Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Android szakmai topik
- VoLTE/VoWiFi
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Írtam, h pl, tehát példákat soroltam fel, azokra az esetekre, amikre nem jó az a gyári dav szerver.
Mert akár ezeket is meg lehet osztani konfigból. Akkor miért nem rakták bele ezt a funkciót is a nas webguijába?!
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Az utolsó képen, az egy php szkript?
Neked hogyan sikerült meghívni, alapból? Én hiába nevezem el index.php-nak, nem lesz alapból megjelenítve a /www meglátogatásakor... Html-nél pedig működik... Vagy iframe-t használsz?
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #3953 üzenetére
Ez egy hirtelen fellőtt joomla induló oldala. Igen php. Meghívása: simán a myweb után meg kell adni a megosztás nevét.
Nyilván az apache configban aDirectoryIndex
-nél szerepelnie kell azindex.php
-nek azindex.html
mellett/helyett, hogy be tudja olvasni.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Shokkolo
addikt
Uraim,
Jó rég nem kellett ezzel foglalkozzak és nem kicsit koptak meg az emlékeim...
Újrahúztam a gépem, nyílván a TM Gui -t is...Letöltési útvonal meg minden beállítva, az úgy jól is működik, de az elérési úttal vannak gondjaim.
Tudnátok segíteni?Azt szeretném beállítani, hogy az elérési út ide mutasson:
/i-data/md0/torrent/Előre is köszönöm
Szerk, közben megoldódott
/i-data/md0/torrent/=\\***.***.***.***\volume1\torrent\ (* -ok helyére a NAS IP )[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Mr Dini
addikt
@CactuS
Úgy néz ki, hogy menni fog a dolog!
Viszont! Sajnos az acme csak a 80-as, illetve a 443-as portot kezeli, szóval mindenképp a két port egyikére kell tenned a webszerver külső elérését. Nem probléma?
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #3943 üzenetére
Nem hagyott nyugodni, így ránéztem arra forrásra és így tudok pontosítani.
Tehát a webGUI-ról érkező kérések átkerülnek a zyshclient-nek, ami állít a /etc/zyxel/conf/ mappában található paramétereken. Egyébként érdemes ezt a mappát megnézni, mert ha itt módosítassz megosztást/bármit, akkor az ugyanúgy menni fog, mintha a webgui módosította volna.
Tehát, ha megtörténik a módosítás, akkor egy zyshd nevű programocska újból legenerál minden konfigot...
És már életbe is lépett a módosítás.
Rebootkor pedig az történik, h valahol, az init.d mappában (talán /etc/init.d) van egy rcS nevű fájl, ez is nagyon érdekes szkript, mert tulajdonképpen minden, amire eddig kiváncsi voltam a zyxel os-szal kapcsolatban, arra most választ kaptam. Többek közt ő intézi a csatolásokat, a firmware frissítést, a damage esetén visszavonást és az usb-ről szkript futtatást is, ami a penes ffp alapja.
Na és ez a szkript lefuttatja a zyshd-t, ami legenerálja az összes konfig fájlt. Ezért tart olyan sokáig a boot alap rendszerrel.
Ez volt az a misztérium, az irdatlan nagy swap mellett, amit nem bírtam megérteni a gyári os-on...
-
-
arty
veterán
-
Mr Dini
addikt
Persze! Csak mentsd le előtte az eredetit! Bajod nem lehet belőle, mert FFPvel vissza tudod csinálni.
Egyre figyelj! Hogy linux/winscp alól szerkeszd, maradjon meg az LF sortörés!
Különben rosszul fogja parsolni a fájlt a zyshd...
Szerk.: ja és még valami! Ne használj kommenteket, mert azt ahogy láttam, nem írták meg. Ki tudja mi történik ilyenkor... Szóval ha valami nem kell, akkor töröld ki.
[ Szerkesztve ]
-
-
lcsaszar
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, új vagyok a NAS világában. Nemrég vettem egy NAS326-ot, beüzemeltem, minden simán ment. Összepárosítottam a MyZyxelCloud-dal, és el is tudtam érni a Zyxel felhőn keresztül külső hálózatból. De egy hete volt valami gond az UPC routerrel, valamit kavartak, és az a gyanúm, hogy megváltozott a router külső IP címe, mivel egy idő után nem ment a NAS elérése. Ezért töröltem a párosítást, és megpróbáltam újra párosítani a NAS-t a mycloud.zyxel.com-on, de most már nem tudom. Azt mondja, hogy nincs párosított eszköz, a keresés csak villan egyet, és a kézi hozzáadás sem működik. Odáig el sem jut, hogy nyomjam meg az előlapon levő gombot. Ha pingelni próbálom ezt a szervert a NAS-ból a hálózati diagnosztika oldalon, nem válaszol, nem tudom kell-e válaszolnia. Más IP-ket, pl. a Google DNS-t (8.8.8.8) tudom pingelni. Próbáltam mindent újraindítani, de nem segített. Lehet, hogy az internetszolgáltatóm nem route-ol a mycloud.zyxel.com felé, és ez a hiba oka? Vagy valami lokális hiba van? Miket ellenőrizzek? Előre is köszönöm a tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
lcsaszar
csendes tag
-
Mr Dini
addikt
válasz lcsaszar #3970 üzenetére
Nem, a NATolás teljesen más, mint a statikus IP cím.
Képzeld azt, hogy a Hozzád érkező internet átmegy egy szolgáltatói routeren is. Így egy publikus IP-vel tudnak osztani pl 10 embernek is netet. Ezzel csak az a gond, hogy a port forwardokat (amit a nas szerintem UPnP-vel old meg), a szolgáltatói routeren is ki kéne forwardolni. De ahhoz meg nem férsz hozzá ugye.
Szóval írni kell nekik, hogy rakjanak vissza saját IPre.
-
ram34
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy NAS-t és erre a Zyxel márkára gondoltam, pontosabban az NSA325 v2 vagy az NSA326-os típusra. Melyiket vegyem, mi a különbség a kettő között?
Itt-ott azt lehet olvasni, hogy az NSA326-osban is csak 1 processzor mag van, viszont kisebb az órajele mint úgymond az elődjének.
Szóval a kérdésem, melyiket célszerű venni, abszolút otthoni használat a cél...médiaplayer kiszolgálás, smart telephone támogatás, torrentezés, ilyenekre kellene.
A válaszokat, tippeket előre is köszönöm. -
Mr Dini
addikt
Szia!
Szembetűnő különbség, csak a procinál van. A 325v2-ben ARMv5-ös, míg a 326-ban ARMv7-es proci van, szóval e 326 kicsivel gyorsabb lett ezáltal.
Szerintem ezekkel a használati feltételekkel a net sebességétől függ csak, hogy melyiket választod, bár úgysem fogsz sokkal gyorsabb sebességet tapasztalni.
-
pedrock
tag
Szia! Azt vedd meg amilyet találsz Nekem 326-os van, mert egyszerűen szeretem az újabb dolgokat. A különbség csak a proci sebesség ahogy már írták. Alacsonyabban ketyeg, de modernebb. Összességében kicsit gyorsabb. Torrentet nálam 10-12 megával viszi. Másik számomra lényegtelen különbség: a 325-ön 1db usb 3.0 van, ezen 2 db.
Otthonra tökéletes. Mehet a torrent, közbe full HD film nézés stb. -
amargo
addikt
Sziasztok!
A BackupPlanner-el készített backupokat valami mással is vissza lehet olvastatni? Mert ezeket mentem tovább egyéb tárolókra csak, de jó lenne, ha nas-tól függetlenül lehetne felolvasni.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Szerintetek erre a nasra érdemes lenne-e kipróbálni a webmint?
Elsősorban azért szeretném, mert a jelenlegi Debianomon most OMV-van, de abból is sok mindent hiányolok...
-
Mr Dini
addikt
-
lcsaszar
csendes tag
válasz lcsaszar #3976 üzenetére
Na elkiabáltam, hogy minden működik. Az UPC felhívott, hogy na most akkor bridge módba teszik a "modemet" (ami igazából egy router, na mindegy), de készüljek fel rá, hogy attól kezdve nem lesz wifi. De semmi gond, tegyek mellé egy wifi képes routert. Gyorsan leállítottam őket.
A minden működik arra vonatkozik, hogy távolról be tudok lépni a https://<felhasználó>.zyxel.me URL-re, és be tudok jelentkezni a NAS-ra, akárcsak a LAN-ból. De a mobilos zCloud alkalmazás nem tudja elérni, pedig azon is beállítom a HTTPS-t. A routeren csak a 443-as port van forwardolva. A múltkor már működött a zCloud. Ha ez is a 443-as porton éri el a NAS-t, akkor mégis mi a különbség a webes elérés (ami mobilról is megy, kipróbáltam) és az Androidos alkalmazás között, hogy az utóbbi nem tud belépni?
-
Shokkolo
addikt
válasz lcsaszar #3979 üzenetére
a gondod nekem gyanúsan arra hajaz, hogy nem működik a port forward a UPC modem / router csoda vackon.
Sajnos tapasztalat...
Hiába állítod be a port forwardot, nem működik (ezzel szívtam anno, amikor nem tudtam seedelni).A végső megoldás tényleg az, hogy a rotuert át dobod bridge módba (gyakorlatilag kinyírod a router funkciót, sima modemként fog üzemelni), és teszel be egy saját routert mögé. onnantól nincs gond...
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
lcsaszar
csendes tag
válasz Shokkolo #3980 üzenetére
Ha nem működik a port forwarding, akkor hogyan lehetséges az, hogy kívülről el tudom érni a NAS webes felületét? Netalán ez a zCloud még valami más portot is használ, amit forwardolni kell? Netán a Webes közzététel admin oldalon látható 5000 és 5001 portokat kell még forwardolnom? Bár korábban sem tettem, és mégis működött a zCloud.
-
CactuS
Arcképgyáros
Offtopik és lehet nagyon hülye kérdés, de most elbizonytalanodtam: (bár valamennyire ide is kapcsolódik, mert ugye a 326-oshoz is így kapcsolódnék). Van egy domain, amihez gyártok egy subdomaint és ahhoz egy certifikációt (pl: StartSSL-el), majd a cname segítségével átdobom a xy.zyxel.me (vagy .qnapcloud.com vagy .synology.me) címre (ami ugye továbbrak a tényleges ip címre), akkor a https kapcsolat élő lesz és biztonságos? Vagy a két árirányítás miatt ez így nem jó?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Mr Dini
addikt
Nem, az SSL kulcs csak azonos domainen/hoszton működik. Aldomainen is menni fog.
De miért szenvedsz a gyári, ZyCloud-os megoldással? Egy ingyenes noip-s hosztnévhez is tudsz SSL kulcsot generálni.
Illetve max proxy-zva lehetne megoldani, de az is csak a két domain közti kommunikációt fogja titkosítani, a második domain és szerver közti kapcsolatot nem.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Mr Dini #3983 üzenetére
Igazából anno a céges Syno-t anno így csináltam meg. Cég domain neve, 1 aldomain, ami cname segítségével megy a synology.me címre az meg ugye mindig az adott ip címre, amit kap a benti router a szolgáltatótól. Ha a sub.domain.hu-n keresztül lépek be, akkor azt írja, hogy privát, ha a név.synology.me-n keresztül, akkor jön a rinya. Bár lehet azér, mert a certifikáció a céges domainhez szól, hibába van a NASos a kulcs ugyanúgy. (Mondjuk azóta a céges domainhez van fizetős certificate, viszont fix ip továbbra sincsen a telephely adottságai miatt.)
Nekem anno nemigazán akart menni a no-ip, meg még pár ingyenes, mindegyikkel volt valami gond, ezért gondoltam, hogy az egyik domainhez hozzádobok egy subdomaint, ami a gyári cloudos címre mutat, így kikerülöm az ingyenes DDNS szolgáltatásokat. Vagy ez így hülyeség? (A Zyxelnél rajtad keresztül még látok reményt egy certbotos megoldásra, de az otthoni Qnaphoz szerintem marad a startSSL, mert a Qnap fórumon csak x86hoz találtam megoldást).
Ilyen esetben akkor gyakorlatilag addig él a titkosítás, amíg át nem ugrik a cname segítségével? (Mondjuk nem sokszor használtam külső elérésre az admin felületet, eddig kb. a 2 év alatt 2x kellett.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Mr Dini
addikt
@CactuS
Üdv!
Jelentem, elkészültem a leírással! Nos, úgy döntöttem, hogy az ilyen leírásokat ezentúl egy erre elkülönített logoszféra topikban gyűjtöm, hogy könnyebb legyen kikeresni.
Sok sikert!
Ui.: Ha van rá igény, akkor talán tudok készíteni egy olyan csomagot is, amely direkt erre specializálódott és még könnyebb vele a konfigolás.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ma úgy látszik termékeny napom van, mert írtam még egy leírást!
-
ram34
tag
Sziasztok.
Megvan a választott, (NSA326) meg is jött, beszerelem a winyót, inicializálás stb...majd kiírja, hogy Failed to create Volume - ez tudom mit jelent, de miért írja ki, miért nem tudja vajon létrehozni?
Egyébként a státuszban látja a winyót a helyes mérettel stb...JBOD, RAID mind ezt a hibát írja ki.
Akinek van ötlete megköszönném. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz Mr Dini #3985 üzenetére
Már az előkészületeknél elhaltam.
- uwsiteloaderes repó hozzáadás (kivéve a Memkis repó, mert meghalt)
Tweakset találtam simán a csomagok között, viszont uwsiteloader-t nem. Ezt SSH alól kéne feltenni?
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Kicsit kiegészítem, hogy eddig mire jutottam, hátha más is elakad:
uwsiteloader:
SSH bejelntkezés:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
Ha permission denied, akkorsudo wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
Aztán:
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
Ha permission denied, akkorsudo chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
majd
uwsiteloader.sh
Utána YES, a listában pedig pipa minden, kikéve Memiks majd megint pár igen következik.
A guidehoz:
sudo echo -e "mrdini\thttp://users.atw.hu/mrdini/packages/" >> /ffp/etc/funpkg/sites
-sh: /ffp/etc/funpkg/sites: Permission deniedAz hogy lehet, hogy sudoval is permission denied-ot kapok?
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Megint én, rájöttem, nem admin, hanem root bejelentkezés kell.
Viszont az egyik parancsnál van egy elgépelés:
root@NAS326:~# slacker -UuiA br2:gcc br2:gcc-solibs br2:uClibc br2:uClibc-solibs kylek:apr kylek:apr-util br2:pcre br2:openssl br2:openssh mrdini:apache-httpd
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 10:34:36 CST) multi-call binary.
Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...
FATAL: mz: No CHECKSUMS.md5
root@NAS326:~#wget -Nnv, itt gondolom nyomva maradt a shift véletlenül. Ezt hogy tudnám javítani?
-
Mr Dini
addikt
Nem, nem elgépelés. A gyári (ZyXEL féle busyboxos) wgetet akarja használni, ahol nincs -N kapcsoló. Merr a legfrissebb FFp rossz alapból.
Ezért írtam a cikk elején, hogy állítsuk át a PATH-t. Viszont sajnos a PATH csak a következő SSH kilépésig marad meg. Szóval azt ajánlom, hogy add ki ezt:
sh; export PATH="/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/ffp/bin:/usr/bin:/bin"
És:
slacker -uiA br2:bash
Egyébként a hibáról írtam az összefoglalóban részletesebben. Illetve az uwsiteloaderes leírás a hasznos eszközök 1 cikkben olvasható.
Ui.: ha jól rémlik írtam a leírásban, hogy SSH root login. De ügyesen rá is jöttél! Az admint felejtsd el SSH-n.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Mr Dini #3992 üzenetére
Elsőre azt hittem, hogy úja beléptem a root miatt, de nem:
root@NAS326:~# sh; export PATH="/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/ffp/bin:/usr/bin:/bin"
root@NAS326:~# slacker -uiA br2:bash
No packages found (status iu, pattern (^br2:.*bash))
root@NAS326:~# slacker -UuiA br2:gcc br2:gcc-solibs br2:uClibc br2:uClibc-solibs kylek:apr kylek:apr-util br2:pcre br2:openssl br2:openssh mrdini:apache-httpd
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
root@NAS326:~#az sh; után kéne valami visszajelzés? Mert nem ír semmit, csak megkapom újra a command linet.
Path:
root@NAS326:~# echo $PATH
/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/ffp/bin:/usr/bin:/bin[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Jó, akkor szűkítsük le a kört! A bash telepítés idejére!
Lépj ki a mostani SSH-ból, lépj be egy újba, majd:
sh; export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"
uwsiteloader.sh
Itt csillag mindenre a memiks kivételével!
slacker -uiA br2:bash
exit; exit
És most nyiss egy új terminált és irasd ki a PATH-t:
echo $PATH
Ha rendben van, akkor mehetsz tovább, a leírással a PATH beállítástól!
Szerk.: az sh parancs csak nyit egy új shell-t.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Mr Dini #3994 üzenetére
No, amikor kijelölök mindent, kivéve a memiks-et és kérdezi, hogy frissítem-e a slacker -U-val a package listát. Nyomok egy yes és utána jön megint a --N hiba:
Thanks for using UW Site Loader!
root@NAS326:~#Path ilyen (a hiba után lekértem)
/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/ffp/bin:/usr/bin:/binúj SSH után is ugyanaz a path:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on Unknown-B303 NAS326, firmware V5.11(AAZF.4) ==
/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/ffp/bin:/usr/bin:/bin[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
De ez a bash frissítés után van?
Szerk.: Mindegy, azt javaslom ne totyorogjunk egy helyben!
Alternatív megoldás, ami biztos működik!:
echo "export /ffp/bin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; source /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; echo $PATH
Abban a hszben az összes parancsot abban a sorrendben kell kiadni (a bashes hszben)! Namost, az a gyanúm, hogy az uwsiteloader-t Te nem úgy futtattad, hogy a PATH be volt állítva. De mindegy, inkább maradjunk az alternatív megoldásnál!
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Mr Dini #3996 üzenetére
A külön parancsnál, amit írtál pedig ezt írja:
root@NAS326:~# slacker -uiA br2:bash
No packages found (status iu, pattern (^br2:.*bash))
root@NAS326:~#Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Mr Dini #3998 üzenetére
Minden parancsot a sorrendben másoltam át PuTTYba.
Viszont a hosszú parancsra meg ezt adja:
root@NAS326:~# echo "export /ffp/bin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; source /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; echo $PATH
-sh: export: `/ffp/bin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin': not a valid identifier
/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/ffp/bin:/usr/bin:/binbejelentkezéskor van +1 sor a password után:
login as: root
root@192.168.1.201's password:
-sh: export: `/ffp/bin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin': not a valid identifier
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on Unknown-B303 NAS326, firmware V5.11(AAZF.4) ==
root@NAS326:~##4000: nincs gond, ha értenék hozzá, lehet feltűnt volna a hiba.
root@NAS326:~# echo "export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin"" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; source /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; echo $PATH
/ffp/bin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin
root@NAS326:~#Ezután már megy a slacker -UuiA br2:gcc br2:gcc-solibs br2:uClibc br2:uClibc-solibs kylek:apr kylek:apr-util br2:pcre br2penssl br2penssh mrdini:apache-httpd feldobta a listát, szed lefelé mindent ezerrel.
Köszönöm szépen a gyors segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ne haragudj, mobilról írtam a parancsot...
echo "export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin"" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; source /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh; echo $PATH
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Xbox Series X|S
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest