnaptól én is tulaj vagyok, eddig nagyon tetszik, már régóta olvasgattam a fórumot.
Egy 1,5 éves ZTE Blade III-t sikerült gariztatni és ebbe beszámítani a telenornál,szegénynek már csak a nyaka volt véres.
Szeretnék rendelni szilikon tokot, fóliát és autós töltőt. Van tapasztalatotok ezzel a kombóval? A fólia jó, ez a 3 rétegű szerintetek, amit könnyebb felrakni? Mert kép alapján nem nagyon találtam csak egyet, de az 5 dollár és csak 2 db.
Az autóstöltő működik szépen? Van tapasztalat vele?[ Szerkesztve ]
-
mediumgecso
őstag
válasz mediumgecso #4979 üzenetére
OK, már megvan....
Pixel 9 Pro 256GB Hazel // Garmin Forerunner 965 // Garmin Edge 1050 //Canyon Grail CF SL
-
halkow
őstag
vicc hogy függetlenül drágább az F6 az S4 mininél, telenornál meg fordítva fele annyiba kerül mint az s4 mini
Alcatel onetouch idol2s the king
-
mediumgecso
őstag
Mondjuk jobb is az F6 mint az S4 Mini....
-
halkow
őstag
-
Gedeon31
addikt
válasz mediumgecso #4984 üzenetére
Ez az ért így nagyon nem igaz
-
usrjrnl
újonc
Sziasztok!
Ha a telefont MTP módban csatlakoztatom a számítógéphez, akkor előtte minden egyes alkalommal felugrik a képen látható ablak, egy külön meghajtóval, ami az LG drivereket szeretné telepíteni. Ha futtatom az autorunt, akkor kiírja hogy sikeresen telepítve, és utána megjelenik a telefon is. Ezt a driver telepítős dolgot ki lehet valahogy kapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
KoryHu
aktív tag
Üdv!
Ugyanez a csomagom van nekem is, az autós töltő jól működik, igaz még max. ha 20 percet ha töltöttem vele, de jó.A hozzá adott "Screen Guard" nevű 3 db fólia teljesen jó, még az elsőt használom január vége óta, és nem is karcos, nem vesz el semmit a képernyő minőségből. A flip (mű) bőrtokot nem használom, de az is jó, csak az S-Line-t.
Ha töltés elő került: a hálózati töltő "lazasága" nagyon előjön, már kezd is zavarni, kicsit megmozdítom és össze vissza lötyög, sőt nem tölt, vagy odébb rakom és tölt.
Ez csak a töltő baja vagy a telefon csatlakozóé? Másik töltővel tölthetem? Pl. Lumia töltővel, annak hosszabb is egy kicsit a feje, mintha nem lötyögne.Ezzel nem akarom szervizbe vinni, már -talán- más is írta ezt?
[ Szerkesztve ]
-
humi1
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene wifi beállítással kapcsolatban.
Vettem két f6-ot és hiába írom be a wifi jelszót, azonosítsi problémát ír.
zte blade-n tökéletesen működik. Mi lehet a gubanc?Előre is köszi a segítséget!
Bocsika én voltam a ludas! A probléma megoldva!!!!
[ Szerkesztve ]
-
-
Dehravor
csendes tag
-
hsprod
csendes tag
szia, én 3 évig nyúztam egy Blade I-et, amin semmiféle Gorilla csiribiri nem volt és gyakorlatilag karcmentesnek mondható, pedig semmilyen tokot nem használtam, zsebben hordtam, persze nem a rajzszeg gyűjteményem mellett, és nem kell mondanom, hogy számtalanszor leesett ennyi idő alatt.
ennek különlegesen jó a tapintása, semmi feleslegesebbet nem tudok elképzelni, mint fólia rajta.
viszont tok az nagyon kell, egyrészt, mert nem gondoltam, hogy 3.5 hüvelykről 4.5-re igencsak jelentős méret-növekedés, másrészt, mert a telefon extrém csúszós, mintha vizes kézzel fognád a szappant.
szerencsére már rajta volt a tok az első leejtéskor -
ANT
addikt
válasz Dehravor #4993 üzenetére
És a telefonban sem lehet kilőni a telepítő futtatását PC-hez való csatlakoztatáskor?
(Én Xperiánál ezt le tudtam tiltani. Nem is ugrál fel semmilyen ablak, és az eszköz is rögtön megjelenik.)[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Viktor77
titán
Aki esetleg nem tudta volna, és Telenoros, annak mondom, hogy éjfélig nem számolnak adatot, és a készüléknek megfelelő legnagyobb sebességgel lehet a netet használni (esetünkben ugye 4G).
Gyorsan le is töltöttem a GT Racing 2-t.
Eddig jobban tetszik mint a RR3.De ez az SD kártyás baszakodás kikészít. Ez a két játék van fent, és gyakorlatilag tele a telefon.
Huaweinél miért sikerült megoldani alapból?[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
SkyLine3000
addikt
válasz Viktor77 #4996 üzenetére
Rootold a telót mondjuk a saferoot-al (én ezzel rootoltam, 1 perc), ha nem lenne, aztán playről tedd fel a GLtoSd-t és mehet az átpakolás sd kártyára!
Nekem csak a San Andreas volt fent a belsőn. Áttettem mindenestől ezzel az sd-re és megy faszán!
Átteszi a kiválasztott proggikat sd-re és mountolja. Csak az a lényeg, h a programból kell indítani a játékokat!
Ezzel végre sikerült felszabadítanom a belső tárhelyet. Most egy rakat hely van rajta és az SA-val is tudok játszani.Egyébként az előd samsung telómon is csak egy root és egy tárcsere oldotta meg a tárhely gondot.
Illetve főzött (CM9-10) romokban már bent volt a lehetőség a tárcserére.[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
Sziasztok
Miert van az hogy ha nem a gyari launchert hasznalom (pl nova,go launcher) akkor a gyari widgetek nem mennek?"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
cstom
aktív tag
Aki szokott sötétben/este híreket olvasni a telefonon, az bizonyára észrevette, hogy minimum fényerőn is zavaró tud lenni a fehér háttere az oldalaknak. Erre találták ki a Night Mode ingyenes alkalmazást, mellyel tovább lehet csökkenteni a készülék fényerejét. (Én kb 45%-on használom esti böngészésnél.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest