Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Grawens

    senior tag

    válasz Khelben #6742 üzenetére

    Nincs baj a készülékkel! ;)

    Kicsit ráérős időmben itt a melóhelyen belebújtam a kijelzőmbe és rohangáltam az irodák közt az épületben és kint a Duna-parton. Rájöttem, hogy az LG elég érdekes módját választotta a térerőkijelzés indikátor beskálázásának.
    Tehát:
    1pálciak > -103dBm
    2pálcika > -99dBm
    3pálcika > -97dBm
    4pálcika > -95dBm
    5pálcika > -90dBm

    Mivel a G3 amúgy is kisebb adóteljesítménnyel bír, mint jó néhány más készülék (ez nem jelenti azt, hogy ez hátrány lenne), így szinte érthetetlen, hogy miért kb. 10dBm közé sákálázta be az indikátort.
    -103dBm alatt már a készülék nem mutat térerőt, de -113dBm-ig nem dobja el a hálózatot, tehát ez még újabb 10dBm-os teljesítménycsökkenés ami majdnem akkora, mint maga a térerőskála. :Y
    Annyit még hozzátennék, hogy maximum -61dBm-ot sikerült a kinti futkosással elérnem, és nem vagyok egyetlen egy adó közvetlen közelében sem, mindezt GSM hálózaton, úgy hogy -90dBm-tól teljes téretőt mutat.

    Mért értékek:
    maximum: -61dBm
    minimum: -113dBm
    skálázás: -90dBm > -103dBm

    Azaz a térerő skála szerint a kijelzett maximum térerő értéke felett emelkedett a jelerő 29dBm-ot ami még nem a vége. A kijelzett minimum térerő érték alatt pedig van még 10dBm tartalék. :U
    Így azt a kb. 10dBm-os tartományban lévő jel ingadozását mutatja az indikátor.
    Szerintem fel lehetett volna osztani emberségesebben is, hogy ne rémüldözzenek a népek. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák