Hirdetés
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
válasz Anonymus23 #4349 üzenetére
vakuljak meg...
tuti kiveri a szemem de nem veszem észre@FefeeX:
Az is lehet, de nekem tuti nincs rá szükségem Így ki is gyomláltam teljesen.[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
-
FefeeX
veterán
válasz Shokkolo #4351 üzenetére
Célszerű használni, mert sokkal jobb, mint a webes felület... Én az otthon telepítettet behoztam pendrive-on, és mappából indítom, nem kellett hozzá rendszergazda jog
Itt letöltheted -
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #4352 üzenetére
Ja, nem Sávszélesség, hanem Letöltés menü. Csak már másik ablakban is jártam, amikor lépegettem az ablakok között.
;) - The Power of the Light Side
-
Shokkolo
addikt
Meg is van, köszönöm
Mondom én, hogy kiveri a szemem, csak a fától nem látom az erdőt...
(nézzétek el nekem, szerda reggel óta kb talpon vagyok)2 MB volt, feltoltam 200-ra, bár kacérkodok az 500-al is.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Anonymus23
veterán
Hát nekem az 520-nál nem láttam még, hogy 500 MB fölé ment volna az összes, így mindenképpen megérheti, mivel amúgy sem a memória fogyik el, és ha kell neki, akkor hadd használja, mivel van belőle.
De pl nekem be van állítva 200 MB, de a TM folyamatnál láttam 350 MB körülit, valószínűleg az ezzel a beállítással lekötött memória csak a le/feltöltéshez ad pluszt.;) - The Power of the Light Side
-
Nono0000
tag
Egy kis reklám:
WebGrab++
ha valakit esetleg érdekel.Csak akkor kérdezz, ha tudom is rá a választ!
-
amargo
addikt
Gondoltam megosztom mással is, hátha más is belebotlik majd.
Valamikor a hetekben járkáltam a web-es felületen és láttam, hogy van mindenféle log, na mondom bekapcsolok párat.
Majd párnapja észrevettem, hogy elég lassú az írás a nasra.
Ma volt időm és beléptem így láttam, hogy a syslog-ng 90% > pörög és kb 4-5 MB írást tudott csak magából így kisajtolni a nas.
Miután kikapcsoltam a "felesleges" loggolásokat felugrott az írás a megszokottra.Tanulságot levontam
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Shokkolo
addikt
Urak,
520-ra van valakinek jó miniDLNA -ja?
Vagy jó az, amit itt találtam Mr Dini májusija (ez azért is lenne jó, mert a parancsokkal szerintem a magamfajta is fel tudja pakolni )"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Mr Dini #4364 üzenetére
Köszönöm, neki is ugrottam, de valami sántít:
root@NAS520:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../i-data/a71f40cb/.PKG/ffp/ffproot/ffp/bin/minidlna: can't load library 'libjpeg.so.8'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!Pedig odáig nagyon szépen ment
-
Shokkolo
addikt
válasz Mr Dini #4368 üzenetére
Szerintem hozzá adtuk már, de jó kérdés...
root@NAS520:~# slacker -UuiA libjpeg-8d
Updating package lists...
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.duckdns.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/ar'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages//CHECKSUMS.md5')
No packages found (status iu, pattern (libjpeg-8d))"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Mr Dini #4370 üzenetére
Így ment is azonnal, köszönöm
Csak épp ez engem szivat... de keményen
Starting minidlna.../i-data/a71f40cb/.PKG/ffp/ffproot/ffp/bin/minidlna: can't load library 'libexif.so.12'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Mr Dini #4372 üzenetére
El se hiszem
Starting minidlna...done! [ OK ]Sikerült a configot is szerkeszteni, öröm boldogság. Várok egy kicsit és teszt.
Ami viszont továbbra is idegesít az a TM.
Feltettem a csomagot amit írtál mailben minden gond nélkül, de:
Ha 2 nagy torrent fut egyszerre, akkor sem lépi át a 9 max 10MB -ot, és most megint újraindult a NAS.
Ez minden, csak nem normális
Igaz a 2 torrent 85GB, de annak se lenne szabad gondot okoznia nem ?![ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Shokkolo #4373 üzenetére
Hát ez tényleg elég szánalmas sebesség. Pedig az a csomag teljesen független az FFp-től, közvetlen az ARMv7-es procira lett fordítva... Sőt, talán a legjobban optimalizált TM buildről van szó...
Egyébként az utp-t kikapcsoltad? Ha nem, akkor tedd meg, mert az nagyon le tudja szívni egy nem desktop proci kapacítását!
Egyébként a HDD-k rendbe vannak?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
arty
veterán
a leírásod Dini remek (szokás szerint!), köszönöm, simán pár perc alatt összehoztuk havernál a google drive-t (majd magamnál is megcsinálom)
ámde!
itt ugye manuálisan, parancssorból lehet oda-vissza syncelni... hogyan kellene/lenne érdemes ezt automatizálni? (sajna linuxos ismereteim a nasomra és a routeremre korlátozódnak)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Shokkolo
addikt
válasz Mr Dini #4374 üzenetére
A HDD-k elvileg rendben. (tudom valahogy extra részletesen ellenőrizni ?! )
2db 1TB -os WD Enterprise van benne, amik ugyebár arra lettek kitalálva h menjenek 0/24 és bírják is a strapát.
A 325v2 -n Raid0 -ban voltak, de itt anno mindenki a JBOD mellett kampányolt, így most az...A build felől nincs kétségem, 100000000%, hogy user error és nem csomag hiba.
Az utp -t megnéztem, gui-ban kikapcsoltam, de most külön megnéztem a settings.json file -t,
az nem vette át a módosítást.
az "utp-enabled" -ed átírtam true-ról false -ra. Remélem így már jó lesz.Az meg, hogy miért gondolom user errornak?
Mert a TM-en kívül már nem maradt anomália. Nem tudom mennyire emlékszel, írtam a TV-s problémámról, hogy az admin mappán belül lévő torrent mappa tartalmát nem látja a TV.
A mappa megjelent, mint filmeket tartalmazó share, de mikor bele léptem üres volt.
Én balga azt hittem, hogy a TV-m nem dlna -n játszik filmet, hanem mint share -t látja a NAS-on megosztott tartalmat.
Nos kigyomláltam a twonky -t, és láss csodát már nem láttam többet a NAS -t a tv-n.
Hoppáa... mégis DLNA
Ezért akartam ma feltenni a minidlna -t (hallgatva szintén a tanácsodra).
Láss csodát, gyönyörűen megjelennek az eddig hiányzó tartalmak."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Shokkolo #4376 üzenetére
a settings.json -ban az utp kikapcsolás úgy látom eredményes volt. 13-14Mb -ra is fel ment (ami azért +50%).
Ugyanakkor még mindig nem kerek.
Pl ha megnyitom a GUI-t elég lassan kapcsolódik a TM-hez a NAS-on...Ráadásul most úgy, hogy egyetlen 1 torrent fut, simán produkált egy restartot megint a NAS. (miközben ezt a HSZ -t írtam)
Nagyon nem tetszik ez így...Azon gondolkozom, kap a NAS egy factory resetet és elkezdem 0-ról beállítgatni. Vissza a jól bevállt Raid0 -ra, minden csomag újra fel, ffp, tm, minidlna stb.
Meglátjuk...
Csak ehhez kicsit több idő kell. Sajnos mire átmozgatom a dolgaimat gépre nem fél percVagy létezik, hogy a TM GUI-t nem szereti?! Elég fura lenne...
-
Anonymus23
veterán
válasz Shokkolo #4377 üzenetére
Mielőtt fullra legyalulod, előtte még egy dolgot meg tudsz nézni, hogy a csomagok között lévő 2.84-es TM-el mit csinál.
Leállítod a mostanit, elindítasz a másikon valami nagyobb letöltést. Meg tudod nézni a sebességet is, de ha teljesen ugyanazt a környezetet akarod szimulálni, akkor is csak a jelenlegi TM mappából kimented a torrent és resume mappák tartalmát, jelenlegi TM leállítása, a mappákat átmásolod a csomaglistás TM mappába, azt elindítod, és meglátod.
Utána sem kell, szerintem az adatokat legyalulni a winchesterről, de te tudod.;) - The Power of the Light Side
-
Shokkolo
addikt
válasz Anonymus23 #4378 üzenetére
A gyári TM-el nem volt ilyen, pár napig azzal ment a NAS.
A watchdogot ki fogom próbálni, mindenképp meg ér egy próbát.
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Béna kérdésem lenne.
Betettem egy második vinyót a NAS-ba. Mivel nem akartam megbolygatni a már meglévő 4TB-os vinyót, új kötetként adtam hozzá. Most van egy Volume1 és egy Volume2 , viszont a második vinyóra hogyan tudok bármit is csinálni?
Windows intézőben ott a Volume2, de ha hálózati meghajtóként csatlakoztatom, akkor nincs rajta semmi, de érdekes módon, szabad helyként az első meghajtó szabad helyét mutatja.Ennyire béna vagyok?
NAS-t már újraindítottam, hátha ez lenne a baja.
Annyit tudok még hozzáfűzni, hogy a NAS alapvetően gyári állapotban van, semmilyen utólagos "buhera" nincs vele.[ Szerkesztve ]
-
polberto
tag
Sziasztok!
Az NSA saját torrent kliensét használom letőltésre, nekem ez elég lenne, de a 120 megás internetemből csak 60 mega a letőltési sebességem. A routerem és az utp kábel biztos jó mert a számítógéppel nézve jön a 120. A beállításoknál nincs korlátozva a sebesség, mi lehet a gond?
-
Mr Dini
addikt
válasz polberto #4383 üzenetére
Szia!
Az, hogy a gyári torrent kliens emlékeim szerint libtorrentet használ, ami egy pythonban írt, igen erőforrászabáló torrent kliens...
Használj helyette TM-et, vagy ha nem zavar a terminálozgatás, akkor a ctorrent pl egy nagyon gyors kliens.
(#4376) Shokkolo
A HDD-k elvileg rendben. (tudom valahogy extra részletesen ellenőrizni ?! )
Hogyne! Pl hdsentinellel:
wget http://www.hdsentinel.com/hdslin/armv5/hdsentinelarm -O /ffp/bin/hdsentinel
chmod +x /ffp/bin/hdsentinel
hdsentinel(#4375) arty
Mindenképp megnézem Neked, hogy annó hogy oldottam meg, de most per pill nem tudom elérni a NAS-t...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz polberto #4386 üzenetére
Felmész a NAS webGUI-jára, ott programcsomagok fül>Transmission engedélyezése (telepítése) és már el is érhető a http://nasod ipje:9091-en a Transmission.
Vagy ha frissebb FFp-s kell, akkor nézz rá a témaindítóra, vagy keress rá itt a topik keresőben!
-
vlevi
nagyúr
válasz polberto #4386 üzenetére
PC-re pedig ajánlom a transmission remote gui programot. Onnantól kezdve majdnem olyan a torrentet elérni, mintha a saját gépedon torrenteznél, mert be lehet neki állítani a könyvtárakat, satöbbi.
-
krealon
veterán
válasz Shokkolo #4376 üzenetére
"A HDD-k elvileg rendben.
[...]
2db 1TB -os WD Enterprise van benne, amik ugyebár arra lettek kitalálva h menjenek 0/24 és bírják is a strapát."Kiegeszitendo:
A WD Enterprise (Raid Edition, RE) meghajtokat arra terveztek, hogy hardveres RAID vezerlohoz csatlakozzon beloluk tobb darab, es a hibakat ne probaljak javitgatni, ezzel fenntartva az atvitelt, hanem egybol hibat adjanak vissza, amit majd a RAID vezerlo lekezel.
Az egyeb helyeken, ahol ez a viselkedes nem elfogadhato (pl 1-2 darabot hasznalni belole nem RAID konfiguracioban, pl desktop uzem), egyszeru penzkidobas. -
Shokkolo
addikt
válasz Mr Dini #4384 üzenetére
Fel is dobtam, HDsentinel szerint sincs gond a HDD-vel
root@NAS520:~# hdsentinel
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.12.6016 (c) 2014 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for help
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : WDC WD1002FBYS-02A6B0
HDD Serial No: WD-WMATV9372852
HDD Revision : 03.00C06
HDD Size : 953870 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 53 °C
Highest Temp.: 55 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 459 days, 14 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
HDD Device 1: /dev/sdb
HDD Model ID : WDC WD1002FBYS-02A6B0
HDD Serial No: WD-WMATV9365911
HDD Revision : 03.00C06
HDD Size : 953870 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 52 °C
Highest Temp.: 54 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 459 days, 11 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.@krealon
Tudom, hogy nem teljesen erre az üzemre lettek tervezve, ugyanakkor amikor vettem a 325 v2 -be őket, a sima WD red 1 TB is bőven 15e fölött volt, ezeket pedig 4 és 6 nap üzemidővel konkrétan 8e -ért vettem, kipróbálási garanciával.
Ugyanakkor az írásod alapján van egy olyan érzésem, hogy Raid0 -ban jobban éreznék magukat mint JBOD-ban, még akkor is, ha a NAS-ban csak szoftveres és nem hardveres RAID van. (jól tudom ugye ?! )[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz krealon #4391 üzenetére
őszintén szólva a 325 v2 -ben se voltak hűvösebbek
Ott is átlag 50 fokos volt...Teljesen mind1, hogy üresjárat, vagy terhelt... 50-54 fok.
De látszik is, a legmagasabb talán 54 fok volt, most szinte idle és 50-52. Ezt nem hiszem, hogy lentebb tudom préselni[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
-
Shokkolo
addikt
válasz Mr Dini #4379 üzenetére
sajnos nem a watchdog...
Most volt időm újra izzasztani kicsit a TM-el a NAS-t, elszáll szegény terhelésre, mint a győzelmi zászló.Watchdog nélkül még a power gombra se reagált.
Vele "legalább" újraindult, és ment, csak az összes torrentet leállította (Legalábbis a legutolsó TM-el).Próbálok egy factory resetet a héten, ha nem akkor szerintem garanciáztatom sajnos. Kizárt, hogy ez "normális".
Ugyanakkor sikerült orvosolni azt a problémát, miszerint a "Admin panel" nem működött google chrome -ban:
Ugyanaz okozza, mint a "fekete" kezdőoldalas problémát. Sajnos relatíve ismert bug, cserébe a megoldás is egyszerű:
- A Chrome parancsikonjára jobb klikk > tulajdonságok
- a Cél mezőbe az idézőjel mögő be kell írni, hogy: --disable-gpuÍgy kell kinézzen:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disable-gpu
- alkamlaz, OK
- örül és használ[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Anonymus23 #4395 üzenetére
Még nem, sajnos ha beteszek letölteni 1 nagyobb filmet (~15 Gb), már akkor elszáll mire letölti 3-5 alkalommal.
Nem úszom meg a factory resetet szerintem.
Ha meg akkor is akkor beadom garba, mert kizárt, hogy ez normális jelenségnek számítson.Ugyanakkor legalább idő közben a chrome + vezérlőpult kombinációt megoldottam
-
TRob1
veterán
válasz Shokkolo #4396 üzenetére
És az elején, még mielőtt "széthekkelted", tehát mikor megvetted, akkor is produkálta már ezt?
Én is úgy látom jobb ha alapról indulsz újra. ÉS sztem először mindent a gyári csomagokkal...Mert igy egyelőre jóval több a kár mint a haszon (ha egyáltalán az van), mióta megvetted.
Én is inkább ezért használom még mindig a 2.82-es gyári transmission csomagot mint valami újabb de nem gyárit, mert 1) Nem értek hozzá 2) Ez legalább működik.
Pedig rohadtul idegesít hogy vannak jóval újabbak és mégsem használom/használhatom, mert olyan vagyok hogy mindig minden appból a legújabb kell, még ha beta is. De itt nem megyek bele ilyesmibe, mert rohadtul nem vágom.Anno az elején minidlna-t még meg tudtam oldani itteni tanácsokra és leírásokra alapozva, de többre nem vállalkozom. (Mondjuk kb 1 hét után kuka is lett, mert nem jött be, nem frissített ahogy elvártam, ahogy a twonky azóta is teszi - de erről anno volt is szó)
Még a távolról elérés sem megy nálam, pedig ez érdekelt volna - és segítettek is többen, de meghaladta a képességeim (azt hittem vagyok ennyire értelemes, de mégsem )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Anonymus23
veterán
Az 520-ra is, de a metarepoval szerintem már kijött a 2.84-es. Azt ti is tudjátok frissíteni csomaglistából is.
Vagy letöltöd az 520-as zyxeles FTP szerverről a 2.84-es csomagot, felmásolod, és a listában látni fogja, hogy frissebb is van és fel fogja ajánlani, hogy frissíts.;) - The Power of the Light Side
-
TRob1
veterán
válasz Anonymus23 #4398 üzenetére
Na látod hogy nem értem? Hogyan is?
Az FTP szerveres dolog valszeg menne, de az első, az a metarepos az mi? Hogyan?¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Na még a másik se jött be. Hiába másolom a 2.84-es csomagot az admi/zy-pkgs mappába, nem talál frissebbet.
Az első módszernél: MetaRepository_20160513_arm_013-at telepítsem a csomagoknál? AZt perpill látja, mást semmit (web-prefixet átírtam, így ez az egy csomag van, semmi más)
¤ R'n'R ¤
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest