- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
LeECO Le 1s (X500) Összefoglaló, tippek-trükkök. Megkérnénk minden kedves tulajt és leendő tulajt, hogy a kérdései előtt olvassa át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VenczelG
tag
válasz Mikrohu47 #2800 üzenetére
Nem kell tőle tartani! Tibcsi leírása jó, ha betartod nem lehet baj. Katatonia-nál volt egy kis zavar, amivel kapcsolatban próbáltunk segíteni, de valószínű ahogy leírást úgy a tanácsokat is félreértette. Twrp-nél ha hibázol, szinte soha nem helyrehozhatatlan. Komolyabb dolog nem tud történni. Ez most extrém eset volt, hogy valaki nem a telefonjára való recoveryt rakott fel. Ha pl mindent a leírásban szereplő linkekről szedett volna, nem történhetett volna baj. Félre értette az egyik fórumtárs tanácsát egy videóval kapcsolatban és idegen helyekről kezdett letölteni. Ez okozta a bajt. A webshopos romot semmi esetre nem tanácsolom használatra. Kb fele fényerőt tud a telefon vele, kb 3-4 óra alatt lemerül, közben szinte mindig forró. Nem működnek funkciók, pl távirányító. Magyar nyelve állítva kb 20-30% ban lesz magyar, a többi angol és kínai keverve.
Nagy eséllyel fordul elő rajta reklámozó illetve adatlopó alkalmazás belerejtve mondhatjuk vírusnak. ha frissül, akkor rendbejön részben, mert újra gyári lesz, de elveszted a magyar nyelvet, a google playt, gmailt és társait, cserébe lesz rengeteg kínai appod. ( mondjuk ezek benne vannak a webshoposban is) -
Mikrohu47
csendes tag
válasz tibcsi0407 #2802 üzenetére
Megfogadom a tanacsodat!
Keresek valakit aki megcsinalja nekem! -
Mikrohu47
csendes tag
Cegledi vagy kornyekbeli forumos van kozulletek?
-
Biggeszkij
aktív tag
Tibcsi! Én komolyan sajnálom azokat a srácokat, akik X500-ast vettek, de félnek romolni, mert sosem tettek ilyet, vagy éppen a többféle lehetőség összezavarja őket. Azért fordulok Hozzád, mert Te úgyis szinte napi szinten cseréled az oprendszered, s Téged valószínűleg nem hoz zavarba egy videó készítése. Talán csak egy kicsit növelné meg a rá fordított időt, ha legközelebb közben rögzítenéd nekik a menetét. Szerintem sokkal kevesebb idődet vinné el, mint állandóan a fórumon magyaráznod, hogy mit hogyan tegyenek.
Természetesen más is segíthet ebben, ha úgy gondoljátok. Persze én is megtehetném, de a gyorstöltés hiánya miatt egyelőre elálltam az indiai rom telepítéstől, s egyelőre, míg jobb nem lesz, nem is terveztek cserélni, mert így minden szép és jó nálam...
"Ne legyél hős! A hősök ostobaságokat csinálnak és meghalnak." (Daenerys Targeryen)
-
tibcsi0407
félisten
válasz Biggeszkij #2805 üzenetére
Persze, jó ötlet lenne, de arra nem lenne kapacitásom, hogy igazán igényes és szájbarágós minőségben elkészítsem ezt a videot.
utdetailing.hu
-
Biggeszkij
aktív tag
Más. Olvasom, hogy az Android N - többek között - egyik nagy újdonsága az osztott képernyőn két app egyidőben történő megjelenítése lesz. Nos, már jelenleg is van egy Xposed modul (neve XMultiwindow), ami képes erre. Az imént telepítettem, de sajnos nem igazán működik együtt az Eui alapú rommal. Eleve nem minden app hajlandó fél képernyőn futni (pl Youtube sem), de amelyik mégis, ott is csak annyi történik, hogy feljön az app, pl a képernyő felső részén, majd amikor újat nyitunk az alsó részre, akkor az előzőleg fentre megnyitott lecsukódik. Vagyis valóban lesz két fél képernyős alkalmazásunk, csak sajnos nem láthatjuk őket egyszerre...
"Ne legyél hős! A hősök ostobaságokat csinálnak és meghalnak." (Daenerys Targeryen)
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz tibcsi0407 #2806 üzenetére
Hátha valaki kedvet kap hozzá...
-
Mikrohu47
csendes tag
válasz tibcsi0407 #2806 üzenetére
Jó ötlet!
-
csori23
aktív tag
válasz Biggeszkij #2808 üzenetére
Én lehet rászánom magam egy videó elkészitésére. Amugy is nagyon gondolkodom a 010Sr2-t visszarakni a gyorstöltés miatt..
https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
csori23
aktív tag
válasz tibcsi0407 #2812 üzenetére
Ha ez megfelel a kezdőknek, és nem zavarja őket, hogy oroszul van, akkor nem erőltetem a dolgot.
Csak annyi hogy ez is X600asról készült. Mondjuk a menete ugyanaz.https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html
-
tibcsi0407
félisten
válasz tibcsi0407 #2814 üzenetére
Felismeri a telefont. Lehet vele alkalmazásokat törölni, telepíteni (rendszer is), névjegyeket lementeni, SMS-t, stb. Jópofa. Újra tudja indítani recovery-ben, ott pedig lehet flashelni vele a ROM-ot.
Sikerült a custom recovery telepítése is! Lecseréltem a 3.0.1-et simán vele BB72-re!utdetailing.hu
-
Katatonia666
aktív tag
válasz Mikrohu47 #2800 üzenetére
Az én telefonomat én fektettem ki azzal, hogy idióta módon x600 TWRP-t raktam rá. Ha körültekintőbb vagy mint én, és nem vagy ilyen balf@sz, akkor menne. De persze, ha tud valaki segiteni, egy videóval is akár, vagy bárhogyan, csináld úgy, nehogy úgy járj mint én.
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medve, mert az megöl!
-
csori23
aktív tag
válasz tibcsi0407 #2815 üzenetére
Ez nagyon jó kisokos progi.
-
tibcsi0407
félisten
válasz csori23 #2817 üzenetére
Na ehhez készül majd egy logout bejegyzés. De legkorábban jövő héten tudom megcsinálni.
Ez alapján a video alapján az ADB-t PDAnet driverrel telepítve és onnantól kezdve a RootJoy-jal mehet fel a TWRP, onnan pedig a ROM. Ezt végig lehet a programból csinálni és a telefonhoz nyúlni sem kell közben az USB debug engedélyezése után!
Hasznos cucc, meg kell hagyni. Respect az UMI-nak, hogy más telefonnal is megy. Szerencsére az ADB egy szabványos megoldás, így nehéz máshogy megoldaniuk.utdetailing.hu
-
csori23
aktív tag
válasz tibcsi0407 #2818 üzenetére
Most próbálgatom. Ezzel még videósegédletet is egyszerübb csinálni. Ha kell, szóljatok és megcsinálom.
-
csori23
aktív tag
válasz tibcsi0407 #2820 üzenetére
Rendben. Holnap nekiugrok
-
gorcsev27
tag
UMI telefonokra vonatkozik ugyan, de itt van róla egy angol nyelvű illusztrált leírás.
Ebben a csomagban pedig többek között a PDANet és a Rootjoy is benne van.[ Szerkesztve ]
-
JohnDoeHun
tag
válasz Katatonia666 #2816 üzenetére
Sziaztok
Jeeeez Ember! Te megerőszakoltad ezt a jó kis telót! 3-5 letöltendő, azonnal! Reggel olvastam a vesszőfutásodat és nem is akarlak nagyon savazni mert meg van most a magad baja DE. Volna itt egy pár jótanács és nem csak Neked, hanem Mindenkinek.
Egy pár alapvető szabályt csípőből áthágtál.
Először is, már mielőtt nekiállsz mókolni légy tisztában a fogalmakkal. Nem kell mindennel de a legfontosabbak elkerülhetetlenek. Látszik h menet közben kezdted kapizsgálni h mi a különbség a gyári és a mókolt romok között. És h mi a lényege az adb meglétének. A teljes telepítésre gondolok és arra h a leírtak szerint járj el.
Elhiszem h bosszantó ha nem megy fel elsőre. Viszont ha elakadsz és nincs tovább (adb devices parancs nem mutat semmit) akkor nem erőlteti az ember fia tovább a batch fájlt. Jön a parancssor, olvasgatás stb.
Azt mondtad spíler vagy mert már buheráltál htc-t stb-t. Na akkor tudhatnád h olvasni kell. Mindent 3x ellenőrizni. Mi a fájl neve amit letöltesz? Honnan származik, kétes helyről? Máshol is megemlítik? Itt a fórumon mit írnak róla. És amikor már biztos vagy benne akkor megint mi jön? Ellenőrzés. Az nem kér kenyeret. Ha nem érsz rá mert megy a buszod vagy a csajod húzza a füledet mert menni akar C&A-ba akkor inkább hagyd a francba az egészet. Ha először csinálsz olyat ami teljesen új akkor arra fel kell készülni. Olvasni kell! Ez elkerülhetetlen. Nem neki ugrani és minden egyes lépésnél amikor elakadtál kérdezni h már megint mit toltál el. Ez nem fészbuk, fórum.
A lépéseknél ha nem is érteni de legalább elfogadni illik azt ami már másoknak sikerült. Kell a sign off? Igen, akkor kikapcsolom. Kell az adb? Muszáj, akkor felteszem a leírtak szerint. Melyik twrp kell? Az amelyik ide van linkelve, akkor leszedem azt és nem próbálom meg egy másik tut-ból kiszedni hanem csak meglesem h Ő mit tett másképp mint én. Hátha tanulok belőle.
Láttam h már napokkal előtte mielőtt megjött a talód, kérdezgettél mindenfélét sok témát karcolgattál egyszerre és soxor u.a. írtad le. Az első hsz. leírása tökéletes! Ha minden nem is (mert akkor olvashatatlan lenne) de ami kell benne van ahhoz h elindulj. Tibcsi nagyon sok munkát beleölt. És nem csak Ő. A fordítóktól kezdve az adb telepítő tut-ig (ami csak emiatt a teló miatt készülhetett el ennyire profin) nagyon jó igényes munkák.
Amit még mondani szeretnék az a "lelki" állpapot amikor nekiállsz egy ilyen művelet sorozatnak.
Ne legyél fáradt. Fontos h pihend ki magad előtte, légy türelmes és felkészült. Tudd h mit hol keress. Driverek leírások, fájlok. Ne éjszaka állj neki a műveleteknek!
Ezek igen is fontos dolgok még ha sokan ki is nevetik.
Tiszteld meg a készítőket azzal h elolvasod az írásikat, ha kell többször is!Tényleg nagyon sajnálom a telódat és remélem sikerül életet lehelni belé mert megérdemli ez a kis gyöngyszem a törődést.
Még a végére: Tényleg nem akartalak b@sztatni és nem is konkrétan Neked szól a kis szájmenésem de hátha tanulságos a Te sztorid.
Üdvözletem.
-
tibcsi0407
félisten
-
gorcsev27
tag
válasz tibcsi0407 #2827 üzenetére
Már rájöttem. Felcseréltem a sorrendet a kattintgatással.
Egyébként csak egy magyar felirat kellene ehhez. Az a baj, hogy egy részét nem értem, még úgy sem, hogy bekapcsoltam az orosz feliratot.[ Szerkesztve ]
-
gorcsev27
tag
válasz tibcsi0407 #2829 üzenetére
Rajtam a 11 év kötelező orosz nem múlt el nyomtalanul. Egyébként szerettem is.
Már csináltam pár videót, hang nélkül, kell nekik egy kis vágás, de Youtubra nem igazán akarom feltenni.
Meg a telóról sem nagyon tudok készíteni, amikor recoveryben van.
Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz tibcsi0407 #2812 üzenetére
Mint említettem korábban, nekem előtte egy Umi Zero-m volt. A lányomnak még mai napig az van, a nejemnek meg Umi Rome. Sokszor használtam a hozzájuk készült RootJoy programot mentésre, meg rom frissítésre. De nem gondoltam, hogy univerzális, hogy jó lesz pl az X500-ashoz is. Márcsak azért sem, mert az Umi saját, de Flashtool-hoz való romjai sem működtek együtt vele. Nagyszerű!
Mikrohu47:
Videó rögzítéshez én a Camtasia Studio nevű programot szoktam alkalmazni (ezer évente egyszer, ha valamiért kell). Igaz, fizetős, de hát, istenem, n-nel kezdődik, és benne van az angol mag szó... A telefonhoz meg valamilyen külső eszköz kell (videó kamera), aztán úgy összerakni a pc-ről készült műsorral. (Habár lehet, hogy nem a videó készítésében, hanem a romolásban vagy "full kezdő"?)
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
Mikrohu47
csendes tag
válasz Biggeszkij #2833 üzenetére
Romolásba vagyok még szűz!
-
gorcsev27
tag
-
tibcsi0407
félisten
HTCmania-n is készülnek ám ROM-ok, amit mi nem ismerünk.
utdetailing.hu
-
gorcsev27
tag
válasz tibcsi0407 #2838 üzenetére
Megvan az orosz srt felirat, azt át lehet tenni magyarra.
Egyébként a ROM telepítés végét egy pillanat alatt elkapja, pedig kiír egy fontos részletet, ami segít megérteni, hogy később miért kellet újratelepíteni a TWRP-t:
Persze, az újratelepítésnél megmagyarázza, de ezt a részt még felgyorsítva vette, pedig ez a képernyő jó lenne, ha pár másodpercig látszana.
Viszont ezért érné meg egy nekünk való ROM-ról készült videó, mivel annak a menete valószínűleg nem így lenne. (Gondolom, egyszerűbb)
De én most a hibátlanul működő ROM-ot nem fogom újratenni ezért.
Egyébként szerintem mire egy kezdő felfogja az egészet, addigra már meg is csinálja hagyományos módon az egész ROM telepítést. A törléseket ígyis-úgyis a telón kell megcsinálni recoveryben, akkor már olyan mindegy, ha átmásolja a ROM-ot is előtte, aztán recoveryből install. Mert a Rootjoy csak ennyivel kényelmesebb. -
csori23
aktív tag
Nos. Tanumányozgattam ezt az UMI Rootjoy-t, és találtam egy hibát. Visszaállitva mindent a kezdetekre (rom, recovery), ahogy megkaptam a telót. A Rootjoy - Root recovery nem hajlandó az eredeti recoveryt felül irni, csak a customokat. Az összefoglalóban szereplő Tibcsi által készitett recovery telepitő viszont igen. Gondolom valami jogogsultsággal nem boldogul a Rootjoy. Sebaj. A videót ugy fogom csinálni, ahogy nálam működött minden. Ezért csinálom előtte a tesztet, hogy ne érjen meglepi. Na majd jelentkezek. Remélem már a vidivel
-
Katatonia666
aktív tag
válasz VenczelG #2801 üzenetére
Most láttam csak EZT a hozzászólást, és volna egy hozzáfűznivalóm, ha nem gond, de szigorúan csak OFF-ban...
" Ha pl mindent a leírásban szereplő linkekről szedett volna, nem történhetett volna baj"
" Félre értette az egyik fórumtárs tanácsát egy videóval kapcsolatban és idegen helyekről kezdett letölteni. Ez okozta a bajt."
Nem ez okozta a bajt. Elmondtam, hogy mindent úgy csináltam, ahogy le van irva. Nem mentem össze vissza más oldalakra letöltögetni. Csak azután néztem más oldalra, miután többszöri próbálkozásra sem (!!!!!) ment fel a TWRP a telefonra. De ezt többször is leirtam. Ahogy azt is, hogy akármit csináltam, a kinai recovery fogadott!
És nem a videót értettem félre, amit "az egyik fórumtárs" ajánlott, hanem amit a videóról mondott, mégpedig, hogy azt csak útmutatásnak szánja, nem "jelnek", hogy esetleg azt fel lehet rakni a telefonra. Vagyis ott hibáztam, hogy a videón szereplő TWRP-t (AMi az x600-hoz készült) raktam fel, mivel ismétlem, a másik nem ment fel a telefonomra.Bocsánat mindenkitől, de úgy éreztem ezt ki kell javitanom, mert nem helyes, vagyis nem teljesen fedi a valóságot.
[ Szerkesztve ]
-
Katatonia666
aktív tag
válasz Katatonia666 #2842 üzenetére
Azt még elfelejtettem, hogy ezt nem mentésnek, vagy kötekedésnek szántam. Tibcsi, kérlek, ha úgy gondolod nem tartozik ide, töröld a hozzászólásomat. Csak azért irtam, mert úgy éreztem ki kell javitanom a valóságot és a tényt le irni.
-
tibcsi0407
félisten
Frissült az összefoglaló csori23 nagyon részletesen elkészített video-jával!
Köszönet érte![ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
csori23
aktív tag
válasz tibcsi0407 #2846 üzenetére
Szivesen. Remélem segit majd sokaknak.
-
tibcsi0407
félisten
válasz csori23 #2847 üzenetére
Biztosan! Jó dolog, hogy nagyon sok lehetőséget, video-t, leírást, többféle telepítési módot (flashtool, RootJoy, hagyományos) választhat, aki ezt a telefont választja és mindenhez van segítsége.
Nagyon népszerű ez a készülék külföldön, csak idő kérdése, hogy itt is még elterjedtebb legyen, szóval jó, ha vannak ilyen képi- video- és írásos segédletek is.utdetailing.hu
-
gorcsev27
tag
válasz tibcsi0407 #2846 üzenetére
Lenne észrevételem, de már nem merem mondani.
Maga a videó profi munka, kösz Csori.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban ennek a nagyszerű készüléknek a tulajdonosai oszthatják meg egymással a tapasztalataikat/észrevételeiket, valamint közösen segítünk, ha esetleg valakinek problémája támad.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest