Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    adott egy nas325v2 . évek óta panaszmentesen működik . először egy 2TB os vinyo volt benne, erre ment a nas rendszer, ezzel lett üzembe helyezve. később amikor ez már majdnem megtelt, bele lett rakva egy másik vinyo 1,5 TB, össze vannak füzve (Jbod) bár nem akartam összefűzni, két külön meghajtóként szerettem volna, de valahogy nem volt hajlandó csak egyberakni ( valamit elbénáztam akkor biztos, de ez most már így van) szinte full tele van már az összevont meghajtó is és kivenném a később belerakott 1,5TB-t, és tennék helyere egy 4 TB -os másikat.
    Mire számítsak illetve hogyan kéne ezt észszerűen megoldani? Ha a kiveszem ezt a másodikat akkor bukom az egészet ( adatokat) mert összevont.. vagy acronissal mentsem le másj az uj vinyora írjam visza a mentést.
    Vagy tegyem be, vonjam össze ugyanúgy ezt is, és a kivett 1,5TB -osat meg usb 3.0-as külső házban dugjam rá az első usb-re és a tartalmát másoljam át az új összevont meghajtóra, ugyanazokba a könyvtárakba amiben voltak.
    persze a legjobb lenne, ha az uj vinyot most nem füzné össze , de a múltkor is azonnal összerakta nem is emlékszem hogy lett volna lehetőségem megválasztani azt, hogy ne...
    pótolhatatlan adatok nincsenek most sem rajta, ami igazán fontos az ki van mentve, illetve folyamatosan backupot csinál belőle hetente egy hátra , az usb-be dugott külső meghajtóra.
    De azért nem szeretnék kb kétszázötven seedet bukni, (ennyi megy a tm-ben) azért, mert elveszett a tartalom

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák